View Poll Results: Credeti in miscarea sindicala din Romania?

Voters
11. You may not vote on this poll
  • Da

    2 18.18%
  • Nu

    9 81.82%
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 21 of 24

Thread: Exista sindicate in Romania?

  1. #1
    sport legend resita's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Resita
    Posts
    25,840
    Reputatie
    1

    Exista sindicate in Romania?

    N-am mai văzut un miting impresionant în București de la victoriile naționalei de fotbal la Campionatul Mondial din America. De fapt, excluzând Revoluția și mineriadele, îmi mai amintesc doar două momente în care s-au strâns un milion de oameni în centrul Capitalei: venirea Regelui Mihai și înmormântarea lui Corneliu Coposu. În toată Europa, ori de câte ori guvernele au aplicat măsuri anti-sociale acestea au primit o replică promptă de la sindicate. Cu Franța vârf de lance, peste tot sute de mii de oameni au protestat, cu mai mult sau mai puțin succes, față de orice potențial atentat la bunăstare: scumpiri, concedieri, diminuări salariale. Doar în România cele câteva confederații mari nu au reușit să impresioneze, niciodată, pe nimeni. Protestele sindicaliștilor români au venit întotdeauna prea târziu, când măsurile Guvernului nu mai puteau fi întoarse din drum, iar manifestațiile au fost mai mereu fără vlagă, recordul de participare nedepășind câteva mii de persoane.

    Situația pare una normală într-o țară în care societatea civilă se învărte în jurul câtorva reviste cu tiraj de buzunar, iar ONG-urile sunt divizate de goana după împărțirea fondurilor pentru niscaiva campanii fără succes în mentalitatea semenilor. În plus, sindicatele din România au fost întotdeauna cu un picior în barca puterii, din rândul liderilor acestor organizații apărând peste noapte oameni politici potenți financiar, cu declarații de avere invidiate de orice om de afaceri prosper. Ar fi fost de așteptat ca acum, în plină criză economică mondială, sindicatele să fie mult mai pragmatice în discursul cu autoritățile. Forța lor ar fi trebuit să conteze în fața oricărui Guvern, dornic să aplice măsuri de austeritate pentru a-și slava propriul buget. Dar așa cum nici Guvernul nu se grăbește să propună vreun plan de salvare oricât de subiectiv ar fi el, și preferă să se certe la aproape două luni la alegeri pe împărțirea posturilor, nici sindicatele nu și-au îmbunătățit planul de acțiune cu vreo soluție miraculoasă. Doar clasicele proteste răsfirate, unde câteva sute de persoane vor să dea senzația că apără drepturile oamenilor muncii din România.
    sursa: http://www.bogdanpitaru.ro/2009/01/2...vremea-crizei/

    cam are dreptate, credeti ca noi avem sindcate sau avem doar tentative de sindicate facute pt. anumiti oameni si controlate politic?
    CSM Resita... Dinamo Bucuresti... Arsenal Londra

  2. #2
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    exista, inclusiv sindicatul crimei mai nou.
    mai peste tot sindicatele (liderii lor) sunt furati de putere.
    in orice caz sindicatele sunt parteneri sociali in drepturile salariatilor din bransa si nicidecum think-tank grupuri care sa propuna solutii macro si sa contribuie la salvarea economiei. Sindicatele au rolul de a reprezenta vocea comuna a salariatilor in discutiile cu patronii.

    Sincer vorbind, cred ca sindicatele fac bine tacand in acest moment.
    Daca la inactiunea guvernului se adauga actiunea protestatara a sindicatelor era vai de noi.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  3. #3
    sport legend
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    16,043
    Reputatie
    1
    Liderii de sindicate sunt cumparati, altfel este inexplicabila transformarea lor in niste mielusei. Acum e momentul pentru miscari sindicale de amploare. Pardon moi, eu ma credeam in Franta.

  4. #4
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    sa ceara ce sindicatele? dupa 2 luni guvernul abia a stabilit bugetul pe anul in curs, situatia e oabla din start...la noi e momentul sa ne rugam cu totii sa nu o ia tara la vale.
    e momentul sa fie alesi preoti exorcisti in functii de lideri de sindicat.
    sunt vremuri de stat in post si rugaciune, nu de cerut favoruri si drepturi in plus.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  5. #5
    Doctor Honoris J.Bond's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5,918
    Reputatie
    1
    Din pacate(pentru unii de pe aici), in urma consultarilor pentru stabilirea bugetului anual pe care actualul Guvern le-a avut( in premiera pentru un guvern post_decembrist) cu Sindicatele dar si cu Patronatele, acestea se pare ca au inteles in cele din urma de criza economica financiara prin care trece lumea(deci implicit Romania) iar unii oameni chiar apreciaza eforturile guvernului actual. Repet, din pacate pentru unii.

  6. #6
    simplu Utilizator's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Undeva, departe...
    Posts
    11,520
    Reputatie
    0
    foarte bine atunci.
    repet, foarte bine.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    2,943
    Reputatie
    0
    Eu cred ca este momentul pentru o noua Revolutie...una in adevaratul sens al cuvantului !

  8. #8
    Sport Legend JJ's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Peste tot
    Posts
    13,904
    Reputatie
    0
    Quote Originally Posted by resita View Post
    credeti ca noi avem sindcate sau avem doar tentative de sindicate facute pt. anumiti oameni si controlate politic?
    Peste tot in lume sindicatele sunt niste chestii de *****, guvernate de grupuri de interese mafiote.
    Sunt facute ca sa suga banii de la muncitori si cativa sa traiasca bine degeaba. S-a ajuns si la aberatii de genul nici sa vrei, nu poti sa nu cotizezi la sindicat - stiu cazuri reale de angajati care nu vor sa fie in sindicate, dar li se retine 1,5% din salariu ca sa traiasca bine niste jigodii.
    Exista un stat de drept care te apara in fata concedierilor abuzive, exista si alti angajatori care sa iti dea un salariu mai bun daca meriti, numai daca esti prost si incompetent ai nevoie de sindicat sa vorbeasca pentru tine.
    If I was half as good as I was, I’m still twice as good as you’ll ever be!

  9. #9
    sport legend
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3,653
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by resita View Post
    Cu Franța vârf de lance, peste tot sute de mii de oameni au protestat, cu mai mult sau mai puțin succes, față de orice potențial atentat la bunăstare: scumpiri, concedieri, diminuări salariale. Doar în România cele câteva confederații mari nu au reușit să impresioneze, niciodată, pe nimeni. Protestele sindicaliștilor români au venit întotdeauna prea târziu, când măsurile Guvernului nu mai puteau fi întoarse din drum, iar manifestațiile au fost mai mereu fără vlagă, recordul de participare nedepășind câteva mii de persoane.

