Champions League

E timpul pentru o noua Revolutie

In 2005, victoria Stelei in fata Valenciei, detinatoarea Cupei UEFA la acel moment, reprezenta un punct de plecare catre un drum nou in fotbalul romanesc, soldat cu un parcurs laudabil al echipelor noastre in cupele europene. La patru ani distanta, FC Timisoara are sansa sa elimine detinatoarea ultimei editii a Cupei UEFA, Sahtior Donetk. Fotbalistii lui Mircea Lucescu au venit in Banat condamnati sa castige, dar timisorenii promit un nou meci mare, incurajati de aproape 30.000 de spectatori.
Timisoara a smuls un egal pretios, scor 2-2, in turul de la Donetk, iar acum viseaza cu ochii deschisi catre play-off-ul Ligii Campionilor care ii garanteaza in cazul unei eliminari o prezenta in grupele Europa League.

Externat din spital, Mircea Lucescu a facut cateva sesiuni speciale cu fundasii sai pentru a nu mai suferi umilinta din meciul tur, cand au fost intorsi pe toate fetele de Gigel Bucur, omul pe care antrenorul roman il considera pericolul numarul unu.

Sahtior a ajuns marti, in jurul pranzului, la Timisoara, iar antrenamentul oficial a fost perturbat o ploaie torentiala, aparuta parca din senin. "E semn de belsug", si-au facut curaj ucrainenii.

De la meciul disputat in urma cu o saptamana, Sahtior a remizat in campionat cu Vorskla, insa Lucescu a folosit doar jumatate din titulari. Spre deosebire de Sahtior, Timisoara a folosit a doua echipa cu Bistrita si a reusit sa castige cu 1-0.

In echipa de start a ucrainenilor vor reveni Razvan Rat si Cigrinski, primul dupa o accidentare, iar al doilea din motive financiare, dupa ce transferul la FC Barcelona a picat.

Ioan Ovidiu Sabau inclina si el sa faca o modificare in echipa de start. Antrenorul banatenilor nu a  fost multumit de Bonfim si vrea sa il trimita in banda dreapta pe Stelian Stancu.

O alta intrebare care se afla pe buzele suporterilor este legata de modul in care va fi primit Mircea Lucescu. Acesta este cunoscut drept marele dusman al Timisoarei, iar inaintea meciului au existat informatii conform carora Il Luce nu se va bucura de o primire prea calduroasa.

Cu toate acestea, se pare ca antrenorul roman se va bucura de o primire moderata, scandarile impotriva sa urmand sa fie izolate.

Pe tot parcursul zilei, dar si dupa meci, pe Onlinesport.ro veti afla toate informatiile despre meciul anului in Banat.

Echipe probabile:

FC Timisoara: Pantilimon - Stancu (Bonfim), Nibombe, Cisovsky, Artiom Karamian - Arman Karamian, Bourceanu, Alexa, Curtean - Parks, Bucur
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau

Sahtior Donetk: Piatov - Srna, Cigrinski, Iscenko, Rat - Jadson, Hubschman, Fernandinho, Ilsinho - Willian - Luiz Adriano
Antrenor: Mircea Lucescu

Onlinesport


E timpul pentru o noua Revolutie