Champions League

Borussia Dortmund ramane neinvinsa pe teren propriu cu Real Madrid

Campioana Europei a condus de doua ori la Dortmund si de fiecare data Borussia Dortmund a revenit pe tabela, rezultatul final de 2-2 pastrand cele doua echipe pe primele locuri in grupa. Borussia Dortmund ramane fara infrangere in sase meciuri cu Real Madrid pe teren propriu.

Meciul de la Dortmund a inceput furtunos cu doua ocazii de gol, cate una pentru fiecare echipa, in primele patru minute. Doua faze fixe care au creat pericol la fiecare dintre porti.
 
Mai intai Cristiano Ronaldo a prins poarta cu un sut din pozitie centrala, Burki reusind sa respinga in fata, pentru ca doua minute mai tarziu replica Borussiei sa vina din partea lui Gonzalo Castro cu un sut similar. Portarul Keylor Navas a respins mingea care se indrepta in apropierea vinclului.
 
Arbitrul englez Mark Clattenburg nu a vazut un hent urias comis de Cristiano Ronaldo in minutul 11 la un sut trimis de gazde spre poarta dintr-o alta lovitura libera.
 
Au urmat doua ocazii la rand pentru Borussia la suturile lui Aubameyang si Dembele, la primul dintre acestea Navas intervenind decisiv.
 
Contrar cursului jocului Real Madrid a deschis scorul in minutul 17 prin Cristiano Ronaldo, jucator care a trimis la coltul lung dupa un calcai ai lui Bale. Faza a pornit de la Benzema in banda stanga a terenului, acesta continuand cu Rodriguez si Bale, iar Ronaldo a marcat golul cu numarul 98 in cupele europene. A fost a 95-a reusita in Liga Campionilor pentru portughez.
 
Borussia a revenit in atac in cautarea golului egalizator, iar Dembele nu a prins poarta in minutul 25 cu un sut din pozitie favorabila in interiorul careului.
 
Cu doua minute inaintea pauzei gazdele au egalat la o gafa a portarului Navas. Acesta a respins in fata o minge sutata din lovitura libera, balonul l-a lovit pe Varane si a intrat in poarta.
 
In prelungirile primei reprize Real a avut un gol anulat pentru offside la Cristiano Ronaldo, decizia brigazii engleze fiind cat se poate de corecta.
 
La fel ca si in prima parte, Borussia a dominat inceputul partii secunde, ratand doua ocazii de gol prin Dembele (50) si Aubameyang (51), insa cei care au marcat a fost tot echipa oaspete.
 
Varane s-a revansat pentru faza de la golul de 1-1 si a punctat in minutul 69 cu sansa o minge care i-a venit picior dupa ce Benzema reluase in transversala.
 
Guerreiro l-a intins serios pe Navas un minut mai tarziu cu un sut in forta din afara careului, iar Borussia arata ca are resurse ofensive pentru a reveni a doua oara.
 
Burki s-a opus in minutul 78 la sutul lui Cristiano Ronaldo spre coltul scurt, iar cu cinci minute inaintea finalului Schurrle, jucator intrat in partea secunda, a inscris cu un stang fabulos sub bara.



Borussia Dortmund ramane neinvinsa pe teren propriu cu Real Madrid