Champions League

Infarct de calificare

Steaua a pierdut cu 3-2 meciul de miercuri seara, cu Trencin, jucat la Bucuresti in a doua mansa a Turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, dar a ajuns taras-grapis in Turul 3 cu scorul general de 4-3. Condusa cu 2-0 la capatul primei reprize, Steaua a egalat in partea secunda, insa Trencin a marcat pentru 3-2 in inferioritate numerica. Slovacii au cautat cu disperare golul care ar fi eliminat Steaua si au fost aproape sa il marcheze. Steaua are meci miercurea viitoare, pe 29 iulie, la Bucuresti, cu Parizan Belgrad.

Steaua a inceput meciul cu Trencin avand un avans de 2-0 din tur. Se anunta un meci lejer, pe care Steaua sa il domine in continuarea partidei din Slovacia, dupa ce prinsese miscarea adversarilor. 

O repriza de cosmar

Insa, tribunele goale de pe National Arena aveau sa inghete. Prima repriza s-a incheiat cu 2-0 pentru Trencin, scor la care calificarea se ducea in prelungiri. Trencin a marcat doua goluri trase la indigo, prin Wesley si Bero, de fiecare data Papp gresind. Au fost doua centrari de pe partea stanga, cu Papp depasit, urmate de reluari cu latul in plasa lui Cojocaru.

Dupa primul gol, Radoi a trebuit sa il schimbe pe Stanciu, accidentat. Dupa al doilea gol, antrenorul Stelei a fost fortat la o noua schimbare, Varela iesind si el accidentat.

[news-114906]

Imaginile de pe National Arena, cu cei de la Trencin bucurandu-se ca la ei acasa, erau neverosimile.

La finalul primei reprize, Hamroun a avut prima ocazie de gol a Stelei, o minge trimisa putin pe langa bara. Apoi, un jucator de la Trencin a scos de pe linia portii o minge sutata de Tade.

Slovacii au presat mai departe, iar in minutul 45 au fost din nou aproape de gol, o faza periculoasa la capatul careia Steaua a fost salvata de fluierul de final al reprizei. 

O alta repriza de cosmar

In partea secunda, Steaua a inceput in forta. Minutele 55 si 59 aveau sa aduca egalarea. Prima reusita a fost a lui Muniru, un sut violent atins de portar, mingea neputand fi oprita din drumul spre gol. Apoi a marcat Tade, din penalty. Mingea trimisa de Tade a fost i ea atinsa de portar, insa a trecut pe sub si a consfintit egalarea.

Steaua a inceput sa patineze, insa avea sa fie trezita la realitate inca din minutul 65: Trencin nu avea sa se predea. O actiune la limita ofsaidului l-a facut pe Cojocaru sa se uite lung spre o minge deviata cu calcaiul, pe care scria gol. A trecut putin pe langa bara.

Balanta partidei s-a inclinat in favoarea Stelei in minutul 73, sau cel putin asa parea, cand Rundic a fost eliminat de la Trencin pentru al doilea cartonas galben. Steaua a inceput din nou sa patineze, iar de data aceasta nimic nu parea sa o mai opreasca. Pase in aparare, posesie, asteptare a adversarului in ideea unui contraatac pentru un alt gol. Trencin trebuia sa mai inscrie de doua ori pentru a se califica.

[news-114905]

Parea greu. Numai ca Trencin, in inferioritate numerica, a inceput sa preseze cu toata echipa in jumatatea de teren a Stelei. Vazuta cu sacii in caruta, la fel ca la inceputul partidei, Steaua incepea din nou sa tremure. 

In minutul 83, o centrare in viteza pe langa Rapa a ajuns in careu, iar Wesley l-a executat pe Cojocaru. Era 3-2, iar slovacii inscrisesera in zece oameni si mai aveau nevoie de un gol pentru a elimina Steaua.

A urmat un final de meci tensionat la maxim. Trencin a atacat si cu portarul in careu. In minutul 89, Cojocaru a respins din noroc, cu pieptul, un sut al lui Bero, pentru ca apoi sa prinda. Putea fi gol. Doua minute mai tarziu, Cojocaru a retinut din nou din fata aceluiasi Bero.

Trencin a continuat sa preseze, tensiunea fiind maxima. Slovacii au ramas la ultima faza cu poarta goala, insa jucatorii Stelei s-au codit sa suteze, iar meciul s-a incheiat cu 3-2 pentru Trencin, scor general 4-3 pentru Steaua si calificare.

Steaua are asigurat barajul Europa League

In Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Steaua joaca pe 29 iulie cu Partizan Belgrad, la Bucuresti, in prima mansa, iar o saptamana mai tarziu in deplasare.

Calificarea in Turul 3 ii aduce Stelei calificarea in barajul Ligii Europa, chiar daca va fi eliminata de Partizan.



Infarct de calificare