View Poll Results: Sunteti de acord cu manevra gsp.ro?

Voters
172. You may not vote on this poll
  • Da, este corecta

    19 11.05%
  • Nu, este incorecta

    105 61.05%
  • Nu ma intereseaza

    48 27.91%
Page 1 of 11 123 ... LastLast
Results 1 to 21 of 211

Thread: Trafic artificial la gsp.ro

  1. #1
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1

    Trafic artificial la gsp.ro

    O poveste de succes. Gazeta Sporturilor anunta pe prima pagina a siteului gsp.ro, sambata, ca siteurile capusa numite generic "de suporteri" au ajuns pe primele trei locuri in Romania la categoria Sport. O adevarata poveste de succes americana, numai ca happy-endul este umflat ca o gogoasa de la Dunkin Donuts. Iata metoda prin care gsp.ro a ajuns pe primele trei locuri, de altfel nu inventata de ei ci raspandita pe Internet printre siteurile care vor sa faca trafic artificial (in special cele cu parole si imagini porno gratis).

    Sunteti de acord cu aceste manevre ale gsp.ro?
    My way, or highway...

  2. #2
    Timisoara ... Elphax's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Curva Sud
    Posts
    14,658
    Reputatie
    1
    da-i in pana mea
    Eu intru pe site-ul ala cel mai putin:
    1. Ols (pt stiri, pt live si pt forum)
    2. Prosport
    3. SPT
    4. Totalsport
    5. Gsp - doar pentru stirile legate de POLI TIMISOARA

    Tot ce este despre SDR nu ma interseaza, nu am chef sa imi deschida tot felul de site-uri de kk. Nu sunt de acord cu ele, dar nu ma intereseaza chestiile cu traficul, topuri, etc.
    Iau informatii destule de pe celelalte site-uri...


    Ca sa fiu mai clar:
    Din punctul meu de vedere, nu este deloc comod sa faca asa, si de aceea traficul meu pe gsp a scazut. Daca e corect sau nu, sunt altii mai indreptatiti.

  3. #3
    manager iuliandronca's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Orașul de pe Mureș
    Posts
    297
    Reputatie
    1
    Nici eu nu vad cu ochi buni traficul de acest gen realizat pe Gazeta Sporturilor. Chiar imi aduc aminte ca acum ceva vreme se certau cei de la Gazeta Sporturilor cu cei de la Pro Sport la B1TV la emisiunea Nasu care sunt lideri pe internet. Unii sustineau ca sunt lideri ca au cei mai vizitatori, iar ceilalati ca de fapt ei sunt lideri ca au cele mai mult clickuri. Mi se parut o lupta lipsita de bun simt.

    Pentru mine site de sport complet exista doar Onlinesport. Si o spun sincer pentru ca imi satisface cel mai bine nevoia de informatia sportiva in timp real.
    Felicitari adevaratilor lideri si mult succes mai departe!
    [SIZE="3"][COLOR="Red"][B]UTA - sixtuplă campioană a României!!![/B][/COLOR][/SIZE]

  4. #4
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1
    As vrea sa ii rog pe cei cativa care au ales varianta ca li se pere corect sa motiveze si de ce... Chiar sunt curios unde se afla aceasta corecitudine.

    Oricum, noi vom lasa aceasta dezbatere deschisa si articol permanent pe prima pagina, pana se va rezolva intr-un fel sau altul. Aici pisica se afla si la trafic.ro, care permite aceasta manarie pe fata. Cum cei la trafic.ro sunt niste oameni corecti, ar trebui sa ia atitudine si le vom semnala problema.

    @iuliandronca: Multumim pentru aprecieri, noi ce acem vom face mai departe, pentru ca oricum adevarul iese mereu ca uleiul la suprafata apei. Aia pusi pe tepe azi sunt, maine nu mai sunt.
    My way, or highway...

  5. 27th May 2006, 16:55

  6. #5
    junior bigubax's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Germania
    Posts
    87
    Reputatie
    1

