Champions League

Istoria se repeta: Real, victorioasa in-extremis in fata rivalei Atletico

Real Madrid s-a alaturat lui FC Barcelona, Bayern si Juventus Torino in penultimul act al Ligii Campionilor, in urma succesului inregistrat, scor 1-0, cu Atletico Madrid in mansa retur a confruntarii contand pentru sferturile de finala ale competitiei. Javier Hernandez, rezerva de lux a Realului, a oferit lovitura de gratie in minutul 88, intr-un scenariu similar cu ceea ce s-a intamplat in finala editiei precedente, cand Real Madrid a mers in prelungiri gratie unei reusite consemnate spre final si a ridicat trofeul suprem deasupra capului datorita calitatii superioare a jucatorilor pe care ii are in lot.

Real Madrid a inceput meciul la fel de intens cum s-a intamplat si in urma cu o saptamana, pe Vicente Calderon. "Chicharito" a aparut in pozitie de finalizare cu o lovitura moale de cap, urmata de un sut direct in plasa laterala.

In minutul 14, Cristiano Ronaldo, angajat in preajma careului de Rodriguez, a trimis foarte aproape de bara din dreapta.

Dupa cateva momente mai reusite ale elevilor lui Diego Simeone, Real Madrid a fost foarte aproape de desprindere prin acelasi Hernandez (31) si Cristiano Ronaldo (32). 

Lusitanul l-a intins pe Oblak dupa un sut plasat de la aproximativ 30 de metri, portarul lui Atletico respingand in lateral de langa stalpul din stanga sa.

Prima parte s-a incheiat cu o situatie "mano a mano" intre Ronaldo si slovenul din poarta Rojiblancos. Oblak a avut din nou castig de cauza, justificand o data in plus titularizarea sa in detrimentul lui Moya.

"Albii" au reluat partida de pe Bernabeu cu o ocazie incredibila, irosita de Hernandez. Isco l-a gasit ideal in careu pe mexican, incapabil sa prinda coltul lung al lui Oblak, care a privit neputincios cum mingea s-a scurs pe langa poarta.

Oblak a raspuns "prezent" si la loviturile de cap ale lui Varane (60), respectiv Sergio Ramos (62).

In careul opus, Koke nu a putut sa ii creeze probleme lui Iker Casillas printr-o reluare cu capul din 7-8 metri.

Diego Simeone a ramas cu un om mai putin pe teren, cu un sfert de ora inainte de finalul celor 90 de minute regulamentare. Felix Brych l-a eliminat pe Arda Turan pentru cumul de cartonase.

Jan Oblak a fost de neinvins si in minutul 80, cand a iesit bine in intampinare si i-a inchis unghiul lui Hernandez, singur cu portarul lui Atletico.

In rol de inger pazitor tur-retur, Jan Oblak nu a mai avut cum sa intervina spre final, cand Javier Hernandez a trimis-o in semifinale pe Real cu un sut imparabil din centrul careului, din pasa lui Cristiano Ronaldo.

Real Madrid: Casillas - Coentrao (Arbeloa 90+1), Ramos, Varane, Carvajal - Isco (Illarramendi 90+3), Kroos, Pepe, Rodriguez - Ronaldo si Hernandez (Jese 90+1)

Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Gamez - Turan, Tiago (Gimenez 86), Koke, Niguez (Gabi 46) - Mandzukic si Griezmann (R. Garcia 65)

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Cartonase galbene: Pepe 74, Arbeloa 90+3/ Turan 31, R. Garcia 74, Koke 90+4

Cartonase rosii: Turan 76

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)



Istoria se repeta: Real, victorioasa in-extremis in fata rivalei Atletico