    Situația pare una normală într-o țară în care societatea civilă se învărte în jurul câtorva reviste cu tiraj de buzunar, iar ONG-urile sunt divizate de goana după împărțirea fondurilor pentru niscaiva campanii fără succes în mentalitatea semenilor. În plus, sindicatele din România au fost întotdeauna cu un picior în barca puterii, din rândul liderilor acestor organizații apărând peste noapte oameni politici potenți financiar, cu declarații de avere invidiate de orice om de afaceri prosper. Ar fi fost de așteptat ca acum, în plină criză economică mondială, sindicatele să fie mult mai pragmatice în discursul cu autoritățile. Forța lor ar fi trebuit să conteze în fața oricărui Guvern, dornic să aplice măsuri de austeritate pentru a-și slava propriul buget. Dar așa cum nici Guvernul nu se grăbește să propună vreun plan de salvare oricât de subiectiv ar fi el, și preferă să se certe la aproape două luni la alegeri pe împărțirea posturilor, nici sindicatele nu și-au îmbunătățit planul de acțiune cu vreo soluție miraculoasă.
    cam are dreptate, credeti ca noi avem sindcate sau avem doar tentative de sindicate facute pt. anumiti oameni si controlate politic?
    sindicatele au fost puternice dupa 1990, ca si dupa 1945. Dupa cativa ani au fost linistite de putere. Daca visezi la manifestatii de sute de mii de oameni, poti uita asta. Nici in Franta nu au fost sute de mii. Daca vrei o solidaritate, poti considera ca 61 % in noiembrie si 71 % la Cluj in februarie nu s-au dus la vot. Este o solidaritate in fata minciunilor.
    Mie mai degraba cateva miscari televizate mi s-au parut ceva regizat, pensionarii nu protesteaza, profesorii au tacut mâlc dupa ce au fost mintiti cu nerusinare de actualii, daca nu cumva putem spune ca au fost mani****ti impotriva lui Taricelu.
    Romanul nu este capabil sa se uneasca, nici macar in fata crimelor de la Brasov. De ce ungurii pot manifesta dupa moartea lui Cozma si noi nu, dupa Brasov ? Credeti ca Gorbunov este unul din criminali (se pare ca au fost doua arme, deci probabil au fost 2 criminali).
    Eu cred ca nu trebuie elaborat niciun plan anti-criza, pentru ca orice s-a gandit la Bucuresti a fost PROST. Asa ca mai bine se inchide ce nu trebuie si se va redeschide daca va mai fi nevoie.
    Apoi IMM urile nu au sindicate, angajatii lor nu pot lupta sindical. Raman marile companii si angajatii statului care au sindicate de decor. La Dacia s-a organizat o greva foarte bine, la care si-au bagat nasul liderii pe tara. A fost la comanda politica, parerea mea, dar a dat rezultate (primavara trecuta).

    Din pacate voi aveti judecata formata de o presa puternic mani****ta. Nimic in lume nu trebuie sa se desfasoare intr-un anumit fel. Fiecare trebuie sa se organizeze asa cum crede de cuviinta, bine sau rau. Deci daca nu putem avea sindicate puternice, asta e situatia, le avem pe astea care asculta indicatiile puterii. Este un rezultat al lipsei credibilitatii oricarei persoane, puternic manifestata la votul democratic. S-a vrut sa se ajunga aici ? Nu stiu, este greu de dovedit. Daca fiecare din noi avem personalitati simpatizate (de exemplu mie imi place gandirea lui Prigoana), acestia au o sustinere slaba la nivelul tarii.

  10. #10
    Mughal Bancaru's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    14,681
    Reputatie
    1
    Pe Dumitru Costin l-am vazut mai mult la stirile de sport, se stie ca reprezinta in uniunea aia a lui si sindicatul fotbalistilor. Daca te iei dupa miscarea sindicala tara o duce bine.

  11. #11
    sport legend
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3,653
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Bancaru View Post
    Pe Dumitru Costin l-am vazut mai mult la stirile de sport, se stie ca reprezinta in uniunea aia a lui si sindicatul fotbalistilor. Daca te iei dupa miscarea sindicala tara o duce bine.
    Dumitru Costin probabil ca vrea sa puna laba pe sindicatul fotbalistilor, daca mai exista asa ceva, mai ales ca jucatorii au venituri considerabile, 0,1 % din cat castiga ar fi foarte buni pentru Costin. Fata de 1990-94 ar fi interesant cati aderenti mai au miscarile sindicale, tocmai s-a propus o actiune a functionarilor publici la care au cuplat foarte putini. Miscarea sindicala de astazi se apropie de cea din anii 80, ceva care reactioneaza cand vrea puterea.

  12. #12
    Mughal Bancaru's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    14,681
    Reputatie
    1
    Romeo, in primul rand trebuie sa iti amintesc ca nu e voie regulamentar sa citezi mesajul imediat anterior in intregime.
    Revenind la oile noastre e clar ca au venituri comparabile mari fotbalistii astia, dar eu ma intreb daca se si platesc darile la stat pentru ei. Probabil ca exista 2 tipuri de sindicalisti - aia care au vazut o afacere in a ramane sindicalisti: Costin, Hosu si nu mai stiu ce e cu Matei Bratianu. Sau cei care, asa cum zici tu, sunt cu puterea, devenind o sursa importanta de cadre pentru guvernanti. Unul singur am mai vazut isterizat, e ala de la invatamant, imi scapa numele lui acum. Dar nu stii ce naiba urmareste si ala. Ca atunci cand a balit la 50% fara sa ceara probabil ca se gudura.

