Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 21 of 74

Thread: O natiune de underdogs

  1. #1
    sport legend mishu's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Central Europe
    Posts
    1,429
    Reputatie
    1

    O natiune de underdogs

    Istoria ne-a invatat sa pornim cu sansa a doua... mai tot timpul am fost dominati numeric sau ca dotare... pe campurile de lupta moderne, a se citi terenurile de fotbal, baschet, tenis etc... se intampla acelasi lucru... nici macar cand am avut generatia de aur nu ne placea sa spunem ca suntem favoriti... echipele romanesti de club reusesc joi o seara fenomenala in cupele europene... dar liderii de opinie din presa sportiva ne indeamna "sa nu exageram proclamand seara una de vis" sau "sa pastram masura"... de ce? noi nu putem pleca la lupta urmatoare din postura de invingatori? trebuie sa fim mereu underdogs?... nu ne sta bine in postura de a-i domina psihic pe adversari?... poate ca nu... exemplul nationalei de baschet care inaintea unui meci cu niste pescari islandezi a declarat ca va face spectacol... si au sfarsit pierzand lamentabil...
    oare cat a contat psihicul in cele trei mingi de meci pierdute de hanescu cu andreev cand avea suportul unei arene intregi?
    rezumand... intrebarea mea este pot romanii sa fie o natiune de invingatori? (si as adauga in special pe arenele sportive... dar si in general)
    "Unii oameni vor. Altii isi doresc. [B]Altii fac.[/B]" - Michael Jordan

  2. #2
    sport legend Ady's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4,198
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by mishu
    oare cat a contat psihicul in cele trei mingi de meci pierdute de hanescu cu andreev cand avea suportul unei arene intregi?
    In tennis romanii de obicei au mentalitate de invingatori ( mai putin sabau , daca cititi forumul de tenis o sa vedeti ca nu imi place cum joaca ) . Hanescu a pierdut ieri cele 3 mingi de meci pentru ca Andreev a jucat foarte bine . In meciul asta Hanescu era favorit . La fel si Pavel a fost favorit in meciul lui . Dar asa este in sport , cei doi care primeau a doua sansa au reusit sa faca surpriza (cum am facut si noi in meciul cu Belarusul , deci nu e monolaterala chestia) . Serra de altfel a tot facut surprize in turneul de la Bucuresti ( a eliminat pe rand favoritii 2 , 7 si 3 ) .
    Cred ca noi , suporterii suntem cei care nu avem incredere in ei . Noi ii vedem mereu mai slabi decat adversarii , si de aceea orice victorie ni se pare o surpriza , si orice infrangere ceva care era de asteptat ...

  3. #3
    sport legend SilverZeus's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Turda, Cluj-Napoca
    Posts
    1,513
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Ady_Einstein
    Hanescu a pierdut ieri cele 3 mingi de meci pentru ca Andreev a jucat foarte bine . In meciul asta Hanescu era favorit ...
    ...pai 3 mingi ??????????....hanescu trebuia sa castige si punct...dar se mai intampla, insa pacat ca parca numai noua....

    ...altfel: Ady_E, cred ca mishu doream sa spuna altceva, si anume ca : de ex Hanescu, cu toate ca era considerat favorit (pe hartie), in mintea lui lucrurile nu stiu daca stateau tocmai asa....si nu e vina lui, ci a felului in care se modeleaza caracterul sportivului pe durata tineretzii lui sportive...
    [U][B]
    You watch some teams these days and you wonder if they just met on the playground and decided to choose up sides.[/B][/U]Dennis Rodman

  4. #4
    THE VIKING Dorin's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Sweden
    Posts
    2,382
    Reputatie
    0
    Bravo Mishu. Ai spus lucrurile adevarate. De atatea ori ma chinuiesc sa scriu asta pentru multi de pe Forum . Nu ne putem bucura de ce ofera clipa. Trebuie sa gasim pe cine a gresit de la adversar ca sa ne putem scuza....Mi-aduc aminte de repetarea celebra acum " Daca nu-l aveam pe Cutare ce bataie am fi luat." Dar Cutare e al nostru si il avem !!!!!!!!!!!!!! Dorin
    THE TRUTH IS OUT THERE

