Stiri Onlinesport.ro: Citeste ultimele stiri din sport
 

Go Back   OnlineSport Forum > Alte Sporturi > Biliard si snooker
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read
Notices

Biliard si snooker Precizie de chirurg, nervi de otel. Pentru fiecare bila exista un buzunar.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th October 2005, 02:41
Tess's Avatar
Tess Tess is offline
ange déchu
 
Join Date: Mar 2005
Location: Within Temptation
Posts: 2,009
Send a message via Yahoo to Tess
Regulamentul jocului de snooker

...informatii preluate de pe site`ul billiardnews.ro

La startul partidei bilele colorate sunt plasate pe punctele atribuite lor pe masa,iar bilele rosii sunt plasate într-un triunghi cu vârful spre capãtul mesei si bila din vârf cât mai aproape posibil de bila roz fãrã s-o atingã pe aceasta.

Ideea de bazã a jocului este ca jucãtorii sã încerce alternativ sã introducã bilele în buzunare obţinând la fiecare loviturã un numãr de puncte.Când nu este posibilã introducerea de bile trebuie astfel jucat încât adversarului sã-i rãmânã pe masã o pozitie dificilã pentru a introduce bile (--> loviturã de sigurantã -- safety shot).

Pentru marcarea de puncte un jucãtor trebuie sã introducã mai întâi o bilã rosie (orice bilã rosie în orice buzunar,loviturile la bilele rosii nu sunt lovituri anuntate).Dupã introducerea unei bile rosii sportivul trebuie sã introducã o bilã coloratã (orice bilã coloratã în orice buzunar).Dacã dintr-o singurã loviturã la bila rosie este introdusã mai mult decât o singurã bilã roºse,este punctatã si aceasta,dar la lovitura urmãtoare se va putea introduce o singurã bilã coloratã,dupã care va urma tot o loviturã la bilele rosii.Pentru introducerea unei bile rosii se acordã 1 punct iar pentru fiecare bilã coloratã punctajul este urmãtorul: galben 2 p., verde 3 p., maron 4 p., albastru 5 p.,roz 6 p., negru 7 p. Dupã introducerea unei bile rosii se nominalizeazã bila coloratã la care se joacã.

Bilele rosii introduse rãmân în buzunare iar bilele colorate sunt repuse pe masã pe punctul de la începutul partidei.Dacã punctul pe care trebuie repusã bila este ocupat de altã bilã atunci bila respectivã este repusã pe masã pe punctul liber al bilei de cea mai mare valoare care nu se aflã în acel moment pe punctul sãu si lãsatã acolo pânã când este din nou introdusã.În eventualitatea cã punctul nici unei bile colorate nu e liber atunci bila respectivã este postatã cât mai aproape de punctul sãu pa axa longitudinalã a mesei spre manta din capul mesei.

În momentul în care ultima bilã rosie a fost introdusã sportivul poate juca orice bilã coloratã.Dupã introducerea si a acestei bile colorate,aceasta este repusã pe masã dupã care bilele colorate trebuie introduse pe rând,strict în ordinea crescãtoare a valorii lor (galben-verde-maron-albastru-roz-negru) în oricare din buzunarele mesei.Dupã introducerea bilelor rosii,când se joacã la bilele colorate în ordine,bila coloratã odatã introdusã rãmâne în buzunar (nu mai este repusã pe masã).

Acumularea de puncte printr-o serie de lovituri reuşite succesive care duc la câştigarea partidei se numeşte break.Scorul maxim posibil,care rezultã din introducerea succesivã a 15 bile rosii alternativ cu de 15 ori bila neagrã plus toate bilele colorate în ordine este de 147 puncte (maximum break = 15 (15 rosii x 1 p.) + 105 ( 15 negre x 7 p.) + 7 + 6 + 5 +4 + 3 + 2 ).

La un moment dat în cursul unei partide se poate constata cã pe masã nu mai sunt suficiente puncte disponibile pentru a mai ajunge scorul deţinut în acel moment de adversar.În acel moment scorul mai poate fi întors numai prin puncte obtinute din eventualele faulturi comise de adversar.
Reply With Quote
Remove advertisements
Advertisement
Sponsored links

  #2  
Old 15th October 2005, 02:56
Tess's Avatar
Tess Tess is offline
ange déchu
 
Join Date: Mar 2005
Location: Within Temptation
Posts: 2,009
Send a message via Yahoo to Tess
Termenul de a lãsa adversarului un snooker înseamnã a lãsa bila albã într-o asemenea poziţie încât sã fie ascunsã bila-ţintã pentru lovitura urmãtoare a adversarului.

