Champions League

Steaua se intoarce cu o remiza din Kazahstan

Steaua a incheiat la egalitate, scor 2-2, prima mansa cu FC Aktobe, din turul III preliminar al Ligii Campionilor, pe fondul unui joc dezamagitor. Campioana Romaniei a fost sechestrata in propria jumatate in prima repriza, deschizand mincinos scorul, in minutul 44, prin Keseru. Kazahii au revenit dupa pauza, pentru ca Steaua sa piarda victoria printre degete cu putin timp inainte de finalul timpului regulamentar. Prepelita a readus Steaua in avantaj cu mult noroc, in minutul 79, iar Arzumanjan, liber ca pasarea cerului in careul ros-albastrilor, a evitat un eventual deznodamant inca din meciul tur.

Steaua a fost luata prin surprindere de startul in forta al kazahilor, care au reusit sa o tina captiva pe campioana Romaniei in propria jumatate de teren, dar fara a-si trece in cont ocazii importante de gol.

Arlauskis a intervenit bine la doua centrari venite din flancul drept, partea de teren batatorita aproape in permanenta de elevii lui Vladimir Gazaev.

In minutul 26, Pizzelli putea sa il surprinda pe Arlauskis cu un sut din cadere din apropierea punctului cu var. 

Cu zece minute inainte de pauza, Keseru a aparut in pozitie de finalizare printr-un sut din afara careului, deviat suficient ca Sidelnikov sa retina de la firul ierbii.

Steaua a suferit din plin in prima repriza, pentru ca minutul 44 sa o gaseasca la conducerea jocului. Chipciu a tras in forta de la 25 de metri, Sidelnikov, somer, a respins gresit in fata, de unde Keseru a trimis in plasa pentru 1-0.

La putin timp dupa reluarea jocului, Pizzelli a incercat poarta lituanianului Arlauskis cu o executie in diagonala ce a mers putin pe langa stalpul din stanga.

Kazahii au restabilit egalitatea in minutul 58, cand Korobkin a trimis in poarta o minge centrata de la coltul terenului, profitand si de iesirea hazardata dintre buturi a lui Arlauskis.

Putea fi si mai rau pentru Steaua, in minutele 65 si 70, cand Antonov a fost foarte aproape sa il invinga pe Arlauskis. Goalkeeperul ros-albastrilor si-a revenit insa dupa gafa de la primul gol si a blocat de fiecare data.

In minutul 71, Costel Galca a luat decizia de a-l introduce in teren pe Valentin Lemnaru, care i-a luat locul lui Claudiu Keseru.

Steaua a revenit in avantaj spre final, in minutul 81, cand Prepelita a reusit sa il surprinda pe Sidelnikov cu un sut in forta de la mare distanta. Norocul proverbial al Stelei s-a rasfrant si asupra lui Atkobe, dupa ce Sidelnikov a fost pacalit de devierea nefericita a unui coechipier.

Gazdele au incheiat meciul in atac, insistenta fiindu-le rasplatita in minutul 88, cand Arzumanjan, scapat din marcaj, a reluat sub transversala din 8 metri.

Aktobe: Sidelnikov – Muldarov, Miroshnichenko, Arzumanyari, Mineiro – Tsarikayev, Pizzelli, Khayrullin (Kapadze 55), Korobkin – Neco, Antonov (Zenkovich 75)

Steaua: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici - Filip, Prepelita - Adi Popa (N. Stanciu 84), Chipciu (G. Iancu 90), Tanase - Keseru (V. Lemnaru 71)

Arbitru: Huseyin Gocek (Turcia)

Cartonase galbene: Tsarikayev 18, Antonov 66/ Latovlevici 20

Cartonase rosii: -

Stadion: Central Stadium



Steaua se intoarce cu o remiza din Kazahstan