Champions League

Avancronica Atletico Madrid-Bayern sau duelul a doua filozofii distincte in fotbal

Meciul de miercuri seara este mai mult decat o partida oarecare dintr-o semifinala de Liga Campionilor, ci aduce fata in fata doua filozofii si scoli de fotbal complet diferite.

Diego Simeone a ridicat organizarea defensiva la rang de arta de cand a preluat-o pe Atletico Madrid, iar in acest sezon s-a apropiat de o a doua finala de Liga Campionilor. Nici titlul nu este departe fiind la egalitate cu FC Barcelona, echipa eliminata in sferturi.

De cealalta parte, Pep Guardiola propune cunoscutul sau stil bazat pe o posesie prelungita a balonului, uneori chiar dusa la extrem, si care de multe ori poate parea plictisitoare pentru spectatorul neutru. Cel putin in Bundesliga tactica functioneaza de minune si Bayern se afla la trei puncte distanta de al patrulea titlu consecutiv.

Atletico a dovedit runda precedenta ca stie sa joace contra unei echipe care tine mingea, replicand printr-o asezare in teren desprinsa din manualele de strategie a luptelor in camp deschis. Leo Messi si ceilalti “razboinici” blaugrana au cazut prada propriilor neputinte in fata redutei de pe Vicente Calderon, dar Bayern pe langa stilul impus de Guardiola, unul foarte asemanator cu ce joaca Barcelona, se intampla sa mai aiba in componenta o combinatie interesanta de forta si precizie germana, respectiv tehnica si fantezie latino-americana. Oricand un Muller, Vidal sau Ribery pot face diferenta, ca sa nu mai vorbim de polonezul Lewandowski, un atacant care a marcat 38 de goluri in acest sezon (opt in Liga Campionilor).

Fortuna: Pariuri Atletico-Bayern (vedeti aici toate cotele)

1

X

2

3.2

3.1

2.4

Si daca tot am ajuns la echipe sa prezentam mai jos si formatiile probabile care vor fi aliniate la primul fluier al englezului Mark Clattenburg.

Atletico: Oblak; Juanfran, Gimenez, Savic, Filipe Luis; Gabi, Koke, Saul, Augusto Fernandez; Griezmann, Fernando Torres.

Bayern: Neuer; Lahm, Martinez, Alaba, Bernat; Alonso, Vidal; Costa, Ribery; Muller, Lewandowski.

Atletico nu a mai primit gol de 422 de minute si a castigat ultimele cinci meciuri in toate competitiile, in timp ce Bayern este neinvinsa in ultimele 11 partide, castigand noua dintre acestea.

Pentru Bayern ultimele doua vizite in Spania au insemnat eliminarea din competitie chiar in aceasta faza a competitiei. Aceasta va fi a 50-a confruntare a lui Bayern cu echipele spaniole (23 victorii pentru echipa din Munchen).

Cele doua echipe s-au mai intalnit o singura data, in realitate au fost doua meciuri, in finala Cupei Campionilor Europeni din 1974. Dupa un 1-1 la Munchen, cu goluri marcate in minutele 114 si 120, finala s-a rejucat la Madrid, iar bavarezii s-au impus cu 4-0 prin dublele reusite de Uli Hoeness si Gerd Muller.

Cu 29 de goluri marcate in acest sezon in toate competitiile, francezul Antoine Griezmann a punctat de doua ori contra Barcelonei in returul de pe Vicente Calderon. Cu toate acestea, in ultimele trei meciuri atacantul din Hexagon nu s-a mai lipit de gol, iar la meciul de miercuri seara agentia Fortuna ii ofera o cota de 2.45 pentru gol marcat in orice moment al meciului. Pofta de gol aratata cu Barcelona si seceta din ultimele trei partide sunt argumente solide pentru a crede ca e momentul sa-si treaca din nou numele pe lista marcatorilor.



Avancronica Atletico Madrid-Bayern sau duelul a doua filozofii distincte in fotbal