Un fault la jocul de snooker poate fi comis in mai multe feluri si asigura un minim de 4 puncte adversarului. Valoarea penalizarii depinde de bila asupra careia s-a comis faultul; faulturile asupra bilelor colorate care valoreaza mai mult de 4 puncte se penalizeaza cu valoarea bilei respective. In eventualitatea unui fault comis cu mai mult de o bila,faultul se penalizeaza numai cu punctele aferente celei mai valoroase bile implicate (dar nu mai putin de 4 puncte).

Termenul de snooker înseamnă poziţionarea bilei-ţintă în spatele altei bile,astfel ca bila ţintă să nu poată fi atinsă printr-o lovitură directă. Acest lucru se poate întâmpla neintenţionat sau intenţionat din dorinţa unui jucător de a câştiga puncte pe seama eventualelor faulturi ale adversarului.

Urmãtoarele situaţii de joc constituie faulturi:

1) neatingerea nici unei bile

2) Introducerea bilei albe.În cazul introducerii bilei albe,adversarul va juca bila albã din orice punct din interiorul zonei D.

3) Introducerea gresitã a unei bile ( introducerea unei bile colorate când bila ţintã este o bilã rosie,introducerea unei bile colorate când bila tintã trebuie sã fie altã bilã coloratã,introducerea unei bile rosii când bila ţintã este o bilã coloratã ).

4) Lovitura condusã

5) Lovirea bilei albe când încã se aflã în miscare

6) Lovirea bilei albe când orice altã bilã de pe masã se aflã încã în miscare

7) Executarea unei lovituri atunci când minim un picior al sportivului nu atinge solul

8) Lovirea bilei albe cu orice altceva în afarã de vârful tacului

9) Atingerea bilei cu corpul,elemente de îmbrãcãminte,accesorii de joc,etc.

10) Provocarea sãriturii bilei albe peste altã bilã intenţionat sau accidental

11) Jucatul bilei peste rând

Penalizarea pentru fault este de 4 puncte care sunt trecute la adversar cu excepţia cazului în care faultul a fost comis cu o bilã cu valoare mai mare (albastrã,roz sau negru), caz în care faultul se penalizeazã cu valoarea bilei respective.În eventualitatea comiterii faultului cu mai mult decât o singurã bilã,penalizarea are valoarea numai a celei mai valoroase bile implicate,dar nu mai puţin de 4 puncte.

În anumite situaţii,prin comiterea unui fault,sportivul care l-a comis poate pune adversarul într-o situaţie defavorabilã,de exemplu poate lãsa o poziţie de snooker.De aceea,dupã orice fault comis de un jucãtor,adversarul îi poate cere sã continue tot el jocul din poziţia rezultatã.

Dacă sportivul care joacă dintr-o poziţie de snooker nu atinge bila ţintă adversarul are opţiunea de a-l obliga să rejoace bila din aceeaşi poziţie (toate bilele mişcate se repun în poziţia avută înaintea loviturii).Această lovitură este cunoscută sub numele de ratare (-->miss). Trei repetări consecutive ale greşelii cu bila din aceeaşi poziţie duc la pierderea automată a meciului - această regulă se aplică în competiţiile profesioniste. In competiţiile de amatori, după ratarea de trei ori a repetării loviturii (practic după patru faulturi), se joacă bila din poziţia rămasă (de către adversar sau la cererea acestuia tot de către sportivul care a comis ratările).

Lovitura de spargere la începutul jocului se executã cu bila albã plasatã oriunde în zona D.Pentru cã la jocul de snooker este extrem de dificilã introducerea unei bile rosii direct din lovitura de spargere este o practicã uzualã pentru jucãtori la spargere sã loveascã astfel încât dupã atingerea bilelor rosii bila albã sã revinã cât mai aproape de manta din capãtul mesei (preferabil în spatele uneia din bilele colorate de pe linia de capãt),aceasta fiind o lovitura safe.

