Champions League

Romania are al treilea coeficient in clasamentul UEFA din acest sezon

Rezultatele obtinute de cele patru formatii romanesti in cupele europene plaseaza Romania pe podiumul provizoriu in ierarhia coeficientilor UEFA.

Steaua, Astra, Petrolul si CFR Cluj au adunat un total de 3,125 puncte, doar Croatia (4,000) si Kazahstan (3,375),  mai multe puncte adunate in acest sezon.

La fel de adevarat este ca marile forte ale continentului inca nu au intrat cu toate echipele in competitie si ca punctele importante vor fi obtinute in fazele grupelor Ligii Campionilor si Ligii Europa.

Romania pastreaza insa sanse mari de a ajunge cu doua echipe in grupe, Steaua in Liga Campionilor  si Astra Giurgiu in Liga Europa, dupa rezultatele din aceasta saptamana si astfel coeficientul ar putea fi imbunatatit.

Tinta Romaniei este de a putea alinia in viitorul apropiat din nou doua echipe in Liga Campionilor.

In prezent Romania ocupa locul 15 in clasamentul cumulat al ultimilor cinci ani (24,299), cel care se ia in considerare la stabilierea numarului de echipe si la intrarea acestora in diversele faze ale competitiilor continentale.

Daca isi pastreaza locul pana la finalul sezonului in curs Romania ar putea alinia doua echipe in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. In fata Romaniei se afla Grecia pe 13, cu 27,700 puncte, si Cehia, cu 27,125.

Romania a inceput sezonul de pe locul 18 in ierarhia coeficientilor, iar campioana Steaua a debutat inca din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. De asemenea, doua echipe au inceput aventura in turul 2 preliminar al Ligii Europa si doar castigatoarea de Cupa, Astra, a avut acces direct in turul 3 preliminar.

Locul 15 ar face ca pe langa cele doua echipe intrate direct in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Romania sa intra in Liga Europa astfel: castigatoarea Cupei Romaniei direct in playoff, locul trei in campionat in turul 3 preliminar si locul 4 in turul 2 preliminar.

Romania ar trebui sa ajunga pe locul 13 in ierarhia coeficientilor pentru a putea trimite din nou direct o echipa in grupele Ligii Campionilor.



Romania are al treilea coeficient in clasamentul UEFA din acest sezon