Results 1 to 6 of 6

Thread: Avem echipa, avem valoare

  1. #1
    Gymnastics Fan Mihaela's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    521
    Reputatie
    1

    Thumbs up Avem echipa, avem valoare

    Intr-adevar, avem echipa, ba chiar doua echipe daca ne gandim si la baieti, avem valoare, intrebarea e daca ne intereseaza lucrul asta. Cati romani au urmarit Campionatele Europene de Gimnastica Feminina transmise de TVR si Eurosport?

    Cei care nu au facut-o ar putea sa piarda mai mult decat cred. Au fost momente incarcate de tensiune, drama, spectacol si frumusete. Acum doua saptamani a fost Dragulescu invatandu-i pe spectatorii slovaci imnul national, repetat de 3 ori in cinstea lui. A fost Urzica terminand printre ultimii finala la cal cu manere, pe care altadata il imblanzea cu aparenta usurinta si tot el concurand cu palma de la o mana sfasiata ca sa ajute echipa sa urce pe locul intai. In weekendul acesta a fost o lupta fantastica de doua ore la individual compus, cu o diferenta de 0.03 puncte intre primele doua gimnaste. Au fost fetele noastre cu ochii in lacrimi pe prima treapta a podimului si cei de acasa care intelegeau ce insemna talent, vointa, sacrificiu, risc si reusita plangand de bucurie impreuna cu ele. Si poate simtind mandria de a arata lumii ca romanii nu au doar copii aurolaci, orfani sau handicapati, tinte predilecte ale reporterilor straini.

    Si, bineinteles, au fost exercitiile in sine, spectacol pentru privitori, matematica pentru arbitre. Nivelul tehnic al concursului feminin de la Amsterdam nu a fost deosebit de ridicat. S-au vazut foarte putine sarituri cu valoare de start mare (peste 9.8) si chiar mai putine elemente de dificultate maxima (Super-E).

    Sportivele noastre au evoluat cu stabilitatea care le caracterizeaza, fara nici macar o singura cadere de pe aparat in cele 3 zile de concurs. La concursul pe echipe, in sistemul 3/3, adica 3 exercitii pe fiecare aparat, toate contand pentru scorul total al echipei, aceasta evolutie fara greseli mari ne-a adus victoria. La individual compus Daniela Sofronie, aflata la prima ei mare competitie, a mers foarte bine si cu o singura ezitare semnificativa, la barna, s-a luptat pana la final pentru aur, terminand la doar trei sutimi in urma ucrainencei Alina Kozich. A fost un rezultat contestat, Kozich insusi recunoscand ca se astepta sa termine pe locul 2. In finalele pe aparate am castigat 3 medalii de aur din 4 posibile, Rosu la sarituri si Ponor la barna si sol. Si junioarele au avut evolutii excelente, primind numeroase medalii. Un lucru foarte interesant e ca Steliana Nistor, invingatoare in concursul individual compus al junioarelor, a avut un scor total mai mare cu 0.3 decat Kozich! Codul de punctaj e acelasi la senioare si junioare, deci putem spune ca Steliana, la doar 14 ani, a fost cea mai buna gimnasta europeana! Revenind la senioare, paralelele au mers ceva mai bine ca de obicei, dar exista in continuare probleme la acest aparat. Pe ansamblu insa echipa merge bine si ne da sperante intr-o evolutie buna la Olimpiada.

    Rusoaicele au avut un campionat mondial de cosmar anul trecut si inca nu si-au revenit. Desi au adus 5 gimnaste doar 3 dintre ele au concurat, Khorkina, Zamolodchikova si Pavlova, si nici una din ele nu a fost in forma care le-a consacrat. In concursul pe echipe Pavlova a cazut atat la paralele cat si la barna aducand Rusia pe locul trei. Khorkina a luat singura medalie de aur, in finala la paralele. Trebuie mentionat ca una din componentele de baza a lotului, Natalia Ziganshina, s-a accidentat inainte de concurs si nu a putut face deplasarea la Amsterdam. Rusia mai are de lucru daca vrea sa aiba sanse reale la aurul olimpic.

    Ucraina, ocupanta locului doi in concursul pe echipe, e intr-un progres clar, aratand multe exercitii frumoase si dificile. Principala lor problema e instabilitatea. Pot sa faca un exercitiu superb dar pot sa si cada. Un alt dezavantaj sunt sariturile de dificultate relativ mica pe care le executa, pierzand aici cateva zecimi fata de celelalte echipe de top.

    In concluzie, a fost un Campionat European excelent, o revansa la cel de acum doi ani in care nu am prezentat o echipa. Dupa o scurta pauza, in care probabil vor face si un tur pe la mai multe emisiuni televizate, pentru gimnastele noastre urmeaza doua luni si ceva de pregatire intensa inainte de a reveni in fata publicului roman la Campionatele Nationale de la Constanta, ultimul test inainte de Olimpiada.

  2. #2
    sport legend
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    6,986
    Reputatie
    1
    Se pare ca olandezii au invatat imnul nostru....iar rusoaicele probabil au cosmaruri...
    Astept cu mari sperante olimpiada!

  3. #3
    THE VIKING Dorin's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Sweden
    Posts
    2,382
    Reputatie
    0
    Super articol Mihaela. Multumesc ! Dorin
    THE TRUTH IS OUT THERE

  4. #4
    sport legend Pacala's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Montreal
    Posts
    3,056
    Reputatie
    0
    Ai reusit sa ma faci curios cu gimnastica, am totusi o rugaminte, am cautat pe internet si n-am gasit toate informatiile pe care le doream.
    Daca stii, scrie si aici care a fost ordinea si ciomponenta echipelor de pe podium
    la fel la individual compus si la concursurile de la cele 4 aparate, sportiva si tara
    se spune doar cine a castigat nu si restul podiumului
    la paralele nu se spune nimic de exemplu.
    Daca ai date despre gimnaste ca la fotbal la prezentarea loturilor, cate o fisa cu cateva date despre ele

  5. #5
    Gymnastics Fan Mihaela's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    521
    Reputatie
    1
    Rezultate detaliate de la Europene gasesti la http://www.gymmedia.com/Athens04/Amsterdam/index.html Pentru fiecare zi de concurs sunt link-uri catre un rezumat si rezultate.

    Pentru fise biografice despre gimnaste cel mai bun site e http://www.geocities.com/gymnasticafan/

  6. #6
    sport legend Pacala's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Montreal
    Posts
    3,056
    Reputatie
    0
    merci
    intradevar o mare performanta
    cred ca e cea mai mare performanta a sportului romanesc de ceva timp, au luat aproape tot si la feminin si la masculin
    gimnastele sint cu totul alta generatie,nu mai auzisem niciodata de niciuna dintre ele dar se pare ca sint chiar mai bune decat cele dinaintea lor.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •