Cupa Africii

Camerun si Zambia au prins in extremis sferturile Cupei Africii

Ultima etapa cu numeroase rasturnari de situatie in Grupa D a Cupei Africii pe Natiuni, Camerun si Zambia obtinand calificarea in faza sferturilor de finala in dauna Gabonului si Tunisiei.
Condusi in doua randuri, camerunezii au egalat de fiecare data Tunisia, reusind in cele din urma sa castige grupa.

Amine Chermiti a adus Tunisia in avantaj inca din primul minut al intalnirii de la Lubango, vedeta Samuel Eto'o restabilind egalitatea la doua minute dupa pauza, cu o deviere norocoasa din interiorul careului.

Autogolul lui Aurelien Chedjou a readus in avantaj echipa din nordul Africii in minutul 63, pentru ca peste doar 60 secunde Landry Nguemo sa marcheze golul de 2-2 care a inchis tabela.

In cealalta partida a grupei, Zambia a intrecut Gabonul, cu 2-1, Rainford Kalaba (min,29) si James Chamanga (min.63) marcand golurile invingatorilor.

Fabride Do Marcolino a reaprins sperantele gabonezilor cu sapte minute inaintea finalului, echipa pregatita de Alain Giresse avand nevoie doar de o remiza pentru a accede in sferturi.

De doua ori finalista la Cupa Africii, in 1974 si 1994, Zambia s-a calificat intre primele opt datorita golaverajului superior, urmand a intalni Egiptul pentru un loc in semifinale.

Tabloul sferturilor de finala la Cupa Africii pe Natiuni arata astfel:

Angola - Ghana

Coasta de Fildes - Algeria

Egipt - Camerun

Zambia - Nigeria

Onlinesport: Dumitru Stircu


Camerun si Zambia au prins in extremis sferturile Cupei Africii