Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 21 of 53

Thread: Analiza comentatorilor sportivi

  1. #1
    incepator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3
    Reputatie
    1

    Talking Analiza comentatorilor sportivi

    Iata un articol aparut luni noapte in 7 Plus: (mi se pare destul de josnic si destul de putin adevarat, insa cred ca e amuzant)

    Băieţii care spun prostii

    TVR (catastrofe)

    Vlad Enăchescu - plat, şablonist. Marea lui calitate este că nu ratează nicio deplasare īn străinătate. Ar deveni olimpic la orientare turistică. Comentează orice, cu o singură condiţie: prestaţia să beneficieze de bilet de avion, diurnă şi hotel de cinci stele.

    Cosmin Cernat - ziarist pozitiv, nu muşcă, nu latră. Un Enăchescu mai miorlăit. Cea mai bună evoluţie: la "Ploaia de stele".

    Emil Grădinescu - alternează părerile sclipitoare cu expresiile nefericite, glumele bune cu gafele monumentale. Considerat cel mai bun comentator, Grădinescu poate fi etichetat, īnsă, un fel de "chior īn ţara orbilor".
    Bogdan Cosmescu - lipsit de cuvinte, enervant. Cosmescu este promotorul sablonului "e genul de echipă". E genul de crainic pe care vrei să-l asculţi, dar cu sonorul dat pe "mute".

    Radu Naum - un snob care face paradă de ultima carte citită īn mai fiecare comentariu.

    Marian Olaianos - este total de dinafară. Comentează prost, documentarea īi este străină, iar atunci cīnd, īn sfīrşit, descoperă ceva, nu se mai opreşte. Repetă, repetă şi iar repetă!

    Bogdan Tomulică - reprezintă divizia B a departamentului sport din TVR. Respiră doar şabloane: "şi-a adus aportul", "garnitura gazdelor", "dominare teritorială" sau "sterilă", după chef. Altfel, aşa cum ar spune colegul Cosmescu, e genul de crainic-reporter care e foarte spumos, dar numai la şpriţ.

    Emil Hossu-Longin - baschetul e viaţa lui.

    PRO TV (zgomotoşi)
    Felix Drăghici şi Vadim Vījeu. I-am pus īmpreună pentru că niciodată nu ne dăm seama care-i unul şi care-i altul. Băieţii prezintă un comentariu alert, documentat, 100% pe stilul PRO TV, dar n-o să vă vină să credeţi: spun cele mai multe inepţii.

    Īn plus, păcălesc poporul cu televizorul, anunţīnd că "purcica-i moartă īn coteţ", cīnd aia e plecată la un bal mascat. Mai au un obicei prost: īn clipa īn care Ronaldinho este pe punctul de a marca un gol, ei găsesc altceva de făcut. Ne spun, de pildă, o istorioară. Ceva de genul "la fanionul acela din stīnga, īn urmă cu 10 ani, un şoricel beat mangă a fost prins cum se uşura cu nesimţire".

    Mihai Dedu - cele mai multe aprecieri le-a cules după participările la emisiunea Mihaelei Tatu, " De 3X femeie". Era un dezastru pentru meseria de comentator tv. Dacă nu ne īnşeală memoria, PRO-ul l-a reactivat prin toamna anului trecut, la un meci de handbal, Dinamo cu Barcelona. "Şi vrei să-ţi spun ceva? ", īşi īntreba Dedu, retoric, colegul de microfon. Acesta, nerăbdător, murea de curiozitate să afle marea găselniţă a partenerului. "Īi batem!", răspundea, Mihăiţă, mīndru nevoie mare.

    TV SPORT via PRO TV (hei-rupişti)
    Valentin Moraru, Mihai Mironică, Octavian Pescaru, Dragoş Caretaş, Emilian Dobre, Silviu Sălceanu. Mulţi dintre ei au crescut īn ograda PRO TV, şlefuiţi sau ameţiti, după caz, de marele maestru Costi Mocanu. De o bună bucată de timp, au fost "exilaţi" la TV Sport, ca să crească audienţa postului, singurul de profil avīnd īn vedere că Telesport nu intră pe cablu.

    Īn general, comentariile sīnt acceptabile, dar se observă că băieţii ghidează după un hei-rupism atīt de des īntīlnit īn mass-media. Un punct īn plus: driblează şabloanele, la acest capitol excelīnd Mironică şi Caretaş. Avīnd īn vedere fluxul mare de competiţii difuzate, greşelile apar cu nemiluita.

    ANTENA1 (inexistenţi)
    Cosmin Băleanu - are şcoala TVR, aşa că, oricīt de mult s-ar strădui, n-are cum să evite apucăturile bugeto-fagilor din Pangratti. Spre binele carierei de comentator a colegului Băleanu, trustul lui Voiculescu a renunţat la partidele din Divizia A, unii spun că din pricina cheltuielilor mari, alţii că şefilor nu prea le place sportul. Aşa se face că, de ceva vreme, solitarul crainic sportiv al postului nu prestează decīt īn platoul ştirilor sportive de la Observator. Păcat că nu şi-a urmat visul din copilărie: de a deveni aviator.

