Fotbal

Echipa nationala are selectioner pentru EURO 2016

Anghel Iordanescu si-a prelungit contractul cu Federatia Romana de Fotbal, unul care expirase a doua zi dupa amicalul cu Italia.

"In aceasta dimineata s-a semnat continuarea acordului cu selectionerul Anghel Iordanescu. A fost doar o chestiune de timp, nu s-a pus problema financiara. Toti ne-am dorit sa continuam, nu s-a ridicat o asemenea chestiune. Ma simt incantat sa lucrez cu domnul Iordanescu. Din punct de vedere financiar a ramas acelasi contract", a spus Burleanu.

In aceste conditii se risipesc si cele cateva mici semne de intrebare care existau in ceea ce priveste continuitatea lui Iordanescu pe banca tehnica a nationalei Romaniei.

Burleanu a mai spus ca acest angajament este valabil pana dupa EURO 2016. Presedintele FRF a avut acordul Comitetului Executiv pentru prelungirea contractului lui Anghel Iordanescu.

"Imi doresc sa ajung la EURO 2016 cu nationala Romaniei", spunea selectionerul la revenirea din Italia si acum aceasta dorinta este pusa la adapost.

Iordanescu va sta pe banca Romaniei la al patrulea turneu final din cariera dupa Cupa Mondiala 1994, EURO 96 si Cupa Mondiala 1998. Romania a iesit din grupa cu Iordanescu la cele doua Cupe Mondiale amintite anterior si a pierdut toate meciurile in Anglia 1996 cu o generatie indiscutabil mai puternica decat cea din prezent.

Tragerea la sorti pentru grupele turneului final are loc pe 12 decembrie, iar Romania face parte din a treia urna valorica.



Echipa nationala are selectioner pentru EURO 2016