Sfârsitul jocului este teoretic atunci când s-a introdus si bila neagrã dupã seria de lovituri în ordine crescãtoare la bilele colorate.

Dacã dupã introducerea bilei negre scorul este egal,bila neagrã se pune pe punctul sãu si se trage la sorti care dintre jucãtori reia jocul din zona D. Acest joc este cunoscut sub numele de "jocul la bila neagrã". Jucătorul care introduce bila neagră castigă meciul iar în cazul comiterii unui fault cel care l-comis pierde meciul.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th February 2006, 18:37
Tess's Avatar
Tess Tess is offline
ange déchu
 
Join Date: Mar 2005
Location: Within Temptation
Posts: 2,009
Send a message via Yahoo to Tess
echipamentul

chalk
The tip of the cue is 'chalked' to ensure good contact between cue and ball.

cue
The wooden stick, the tip of which is used to strike the cue ball.

extension
A shorter stick that fits over the back end of the cue, effectively lengthening the cue. Used to facilitate shots where the cue ball is a long distance from the player.

rest

A stick with an X-shaped head that is used to support the cue when the cue ball is out of reach at normal extension.

hook rest

Identical to the normal rest, yet with a hooked metal end. It is used to set the rest around another ball. The hook rest is the most recent invention in snooker.

spider
Similar to the rest but has an arch-shaped head; it is used to elevate (and support) the tip of the cue above the height of the cue ball. Also available is the extended spider, which is used in situations where the position of the balls prevents the use of the spider (because the spider's legs would need to be placed where a ball intervenes).

swan
(or swan-necked spider): Rarely used - the swan has a single extended neck with a fork-like prong at the end to give extra distance over larger obstructions.

triangle

The piece of equipment used for gathering the balls into the formation required by the game being played. Also known as a rack.

extended rest

Same as the regular rest, but with a mechanism which makes it possible to extend the rest by 3 feet.

extended spider or tarantula

Rest which is a hybrid between the swan and the spider. Its purpose is to bridge over large packs of reds. Rarely seen in professional snooker.

ball marker

multi-purpose instrument with 'D' shaped notch, which a referee can
(1) place next to a ball, in order to mark the position of the ball. He now can remove the ball to clean it;
(2) use to judge if a ball is preventing a colour from being placed on its spot; (3) use to judge if the cue-ball can hit the extreme edge of a "ball on" when awarding a free ball (by placing it alongside the potentially intervening ball).

(wikipedia.org)
Reply With Quote
Old 16th April 2006, 19:59
CaineleRosu
This message has been deleted by CaineleRosu.
Old 16th April 2006, 20:24
CaineleRosu
This message has been deleted by CaineleRosu.
Old 16th April 2006, 20:27
CaineleRosu
This message has been deleted by CaineleRosu. Reason: scuze, am postat unde nu trebuie
  #4  
Old 16th April 2006, 20:43
Salah ad-Din's Avatar
Salah ad-Din Salah ad-Din is offline
incepator
 
Join Date: Apr 2006
Location: In fata monitorului
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by Tess
Termenul de a lăsa adversarului un snooker înseamnă a lăsa bila albă într-o asemenea poziţie încât să fie ascunsă bila-ţintă pentru lovitura următoare a adversarului.
O mica corectie aici. Pozitie de snooker se considera atunci cand bila alba nu poate lovi direct ambele extremitati ale bilei obiect.
Cu alte cuvinte, tot snooker e si atunci cand "vezi" direct doar extremitatea dreapta a bilei obiect si nu "vezi" extremitatea stanga. In acest caz, chiar daca reusesti teoretic atingerea bilei obiect direct cu bila alba, tot pozitie de snooker se considera ca a fost
__________________
[COLOR="Gray"]Daca nu sunt la gaini, cautati-ma la oua[/COLOR]
Reply With Quote
Sponsored Links
  #5  
Old 16th April 2006, 20:46
Salah ad-Din's Avatar
Salah ad-Din Salah ad-Din is offline
incepator
 
Join Date: Apr 2006
Location: In fata monitorului
Posts: 20
Inca 2 reguli pe care nu le-am vazut mentionate aici:

FreeBall

Nu poti fi lasat in snooker dintr-un fault.
Adica: Daca cel care loveste face fault si intamplator sau nu, jucatorul care urmeaza este in snooker (rezultat ca urmare a loviturii care face fault), atunci se acorda freeball.