  13. #13
    sport legend
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3,653
    Reputatie
    1
    N-am inteles ce ai vrut sa zici cu citarea mesajului anterior. Te asigur ca regulamentul nu l-am citit.
    Intrebarea cu plata darilor la stat este retorica si nu numai pentru fotbalisti. Fii sigur ca si la ei se ocoleste cat se poate taxarea, dar se face conform legii. Probabil sunt la 'drepturi de autor'. Orice crestere de salarii in masa inseamna inflatie, ca exemplu vezi unde a urcat euroiul dupa marirea pensiilor si ce s-a mai marit la 1 octombrie, coroborat diminuarea intrarii de bani in tara. Intr-o societate asezata (cat de cat, dupa 15 ani) liderii sindicali nu au motive zilnice de protest. De ce se agita ala de la invatamant ? Eu zic ca se agita foarte putin! Principial exista o lege care le-a marit salariile, dar guvernul nu le da. Nu crezi ca e un motiv de greva generala ? Tu ce ai face sa fii in locul lor ? Ce urmareste ? Parerea mea: imagine. Daca nu ar reactiona, inseamna ca nu este de partea profilor. Daca as fi fost eu acolo, ar fi fost greva, cel putin la mate si romana unde profii pot trai din meditatii. Cu restul e mai dificil, ca fiind in greva nu le poti da salarii.
    Se gudura pentru ca asa era scenariul, multumeau conducatorului iubit care i-a mai dat un ghiont lu Taricelu. Noi chiar ne pierdem timpul cu aceste comentarii, ei de fapt joaca teatru cu sentimentele romanilor.

  14. #14
    sport legend Urmuz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,178
    Reputatie
    1
    Miscarea sindicala este este condusa de o mana de mizerabili.
    Nu subestimati pozitia sindicatelor, unele dintre ele chiar mai au ceva putere: cele din educatie, de exemplu, dicteaza redactarea legilor educatiei.

  15. #15
    Banned
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    11,963
    Reputatie
    0
    @ bancare

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/struct...cam=2&leg=2008

    a ajuns unde vor sa ajunga marea majoritatea a liderilor sindicalistilor!

    un lider de la meridian a ajuns vicepresedinte la cnas,la irinel popescu...

  16. #16
    sport legend
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3,653
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Urmuz View Post
    cele din educatie, de exemplu, dicteaza redactarea legilor educatiei.
    de ce legi vorbesti ? Ce se poate schimba in legea educatiei in conditiile unei ministre de 60 de ani, educata la scoala de a invata orice, numai ce este util nu ? Ca schimbi, renunti, examenul de bac sau de clasa a 9-a, mare lucru nu se schimba.
    Cand am dat examen intr-a 9-a s-a intrat in cel mai bun liceu cu media 6,50, acum se intra cu 9. Crezi ca se invata mai bine acum decat acu 30 de ani ?

  17. #17
    sport legend Bumbescu's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucharest
    Posts
    14,686
    Reputatie
    0
    Miscarea sindicala din Romania si aici ma refer la sindicatele intreprinderilor de stat sau si mai rau, la sindicatele functionarilor publici, mai bine s-ar duce in -----ma-sii in perioada asta....in timp ce in domeniul privat(pricipalul contribuabil la bugetul statului) zeci de mii de oameni sunt pusi pe liber, cei de la stat plang dupa sporuri....asta in conditiile in care nivelul calitativ si cantitativ al muncii depuse nici nu sufera comparatie....
    o să fie mereu bani și curve și bețivi,
    până-n ultima clipă,
    pân-o să cadă și ultima bombă

