Champions League

Avancronica Dinamo Minsk-CFR Cluj (LIVE, 20:00)

Asa cum spunea si Vasile Miriuta, lucru demonstrat de altfel si in returul cu Jagodina, CFR Cluj este o echipa care performeaza mai bine in deplasare, iar tehnicianul ardelenilor mizeaza pe un gol marcat joi seara la Borisov.

 

“Am urmarit-o la lucru pe Dinamo Minsk si este o echipa care alearga mult. Sunt neinvinsi in sapte meciuri, dar important este ca noi sa marcam pentru a avea mai multe sanse in retur”, a declarat Miriuta.

Antrenorul CFR-ului admite ca va fi greu de patruns in grupele Europa League, dar spune ca jucatorii sai vor da totul pe teren in aceasta dubla mansa pentru a merge mai departe in playoff.

Conducerea formatiei din Gruia a anuntat si stimulentul financiar pentru grupele Europa League, fiecare jucator urmand a primi cate 10.000 de euro in cazul calificarii.

CFR Cluj a primit un singur gol in ultimele sapte meciuri, lucru remarcat si de presedintele Iuliu Muresan, cel care mizeaza pe o poarta curata si la dubla cu Dinamo Minsk.

Miriuta nu are probleme de efectiv si astfel ar putea incepe jocul de la Borisov in formula:

Felgueiras - Susic, Larie, I. Rada, Camora - Muniru, Monroy - Deac, Negrut, Fl. Costea - Tade.

Dinamo Minsk intalneste pentru a treia oara in istoria cupelor europene o formatie din Romania. Istoria disputelor cu echipe romanesti incepe in Cupa Campionilor Europeni (1983/1984), cand Dinamo Bucuresti a eliminat echipa care reprezenta atunci Uniunea Sovietica, cu 1-1 (deplasare) si 1-0 (acasa). Dinamo s-a calificat dupa acea dubla in semifinalele competitiei.

A urmat intalnirea cu Victoria Bucuresti din turul 2 al Cupei UEFA (1988/1989), iar Dinamo Minsk a fost eliminata desi dubla mansa s-a incheiat la egalitate, 2-2. A fost 2-1 pentru Dinamo la Minsk si 1-0 pentru Victoria la Bucuresti.

In fine, ultima intalnire a celor din Minsk cu o echipa romaneasca dateaza din sezonul 1995/1996, cand bielorusii au eliminat Universitatea Craiova in turul preliminar al Cupei UEFA cu 3-1 la loviturile de departajare. Ambele manse s-au incheiat cu 0-0.

Meciul dintre Dinamo Minsk si CFR Cluj va fi live text pe onlinesport.ro de la ora 20:00.



Avancronica Dinamo Minsk-CFR Cluj (LIVE, 20:00)