Champions League

Chelsea pleaca neinvinsa de la Madrid dupa un antijoc de manual

Jose Mourinho le-a trasat jucatorilor sai sarcini precise in mansa tur a confruntarii cu Atletico Madrid si planul portughezului a functionat.

Chelsea a plecat de pe Vicente Calderon fara gol primit si va beneficia in retur de avantajul terenului propriu pentru a forta calificarea in finala.

Sa spunem lucrurilor pe nume, Chelsea a practicat un anti-joc total la Madrid, s-a inchis in permanenta, a jucat urat, la rezultat, asa cum ne-a obisnuit Mourinho in toata cariera lui.

Pana aici, dupa 90 de minute, strategia a dat roade. E drept, nici cei de la Atletico nu s-au mai dovedit la fel de inspirati la finalizare si Diego Simeone a dat de greu in fata unei defensive ermetice asa cum a fost cea a lui Chelsea marti seara.

Asa cum era de asteptat, Atletico s-a asezat la carma partidei inca din debut, numai ca partenerul de joaca a refuzat invitatia de a intra la joc, astfel ca jucatorii gazda s-au lovit ca de un zid de apararea londonezilor.

Prima ocazie a meciului a venit in minutul 15 in urma unui corner, faza la care Petr Cech s-a accidentat grav si nu a mai putut continua jocul. In locul acestuia a intrat veteranul Mark Schwarzer (41 ani).

Atletico nu a excelat in ocazii de poarta si urmatoarea faza periculoasa a venit cu zece minute inaintea finalului la sutul lui Gabi. Mingea a fost scoasa de Scwarzer cu varful degetelor in corner, insa nici macar ochii suplimentari ai arbitrului aditional nu au vazut devierea.

Prima repriza s-a incheiat cu o lovitura libera pentru Chelsea scoasa de Torres cu viclenie in duelul sau cu Godin, insa pe care David Luiz a irosi-o cu usurinta.

Acelasi jucator avea sa mai traga de timp cateva minute pretioase pentru echipa sa in debutul partii secunde spre nemultumirea suporterilor lui Atletico.

Chelsea l-a pierdut in minutul 70 pe capitanul John Terry, care a iesit accidentat si de nevoie Mourinho a trimis in teren un jucator cu profil ofensiv, pe germanul Schurrle, fara sa insemne ca Chelsea a dat pe din afara de ofensiva.

Atletico a ratat o mare ocazie, poate cea mai mare a meciului, in minutul 75 la lovitura libera executata de Gabi. Schwarzer s-a intins cat este de mare si a respins in extremis in corner.



Chelsea pleaca neinvinsa de la Madrid dupa un antijoc de manual