Champions League

Un arbitru danez i-a scandalizat pe oficialii de la Manchester City

Scandal monstru la finalul meciului dintre Manchester City si Ajax Amsterdam, desfasurat marti seara în Grupa D a Ligii Campionilor si încheiat la egalitate, scor 2-2.

Arbitrul danez Peter Rasmunssen a reusit sa-i scoata din minti pe Roberto Mancini si jucatorii campioanei Angliei dupa ce a anulat gazdelor un gol perfect valabil la 2-2 în finalul partidei, iar în ultimele minute a închis ochii la un fault în careu comis asupra lui Mario Balotelli.

”Centralul si tusierul au avut o noapte proasta. Ar fi trebuit sa fie validat golul lui Aguero. Am fost aproape de miracolul pe care l-am meritat. Asa am luat un singur punct si cred ca aventura noastra în Liga Campionilor a luat sfârsit”, a declarat Mancini pentru Sky Sports dupa meci.

Tehnicianul italian a apreciat ca echipa sa a facut un joc bun, mai ales în repriza a doua când au reusit sa întoarca rezultatul de la 0-2.

”Ne-am creat numeroase ocazii si chiar am marcat de trei ori, pentru ca si golul lui Aguero a fost valabil. Arbitrajul însa a fost foarte slab. Nu-mi dau seama cum un arbitru de margine poate sa nu acorde gol valabil la o astfel de faza”, a tunat Mancini.

Managerul italian al campioanei Angliei a alergat dupa meci pe teren spre brigada daneza de arbitri cerând socoteala centralului Rasmussen pentru erorile comise.

”I-am strigat ca a fost gol valabil si l-am felicitat pentru eroarea comisa. Nu am vazut bine faza cu faultul asupra lui Balotelli, dar baietii mi-au spus ca si acolo a fost fault clar în careu”, a explicat Mancini.

Incidentul de la final ar putea avea urmari pentru italian, delegatul UEFA Ivan Borisov si observatorul partidei Roberto Rosetti urmând a trimite un raport catre forul european de specialitate.

Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, a fost suspendat o etapa dupa un incident similar petrecut în sezonul 2010-2011 la capatul unei partide cu Barcelona.



Un arbitru danez i-a scandalizat pe oficialii de la Manchester City