Cupa Africii

Haos la Cupa Africii. Spectatorii au oprit a doua semifinala

Suporterii nationalei din Guineea Ecuatoriala n-au reusit sa digereze infrangerea care se profila in fata Ghanei si au intrerupt semifinala de joi seara.

La scorul de 3-0 pentru Ghana fanii echipei gazda au inceput sa arunce cu sticle si cu ce le-a venit la indemana in teren.

Mai mult decat atat, suporterii ghanezi au intrat pe pista de atletism a stadionului din Malabo de teama furiei celor din Guineea Ecuatoriala si arbitrul a decis oprirea meciului.

Din motive de securitate fanii din Ghana au fost evacuati din arena prin tunelul de acces spre vestiarele celor doua echipe.

Avram Grant, antrenorul de 60 de ani a celor din Ghana si fost tehnician la Chelsea, a refuzat scoaterea jucatorilor sai de pe teren.

De altfel, si cei din Guineea Ecuatoriala au refuzat sa plece si au facut apel la calm in directia propriilor fani.

Oficial, meciul a fost suspendat si Ghana a castigat intalnirea la masa verde cu 3-0, scorul inregistrat de altfel si pe teren in momentul intreruperii.

Decizia a venit ca urmare a unei intalniri de urgenta a Comitetul Executiv al Confederatiei Africane (CAF). Ulterior insa s-a revenit asupra deciziei si arbitrul a fluierat reluarea meciului. Ceva incredibil pentru lumea civilizata, insa pentru Africa sunt lucruri destul de obisnuite.

Duminica, in finala Cupei Africii, se vor intalni Coasta de Fildes si Ghana intr-o reeditare al ultimului act din 1992.



Haos la Cupa Africii. Spectatorii au oprit a doua semifinala