Champions League

Statistici interesante dupa meciurile de marti: Barcelona, record de goluri in cupele europene

Vedeti mai jos cele mai interesante statistici desprinse in urma meciurilor disputate, marti seara, in etapa a 5-a din Liga Campionilor.

FC Barcelona, detinatoarea trofeului, a invins-o pe AS Roma si s-a calificat in optimile de finala, dar prin cele sase goluri marcate gruparea catalana s-a instalat pe primul loc in ierarhia golurilor marcate in cupele europene. Formatia blaugrana a ajuns la 1027 de goluri, depasind cu un gol pe Real Madrid, rivala pe care tocmai a invins-o in El Clasico.

De asemenea, succesul cu 6-1 inregistrat in fata celor de la AS Roma reprezinta cea mai mare victorie obtinuta in istorie de o echipa spaniola in fata uneia din Italia.

Luis Suarez, cu doua goluri marcate in meciul Barcelona-Roma, a devenit al doilea marcator uruguayan din istoria Ligii Campionilor, cu 13 reusite, depasindu-l pe Walter Pandiani, fostul atacant al celor de la Deportivo La Coruna. Doar Edison Cavani are mai multe goluri dintre uruguayeni (16).

Gent a furnizat surpriza castigand pe terenul lui Olympique Lyon, cu 2-1, si a devenit doar a doua echipa belgiana care marcheaza in cinci meciuri la rand in faza grupelor dupa Anderlecht ni sezonul 2000/2001.

Pentru Lionel Messi, jucator revenit printre titularii Barcelonei dupa accidentare, luna noiembrie este una extrem de buna din punctul de vedere al inspiratiei in fata portilor adverse. Argentianul a marcat in 15 din cele 16 meciuri pe care le-a disputat in luna noiembrie.

Bayern Munchen a dispus de Olympiakos Pireu cu 4-0 si s-a calificat in faza eliminatorie pentru a 18-a oara. Doar Real Madrid are mai multe calificari din faza grupelor (20). Barcelona este a treia la acest capitol, cu 17 calificari.

De asemenea, gruparea bavareza a marcat primul gol al unui meci de Liga Campionilor pentru a 120-a oara. Real Madrid (134) si Barcelona (127) sunt echipele care stau mai bine la acest capitol.

Mikhail Gordeychuk de la BATE Borisov a marcat cel mai rapid gol al acestui sezon de Liga Campionilor, punctand in poarta lui Bayer Leverkusen dupa doar un minut si 8 secunde.



Statistici interesante dupa meciurile de marti: Barcelona, record de goluri in cupele europene