Champions League

Real Madrid, noua detinatoare a Supercupei Europei

Real Madrid a castigat a doua Supercupa din istoria clubului, marti seara, dupa o victorie mult mai clara decat o arata scorul, 2-0 impotriva Sevillei. Cristiano Ronaldo a perforat in doua randuri poarta aparata de Beto, aducand astfel primul trofeu al sezonului pentru "albi".

Cu Toni Kroos si James Rodriguez in formula de start, Real Madrid a inceput in forta meciul de pe Stadium of Light, putin lipsind ca artificiul tehnic al lui Gareth Bale, din minutul 19, sa aduca deschiderea scorului.

Doua minute mai tarziu, Vitolo l-a evidentiat pe Casillas cu un sut in forta la coltul scurt, respins cu dificultate in corner.

La mijlocul reprizei, Cristiano Ronaldo a avut mila fata de colegul sau de la nationala Portugaliei, Beto, pe care l-a luat la tinta intr-o faza care anunta primul gol al serii.

In minutul 31, Ronaldo nu a mai iertat, dupa un atac pe traseul James-Bale-Ronaldo, jucatori ai caror cota de piata este de 150 de milioane de euro. Ronaldo a modificat tabela cu o reluare din cadere din marginea careului mic, la care Beto nu mai avea cum sa intervina.

Casillas a fost mare in minutul 35, cand l-a blocat in situatie de unu la unu pe Carrico, dupa o sarabanda de erori in defensiva madrilena.

Situatia a devenit clara la putine minute dupa reluarea jocului, cand Cristiano Ronaldo l-a invins din nou pe Beto, cu o executie in diagonala, in plasa lateral-interioara.

Pana in final, Benzema a irosit o oportunitate buna de a marca, dupa o noua parada de zile mari a lui Beto. Beto a gasit un raspuns pe masura si incercarii lui James, la urmatorul atac consistent al "albilor".

Sevilla a existat in statistici in partea secunda gratie polonezului Krychowiak, care nu a fost suficient de inspirat totusi pentru a-l surprinde pe San Iker cu o executie plasata din afara careului.

Real Madrid: Casillas, Pepe, Ramos, Coentrao (Marcelo 84), Ronaldo, Kroos, Benzema, James (Isco 73), Bale, Carvajal si Modric (Illarramendi 87).

Sevilla: Beto - Coke (Figueiras 84), Pareja, Fazio, Navarro - Krychowiak, Carrico - Vidal (Aspas 67), Denis Suarez (Reyes 79), Vitolo - Bacca

Arbitru: Mark Clattenburg

Cartonase galbene: Carvajal 45, Kroos 53/ Vitolo 42, Navarro 66

Cartonase rosii: -

Stadion: Stadium of Light



Real Madrid, noua detinatoare a Supercupei Europei