  18. #18
    sport legend
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3,653
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Bumbescu View Post
    Miscarea sindicala din Romania si aici ma refer la sindicatele intreprinderilor de stat sau si mai rau, la sindicatele functionarilor publici, mai bine s-ar duce in -----ma-sii in perioada asta....in timp ce in domeniul privat (pricipalul contribuabil la bugetul statului) zeci de mii de oameni sunt pusi pe liber, cei de la stat plang dupa sporuri....asta in conditiile in care nivelul calitativ si cantitativ al muncii depuse nici nu sufera comparatie....
    macar cei de la stat mai sunt aparati de sindicate, cei din sectorul productiv nu mai au de cine sa fie aparati. In domeniul privat sunt pusi pe liber oamenii pentru ca nimeni nu are nevoie de activitatea lor. Vom avea oameni dispusi sa lucreze altceva, de exemplu sa cultive pamanturi pe care nimeni nu le mai vrea, sau chiar oameni care isi pot incerca pasiunea vietii lor in locul diplomei care le asigura un loc caldut dar inutil.
    Guvernul actual, ca si cele anterioare, este destul de rupt de realitate si cel putin din discutia asupra sporurilor poate va ramane ceva util. Ar fi trebuit sa fie facuta legea salarizarii bugetarilor, care sa stearga toate sporurile si apoi luat fiecare spor in parte si analizat. Sporul de vechime nu-si are rostul, ori esti bun si ajungi director la 40-45 ani, cu salariu in consecinta, daca nu ramai cu salariul raportat la postul ocupat. Cu ce este mai bun un batran la 55 de ani care viseaza la pensie decat unul de 40 ani cu vechime pe acelasi post ?

  19. #19
    Sport Legend JJ's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Peste tot
    Posts
    13,904
    Reputatie
    0
    Quote Originally Posted by Romeo View Post
    macar cei de la stat mai sunt aparati de sindicate, cei din sectorul productiv nu mai au de cine sa fie aparati. In domeniul privat sunt pusi pe liber oamenii pentru ca nimeni nu are nevoie de activitatea lor.
    Si nu ti se pare normal? In perioada asta, sunt si o gramada de firme pe care piata le pune pe liber.
    If I was half as good as I was, I’m still twice as good as you’ll ever be!

  20. #20
    sport legend
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    16,043
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Romeo View Post
    macar cei de la stat mai sunt aparati de sindicate, cei din sectorul productiv nu mai au de cine sa fie aparati. In domeniul privat sunt pusi pe liber oamenii pentru ca nimeni nu are nevoie de activitatea lor. Vom avea oameni dispusi sa lucreze altceva, de exemplu sa cultive pamanturi pe care nimeni nu le mai vrea, sau chiar oameni care isi pot incerca pasiunea vietii lor in locul diplomei care le asigura un loc caldut dar inutil.
    Guvernul actual, ca si cele anterioare, este destul de rupt de realitate si cel putin din discutia asupra sporurilor poate va ramane ceva util. Ar fi trebuit sa fie facuta legea salarizarii bugetarilor, care sa stearga toate sporurile si apoi luat fiecare spor in parte si analizat. Sporul de vechime nu-si are rostul, ori esti bun si ajungi director la 40-45 ani, cu salariu in consecinta, daca nu ramai cu salariul raportat la postul ocupat. Cu ce este mai bun un batran la 55 de ani care viseaza la pensie decat unul de 40 ani cu vechime pe acelasi post ?

    Da, mai ales ca la noi promovarea se face pe pricepere. Sa fim seriosi.

  21. #21
    Atotstivuitor! Nightwish's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    UK
    Posts
    6,979
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Bumbescu View Post
    Miscarea sindicala din Romania si aici ma refer la sindicatele intreprinderilor de stat sau si mai rau, la sindicatele functionarilor publici, mai bine s-ar duce in --zdama-sii in perioada asta....in timp ce in domeniul privat(pricipalul contribuabil la bugetul statului) zeci de mii de oameni sunt pusi pe liber, cei de la stat plang dupa sporuri....asta in conditiile in care nivelul calitativ si cantitativ al muncii depuse nici nu sufera comparatie....
    Cred ca pentru prima oara sunt perfect de acord cu Bumbescu

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •