Champions League

Chelsea o umileste in deplasare pe Schalke

Duelul dintre antrenorul care a adus Liga Campionilor pentru Chelsea si omul care incearca la al doilea mandat sa aduca marele trofeu din nou in vitrina londonezilor a fost castigat de cel din urma.

Mai precis Jose Mourinho l-a invins aspru pe Roberto Di Matteo, managerul care a reusit sa-i satisfaca pana acum marea dorinta a patronului Roman Abramovici.

Nici cei mai optimisti suporteri ai lui Chelsea nu se asteptau insa la un duel atat de putin echilibrat contra lui Schalke, mai ales ca s-a jucat pe arena din Gelsenkirchen unde publicul supune adversarul la o presiune sufocanta.

Chelsea nu a acuzat deloc presiunea tribunelor si s-a impus cu un neverosimil 5-0.

John Terry deschidea scorul dupa doar 2 minute de la startul partidei cu o lovitura de cap dupa un corner de pe stanga.

Willian avea sa majoreze avantajul oaspetilor cu un sut pe jos din pasa lui Hazard, faza la care mingea a trecut pe sub portarul advers.

Chelsea a intrat cu trei goluri avantaj la cabine dupa autogolul lui Kirchhof la o faza fixa de la coltul terenului. Acesta s-a inaltat si a trimis perfect in propria poarta.

Londonezii au mai punctat de doua ori in partea secunda. Mai intai pe contraatac prin Drogba, ivorianul indeplinind o simpla formalitate cu poarta goala in fata din pasa altruistului Willian.

Drogba s-a revansat apoi si a centrat decisiv pentru reluarea lui Ramires.

In cealalta partida a grupei, Sporting Lisabona si Maribor au fost retinute la cabine vreme de aproape 45 de minute din cauza unei pene de curent pe arena Jose Alvalade.

Meciul a fost reluat in cele din urma de la scorul de 2-1 pentru Sporting, echipa care a mai marcat o data in partea secunda.



Chelsea o umileste in deplasare pe Schalke