Champions League

Steaua, scoasa din Liga Campionilor dupa un meci nebun: egalata in minutul 90 si oprita de Cosmin Moti pe post de portar

Steaua nu a reusit sa profite de avantajul luat in tur, 1-0, fiind doar la cateva minute distanta de noua calificare in grupele Ligii Campionilor. Ludogoret a restabilit egalitatea prin Wanderson in minutul 90. Fostul dinamovist Cosmin Moti a intrat intre buturi dupa ce portarul lui Ludogoret a fost eliminat, insa a parat loviturile lui Rapa si Parvulescu, iar bulgarii au invins cu 6-5 la loviturile de departajare. Eliminata din Liga Campionilor, Steaua va evolua in grupele Europa League. Tot raul spre bine, pentru a sezonul trecut Steaua a fost demolata in grupele Ligii Campionilor, iar acum va avea sansa de  juca intr-o competitie mai de nasul ei.

Mansa retur a disputei cu Ludogoret a debutat nefast pentru campioana Romaniei, in conditiile in care, in minutul 5, Costel Gilca s-a vazut pus in situatia de a-l inlocui pe Cristi Tanase, accidentat, cu Nicusor Stanciu.

La reluare, Sanmartean si-a insirat adversarii ca margelele pe ata si l-a servit ideal pe Keseru in gura portii. Varful Stelei, insa, a continuat neinspirat, cu o reluare imprecisa din 5 metri.

Bulgarii au raspuns, zece minute mai tarziu, printr-un atac supranumeric, finalizat de Aleksandrov cu o minge trimisa din zona punctului cu var direct pe Arlauskis.

In minutul 22, Sanmartean a luat la pret de matineu defensiva lui Ludogoret, dar finalizarea nu a fost pe masura driblingurilor sale fermecatoare, iar tabela de pe "Vasil Levski" a ramas nemodificata.

Fabio Espinho l-a evidentiat pe Arlauskis cu un sut in forta din faza fixa, plasat la coltul scurt, la care lituanianul din poarta Stelei a intervenit providential.

Prima parte s-a incheiat cu o noua ocazie de gol in dreptul gazdelor, care au profitat de lipsa de reactie a lui Latovlevici, patrunzand prin Aleksandrov, a carui pasa a trecut milimetric pe langa bocancul lui Misidjan.

Misidjan a dat cep ocaziilor si in partea secunda, printr-o torpila de la peste 30 de metri care a mers peste transversala portii lui Arlauskis.

In minutul 64, polonezul Szukala a irosit cea mai buna sansa de gol a oaspetilor,  dupa o lovitura de cap direct in stalpul din stanga lui Stoianov.

Dupa un dribling superb in marginea careului, Stanciu nu a izbutit sa cadreze, la un atac in care Stoianov parea tintuit pe linia portii (70).

Arlauskis a fost magistral pe final, cand a dat multa siguranta propriei defensive la lovitura de cap din apropiere a nou-intratului Dani Abalo (79).

Returul de pe Vasil Levski a fost similar ca deznodamant cu jocul disputat in urma cu o saptamana, in conditiile in care Wanderson, introdus pe teren in minutul 85, a reusit sa restabileasca egalitatea la general cu un voleu splendid de la semidistanta.

In prelungiri, Moti a fost foarte aproape de golul de 2-0 al bulgarilor. Arlauskis a deviat extraordinar cu varful degetelor de sub transversala. Tot Arlauskis avea sa scoata si in fata tunisianului Hamza, in minutul 97.

Spre final, Steaua si-a creat un imens avantaj la loviturile de departajare, dupa ce Stoianov l-a faultat in postura de ultim aparator pe Varela, iar bulgarii l-au introdus intre buturi pe fostul dinamovist Cosmin Moti.

Parvulescu a aratat primul semn de slabiciune, cand a ratat fata in fata cu Moti. Wanderson, cel care a impins jocul in prelungiri, a ratat la randul sau, astfel incat, dupa alte cateva serii de lovituri de pedeapsa, s-a ajuns la "moarte subita". Fabio Espinho a transformat pentru 6-5, in timp ce Cornel Rapa a reusit contraperformanta de a trimite slab langa bara, suficient ca Moti sa se intinda precum o pantera si sa anuleze visul stelistilor.

LUDOGORET: Stoianov - Caicara, Terziev, Moti, Minev - Dyakov, Fabio Espinho - Misidjan (Wanderson 84), Marcelinho, M. Aleksandrov (Abalo 77) - Bezjak (Hamza 77) 
Rezerve: Cvorovic, Choco, Anicet Abel, Dani Abalo, Zlatinski, Wanderson, Hamza

STEAUA: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici (Parvulescu 67) - Prepelita, Breeveld - Popa, Sanmartean (L. Filip 83), Tanase (N. Stanciu 5) - Keseru 
Rezerve: Cojocaru - Filip, Iancu, Stanciu, Pirvulescu, Neagu, Vilceanu.

Arbitru: Undiano Mallenco (Spania)

Cartonase galbene: Terziev 40, C. Moti 57, Diakov 63, Stoianov 74, Bezjak 77/ Latovlevici 60, Varela 64, Breeveld 72, Parvulescu 89, Prepelita 100

Cartonase rosii: Stoianov 117

Stadion: Vasil Levski



Steaua, scoasa din Liga Campionilor dupa un meci nebun: egalata in minutul 90 si oprita de Cosmin Moti pe post de portar