    Cool

    Metoda e veche. Totul se bazeaza pe numarul de click-uri pe pagina. Altii fac bani frumosi pe seama acestui lucru imoral si fals conceput. Exemplu elocvent? www.neogen.ro dupa integrarea www.doizece.ro in Neogen. Site-ul de jocuri a devenit www.doizece.neogen.ro Si Derogenul asta face o afacere buna dpdv financiar, chiar daca a uitat (sau n-a stiut niciodata) de semnificatia cuvantului calitate. GSP-ul face acelasi lucru. Pai chiar si Rapidul a-ncercat sa castige campionatul intern in afara jocului, de ce sa ne miram de alte falsuri, de data asta in internet? Eu intru sporadic de tot pe gsp, pt. ca informatia cu adevarat utila mie si mult mai des actualizata o gasesc aici, pe onlinesport. Poate suna a reclama, dar este doar propria-mi parere. Uite si-un sfat adresat onlinesportului (sau o critica constructiva): daca se poate putin mai multa atentie la felul cum sunt redactate stirile si cronicile meciurilor on-line. Spun aceasta pt. ca gasesc (mult prea) des asa zisele typo-uri aici. Si e mare pacat, imaginea site-ului ar putea avea de suferit din acest punct de vedere. In rest: sa citim numai de bine, totul scris intr-o maniera profesionista! Bravos onlinesport!
    Last edited by bigubax; 27th May 2006 at 17:02.

  7. #6
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1
    Detectiv, tu ori nu pricepi ori lucrezi pe gsp.

    Siteurile de "suporteri" ale gsp (pun ghilimele pentru ca nu sunt siteuri de suporteri ci scurgeri de informatii de la gsp.ro), de la lansare au public direct de 10-15%. Maine daca se inchide gsp.ro, cele trei siteuri sint pe locul 10.500.

    Siteurile nu sunt apreciate de suporteri, se vede prin numarul mic de vizitatori directi si prin numarul mare de vizitatori fortati sa dea click de pe gsp.ro. UIta-te la siteurile de suporteri din Romania (atat cele oficiale, cat si cele neoficiale) si vei vedea ce public exista acolo, cati oameni intra direct si apoi vezi la siteurile de "suporteri" ale gsp.

    Publicul de pe siteurile de "suporteri" ale gsp.ro nu a fost fidelizat. Aici se vede ca lumea nu apreciaza si nu are nevoie de ele. Daca era public fidel, ceea ce trebuia sa se formeze in 3 luni de zile, crezi ca mai aveau nevoie de zeci de linkuri puse zilnic pe gsp.ro? Iti zic eu ca nu. Daca nu se mai punlinkurile alea nu mai intra nimeni pe ele, pentru ca oricum nimeni nu vrea sa intre pe ele.

    Lumea este pacalita numai de un link pe care il apasa si i se deschide un site nou in alta fereastra, ceea ce puncteaza un vizitator unic in alt site. Atat.

    Lasa vraja cu munca ca nu e nici o munca sa pui link pe un site catre altul pentru a face trafic fals. Trafic.ro trebuie sa se sesizeze de treaba asta. Munca este asta care se face la Onlinesport.

    Sau cum ar fi ca pe Onlinesport sa fie un articol gen "Barcauan pleaca de la Dinamo" si linkul sa mearga in... Dinamomania? Iti zic eu, oribil, nu am face asta niciodata. Corect, am creste in trafic, dar ar fi oare crestere asta? Sau o minciuna sfruntata in fata noastra si bataie de joc fata de cititori? Si crede-ma ca am putea face asta si azi... Dar nu o facem si nu o vom face.

    @bigubax: Corect ar fi ca siteurile de suporteri sa fie gen suporteri.gsp.ro si traficul total sa fie inglobat sub gsp. Probabil gsp ar avea un trafic mai mare (dar nu mult mai mare), insa corect. In rest, ai dreptate, incercam si noi in limita timpului si a oamenilor pe care ii avem sa crestem calitatea si de ce nu si cantitatea.
    My way, or highway...

  8. #7
    junior bigubax's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Germania
    Posts
    87
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by detectiv
    SUNTETI NISTE *****I - NESIMTITI CARORA NU LE CONVINE PAREREA CELOR CARE VA CITESC !!

    SA MURITI DE OFTICA CA VA BATE WWW.GSP.RO

    MORI TIGANEEEEEEEEE
    Mda... uite si-o parere din partea GSP-ului. Sper doar ca nu din partea vreunui administrator de acolo. De fapt nu m-ar mira nici dac-ar veni de la un high level GSP. Cumva trebuie sa-si dea arama pe fata si falsitatile. Bravos GSP! Atata poti, atata ai scris! Felicitari!

