Champions League

Steaua scoate un egal de aur in deplasare cu Sparta

Steaua a obtinut, marti seara, un 1-1 in deplasare cu Sparta Praga care o plaseaza in pole position pentru calificarea in playoff-ul Ligii Campionilor. Nicolae Stanciu a marcat golul viceampioanei Romaniei in partea secunda direct din lovitura libera. Sparta a jucat fotbal doar in ultimul sfert de ora al primei parti, cand a si marcat prin Sural in urma unui corner.

Laurentiu Reghecampf a inovat primul 11 al Stelei in meciul de marti seara si a inceput partida cu doua varfuri pe teren, Tudorie usor mai retras si varful de lance Golubovic.

Prima mare ocazie a meciului nu a intarziat sa apara si a fost ratata de Stanciu in chiar minutul 4 la o faza care nu anunta nimic. Enache ratase complet centrarea, insa Momcilovic a urmarit balonul si a centrat periculos pentru lovitura de cap a lui Stanciu. Portarul Bicik s-a intins si a respins in extremis cu mana.

Sparta a replicat imediat prin Dockal, al carui sut pe jos a fost blocat la cealalta poarta de Nita. Emotii pentru Steaua si in minutul 13 la lovitura de cap a experimentatului Lafata. Mingea s-a dus alaturi.

Lansare buna in adancime pentru Stanciu la jumatatea reprizei, insa portarul Bicik a dovedit un excelent simt de anticipatie si a iesit providential in fata decarului stelist.

Steaua a tinut-o la respect pe Sparta in prima jumatate de ora si problemele au inceput sa apara odata cu marea ocazie ratata de Lafata in minutul 31. Nita s-a opus excelent reluarii acestuia la o faza in care defensiva stelista si-a aratat limitele.

A urmat o faza extrem de controversata la cealalta poarta, unde Momcilovic a fost busculat fara balon de Konate. O faza indiscutabila de penalty, insa centralul german a lasat jocul sa continue.

Stanciu a amenintat poarta adversa cu un exterior din afara careului in minutul 32, Bicik a respins pana la Golubovic, insa acesta n-a reusit sa obtina mai mult de un corner. Prea lent in miscari atacantul adus in aceasta vara de la CSMS Iasi.

Jucatorii lui Reghecampf au acuzat parca socul acestei decizii si in urmatoarele minute au cazut complet, iar pe acest fond s-a produs si deschiderea scorului dupa o serie de balbaieli colective in aparare.

Centrare din corner si Sural a reluat din sase metri pe coltul scurt pentru 1-0.

[news-120349]

Steaua a dominat startul partii secunde si Golubovic a ratat o buna ocazie in minutul 50 la centrarea lui Aganovic din stanga. O reluare din prima care s-a dus in plasa laterala.

Un minut mai tarziu Stanciu a fost aproape de eliminare pentru un fault la centrul terenului. In mod normal se arata cartonasul galben, dar centralul german l-a iertat pe decarul stelist.

Stanciu a ramas astfel pe teren si in minutul 75 a egalat scorul cu un sut formidabil dintr-o lovitura libera obtinuta tot de el dupa o patrundere personala.

Pana la final cei de la Sparta s-au apropiat greu de poarta lui Nita si tot Steaua a fost echipa mai prezenta in joc.

[news-120348]



Steaua scoate un egal de aur in deplasare cu Sparta