Champions League

Romania pierde al doilea loc de Champions League pentru 2015/16 dupa ultimele rezultate europene

Rezultatele slabe din primele doua etape ale fazei grupelor Champions League si Europa League au determinat pierderea de catre Romania a locului 15, loc care permite inscrierea a doua echipe in cea mai importanta competitie europeana in sezonul 2015/2016. Punctele adunate in ultimele sezoane de echipele romanesti, in special Steaua si CFR Cluj, vor face ca Romania sa inscrie doua echipe in Champions League in sezonul 2014/2015.

Tara noastra nu a obtinut decat un punct in patru meciuri sustinute de Steaua si Pandurii, iar aceasta contraperformanta s-a reflectat imediat in ierarhia coeficientilor UEFA.

Romania era pe locul 15 dupa parcursul bun din fazele preliminare si astfel se afla la un moment dat pe pozitia care asigura doua echipe in proximele editii ale Champions League.

Cum insa in faza grupelor cele doua echipe ramase in competitii au dat de greu, Romania a pierdut locul 15 in fata Cehiei, natiune care aliniaza tot doua echipe, Viktoria Plzen si Slovan Liberec, si care are un coeficient de 26.350, in timp ce Romania are 26.257.

Romania mai poate ocupa locul 15 la finalul sezonului daca dupa iesirea celor doua participante in cupele europene vom avea cu un punct peste Cehia.

Austria, ocupanta locului 14, nu este departe in clasament, dar pastreaza trei echipe in competitiile continentale, una in Champions League si alte doua in Europa League.

Locul 16 ocupat in prezent de Romania va face ca tara noastra sa pastreze schema europeana din acest sezon cu o echipa in preliminariile Champions League si alte trei echipe in preliminariile Europa League.

Spania are cel mai mare coeficient cu sapte echipe din sapte in comptitie (80.998), urmata de Anglia (74.320) si Germania (72.320). Topul sase este completat de Italia (57.938), Portugalia (55.799) si Franta (51.166).



Romania pierde al doilea loc de Champions League pentru 2015/16 dupa ultimele rezultate europene