Champions League

Sahtiorul lui Mircea Lucescu face istorie in Liga Campionilor

Seara de marti a fost una speciala in Liga Campionilor, cu nu mai putin de 40 de goluri marcate in cele opt meciuri programate in grupele din partea de jos a tabloului, daca putem spune asa.

A fost a doua cea mai bogata in goluri seara de Liga Campionilor din istoria competitiei, pentru ca intr-o seara de 1 octombrie 1997 s-au marcat 44 de goluri.

Cinci dintre reusite au purtat semnatura brazilianului Luiz Adriano de la Sahtior Donetk, echipa care s-a impus pe terenul celor de la BATE Borisov, cu 7-0. Doar Lionel Messi a mai reusit sa marcheze cinci goluri intr-un meci de Liga Campionilor. S-a intamplat contra nemtilor de la Bayer Leverkusen.

Adriano insa a reusit stabilirea unui record, devenind primul jucator care a marcat de patru ori in prima repriza a unui meci din Liga Campionilor.

Bayern Munchen si Sahtior Donetk au intrat si ele in istorie ca primele echipe care au inscrie cel putin cinci goluri in deplasare inaintea pauzei intr-o partida din cea mai importanta competitie europeana.

Prin golul de 2-0 marcat in poarta lui Maribor atacantul ivorian Didier Drogba a devenit al optulea marcator din istoria competitei (43 goluri), depasindu-l pe italianul Alessandro Del Piero.

Dominic Solanke a devenit cel mai tanar jucator care a evoluat pentru Chelsea in Liga Campionilor. La doar 17 ani si 112 zile acesta l-a depasit pe Joshua McEachran (17 ani si 198 zile).



Sahtiorul lui Mircea Lucescu face istorie in Liga Campionilor