Cand are free ball, jucatorul care este la masa poate nominaliza orice bila de pe masa ca bila obiect (rosie sau colorata). Daca o introduce in buzunar, se punteaza in functie de culoarea bilei. Bila astfel introdusa (daca a fost colorata) se repozitioneaza pe masa si se continua jocul la o bila colorata. Daca este introdusa, se puncteaza normal, in functie de culoare si de-abia apoi jocul reintra in normal: rosie-culoare-rosie-culoare, etc. Cu alte cuvinte, se pot face maxim 14 pct dintr-un free ball (2 negre)

TouchingBall

Atunci cand bila alba este lipita de alta bila (sau bile), arbitrul anunta touching ball si nominalizeaza bila (sau bilele) care sunt lipite. In acest moment, jucatorul care trebuie sa loveasca nu trebuie sa miste din loc bila (sau bilele) nominalizate ca fiind lipite de bila alba. Nu este obligat sa atinga vreo alta bila, adica nu mai exista bila obiect, decat daca este nominalizata. De cele mai multe ori, jucatorii indeparteaza bila lipind-o de manta opusa, sau incercand un snooker in spatele altei bile, etc


P.S. Cel mai complet regulament de snooker (dar destul de greoi de inteles) pe care l-am vazut:http://www.worldsnooker.com/about_the_rules.htm
__________________
[COLOR="Gray"]Daca nu sunt la gaini, cautati-ma la oua[/COLOR]
Reply With Quote
  #6  
Old 16th April 2006, 20:58
Salah ad-Din's Avatar
Salah ad-Din Salah ad-Din is offline
incepator
 
Join Date: Apr 2006
Location: In fata monitorului
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by Tess
Dacă sportivul care joacă dintr-o poziţie de snooker nu atinge bila ţintă adversarul are opţiunea de a-l obliga să rejoace bila din aceeaşi poziţie (toate bilele mişcate se repun în poziţia avută înaintea loviturii).Această lovitură este cunoscută sub numele de ratare (-->miss). Trei repetări consecutive ale greşelii cu bila din aceeaşi poziţie duc la pierderea automată a meciului - această regulă se aplică în competiţiile profesioniste. In competiţiile de amatori, după ratarea de trei ori a repetării loviturii (practic după patru faulturi), se joacă bila din poziţia rămasă (de către adversar sau la cererea acestuia tot de către sportivul care a comis ratările).
Completare:

Exista situatii (destul de multe am vazut, la TV, normal ) cand pentru a castiga jocul este nevoie de mai multe puncte decat se afla maxim pe masa. Atunci jucatorul respectiv are nevoie de snookere. Sa zicem ca diferenta de scor la un moment dat este de 29 puncte, iar pe masa se mai afla doar albastru+roz+negru=18 pct. Pe langa aceste 3 bile, este evident ca mai sunt necesare 3 faulturi de 4 puncte.
in aceasta situatie, jucatorul care are nevoie de snookere nu poate beneficia decat o singura data de faultul comis ca urmare a snookerului respectiv. Cu alte cuvinte, ai nevoie de 3 snookere (situatie de mai sus), il lasi pe adversar in snooker, iar daca el rateaza (fault), la tine se adauga 4 puncte si esti obligat sa continui jocul. In aceasta situatie, arbitrul nu va spune niciodata Fault & miss, ci doar Fault. Adica ai nevoie de 3 snookere diferite.

P.S. Sper ca nu m-am exprimat greoi
__________________
[COLOR="Gray"]Daca nu sunt la gaini, cautati-ma la oua[/COLOR]

Last edited by Salah ad-Din; 16th April 2006 at 21:02..
Reply With Quote
  #7  
Old 17th April 2006, 13:24
Salah ad-Din's Avatar
Salah ad-Din Salah ad-Din is offline
incepator
 
