Champions League

PSG si Barcelona merg brat la brat in optimi

Barcelona a invins Ajax in deplasare, scor 2-0, gratie dublei realizate de Lionel Messi. Argentinianul l-a egalat pe Raul in clasamentul golgeterilor Ligii Campionilor. PSG s-a impus la limita in fata cipriotilor de la APOEL, asigurandu-si pentru moment suprematia Grupei F. Ambele echipe sunt calificate in urmatoarea faza a competitiei.

Jocul de pe Amsterdam ArenA a debutat cu un gol inscris de brazilianul Neymar, insa anulat pentru o pozitie evidenta de ofsaid.

In minutul 17, Lucas Anderson a reluat putin pe langa bara din stanga. Zece minute mai tarziu, pe fondul unor momente mai bune ale batavilor, ter Stegen a scos fantastic sutul la coltul lung al lui Klaassen.

Formatia blaugrana a deschis scorul cu zece minute inainte de pauza. Desi a intervenit bine la o lovitura libera executata aproape perfect de Messi, Cillessen a continuat cu o iesire neinspirata dintre buturi, iar argentinianul a fost omul potrivit la locul potrivit pentru a puncta cu capul din 8-9 metri in poarta ramasa goala.

Olandezii au fost privati de un penalti in prima parte, dupa hentul comis in careu de Jordi Alba.

Scapat singur cu Cillessen, dupa o noua pasa maiastra inventata de Leo Messi, Luis Suarez nu a fost in stare sa dubleze avantajul Barcei (59).

Messi a fost cosmarul lui Veltman in aceasta seara. Argentinianul a inscris de langa stoperul lancierilor, apoi a provocat si eliminarea acestuia, cu douazeci de minute inainte de final.

Pana la final, Lionel Messi l-a egalat pe Raul in clasamentul all-time al golgeterilor din Liga Campionilor prin golul care avea sa clarifice situatia in Grupa F.

In celalalt meci al grupei, PSG-APOEL Nicosia, uruguyanul Edinson Cavani a punctat pentru gazde la putine secunde dupa primul fluier al centralului Olegario Benquerenca.

Vinicius si Nuno Morais au fost aproape de egalare, in timp ce Cavani, in minutul 18, a trecut de putin pe langa dubla, cu o lovitura de cap imprecisa din 6 metri.

Repriza secunda a fost lipsita de evenimente majore, scorul ramanand cel stabilit de Cavani.



PSG si Barcelona merg brat la brat in optimi