  5. #5
    sport legend Adrian's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    New York
    Posts
    1,160
    Reputatie
    1
    Excelent topic. Si nu, Mishu, romanii nu pot fi o natie de invingatori. Ultimul act demn facut de un roman a fost probabil cel facut de Decebal cand si-a taiat gatul decat sa fie prins de romani. Exagerez putin, dar imi place prea mult ideea .
    Dar uitata-te si tu la istorie...stilul nostru de lupta, prin smarcuri si parjolind campurile, uita-te in poezie, la ineptia aia de Miorita, la proverbele noastre "capul plecat sabia nu-l taie"...o sa imi sariti toti in cap, dar NU, romanii nu sunt o natie demna, mandra.
    Sunt multe de spus, dar mai bine sa le spunem pe rand
    Si Ady, cand ai 3 mingi de meci, valoarea adversarului conteaza mai putin; plus ca doar ai ajuns sa ai 3 mingi de meci, nu, deci cat de mult mai bun poate sa fie ala?
    Last edited by Adrian; 19th September 2005 at 00:01.
    "Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

  6. #6
    sport legend Ady's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4,198
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Adrian
    Si nu, Mishu, romanii nu pot fi o natie de invingatori.
    Foarte bine , atunci resemnati-va cu asta si traiti o viata intreaga asa .
    Eu incercam sa va spun ca faptul ca sunt romani nu i-a dezavantajat niciodata pe tenismanii nostri ( lucru recunoscut si de ei ) si ca infrangerea din semifinale nu are nici o legatura cu faptul ca "romanii nu pot fi o natie de invingatori" ( va inchipuiti ce natie de ratati sunt si englezii pt ca Henman se chinuie de atata amar de vreme sa castige la Wimbledon si nu reuseste? ) . Au fost meciuri si cu mai multe mingi de meci ratate si in alte parti , nu numai la romani , pana la urma asta e frumusetea tennisului .
    In dreptul lui Hanescu scria un 4 pe tablou (favorit 4 al turneului) , Andreev nu era favorit , ceea ce inseamna ca Victor intra cu prima sansa in acest meci . Sa nu credeti ca nu era constient de asta . Stia foarte bine ca este mai bine cotat decat rusul .

    cat a contat psihicul in cele trei mingi de meci pierdute de hanescu cu andreev cand avea suportul unei arene intregi?
    In tennis conteaza foarte mult psihicul , aici nu incape discutie , insa in cazul nostru nu despre asta e vorba . Hanescu a fost obosit fizic pentru ca a intrat pe teren la nici 16 ore dupa meciul de dublu din sferturi (inainte de care jucase la simplu).

    Vreti sa vedeti un meci in care unul din jucatori a cazut psihic ? Uitati-va la evolutia scorului la meciul Serra si Mathieu (6-3 6-1) . In primele game-uri Mathieu juca mai bine decat Serra apoi cu cateva puncte uimitoare s-a schimbat situatia , pentru ca in setul 2 sa nu reuseasca decat un singur game . Daca va uitati la scorul de la Hanescu o sa vedeti ca e diferenta doar de un break in decisiv .

    ....si nu e vina lui, ci a felului in care se modeleaza caracterul sportivului pe durata tineretzii lui sportive...
    Tineretea sportiva a lui Pavel spre exemplu a avut loc in Germania (unde locuieste de mai bine de 15 ani), sau nici aia nu sunt o natie de invingatori ?( si sa nu imi veniti acum cu exemplul wwI si wwII ).

    Si Ady, cand ai 3 mingi de meci, valoarea adversarului conteaza mai putin; plus ca doar ai ajuns sa ai 3 mingi de meci, nu, deci cat de mult mai bun poate sa fie ala?
    Federer i-a salvat 7 mingi de set lui Agassi in finala la USO . Si totusi vorbim de Agassi , numarul 7 all time . Federer a fost mai bun la cele 7 puncte . Agassi a fost mai bun de-abia la a 8-a minge de set .