Join Date: Apr 2006
Location: In fata monitorului
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by Salah ad-Din
Cand are free ball, jucatorul care este la masa poate nominaliza orice bila de pe masa ca bila obiect (rosie sau colorata). Daca o introduce in buzunar, se punteaza in functie de culoarea bilei.
Imi cer scuze pentru inexactitatea informatiei si vin cu o erata:
Bila nominalizata ca free ball se puncteaza cu 1 punct, indiferent de culoarea ei.
Teoretic se pot face maxim 8 puncte dintr-un freeball (chiar jucand 2 negre)
__________________
[COLOR="Gray"]Daca nu sunt la gaini, cautati-ma la oua[/COLOR]
Reply With Quote
  #8  
Old 10th October 2006, 15:38
Aurel.D's Avatar
Aurel.D Aurel.D is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2005
Location: Bucuresti
Echipa favorita: Dinamo Bucuresti, MKB Veszprem
Posts: 11,474
Interesant.
Majoritatea regulilor le-am prins urmarind la Eurosport diverse turnee...dar bine ca am putut citi aici oficial.
Abia astept sa incep si eu sa joc!
Reply With Quote
  #9  
Old 10th October 2006, 20:02
pinki's Avatar
pinki pinki is offline
kinki lola
 
Join Date: Jul 2006
Echipa favorita: steaua * brazilia * spania
Age: 29
Posts: 21,505
eu am avut o tentativa, dar cand am vazut cat de mare e masa in realitate, cat de inguste sunt buzunarele si cata lume se holbeaza la masa de snooker am zis ca mai aman cat despre reguli si eu tot de pe eurosport le-am "prins"
__________________
[FONT="Book Antiqua"][SIZE="3"][B][COLOR="Gray"]love's not blind, it's retarded.[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]
Reply With Quote
  #10  
Old 10th October 2006, 21:10
Ulio singuraticu's Avatar
Ulio singuraticu Ulio singuraticu is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Location: Arad,micalaca
Echipa favorita: UTA,Rapid,Arsenal,AC Milan,PFR
Posts: 620
Imi place la nebunie sa joc snooker la club in arad! La masa mea se aduna vreo 20 si ceva de oameni! Avem si arbitru da ala sarcu cred ca sa pensionat!
Reply With Quote
  #11  
Old 10th October 2006, 21:13
Ulio singuraticu's Avatar
Ulio singuraticu Ulio singuraticu is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Location: Arad,micalaca
Echipa favorita: UTA,Rapid,Arsenal,AC Milan,PFR
Posts: 620
Ceea ce vroiam sa spun si am uitat cand ma laudam...
Nu renunta si incearca pt ca te vei obijnui! joaca cat poti tu de bn si ai sa vezi cai mai simplu dupa vre0 3 meciuri...eu asa am fakt! strategie proprie!
Reply With Quote
  #12  
Old 10th October 2006, 21:30
pinki's Avatar
pinki pinki is offline
kinki lola
 
Join Date: Jul 2006
Echipa favorita: steaua * brazilia * spania
Age: 29
Posts: 21,505
o sa ma duc intr-o zi pana atunci incerc sa ajung pro la biliard ca sa pot sa abordez si snookerul
__________________
[FONT="Book Antiqua"][SIZE="3"][B][COLOR="Gray"]love's not blind, it's retarded.[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]
Reply With Quote
  #13  
Old 11th October 2006, 00:54
realmadrid.com's Avatar
realmadrid.com realmadrid.com is offline
RMD
 
Join Date: May 2003
Location: Bucuresti/Militari
Echipa favorita: Real Madrid
Age: 26
Posts: 9,505
Send a message via Yahoo to realmadrid.com
Pt un amator, daca nu stie biliard foarte bine, nu are mari sanse in snooker. Pt u n jucator profesionist de snooker, e altceva, el toata viata doar snooker a jucat. In schimb, la snooker, masa e de 2.5 ori mai mare (cred), si iti este foarte greu, mai ales la loviturile de distanta.
Reply With Quote
  #14  
Old 11th October 2006, 22:58
pinki's Avatar
pinki pinki is offline
kinki lola
 
