Champions League

Atletico Madrid in finala Ligii Campionilor. Zidul lui Simeone a rezistat la Munchen

Cu jocul specific bazat pe o aparare organizata, mult cinism, dar si o doza insemnata de sansa, Atletico Madrid s-a calificat in finala Ligii Campionilor in pofida infrangerii cu 2-1 de la Munchen. In tur, formatia spaniola castigase cu 1-0 si merge in finala de pe San Siro datorita golului marcat in deplasare.

Bayern s-a instalat inca din primul minut in jumatatea adversa, incercand sa-si sufoce adversarul cu un presing sustinut si o presiune constanta.

Pana la deschiderea scorului din minutul 31 bavarezii expediasera deja nu mai putin de 12 suturi spre poarta adversa. Al 13-lea a fost cu noroc la executia lui Xabi Alonso direct din lovitura libera. Un sut deviat de Jimenez in propria poarta, mingea pacalindu-l pe Oblak. Primul gol primit de Atletico dupa 632 de minute.

Trei minute mai tarziu cei de la Bayern obtineau o lovitura de la 11 metri la un fault pe care acelasi Jimenez l-a comis asupra lui Javi Martinez. Executia de la punctul cu var si-a asumat-o Thomas Muller, insa Oblak a reusit sa pareze lovitura. O ratare care avea sa cantareasca decisiv in economia calificarii.

Un moment l-au scapat din ochi fundasii lui Bayern pe agilul Antoine Griezmann, ca atacantul francez a si dat lovitura imediat dupa pauza. Scapat singur cu Neuer, acesta restabilea egalitatea si o apropia pe Atletico de calificare.

Bayern a acuzat din plin socul si a avut nevoie de minute bune pentru a-si regasi traseele spre poarta adversa, iar cu un sfert de ora inaintea finalului Robert Lewandowski inscria cu o lovitura de cap din cativa metri la o minge recentrata de Arturo Vidal.

Ultimele minute au fost dramatice. Bayern a luat cu asalt careul advers, dar cei de la Atletico primeau un penalty cadou din partea centralului turc Cunyet Cakir pentru un fault comis asupra lui Fernando Torres la un metru in afara careului.

Daca juca la Astra Torres n-ar fi executat niciodata lovitura de la 11 metri rezultata, dar cum Marius Sumudica nu e Diego Simeone, acelasi Torres a batut de la punctul cu var si Neuer a respins.

Bayern mai primea o sansa, dar chiar si cu cele cinci minute suplimentare acordate de la margine jucatorii lui Pep Guardiola s-au lovit fara sansa de zidul lui Simeone.

Atletico merge in finala, in timp ce Guardiola sufera a treia eliminare consecutiva in semifinalele Ligii Campionilor si tot impotriva unei echipe din Spania (Real Madrid in 2014, Barcelona in 2015 si acum Atletico Madird).

Statistica meciului

Suturi: 33-7
Posesie: 63%-37%
Acuratetea paselor: 85%-60%

Caseta tehnica

Bayern Munchen: Neuer; Lahm, Martinez, Boateng, Alaba; Alonso, Vidal, Muller; Costa (Coman 73), Lewandowski, Ribery

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe; Koke (Savic 93), Gabi, Augusto (Carrasco 46) Saul; Torres, Griezmann (Thomas 82)



Atletico Madrid in finala Ligii Campionilor. Zidul lui Simeone a rezistat la Munchen