Champions League

Steaua, calificare in playoff-ul Ligii Campionilor

Steaua s-a calificat, miercuri seara, in faza playoff a Ligii Campionilor dupa 2-0 pe teren propriu cu Sparta Praga. Nicolae Stanciu a marcat ambele goluri ale vicecampioanei Romaniei pe Arena Nationala. Steaua are asigurata cel putin prezenta in grupele Europa League in cazul in care va pierde barajul pentru Liga Campionilor. Tragerea la sorti are loc vineri de la ora 13:00.

Impulsionata de peste 35.000 de spectatori, Steaua a inceput entuziasmant returul cu Sparta Praga si a cautat sa dea repede lovitura pentru a-si face meciul usor inca din debut.

Stanciu, Momcilovic si Pintilii au cautat fara succes poarta adversa cu suturi de la distanta, dar si cehii au fost periculosi prin Lafata, acesta incercandu-l pe Nita in minutul 12 cu un sut pe jos.

Enache a ratat ocazia inceputului de meci in minutul 26. Reluare cu capul in forta la o minge centrata de Hamroun de pe partea stanga.

Sparta a replicat patru minute mai tarziu prin Sural, a carui reluare cu capul s-a dus pe langa poarta si tribuna stelista a rasuflat usurata.

Stanciu a ridicat suporterii in picioare cu un gol de clasa europeana in minutul 31, o minge trimisa din voleu care s-a dus sub transversala.

Ocazie monumentala ratata de Tamas in minutul 38. Acesta a trimis in transversala dintr-o lovitura libera de la peste 50 de metri. Mingea era plasata in jumatatea stelista si l-a surprins total pe portarul advers.

Panica totala in careul stelist in minutul 43 la un corner de pe dreapta. Golubovic a respins in disperare de cauza din fata lui Lafata de pe linia portii si pana la urma faza s-a incheiat cu un gol anulat cehilor pentru un offside.

Partea secunda a inceput cu Steaua in ofensiva, Hamroun trimitand putin pe langa poarta dupa o recuperare in jumatatea adversa. Acelasi Hamroun ratase si in prima repriza la o lovitura libera executata de Stanciu pe jos in 10 metri.

Hamroun s-a aflat la originea unei noi ocazii in minutul 49. Scapat singur spre poarta adversa, algerianul a fost blocat in extremis de portarul Bicik.

Echilibrul numeric s-a rupt in minutul 51. Brabec a luat al doilea galben pentru un fault din spate asupra lui Achim.

Superioritatea numerica si-a spus in cele din urma cuvantul si pe tabela, iar Steaua a marcat golul de 2-0 prin acelasi Stanciu in minutul 63. O faza pornita de la o recuperare a lui Tamas la centrul terenului si Stanciu a finalizat cu un sut din 16 metri.

Steaua Bucuresti: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic - Achim (Muniru 64), Pintilii - Adi Popa, Stanciu (Aganovic 81), Hamroun - Golubovic (Tudorie 89'). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Sparta Praga: Bicik - Brabec, Yacha, Kadlec - Zuhastel, Costa, Frydek, Dockal, Konate - Lafata (Marecek 83), Sural (Julis 65). Antrenor: Zdenek Scasny.

Cartonase galbene: /Brabec 41', Frydek 59'.

Cartonase rosii: Brabec 51'.

Arbitri: Danny Makkelie, Mario Diks, Hessel Steegstra; rezerva: Kevin Blom (toti din Olanda).



Steaua, calificare in playoff-ul Ligii Campionilor