    @Adrian : ai dreptate , nu exista "monolateral" ... omul cat traieste invata
    Last edited by Ady; 19th September 2005 at 01:32.

  7. #7
    sport legend Adrian's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    New York
    Posts
    1,160
    Reputatie
    1
    Tu te pricepi foarte bine la tenis si restrangi cumva discutia la acest aspect. Dar te indepartezi de la ce cred ca se vrea sa discutam aici. Ca sa te ajut, fa abstractie de ce s-a intamplat in meciul ala sau in tot turneul pana la acele 3 mingi de meci! Pentru ca de atunci incolo numai psihicul a contat. Cat de obosit ar fi fost, a mai jucat inca o ora (nu stiu exact) si a mai castigat zeci de mingi dupa aia, deci chestia cu oboseala nu tine.
    Scuze de faza cu monolateral, era o rautate gratuita, de aia am si sters-o.
    "Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

  8. #8
    sport legend Ady's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4,198
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Adrian
    Tu te pricepi foarte bine la tenis si restrangi cumva discutia la acest aspect.
    Nici nu am vrut sa imi dau cu parerea pe unde nu ma pricep . Nu stiu , poate la fotbal o fi cum ziceti voi , nu am de unde sa stiu nu am mai vazut un meci din campionatul intern de 7-8 ani .

    Uite o declaratie a lui Hanescu :
    Am arătat că pot să-i termin fără probleme pe cei mai tari tenismeni pe zgură din lume. Dacă-l băteam īn două seturi pe Andreev, acum eram cel mai tare. Aşa, vin mulţi acum şi-mi spun că mai am de lucrat. Pānă la 5-2 am jucat incredibil. Am căzut mai mult fizic .

    Nu mai stiu pe unde am vazut ca zicea ca a jucat ca un jucator de top 10 . Daca nici asta nu e incredere in sine si gandire de invingator nu stiu ce sa mai spun sa va conving .

    Am si o explicatie pentru mentalitatea diferita a jucatorilor de tennis . Ei calatoresc in toata lumea (cred ca nu gresesc cand spun ca nici un sport nu necesita atata deplasare) , cunosc multi oameni , multe popoare si obiceiurile si mentalitatile lor . Tocmai din cauza asta chiar daca pe site-ul ATP scrie ca Hanescu e roman si locuieste in Bucuresti eu cred ca el e departe de gandirea specifica zonei .

    Si cu asta am incheiat , va las sa vedeti cum e si in alte sporturi .

    Scuze de faza cu monolateral, era o rautate gratuita, de aia am si sters-o.
    Chiar te rog sa ma taxezi de cate ori ma prinzi in off-side , nu o iau ca pe o rautate .

  9. #9
    sport legend mishu's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Central Europe
    Posts
    1,429
    Reputatie
    1
    exemplu lui hanescu l-am adaugat pentru ca era proaspat in memorie... poate nu a fost cel mai inspirat... eu am mai vazut declaratii ale lui hanescu si imi place ce spune... mai ales ca din cate stiu eu e foarte greu sa fii tenismen in romania... federatia nu prea poate sa te ajute etc...

    problema e ca noi nu vrem sa ne resemnam... altfel topicul asta nici nu isi avea rostul... eu sunt convins ca multi dintre noi sunt mandri ca sunt romani... si ca ar face orice sa schimbe mentalitatea asta paguboasa care ne doboara... dar sunt si mai multi care asa au fost invatati si continua sa traiasca asa... ori ei trebuie "luminati"... pe mine m-a deranjat teribil ce a zis ioanitioaia... care e un lider de opinie pentru gramada de oameni care citesc gazeta sporturilor... majoritatea dintre ei "bizoni" asa cum ii numesc jurnalistii... el a zis ceva de genul ca trebuie sa ne bucuram cu masura... ca abia atunci cand vom castiga un trofeu european o sa fie o seara de vis... etc...
    nu inteleg... de ce sa nu gustam succesele... jucatorii isi infraneaza intentionat bucuria... isi induc o stare de calm fortat... "sa nu ne bucuram prea tare ca cine stie... ne pedepseste cineva... si pierdem returul cu 4-0"... in loc sa profitam de acest imens avantaj psihic care e o victorie cu 5-1 cu everton (sunt stelist de felul meu... dar asta mi se pare cel mai bun exemplu)... si sa mergem acolo ca niste invingatori... si sa-i calcam inca odata pe cap... noi ne autoindemnam la prudenta...
    exemplele lui adrian cu miorita sau proverbele sunt super...
    "Unii oameni vor. Altii isi doresc. [B]Altii fac.[/B]" - Michael Jordan