    Quote Originally Posted by El Greco

    @bigubax: Corect ar fi ca siteurile de suporteri sa fie gen suporteri.gps.ro si traficul total sa fie inglobat sub gsp. Probabil gsp ar avea un trafic mai mare, dar corect, si in nici un caz fals in ceea ce priveste numarul de vizitatori unici, asa cum este acum.
    Perfect de acord, El Greco. Pana acum (Slava Domnului) link-urile articolelor de pe online sport duceau tot pe pagina onlinesport. Si sper sa nu va schimbati felul de-a posta articolele. Imi place sa cred ca la voi corectitudinea primeaza in fata unor avantaje efemere cum este un fals trafic ranking, cum au cei de la gsp. Probabil ca as renunta sa fiu un vizitator frecvent al onlinseportului in momentul in care ar proceda ca cei de la gsp. Keep on doin' the same good job, onlinesport!

  9. #8
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1
    Stai linistit, nu se va face treaba asta. Spuneam numai ca putem sa o facem, dar nu o facem de dragul cifrelor. Nu o sa vezi niciodata articol pe Dinamomania cu link spre articolul pe larg de pe Onlinesport si nici invers, cu nici un site de suporteri.

    Noi am semnalat numai aceasta magarie a celor de la gsp.ro, dupa ce ei au avut azi tupeul sa se laude cu treaba asta. Ni s-a parut strigator la cer. Nene, faci smecherii si apoi le pui si cu rosu pe prima pagina? O sa lasam si noi pe prima pagina acel articol care explica manevrele, mereu cand mai sar ei cu astfel de articole de autolauda, in plus si mincinoase. Ca daca ar fi fost pe bune, jos palaria...
    My way, or highway...

  10. #9
    sashi-duo Kainsashiki's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    13,596
    Reputatie
    1
    nu inteleg de ce va pasa voua de gsp. din cate imi dau eu seama ols este un "ziar" de copy-paste nu-mi aduc aminte sa fi citit ceva in premiera pe ols..

    fiecare face ce vrea pana la urma, daca asa se considera ei cei mai buni e problema lor..

  11. #10
    sport legend Sorin Blaj's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Lugoj, Romania
    Posts
    25,248
    Reputatie
    1
    Nu stiu ce vi se intampla voua, dar eu nu am fost directionat niciodata de gsp pe vreun site al suporterilor, si intru c-am o data la doua zile. Nu spun ca nu este posibil dar mie nu mi s-a intamplat.

  12. #11
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1
    Incearca sa apesi pe linkuri.
    My way, or highway...

  13. #12
    Banatean Grinco's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sachsen-Anhalt, DE
    Posts
    8,318
    Reputatie
    0
    Aceasta manevra gsp-ista e la fel de penibila ca ziarul...

  14. #13
    junior shisho777's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    53
    Reputatie
    1
    Nu ii suport pe cei de la GSP... dar de nevoie mai intru si pe site-ul lor... Daca am de urmarit un meci live insa apelez la ONLINESPORT...

    Oricum la inceput se vedea o imjpartialitate la toate aceste site-uri sportive, acum nu mai exista... Incep sa se vada interesele, chiar si aici... Pacat!
    Trup si suflet pentru culori...

  15. #14
    incepator
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    32
    Reputatie
    1
    Who the f*** is gsp.ro?

    Pe mine nu ma intereseaza. Eu ori merg pe onlinesport ori direct pe site-urile cluburilor.

  16. #15
    sheep funker
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    departe
    Posts
    149
    Reputatie
    1
    se pare ca cel mai po****r ziar de copy-paste din romania incepe sa se oftice ca un hot cand vede ca altul fura mai mult. Mi se par penibile atacurile astea intre site-uri, ca oricum se copiaza informatie de pe unele pe altele la greu.
    Mie mi se pare o idee buna concentrarea informatiilor legate de un site pe aceeasi pagina, vrei sa vezi articolele de pe gsp legate de echipa X intri pe site-ul respectiv. Ce daca sunt directionat sau nu, din moment ce am intrat?
    Oricum, adevaratii suporteri intra pe siteurile echipelor lor, pentru ca sunt interesati strict de echipa lor. Sau, ma rog, daca paginile respective sunt actualizate saptamanal, ce sa faca oamenii, intra si ei pe stelisti.ro sau onlinesport.

  17. #16
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1
    Brigantes, poate ti se pare corect, dar asta nu se face nicaieri. Ai intrat tu pe Gazzetta dello Sport si ai dat clik pe un articol care sa te duca la interisti.it? Ca idee... Asta se numeste redirectare.

    Dar nu asta se semnala in articolul de pe Onlinesport ci faptul ca accesezi gsp.ro si cand dai click pe o declaratie a lui Borcea ti se deschide un site dinamovisti.ro. Tu bifezi ca vizator unic pe gsp.ro si apoi si pe dinamovisti.ro. Asta e problema. In rest, sa puna articolele pe 10 siteuri, sa faca ghiveci, dar sa nu mai contorizeze de 10 ori un vizitator. Aici e buba.

