Champions League

Barcelona, cu un picior in semifinale

Barcelona s-a impus autoritar in deplasarea de pe Parc des Princes, 3-1 impotriva campioanei Frantei, Paris Saint Germain, si este foarte aproape de calificarea in semifinalele Ligii Campionilor. Absentele din lotul parizienilor au cantarit enorm, cat mai ales iesirea fortata a capitanului Thiago Silva, accidentat la mijlocul primei reprize. Inlocuitorul sau, David Luiz, a fost umilit in doua randuri de Luis Suarez, autorul unei duble antologice, dupa ce Neymar deschisese scorul. Reusita gazdelor a fost mai degraba un autogol, dupa o deviere involuntara a lui Jeremy Mathieu.

Atacurile lente ale Barcelonei din debutul partidei puteau fi sanctionate de Pastore (8), care a luftat incredibil din marginea careului mic, la o pasa primita din flanc de la Matuidi.

Cinci minute mai tarziu, Lionel Messi a prins un super-sut de la aproximativ 18 metri, Sirigu fiind salvat de bara din dreapta sa.

Superioritatea Barcei la nivelul gazonului a fost concretizata de brazilianul Neymar (20). Busquets a facut o recuperare importanta la mijlocul terenului, iar Neymar a inscris pentru 1-0 cu un sut la coltul lung, din pasa lui Messi.

Neymar a ajuns astfel la cota 3 in dreptul golurilor marcate in poarta parizienilor.

Campioana Frantei a primit o adevarata lovitura, la mijlocul reprizei, cand Thiago Silva (accidentat) a fost inlocuit de un alt jucator care revenea dupa o accidentare, David Luiz.

Oamenii lui Laurent Blanc au iesit mult mai motivati de la vestiare, putin lipsind ca ter Stegen sa fie prins pe picior gresit de Javier Pastore.

Golul, insa, a venit tot la poarta lui Sirigu. Italianul a fost rapus de Luis Suarez, care s-a angajat intr-o cursa excelenta, prin care a dublat avantajul formatiei blaugrana.

Cu douazeci de minute inainte de final, ter Stegen s-a evidentiat printr-o parada senzationala la un voleu pe masura a uruguayanului Edinson Cavani.

Luis Suarez l-a umilit pentru a doua oara pe David Luiz si a punctat pentru 3-0, singur cu Sirigu.

Scorul final a fost stabilit de van der Wiel, care a profitat de devierea nefericita a francezului Mathieu.

PSG: Sirigu - Maxwell, Marquinhos, Silva (D. Luiz 21), van der Wiel - Matuidi, Cabaye, Rabiot (L. Moura 65) - Pastore, Cavani si Lavezzi.

Barcelona: ter Stegen - Montoya (Adriano 80), Pique, Mascherano, Alba - Rakitic (Mathieu 74), Busquets, Iniesta (Xavi 53) - Messi, Suarez si Neymar.

Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia)

Cartonase galbene: Cabaye 37/ Pique 32, Messi 54

Cartonase rosii: -

Stadion: Parc des Princes (Paris)



Barcelona, cu un picior in semifinale