Champions League

Statistici dupa sferturile Champions League

Va oferim mai jos cateva dintre cele mai interesante statistici in urma sferturilor de finala disputate in Champions League.

Raul Gonzalez ramane jucatorul cu cele mai multe aparitii in competitie (142), fiind urmat la un singur meci distanta de Ryan Giggs si Xavi Hernandez. Recordul lui Raul va ramane in picioare cel putin pana la toamna dupa ce Manchester United si Barcelona au fost eliminate. Urmeaza Iker Casillas cu 137 de meciuri, insa portarul spaniol al celor de la Real Madrid nu poate ajunge in acest sezon decat la cota 140, daca Real se califica in finala.

Patru cluburi engleze diferite au eliminat de-a lungul timpului detinatoarea trofeului in UEFA Champions League. Singura care nu se regaseste in acest top este Manchester United, echipa scoasa miercuri seara din competitie de Bayern Munchen.

Atletico Madrid a avut doua bare in prima repriza a meciului cu Barcelona, cele mai multe intr-un meci de Champions League de la disputa pe care tot formatia spaniola a disputat-o la 11 noiembrie 2013 in deplasare cu FC Porto. Atunci mingea a intalnit de patru ori bara.

Bayern Munchen a avut o posesie uluitoare in prima repriza a meciului cu Manchester United (70%), insa cu toate acestea niciun sut pe poarta lui De Gea nu a fost inregistrat.

Echipa bavareza a castigat toate cele cinci meciuri de Champions League in care atacantul croat Mario Mandzukic a marcat. La fel s-a intamplat si miercuri seara contra celor de la Manchester United.

Mijlocasul olandez Arjen Robben a marcat 13 din cele 22 de goluri ale sale in faza eliminatorie a Champions League.

Atletico Madrid va juca pentru prima data in semifinalele competitiei dupa 40 de ani (1973/74).

Bayern Munchen ramane in cursa pentru apararea trofeului cucerit in 2013. Nicio alta echipa nu a castigat doi ani la rand Champions League in actualul format, iar ultima echipa care si-a aparat trofeul a fost AC Milan in 1990.



Statistici dupa sferturile Champions League