    Apoi se lauda ca dinamovisti.ro are 10.000 de vizitatori unici pe zi cand de fapt 9.000 sunt veniti in urma clickurilor de pe homepage-ul gsp.ro. Asta e problema, aici e frauda de trafic. Dinamovisti.ro si siteurile de suporteri ale gsp.ro nu au traficul lor propriu, ci numara vizitatori unici din clikurile venite de pe gsp.ro. Ei stiu ca e o gogoasa, crede-ma,, dar se lauda cu asta in fata prostilor! Ce naiba, e bataie de joc fata de toata lumea.

    Atasez mai jos o imagine cu datele de trafic de azi de la dinamovisti.ro. Vezi cati intra direct si cati intra din gsp.ro. Practic gsp + siteurile de suporteri sunt acelasi site, acelasi ziar, dar isi numara viziatatorii "unici" distinct.

    E ca si cum Onlinesport isi face maine 20 de pagini de net cu domenii diferite spre care pune zilnic link-uri ca stiri pe homepage-ul onlinesport. Omul vede ca e o stire si da click, dar surpriza ca nu se deschide pagina Onlinesport, ci faniistelei.ro. (?!) Asa ca s-ar numara si la Onlinesport 1 vizitator unic care a intrat pe home si apoi inca 1 la faniistelei.ro. Din cei 15.000 de vizitatori unici pe care ii are zilnic Onlinesport pun pariu cu tine ca se vor aduna mai multi, paradoxal, insumat pe celelelalte siteuri. Intelegi aberatia? Care siteuri, ca e de fapt un singur site. De fapt te raportezi la aceiasi oameni, dar ii numeri in 20 de locuri... ca unici... E o minciuna de trafic.

    Este de fapt metoda siteurilor porno de a face bani. Da click aici pentru parola aia, dar de fapt da click aici din nou pentru ea si asa mai departe.
    Attached Images Attached Images
    My way, or highway...

  18. #17
    DBNTD Sergiu's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Cluj Napoca / Baia Mare
    Posts
    2,993
    Reputatie
    1
    Eu nu inteleg care e problema.
    E ca la televizor daca ProTV face reclama la meciurile de pe TV Sport si muti acolo sa vezi meciul.

  19. #18
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1
    1 la mana e ca se spune "TV Sport". La gsp.ro nu scrie nicaieri ca stirea este pe alt site, ci este un simplu link care poate duce oriunde. La inceput specificau, insa lumea nu mai dadea click si de aia acum nu se mai spune nicaieri ca e pe alt site. Lumea se "inteapa" cand apasa si vede unde e trimisa.

    2 la mana, reclama este reclama (pe internet - banner, la tv - spot). La tv este clar deliminata reclama, si pe internet la fel in spatiile aferente.

    3 la mana, chiar si asa, fiind acelasi site si avand acelasi public, este o aberatie sa numeri de 4 ori aceiasi oameni ca fiind unici. Punctul 3 e cel mai important.
    My way, or highway...

  20. #19
    sashi-duo Kainsashiki's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    13,596
    Reputatie
    1
    cu ce crezi ca ma deranjeaza pe mine ca ma trimite pe stelisti.ro ? iti spun eu pe nimeni nu deranjeaza. mult mai stresante sunt reclamele alea la care ti-e aproape imposibil sa apesi pe X..