  10. #10
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    Subscriu si eu pa parerea ca nu putem fi o natie de invingatori desi succese izolate au mai fost, si nu numai in sport.
    Suntem fatalisti din vechi timpuri, pana si dacii erau la fel (moartea era acceptata si tratata cu veselie). E adevarat insa ca nici istoria nu ne-a menajat, cand traiesti milenii la margine de imperii ce te-au coplesit intotdeauna numeric e greu sa-ti cultivi o mentalitate de invingator. Nu am avut niciodata sansa unei victorii depline in luptele cu diversi, chiar daca nu au lipsit ceva succese 'de etapa'.

    Dar pana la urma nu cred ca e o problema grava daca recunoastem asta si putem gestiona aceast complex national. Nu suntem singurii, nu pot exista numai natii cu mentalitate de invingator.

    Pe de alta parte tot din cele mai vechi timpuri am fost iubitori de viata, petrecerile si bautura nu au fost niciodata straine de noi.

    Cred ca toate astea laolalta ne-a facut cumva sa ne impacam cu statutul de outsideri si sa nu luptam prea mult pentru a castiga. Nu avem asta in sange din pacate.

    Ar mai fi multe de spus dar nu insist

    PS: ca tot vorbiti de tenis, cel mai bun exemplu de psihic labil este Voinea, jucator zic eu de calitate dar care n-a reusit sa-si depaseasca conditia de roman.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  11. #11
    HERE'S JOHNNY!! Darkslowstar's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    La capatul Stelei
    Posts
    7,402
    Reputatie
    1
    Ady, eu to contrazic cu Hane, nu are mentalitate de invingator. Ce invingator e acela care is propune sa ajunga in semifinala sau eventual in finala la Bucuresti, unde e favorit 4, are publicul (si cateodata si arbitrii) de partea lui? Victoria e singurul obiectiv acceptabil. Din acest motiv (se multumesc cu putin), cei mai buni tenismeni ai nostrii dupa revolutie au castigat foarte putine turnee in cariera.
    L-am vazut pe Serra luni, cum se incuraja singur la 3-6 0-4 cu crivoi, de radea toata tribuna de el si uite ca a castigat turneul, desi e un ilustru necunoscut.
    Uitati-va la gimnastele noastre, cum abandoneaza o cariera abia la inceput (16-18 ani) imdeiat ce au un succes s se aleg cu pensia viagera)
    Suntem un popor de looseri, din pacate

  12. #12
    sport legend Ady's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4,198
    Reputatie
    1
    Dark mie Hanescu imi da impresia ca tace si face . Nu isi propune obiective , sau daca isi propune nu le spune in gura mare , cum a facut Puerta spre exemplu , a venit spunand ca o sa castige si nici macar nu a fost pe aproape , devenind chiar ridicol .
    Referitor la gimnastica ai putea sa privesti partea buna , si anume ca atata timp cat participa la concursuri gimnastele noastre castiga si au facut o obisnuinta din performanta , lucru care nu prea se intampla in nici un domeniu in Romania ( sportiv sau extrasportiv ) .