    B1 TV (neexperimentaţi)
    Răzvan Dănescu, Sorin Gheorghiu, Vlad Economu. Postul are exclusivitate pentru meciurile din Serie A şi beneficiază de un parteneriat cu Prosport.
    Din nefericire, colegul livrat de ziarul Ringier-ului, Vlad Economu, este total depăşit de evenimente. Răzvan Dănescu şi Sorin Gheorghiu sīnt īncă ucenici, dar entuziaşti. Mai au de īnvăţat.

    Naţional TV (inutili)

    Teo Avramescu, Octavian Ţopa, Ion Alexandru, Silviu Tudor Samoilă, Florian Petrică alcătuiesc o echipă care īmbină cel mai bine stilul tern al teveriştilor cu agitaţia inutilă a proteviştilor. Vreo trei dintre ei comentează Divizia A Burger, brand-ul din coadă apărīnd doar īn "prestaţiile" angajaţilor postului. Cu excepţia lui Ţopa, care a căpătat recent statut de colaborator, reactivīndu-se īn presa scrisă (acolo unde-i stă mult mai bine!), Avramescu, Alexandru şi Samoilă continuă să piardă vremea prin trust. Băieţii nu sīnt nici buni, nici răi.
    De fapt, nu prea sīnt deloc, chit că mai fiecare dintre ei īşi omoară timpul liber cu cīte o emisiune: de pariuri, de şotron, de kung-fu.


  2. #2
    sport legend
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    16,291
    Reputatie
    1
    NU sunt de acord 100 %.

    De departe cel mai tare cuplu e Radu Naum - Radu Banciu la Turul Frantei.
    APoi sunt foarte meseriasi Gradinescu (talent) , Hobana (bine informat) , iar ca si duel Vadim Vajeu - Felix Draghici

    Cel mai nesuferit e Vladutz Enachescu.

    Cel mai bombache e Olaianos ... nu tu talent , nu tu tehnica , nu tu informatie ...

  3. #3
    ...
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    2,420
    Reputatie
    1
    TVR (catastrofe)

    Despre cei pe care-i cunosc :

    Vlad Enăchescu - un ins fara coloana vertebrala ! este, intr-adevar, in stare sa curete pantofii unor invitati doar pentru a-i satisface.

    Cosmin Cernat - Vorbeste fara virgula si punct. Se aseamana cu catelusul (care da din cap) pe care unii il...transporta in masina.

    Emil Grădinescu - cind echipa NATIONALA conduce_chiar daca joaca prost_ o lauda din "tati rarunchii": Cind e egalata sau face un meci mai slab o critica luind-o la MISTO !
    Suparator si enervant este faptul ca in comentariile sale se leaga TOT TIMPUL de arbitraj ! Bun sau rau...e rau !

    Chestia cu arbitrajul este o obsesie ordinara a unor comentatori sportivi !

    P.S. Daca vreti sa vedeti cit de mult poate cobori nivelul unei rubrici sportive intrati pe EVZ si va...cruciti !
    Analfabeti (in ale sportului) scriu despre...sport !
    I-am tot indemnat sa mai treaca, spre exemplu, pe OLS si sa se uite ce munca fac unii...fara bani !

  4. #4
    retired Cneazul's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    in the middle of nowhere
    Posts
    8,584
    Reputatie
    1
    iar va luati de comentatori ? potoliti-va tinerilor .

  5. #5
    RETRAS
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    24,445
    Reputatie
    1
    Radu Naum ocupa locul 1, e o placere sa ii asculti comentand cursele de ciclism

    La polul opus se afla domnul Mihai Alexandrescu

  6. #6
    retired Cneazul's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    in the middle of nowhere
    Posts
    8,584
    Reputatie
    1
    ce ? mihai alexandrescu de la formula 1 ? daca de dansul spui chiar ca te contrazic . hai raspunde-mi urgent .
    am o intrebare . cine a comentat azi ( 21 martie ) pe eurosport cm de patinaj de la calgary ? comentatorul a zis ca arena are 200.000 de locuri . cred ca a vrut sa zica 20.000 . nici nou camp nu are 200.000 de locuri

  7. #7
    trops mblue's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,651
    Reputatie
    1
    eu nu il suport pe hobana, e super enervant, cei mai buni mi se par radu banci si naum.

  8. #8
    sport legend Klingon's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Klingonia
    Posts
    1,645
    Reputatie
    1

    Red face Marius Geanta, un loser nu un looser

    Dati-mi voie sa atac aici o veche problema a chibitilor romani care vad ca s-a propagat si la reporterii profesionisti: folosirea lui looser in loc de loser. Marius Geanta de la ProSport scrie azi un articol cu titlul "Sunteti mandru de niste looseri?" Iar in textul articolului foloseste din nou looser.
    http://www.prosport.ro/index.php?c=1&a=106043

    Oameni buni, loser (cu un singur o) este cuvantul cautat. Este nominalizarea verbului "to lose", a pierde, a fi infrant intr-un joc, etc.

    Looser, cu doi de o, inseamna altceva. Poate fi gradul de comparatie superior al adjectivului loose, care inseamna eliberat (dintr-un lant, o cusca, etc). Un angrenaj care nu este bine insurubat este loose. Sau looser poate fi nominalizarea verbului to loose, care inseamna a slabi (cureaua de la pantaloni...), a lasa liber.

    Deci, cand vreti sa spuneti ca un individ nu-i bun de nimic, folositi loser cu un o. Intamplator, lui Becali i s-ar potrivi si looser daca vrem sa spunem ca este unul care-si lasa cainii (bodyguarzii) cam slobozi din lesa.

  9. #9
    go spurs go milanezu's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,467
    Reputatie
    1
    stiu eu care ii problema cu voi va este ciuda ca nu sunteti acolo.
    asa ca mai visati in continuare.
    de parca voi ati fi mai buni?

  10. #10
    sportaholic Vadim's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    21,240
    Reputatie
    1
    Un extras dintr-un sondaj dat azi publicitatii:

    "Cosmin Cernat şi Radu Naum sunt cei mai cunoscuţi prezentatori de ştiri sportive de pe piaţa audiovizualului romānesc, iar Cosmin Cernat este prezentatorul sportiv favorit al celor mai mulţi romāni (71%), conform unei cercetări CURS privind evaluarea performanţei principalelor emisiuni de televiziune şi a principalelor personalităţi de televiziune, comandată de CNA.

    Notorietatea prezentatorilor TVR 1 Cosmin Cernat şi Radu Naum este ,"certificată" de 64%, respectiv 56% dintre respondenţi, īn timp ce Raluca Arvat (ProTV) şi Simona Pătruleasa (Antena 1) sunt cunoscute doar de 54%, respectiv 50% dintre persoanele chestionate."

  11. #11
    Banned King of Hell's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    2,854
    Reputatie
    0
    cel mai mult mi-o placut amu astia de la tvr la mondiale. este unu penal care cand juca olanda tot zicea aiurea (pronunta aiurea) numele jucatorilor. gen Van Persie citit englezeste VAN PARSI. si Kuyt citit CAIT in loc de CUIT. etc + faza aia cu micutul tevez caruia i-a cazut in cap o oala cu supa fierbinte.

  12. #12
    Banned lolo_grupa_c's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bariera
    Posts
    2,217
    Reputatie
    0
    mihai alexandrescu si ai lui "amici{"...

  13. #13
    CAMPION ! Red-Castorryy's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    935
    Reputatie
    1
    Radu Naum E FOARTE BUN

  14. #14
    betandwin TaciAcolo's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    -
    Posts
    17,390
    Reputatie
    1
    Pe Astia De La Teelsport Si Sportklub Nu-i Intrece Nimeni Sunt "petarde"
    [I][FONT="Lucida Console"][COLOR="RoyalBlue"][I] Oltenia pandura a lui Tudor Si-a lui Arghezi si-a atator dusi Oltenia celui mai mare sculptor Al omenirii, Constantin Brancusi. Oltenia , Eterna Terra-Nova![/I][/COLOR][/FONT][/I]

  15. #15
    springbok Gontel's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    za lend of ciois
    Posts
    4,725
    Reputatie
    1
    Cel mai bun ramane Cristian Topescu.
    [B][FONT="System"]"Rap is what you do, Hip-Hop is what you live" - KRS One[/FONT][/B] [SIZE="4"][/SIZE]

  16. #16
    sport legend georg40's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Frankfurt/Main
    Posts
    10,110
    Reputatie
    1
    Fapt este ca radioteleviziunea romana n-a stralucit niciodata de un ...surplus de comentatori, iar cei cu adevarat buni putea-i sa numeri pe degetele unei singure maini.
    Cristian Topescu ( Halo Cristi , te salut din departari !) a fost de departe cel mai bun. A avut bun simt, umor, s-a preagtit mereu pentru transmisii, iar vocea agreabila l-au facut simpatic apropiindu-l de telespectatori. La radio, Ion Ghitulescu a fost si el imbatabil, vorbea putin cam mult, insa asa e la radio.
    Au fost si in provincie cativa comentatori buni, dintre ei s-a ridicat, cunoscut la Cluj si Timisoara, Aristide Buhoiu si eu l-as mai aminti pe Tudor "Doru" Mateescu de la Cluj.
    Dintre actualii, Radu Naum , fiul fostului ziarist sportiv, specialist pentru handbal si ciclism, Hristache Naum, a cunoscut sportul de mic copil, ascensiunea lui avand o anumita logica.

  17. #17
    Who? Me? Neah.. CrisS's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    BuCuReStI
    Posts
    1,560
    Reputatie
    1
    Din categoria celor "prafi" nominalizam:
    Sport Klub ( e ala care zici ca vorbeste alta limba , stalceste limba romana, nu intelegi nimic din ce zice ) scuze nu ii situ numele comentatorului si de asta am trecut postul tv
    Samuila, Nea Topa si ceilalti din breasla lor, au un comentariu execrabil, parca ei ar juca, vorbesc de parca ar fii maestrii fenomenului fotbal, altii ca ei nu mai sunt...vai de mine ce comentatori avem pe sticla..
    Miiiiikkkiiiiii Alexandrescuuuu cu ale lui gogosele, si mai ales prietenia care il leaga de renumitul Schumi ("am luat masa cu Michael, vreau sa va spun ca este un baiat nemaipomenit, un om de un caracter rafinat..")...Aloooo nene Miki lasa-ne breee !
    Domnii de la Telesport, la fel vorbesc mult si prost, petarde rau baieteii de acolo.

    Din categoria "talente inascute" nominalizam:
    Cristian Topescu - unicul si adevaratul comentator sportiv din Romania. Ca el nu se va mai naste, va spun sigur! Cunoaste foarte bine sportul in general, este atras de acesta si si-a facut cu placere meseria. "Bravo Nadia" va ramane in istorie!

    Din categoria "apreciati" nominalizam:
    Radu Naum - ciclismul e in mainile lui, dar si handbalul
    Emil Gradinescu- omul cu experienta, mereu scoate ceva neasteptat, adevarat si bune si rele , insaaa...n-o sa uit niciodata comentariul extrem de ostil impotriva unei echipa romanesti FC NAtional in meciul lor cu Herenveen din deplasare din cupa Uefa. Bancarii au invins lejer cu 3-0 acasa, iar in deplasare s-a relaxat ..daca imi amintesc bine "Doamnelor si Domnilor am vazut astazi un antifotbal din partea lui FC National, nu cred ca merita sa se califice, un joc prost din partea lor, un meci anost" ..va rog sa ma corectati daca am gresit.
    Sorin Hobana- el este cel care comenteaza sarituri cu schiurile nu? Este foarte bine documentat..."va spun ca de obicei ramaneti pe Eurosport"


    Cam astea sunt parerile mele despre comantatorii nostrii...bune rele..asta e!
    Numai bine!
    Hai Romānia!

  18. #18
    sashi-duo Kainsashiki's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    13,596
    Reputatie
    1
    in istorie vor mai ramane si comentatorii de la Dinamo Kiev - Steaua

    "Dica, Dica, Dica, du-teeeeeee"

  19. #19
    anti GG YoYoyOi's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    42,958
    Reputatie
    1
    tot in istorie raman si cretinii de la Steaua-Lyon

  20. #20
    . iuli's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    12,794
    Reputatie
    1
    Ce articol...hm...dak la unii sunt 1000% de acord la unii chiar nu pot fi...

    Champions League:
    Cel mai bun comentariu la meciurile de fotbal, felix draghici si vadim vajeu sau costi mocanu.
    Turul Frantei(ciclism) pt cunoscatori cei doi Radu, mie chiar imi sunt simpatici, desi au cativa "suporteri" buni si ei.
    Hobana la sarituri cu schiurile.
    Cosmin Cernat si Florin Pelin la biatlon.
    Unii urmaresc doar fotbalul si nu stiu ca exista si comentatori adevarati.

    La fotbal doar panarame:
    Cei de la sportklub cei mai idioti, tampiti, penali, cum vreti voi
    national tv prin samuila ridica gradul de prostie
    telesport cam slabuti, insa nu tampiti, sunt mai fricosi, cred eu.
    si gradinescu s-a prostit de tot.
    aaa...mi-am adus aminte...cine vrea un comentator care sa iti ridice pulsul urmariti-l pe cel de la telesport care transmite premier league si este moderator si la emisiunea derby

    Dak imi mai amintesc ceva, voi reveni
    .

  21. #21
    sashi-duo Kainsashiki's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    13,596
    Reputatie
    1
    ai dreptate iuli, cand te uiti la ciclism inveti o gramada de lucruri interesante.

    Radu Naum mai e bun si la comentat handbal, mie imi place si Adrian Fetecau mai comenteaza galele de box foarte bine. Mai imi place si titans_rulez de pe forum cum comenteaza fotbal american pe Sport 1. Am invatat si eu regulamentul la acest sport in sfarsit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •