Champions League

Tragerea la sorti a sferturilor Champions League: Atletico-Real Madrid, reeditarea finalei de anul trecut

Vedeti mai jos ce au decis sortii, vineri, la Nyon, pentru sferturile de finala ale Champions League. De departe cele mai atractive dueluri sunt PSG-Barcelona si Atletico Madrid-Real Madrid. Nici celelalte doua meciuri nu sunt de neglijat.

Programul sferturilor UEFA Champions League (14-15 & 21-22 Aprilie):

ATLETICO MADRID - REAL MADRID
Cele doua echipe s-au intalnit in finala sezonului precedent, cand Atletico a condus pana aproape de final cand Real a revenit si a intors spectaculos rezultatul obtinand "La Decima", a zecea Liga Campionilor din istoria clubului. A fost 4-1 pentru Real Madrid. De asemenea, cele doua echipe s-au mai intalnit in semifinalele sezonului 1958/59. Real s-a impus cu 2-1 la rejucare, dupa ce in primul meci a fost 2-2.

PARIS SAINT GERMAIN - FC BARCELONA
Cele doua echipe s-au intalnit in acest sezon si in faza grupelor. PSG a castigat acasa, cu 3-2, pentru a pierde la Barcelona, cu 1-3. Cele doua s-au mai intalnit si in sferturilor sezonului 2012/2013, cand Barcelona s-a calificat in semifinale dupa 3-3 la general gratie golurilor marcate in deplasare.

FC PORTO - BAYERN MUNCHEN
Porto a invins-o pe Bayern cu 2-1 in finala Cupei Campionilor Europeni din 1987 de la Viena. Reusita lui Rabah Madjer a ramas una de referinta pentru competia UEFA. De atunci Bayern a eliminat-o pe Porto in doua randuri in sferturile de finala, in 1990/91 si 1999/2000, cu 3-1 respectiv 3-2 la general.

JUVENTUS TORINO - AS MONACO
Juventus a eliminat-o pe Monaco, cu 6-4 la general, in semifinalele sezonului 1997/1998.

13:10 Incepe tragerea la sorti propriu-zisa.

13:07 Ambasadorul finalei prezent la Nyon pentru aceasta tragere la sorti este Karl Heinz Riedle.

13:05 Sunt trecute in revista cele opt echipe ajunse in aceasta faza a competitiei.

13:00 La Nyon se fac ultimele pregatiri pentru tragerea la sorti a sferturilor Champions League.

Contul oficial de Twitter de Liga Campionilor al UEFA a publicat joi seara partidele din sferturile de finala ale acestei competitii, desi tragerea la sorti urmeaza sa aiba loc vineri de la ora 13:00. Acest lucru vine la cateva luni distanta dupa ce tot pe Twitter, dar pe un cont neoficial, fusesera publicate cu o zi inainte optimile de finala ale Ligii Campionilor, pe care UEFA avea sa le traga la sorti identic a doua zi. 

UEFA a publicat pe Twitter urmatoarele partide, iar mesajul a fost ulterior sters:
Bayern Munchen - Atletico Madrid
PSG - Real Madrid
FC Porto - Juventus
Barcelona - AS Monaco



Tragerea la sorti a sferturilor Champions League: Atletico-Real Madrid, reeditarea finalei de anul trecut