Cupa Africii

Ahmed Hassan, cel mai bun jucator de la Cupa Africii

Capitanul nationalei Egiptului, Ahmed Hassan, si coechipierul sau Essam El-Hadary au fost desemnati de Confederatia Africana de Fotbal cel mai bun jucator, respectiv cel mai bun portar de la Cupa Africii pe Natiuni (CAN), informeaza AFP.

Ahmed Hassan a primit aceasta distinctie pentru a doua oara consecutiv, el fiind ales cel mai bun jucator de la CAN si în 2008.

El-Hadary a mai fost desemnat cel mai bun portar de la CAN în 2006 si 2008.

Cel mai bun marcator al competitiei, egipteanul Gedo (5 goluri), nu figureaza în palmaresul ce a fost stabilit, sâmbata dimineata, de comisia tehnica a CAN.

Echipa ideala de la editia 2010 a Cupei Africii pe Natiuni: Essam El Hadary (Egipt) - Madjid Bougherra (Algeria), Wael Gomaa (Egipt), Jose Alberto Mabina (Angola), Alexandre Song (Camerun) - Ahmed Fathi (Egipt), Ahmed Hassan (Egipt), Peter Odemwingie (Nigeria), Asamoah Gyan (Ghana) - Flavio Amado (Angola), Mohamed Zidan (Egipt).

Echipa nationala a Egiptului a câstigat Cupa Africii pe Natiuni, dupa ce a învins, duminica, la Luanda, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Ghanei, în finala competitiei.

Mediafax


Ahmed Hassan, cel mai bun jucator de la Cupa Africii