Champions League

AS Monaco produce o uriasa surpriza pe terenul lui Arsenal

Formatia franceza AS Monaco a reusit, miercuri seara, una dintre cele mai bune partide din acest sezon si a castigat cu 3-1 pe terenul lui Arsenal, in prima mansa a optimilor de finala ale Champions League.

Un rezultatul putin asteptat chiar si de cei mai impatimiti suporteri ai monegascilor si un scor care ofera celor din Principat prima sansa la calificarea intre cele mai bune opt echipe ale competitiei.

Inceputul meciului dominat de Arsenal nu avea sa prevesteasca desfasurarea ulterioara a scorului, dar cand ai un atacant precum Olivier Giroud, care nu trimite niciun sut pe poarta in 60 de minute este dificil sa emiti pretentii la acest nivel.

Prima actiune notabila a oaspetilor a venit in minutul 18, cand Moutinho a sutat pe centrul portii. A urmat raspunsul lui Alexis Sanchez, dar mingea a trecut putin peste transversala.

Golul care a schimbat soarta meciului si a inclinat decisiv balanta a fost marcat de Kondogbia in minutul 38. Sutul acestuia din afara careului l-a nimerit pe Mertesacker si din acesta balonul a luat o directie straina portarului Ospina.

Arsenal s-a aruncat in atac in debutul partii secunde si oamenii lui Arsene Wenger au cautat cu disperare egalarea, dar pentru Giroud poarta celor de la Monaco a parut a fi mai degraba una de hochei.

Monegascii au lovit pe contraatac in minutul 53 prin bulgarul Berbatov, acesta executandu-l cu sete pe Ospina.

Cand multi dintre spectatorii prezenti pe Emirates se indreptau deja spre case, “tunarii” au redus din diferenta prin Chamberlain. Acesta a marcat cel mai frumos gol al meciului cu o executie plasata din afara careului.

La 1-2 returul se vedea un pic altfel pentru Arsenal, dar Monaco a punctat inca o data pe un contraatac finalizat de Ferreira-Carrasco.

S-a terminat 3-1 pentru gruparea din Principat, iar Wenger a omis la final sa mai dea mana cu omologul sau Leonardo Jardim, oferind o faza prea putin caracteristica tehnicianului alsacian.



AS Monaco produce o uriasa surpriza pe terenul lui Arsenal