Champions League

Sahtior face din nou scor cu BATE, Porto castiga la Bilbao

Sahtior si FC Porto si-au respectat statutul de favorite ale Grupei H castigandu-si meciurile din cadrul etapei a 4-a a Ligii Campionilor. Dupa 7-0 in tur, Sahtior a calcat-o din nou in picioare pe BATE, 5-0, iar Porto a invins la Bilbao prin golurile lui Martinez si Brahimi. Lusitanii sunt calificati matematic in optimile intrecerii.

Invinsi cu 7-0 in meciul tur, bielorusii au rezistat in fata lui Sahtior mai putin de 20 de minute. Luiz Adriano l-a deschis pe croatul Darijo Srna in interiorul careului cu o pasa lobata, acesta din urma pedepsindu-l pe Chernik.

Alex Teixeira a fost la originea tuturor ocaziilor avute de ucraineni pe parcursul primelor 45 de minute.

In prelungirile primei reprize, Wolfgang Stark l-a eliminat pe Anri Khagush de la BATE Borisov. Fundasul lateral al lui BATE a incasat al doilea avertisment pentru proteste.

La putin timp dupa reluarea jocului, Sahtior si-a dublat avantajul prin golul inscris de Alex Teixeira din pasa lui Darijo Srna.

Luiz Adriano si-a trecut numele pe lista marcatorilor, in minutul 58, la un penalti provocat de Evgeni Yablonski.

Pana la final, brazilianul si-a completat hat-trick-ul cu alte doua reusite la poarta aparata de nefericitul Chernik.

Porto putea intra cu 1-0 la pauza, insa Jackson Martinez nu a fost suficient de precis de la punctul cu var, in minutul 42, cand a irosit lovitura de pedeapsa dictata de neamtul Brych la faultul comis in careu de Balenziaga. Vedeta lui Porto a trimis in transversala.

Martinez si-a luat revansa in partea secunda, cand a trimis fara probleme in plasa dupa o pasa primita de la Yacine Brahimi (56).

Scorul final a fost stabilit de Brahimi, cu un sfert de ora inainte de ultimul fluier. 



Sahtior face din nou scor cu BATE, Porto castiga la Bilbao