  13. #13
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    desi nu cred ca suntem o natie de invingatori nici o natie de looseri nu pot spune ca suntem. Ne multumim cu putinul, in momentul in care putem trai la un nivel decent oprim motoarele. Ceea ce, daca judecam strict la rece, poate ca nu e asa de rau. Cred ca ceea ce ne defineste cel mai bine este supravietuirea. Suntem o natie de supravietuitori chiar si in cele mai potrivnice conditii. Ca sa poti sa ai mentalitate de invingator iti trebuie si puterea sa te mentii mereu in varf. Trebuie sa recunoastem ca nu sunt prea multi de felul asta.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  14. #14
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    Iata un articol excelent al lui Tudor Octavian care se potriveste cumvasilea la acest subiect, am boldat doua paragrafe care mi se par extraordinar de fidele realitatii:

    "Parazitii
    • de Tudor Octavian
    http://www.jurnalul.ro/articol_37796/parazitii.html
    Nimeni nu stie cum au ajuns aici, unde dorm si din ce traiesc. Nu-s cersetori, nici lucratori. Nu sparg magazinele, iar politia ii ignora. Sunt paraziti. In Franta, daca te multumesti cu orice, mancarea nu-i o problema. Si bautura ieftina e destula. In Franta sunt atat de multi strainii de pripas, care le dau de lucru autoritatilor, incat parazitii pot sa para, daca n-ar fi atat de cenusii in intregul existentei lor, o pata de culoare. Vagabonzii isi fac veacul in zona garii. Hotii, si ei, se tin departe de locurile unde-ar putea fi luati la ochi. Numai cei sase paraziti romani ocupa tot timpul o banca in locul unde-i lumea mai multa si-si beau tihnit, ore de-a randul, berea si vinul, ca niste oameni care au inteles dintr-un inceput ce-i viata. Paraziteaza la vedere, cu un soi de lancezeala gelatinoasa. Parca ar tine sa le garanteze localnicilor un armistitiu: n-o sa va deranjam niciodata, nici voi nu va bagati peste noi.

    In targurile din jurul Parisului traiesc multi romani. De cetele de paraziti se feresc ca de o boala rusinoasa. Oricat de dur ar fi un proxenet roman, se gaseste oricand un albanez mai crud. Oricat de viclean e un spargator din Bucuresti, el are inca de invatat de la ucraineni. Parisul e capitala a lumii in toate privintele. La Paris, in anchetele de opinie ale unor ziare foarte asezate, multi intervievati declara cu maxima seriozitate ca sunt de profesie aventurieri. In ce-o fi constand meseria de aventurier nu-mi dau seama, insa ea s-a institutionalizat si n-ar fi de mirare ca sa apara si sindicate ori oficii de munca pentru aventurieri. Parazitii insa nu-s adjudecati in nici un chip de nimeni. Sarbii, cat sunt ei de nationalisti, ii ocolesc pe parazitii etniei lor cu aceeasi sila cronicizata ca si romanii. Toti asocialii sunt, in soarta si necazul lor, oameni: si curvele, si pestii, si borfasii, si toxicomanii, si milogii. Parazitii nu-s nici unul in varsta, nu-s betegi, nu-s alcoolici. Marginalii au ajuns unde-au ajuns fara sa-si fi propus din capul locului asta. Parazitii insa au decis sa fie ce sunt si, in adancul fiintei lor flasce, se simt tare bine. N-o duc in confort, dar, daca sunt lasati in pace, ceva de umplut burta se gaseste. Nu-s jegosi, nu se incaiera, se tin aproape unul de altul si, cand stau cu cutia cu bere in mana, au si despre ce discuta.
    Intr-o seara, trecand pe langa grupul de paraziti cu o familie de compatrioti stabilita in micul targ frantuzesc, am fost indemnat scurt sa schimbam trotuarul. "Mi-e rusine de mine – mi-a spus tatal – nu vreau sa-i aud vorbind romaneste. Imi vine sa intru in pamant de neputinta. Ma fac sa ma vad ca si ei, roman si neom".
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  15. #15
    sport legend corto's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Krakow
    Posts
    355
    Reputatie
    1
    Nu de victorie ne e noua frica. Noua ne e frica de infrangeri. Nu cred ca am mai vazut o natiune care sa se bucure in asemenea hal cand un compatriot da gres. Ne repezim ca sacalii asupra hoitului. Pentru orice "voi reusi" in Romania sunt 100 de "tzi-am spus eu ca n-ai sa reusesti".
    Din punct de vedere istoric, a trebuit sa supravietuim cum am putut si bine ca am facut-o. Problema e ca nu ne-a pasat niciodata de efortul depus pentru a obtine ceva. Doar rezulatul final. Romanii nu stiu sa piarda. Si nici sa castige.
    [SIZE="1"]My mother is taller than your mother[/SIZE]

  16. #16
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    corto ai dreptate. Dar din pacate nu stim sa castigam sau sa pierdem pentru ca n-am invatat niciodata asta. La noi e normal ca atunci cand castigi sa te jelesti si cand pierzi sa faci haz de necaz. Avem o mentalitate de invinsi inainte de lupta si asta e rau. Dar sa fim optimisti, asta se poate schimba si sper sa mai prind vremurile alea
    Capra vecinului va fi insa greu de detronat de pe primul loc la prioritati
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  17. #17
    Daddy's little girl nancy_callahan's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,737
    Reputatie
    1
    da-ti-mi voie sa nu fie de acord. NU suntem o natiune de underdogs, altii vor sa ne ioculeze ideea asta. vorba unui destept: suntem cu toii in groapa, doar ca unii dintre noi privesc spre stele... si in mod sigur cei care privesc spre stele nu se vor lasa intimidati de dorintele macabre ale celor care tin neaparat sa ne arunce in anonimat, mizerie, prostie.

    a vorbit optimista
    [FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=2][COLOR=Red][B]Worth dying for. Worth killing for. Worth going to hell for. Amen.[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT]

  18. #18
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    E bine ca esti optimista, dar nu trebuie sa ne facem ca nu vedem situatia reala. Nu suntem underdogs dar nici nu avem un comportament firesc, social. Ne bucuram inca (vorbesc in general) mai mult de raul altuia care a incercat sa faca ceva si n-a reusit decat sa scrasnim din dinti si sa facem noi ceva pentru noi ca sa ne bucuram normal la sfarsit.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  19. #19
    Daddy's little girl nancy_callahan's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,737
    Reputatie
    1
    sa maora capra vecinului e taaare la moda these days, am remarcat si eu. evident ca nu pot ramane inerta la ce se intampla in jurul meu. insa nu o sa las asta sa ma catalogheze ca underdog. intr-adevar, prin definitie, cam de cand ne numim "poporul roman", am stat mereu cu capul unpic plecat, dar cu coada ochiului in curtea altora.

    noroc cu decebal saracu. ne-a mai salvat din onoare
    [FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=2][COLOR=Red][B]Worth dying for. Worth killing for. Worth going to hell for. Amen.[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT]

  20. #20
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    Mie sincer sa fiu si asta mi se pare gresit, sa-l consideri pe Decebal un mare erou cand de fapt el a fost un perdant. Il apreciez mai mult pe Burebista

    Exact aici sta si defectul nostru: apreciem si slavim perdantii mai mult decat pe invingatori.Ne place ideea ca inaintea noastra s-a dovedit ca nimic nu are sorti de izabanda. E convenabil sa ai scuze pentru esec inainte de a incepe sa faci ceva. Poate ca nici nu mai incepi.
    Exemple bune pentru mine sunt cei care au castigat si asa ar trebui rescrisa istoria neamului ca sa incepem sa schimbam ceva. Din pacate noi am inventat alti eroi, vezi manualele alternative de istorie din democratia timpurie romaneasca unde figurau la loc de cinste Tatulici si Andreea Esca.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  21. #21
    Daddy's little girl nancy_callahan's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,737
    Reputatie
    1
    perdant nu prea l-as cataloga. oarecum lasutz da. insa desigur ca nu decebal mi-a schimbat viata. pentru asta doar eu sunt responsabila.
    si de asta nu voi fi niciodata o perdanta, pentru ca asa cum nu accept catalogari ieftine venite probabil de la oameni care nu isi vad barna din ochi, la fel nu accept alt model in viata decat lucrurile bune pe care pot sa le "imprumut" de la cei dinjurul meu.

    si mie de nero mi-a placut tare
    [FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=2][COLOR=Red][B]Worth dying for. Worth killing for. Worth going to hell for. Amen.[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT]

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •