Champions League

Romania cade in clasamentul coeficientilor, dar ramane in plasa locului 15

Meciurile de joi din cupele europene nu au adus vesti bune pentru echipele din Romania. Egalul Astrei si victoria Petrolului nu au fost suficiente pentru ca Romania sa se apropie de locul 15 ce asigura doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor din sezonul 2015/2016. Vestea proasta este ca am cazut cu un loc, cea buna este ca distanta in puncte fata de locul 15 s-a micsorat totusi.

Romania se afla dupa meciurile Stelei si Pandurilor pe locul 16 in clasamentul coeficientilor UEFA, sezonul european 2015/2016, cel mai apropiat care este inca deschis pentru acumularea de puncte. La 0,342 puncte de Cehia, la acel moment, Romania se afla la doar un pas de pozitia a 15-a, cea care are ca miza doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor 2015/2016.

Numai ca rezultatele de joi din cupele europene au schimbat lucrurile. Egalul Astrei si victoria Petrolului au fost prea putin fata de adversarele noastre. Israelul a reusit sa sara peste Romania si Cehia direct pe locul 15, Cehia a coborat pe 16, iar noi am cazut pe 17 in clasamentul coeficientilor.

Romania se afla acum la o diferenta de 0,090 puncte fata de Cehia - locul 16 (am micsorat fata de 0,342), dar mai are un adversar aflat la  0,242 puncte distanta - Israel (locul 15). Desi am cazut un loc avem mai putin de recuperat, ca punctaj, pentru a ajunge pe pozitia a 15-a.

Conteaza ce vor face mai departe echipele din Romania, Israel si Cehia  in cupele europene. Retururile de saptamana viitoare din Liga Campionilor si Liga Europa sunt importante, pentru ca vor stabili pentru toate cele trei tari numarul de cluburi cu care vor merge mai departe si cu care, practic, vor puncta mai departe.



Romania cade in clasamentul coeficientilor, dar ramane in plasa locului 15