Join Date: Jul 2006
Echipa favorita: steaua * brazilia * spania
Age: 29
Posts: 21,505
pai de-aia n-am vrut eu sa ma fac de rusine, e o mare provocare snookerul
__________________
[FONT="Book Antiqua"][SIZE="3"][B][COLOR="Gray"]love's not blind, it's retarded.[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]
Reply With Quote
  #15  
Old 14th October 2006, 11:15
Platanu's Avatar
Platanu Platanu is offline
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bucuresti
Echipa favorita: Progresul Bucuresti
Posts: 3,897
Domne,am si eu o intrebare in legatura cu break-ul maxim de 147 de puncte.
Daca se incepe jocul,apoi,sa zicem,unul dintre jucatori introduce bila alba in buzunar,si astfel patru puncte intra in contul adversarului,si apoi acesta introduce toate bilele rosii cu bila neagra.Nu ar iesi un break mai mare?
E doar o curiozitate de-a mea.
__________________
[B][COLOR="Blue"]____[/COLOR][COLOR="DeepSkyBlue"]____[/COLOR][/B]

erau candva doua dungi bleu-albastre...la fel cum era candva o echipa bleu-albastra
Reply With Quote
  #16  
Old 14th October 2006, 11:29
Ulio singuraticu's Avatar
Ulio singuraticu Ulio singuraticu is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Location: Arad,micalaca
Echipa favorita: UTA,Rapid,Arsenal,AC Milan,PFR
Posts: 620
Buna intrebare platane...
Mmmm nu stiu...mmm ba da este!
Ce tare sunt!
Reply With Quote
  #17  
Old 14th October 2006, 11:32
Ulio singuraticu's Avatar
Ulio singuraticu Ulio singuraticu is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2006
Location: Arad,micalaca
Echipa favorita: UTA,Rapid,Arsenal,AC Milan,PFR
Posts: 620
break e cand tot timpu ramane de la inceput pana la sfarsit la masa...sau chiar nu pot sami explic...ciudat...
Reply With Quote
  #18  
Old 14th October 2006, 11:56
Zabriskie's Avatar
Zabriskie Zabriskie is offline
h8rz gonna h8
 
Join Date: May 2006
Location: Haterville
Age: 25
Posts: 4,249
Send a message via Yahoo to Zabriskie
Quote:
Originally Posted by Platanu View Post
Domne,am si eu o intrebare in legatura cu break-ul maxim de 147 de puncte.
Daca se incepe jocul,apoi,sa zicem,unul dintre jucatori introduce bila alba in buzunar,si astfel patru puncte intra in contul adversarului,si apoi acesta introduce toate bilele rosii cu bila neagra.Nu ar iesi un break mai mare?
E doar o curiozitate de-a mea.
Punctele "primite" de la adversar prin faulturi ale acestuia nu se iau in considerare in marimea break-ului, decat fac simpla departajare.
__________________
Both teams played hard.
Reply With Quote
  #19  
Old 14th October 2006, 16:38
Platanu's Avatar
Platanu Platanu is offline
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bucuresti
Echipa favorita: Progresul Bucuresti
Posts: 3,897
Multumesc pentru informatie!
__________________
[B][COLOR="Blue"]____[/COLOR][COLOR="DeepSkyBlue"]____[/COLOR][/B]

erau candva doua dungi bleu-albastre...la fel cum era candva o echipa bleu-albastra
Reply With Quote
  #20  
Old 14th October 2006, 18:37
pinki's Avatar
pinki pinki is offline
kinki lola
 
Join Date: Jul 2006
Echipa favorita: steaua * brazilia * spania
Age: 29
Posts: 21,505
buna intrebare platanu cred ca nu si-a mai pus nimeni pana acum intrebarea asta... oricum, ideea e ca la un circuit profesionist e imposibil un asemenea scenariu...
__________________
[FONT="Book Antiqua"][SIZE="3"][B][COLOR="Gray"]love's not blind, it's retarded.[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]
Reply With Quote
  #21  
Old 14th October 2006, 19:18
Platanu's Avatar
Platanu Platanu is offline
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bucuresti
Echipa favorita: Progresul Bucuresti
Posts: 3,897
Sigur,ma gandeam ca teoretic ar fi posibil.
__________________
[B][COLOR="Blue"]____[/COLOR][COLOR="DeepSkyBlue"]____[/COLOR][/B]

erau candva doua dungi bleu-albastre...la fel cum era candva o echipa bleu-albastra
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum JumpAll times are GMT +2. The time now is 11:49.


Forum powered by: vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site Copyright © 2001 - 2010, OnlineSport
Ad Management by RedTyger