Fotbal

Craiovenii isi continua asaltul spre podiumul Ligii 1

CSU Craiova a obtinut a patra victorie consecutiva in campionat, 2-0 cu Rapid, in ultimul meci al etapei a XV-a a Ligii 1. Brandan a inscris in prima repriza, scorul final fiind stabilit de Bawab cu o reusita splendida. Gazdele au mai avut alte doua bare, prin Baluta si Bawab, in conditiile in care Bornescu, portarul giulestenilor, a fost solicitat in alte doua randuri de jucatorii lui Sandoi si Cirtu. Bawab a incheiat etapa apoteotic, cu o trecere magnifica pe langa Coman si scarita sub transversala.

Andrei Ivan putea incepe meciul cu un gol inscris la primul atac al Craiovei, insa Alexandru Coman s-a aruncat la sacrificiu si a blocat executia din apropiere a atacantului gazdelor.

La mijlocul reprizei, Daniel Pancu a asezat pentru Lung, care a expediat un sut in forta de la aproximativ 25 de metri. Fostul jucator al Brasovului, Mateiu, s-a interpus si a respins cu pretul unei lovituri de colt.

Cu cinci minute inainte de pauza, Alexandru Baluta a aparut la finalizare cu un sut ce a trecut foarte aproape de vinclu. Mijlocasul de banda al lui CSU a fost urmat de Frasinescu, cu o lovitura de cap ratata din pozitie favorabila.

Minutele bune de joc ale Craiovei au fost concretizate in minutul 43. Bawab a patruns in careu si a intors perfect pentru Brandan, care a indeplinit o formalitate din 7-8 metri. In prealabil, Baluta izbise stalpul din stanga lui Bornescu la o noua incursiune in banda dreapta.

In minutul 60, iordanianul Bawab a semnat cea de-a doua bara a gazdelor. Iar atunci cand barele nu au mai intervenit in favoarea giulestenilor, Bornescu s-a evidentiat printr-o parada demna de un portar de handal la sutul din interiorul careului al lui Mateiu (69).

Spre final, Brandan a fost refuzat de Bornescu cu o parada din marginea careului mic.

Golul etapei a venit la ultima faza a meciului, cand Bawab a trecut cu o usurinta fantastica de Coman, dupa o executie de mare finete, saltand mingea peste Bornescu pentru 2-0.

CS U Craiova: Balgradean - Tirnacop, Frasinescu, Acka, Vatajelu - Baluta (Carstea 84), Mateiu, Brandan, Ferfelea (Varga 88) - Ivan (Plesan 58), Bawab

Rapid: Bornescu - Al Coman, Iacob, Lung, Gaston Mendy - Dica, Negru (Rui Miguel 46), Rosu (Stoica 85), Bus (Ciolacu 55) - Martin, Pancu

Arbitru: Iulian Calin (Stefanesti)

Cartonase galbene: E. Dica 35, Iacob 73, Martin 90+1

Cartonase rosii: -

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)

Spectatori: 6000



Craiovenii isi continua asaltul spre podiumul Ligii 1