Fotbal

Australian Open: Martina Hingis si Sonia Mirza in finala la dublu dupa a 35-a victorie consecutiva

Principalele favorite in proba de dublu feminin de la Australian Open, Martina Hingis si Sonia Mirza, au pierdut un singur game in drumul spre calificarea in finala competitie.

Cele doua au invins, miercuri, pe Julia Goerges (Germania) si Karolina Pliskova (Cehia), in ultimul meci ai zilei pe Rod Laver Arena, cu 6-1, 6-0, la capatul unui meci de doar 54 de minute.

Finala de dublu feminin se va disputa vineri intre perechile Hingis/Mirza si Andrea Hlavackova si Lucie Hradecka, ambele din Cehia.

Pentru Hingis si Mirza aceasta a fost a 35-a victorie consecutiva. Cele doua nu au mai pierdut un meci la dublu de sase luni.

Hingis, 35 ani, traieste o a doua tinerete in tenis. De cinci ori castigatoare de Mare Slem la simplu in finalul anilor 90, trei dintre titluri fiind obtinute chiar la Australian Open in 1997, 1998 si 1999, Hingis are in palmares nu mai putin de 11 titluri la dublu si alte patru la dublu mixt.

Jucatoarea din Elvetia a mai triumfat la dublu in turneul de la Australian Open in 1997, 1998, 1999 si 2002, iar la dublu mixt a castigat in 2015 trei din cele patru trofee de Mare Slem. Exceptie a facut doar Roland Garros, turneu pe care nu l-a castigat nici la simplu.



Australian Open: Martina Hingis si Sonia Mirza in finala la dublu dupa a 35-a victorie consecutiva