Champions League

Sparta Praga-Steaua, duel de foc pentru un loc la masa bogatilor (LIVE, 21:00). In 1988 Steaua a facut record cu Sparta

Steaua isi incepe parcursul european din acest an la Praga contra celei mai titrate echipe din Cehia, Sparta Praga. Meciul va fi live text pe onlinesport.ro marti seara de la 21:00.

Va fi un duel intre vicecampioanele celor doua tari, un meci cu o miza enorma pentru ca trecerea de acest tur preliminar asigura un loc in grupele Europa League in cazul eliminarii in playoff-ul Ligii Campionilor.

Sparta Praga vine dupa un sezon 2015/2016 foarte bun in cupele europene, cu o prezenta in sferturile de finala in Europa League. A doua in campionatul intern la sapte puncte de campioana Viktoria Plzen, adversara Stelei va disputa primul meci oficial marti seara, dupa ce in amicalele de vara nu s-a descurcat prea grozav. Un singur succes obtinut de Sparta in conditiile in care a intalnit numai adversare de top.

Steaua si-a inceput sezonul cu o evolutie neconvingatoare in finala Cupei Ligii, meci castigat in 120 de minute, dar care a tras mai multe semnale de alarma. La acestea se adauga problema cu Hamroun, jucator scos din lot dupa ce a parasit cantonamentul fara acordul clubului, si incertitudinile lui Popa, Bourceanu si Pintilii.

Si cei de la Sparta se confrunta cu un mare semn de intrebare in ofensiva, unde golgeterul David Lafata, incert, ar putea fi inlocuit cu fostul astral Kehinde Fatai. Ultima decizie ii va apartine antrenorului Zdenek Scasny.

Echipele probabile

Sparta Praga: Bicik – Holek, Brabec, Kadlec – Zahustel, Dockal, Frydek, Marecek, Costa – Julis, Fatai (Lafata)

Steaua Bucuresti: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Popa, Stanciu, Aganovic – Golubovic

Cele doua echipe s-au mai intalnit o singura data in perioada, intr-un amical in februarie 2015, castigat de Steaua cu 3-0. Stanciu s-a numarat atunci printre marcatori. Cele doua echipe s-au mai intalnit la Praga intr-un meci oficial in 1988 in primul tur din Cupa Campionilor Europeni, cand Steaua a zdrobit-o pe Sparta, cu 5-1. Lacatus (2), Hagi (2) si Stoica au marcat golurile victoriei steliste in ceea ce a ramas pana in prezent cea mai categorica victorie a Stelei in deplasare intr-un meci din cupele europene.

Steaua nu are amintiri prea placute de la ultima vizita facuta la Praga. Echipa bucuresteana a pierdut in 19 septembrie 2007 contra celor de la Slavia Praga, cu 1-2, in grupele Ligii Campionilor. Dorin Goian a marcat golul Stelei, echipa antrenata atunci de Gheorghe Hagi.

[news-120326]



Sparta Praga-Steaua, duel de foc pentru un loc la masa bogatilor (LIVE, 21:00). In 1988 Steaua a facut record cu Sparta