  21. #20
    incepator
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1
    Reputatie
    1
    In primul rand doresc sa precizez ca nu consider "morala" varianta aleasa de cei de la gsp.ro de a crea siteuri asa zise de suporteri. In nici un ncaz faptul ca ele sunt pe primele locuri in sectiunea Sport pe trafic.ro nu inseamna ca ele au valoare, acest lucru fiind conferit unui site de suporteri dupa alte criterii. Continutul acestora este foarte artificial.
    Totusi, acest articol si acest thread m-a deranjat mult, lasand un gust amar despre ols in mine. Si nu afirmatia in sine, ci modul foarte acid in care acestea au fost prezenate. La urma urmei, este la latitudinea site-urilor politica de promovare, si modul in care isi construiesc traficul. Singurul lucru ce eu ca si utilizator de internet pot sa il fac este sa nu mai vizitez gsp.ro, astfel manifestandu-mi nemultumirea fata de decizia luata de ei(lucru pe care de altfel il si practic).
    Insa daca veni vorba despre aceste siteuri artificiale, si am amintit cuvantul valoare, trebuie sa adaug o critica si staffului ols. In felul in care ati criticat gsp-ul, vi se pot aduce nenumarate acuze.
    In primul rand numarul articolelor originale este foarte mic, asa cum s-a amintit si mai sus, multe articole sunt doar stiri preluate putin modificate, sa nu fie plagiate. La capitolul inovatie, Ols, are o lacuna mare, lipseste orice fel de editoriale originale, si munca jurnalistica depusa la adevaratele ei cerinte.
    De asemenea, daca ati criticat politica gsp, ar fi bine sa ne gandim motivatia ce a dus stafful gsp sa recurga la acest gen de trafic automat generat, si acesta este doar unul:un profit ridicat, prin vanzarea de spatii publicitare pe 4 siteuri de acum incolo. Insa la acest capitol, chiar daca nu va redirectionati stirile, pagina ols se incarca foarte greu, in principal datorita reclamelor foarte multe amplasate pe site. Plus sa nu amintesc despre acele reclame care sar peste articol (exista un termen care imi scapa), acele reclame pe care trebuie sa le inchizi pentru a putea citi in conditii normale un articol, aceste practici nu vi se par anormale?
    Plus ca vechea pagina a Onlinesport a fost plagiata de pe un alt site vezi www.plagiat.net, aia mi se pare mult mai grav.
    Si ar fi multe de spu, dar recomand deschiderea unui thread privind modalitatile de imbunatatire a ols (daca nu exista deja), si lucrand mai mult si mai bine, veti oferi informatii de calitate, calde, si veti reajunge locul I la sectiunea sport, ca de fapt asta e singura buba. Spor la lucru.

    Alex

    PS Si am uitat sa amintesc acel articol despre lista de messenger a lui gigi Becali. Eu l-am citit inainte pe un alt site, si se cuvenea macar un link catre site-ul original de unde l-ati "interceptat"
    Si de asemenea poza acea cu Adi Mutu la chicago, ma gandesc ca nu voi l-ati facut, mai ales ca l-am vazut inainte pe pagina prosport. Totusi unii oameni sunt in SUA, si voi le furati munca, fara vreun efort. Aici ar trebui imbunatatit, si veti deveni locul 1 oricat s-ar chinui cei de la GSP

  22. #21
    senior Onlinesport vrea parerea voastra's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    174
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by DiabLo
    cu ce crezi ca ma deranjeaza pe mine ca ma trimite pe stelisti.ro ? iti spun eu pe nimeni nu deranjeaza. mult mai stresante sunt reclamele alea la care ti-e aproape imposibil sa apesi pe X..
    Diablo, nu vorbim de deranj aici ci de etica si de corectitudinea cu care se masoara un trafic al unui site. Si daca un site pe care il are gsp.ro se poate lauda cu un trafic mare cand traficul ii vine 85% de la gsp.ro, deci aceiasi oameni.

    @alexoradea: Alex, nu exista plagiat la asa ceva. In primul rand era vorba de aspectul grafic, cel vechi, care era inspirat si nu "plagiat". Acela a fost un atac al unor analfabeti care nu stiu ce e aia plagiat... Legat de ceea ce spui de Gigi Becali, noi am primit acea imagine pe e-mail si am pus-o pe site. Legat de incarcarea siteului, probabil nu ai suficienta banda, siteul este extrem de rapid. Legat de reclame, noi nu avem in spate un trust cu milioane de euro si de aceea trebuie in plus sa ne zbatem si pentru reclame.

    Acum, ca tu faci surf pe site si inchizi 2-3 reclame, asa e, uneori e putin peste mana, dar vezi si la siteurile de sport straine din Italia, SUA, Franta etc cate reclame eu. Reclama pe internet se practica si un site mare, adevarat, din asta traieste. Mai ales daca nu ia donatii de la Gigi Becali, am putea face asta si nu ar mai fi deloc reclame, insa nu vrem... Ai vrea mai degraba un site partinitor, dar fara reclame?

    In rest, ai dreptate, exista loc de mai bine la toata lumea, dar macar hai sa masuram corect traficul si sa nu ne dam mari cu vizitatori veniti dintr-un singur loc si masurati ca unici in 4 locuri... Si te mai si lauzi cu asta...

    Noi chiar suntem numarul 1 la sport si chiar cu vizitatori unici in adevaratul sens al cuvantului. (daca aduni vizitatorii unici reali de la siteurile de suporteri ai gsp.ro nu dau nici un sfert din cat onlinesport). Aici e diferenta intre siteuri solide (gsp, onlinesport) si gogosi (siteurile de suporteri ale gsp).
    My way, or highway...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •