View Poll Results: Ce credeti ca va face Cartu la Pitesti?

Voters
31. You may not vote on this poll
  • Va readuce FC Arges in prim-planul campionatului nostru

    14 45.16%
  • Evolutia echipei se va imbunatati, dar nu in mod spectaculos

    12 38.71%
  • Ne vom zbate in aceeasi mediocritate

    4 12.90%
  • Va fi si mai rau decat pana acum

    1 3.23%
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 43 to 63 of 102

Thread: Cartu la FC Arges - miscare salvatoare?

  1. #43
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Sorin Cârţu: „Sunt mai pretenţios”
    „Pentru mine nu au fost edificatoare meciurile de pregătire. Chiar dacă nu ne-a bătut nimeni, eu nu sunt mulţumit. Aşa sunt eu, mai pretenţios. În apărare suntem fluctuanţi, încă se fac greşeli individuale. Ultimul meci m-a supărat cel mai mult, s-a greşit destul, nu dau numele jucătorilor, dar pentru mine e un semnal de alarmă. De asemenea, vreau mai multă forţă şi viteză la mijlocul terenului. În schimb sunt mulţumit de ambiţia foarte mare din ultimul meci, atunci când adversarul ne conducea cu 3-1. Băieţii au tras de ei şi au egalat la 3. Îmi pun mari speranţe în cuplul de atac Tănasă-Bilaşco, care a marcat zece goluri, câte cinci pentru fiecare.

    Sursa:Top

  2. #44
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Cârţu nemulţumit
    Antrenorul Sorin Cârţu s-a declarat nemulţumit de jocul elevilor săi, de teren, de arbitraj şi de duritatea, pe alocuri, a adversarilor. Tehnicianul oltean al echipei FC Argeş s-ar fi aşteptat ca jucătorii pe care i-a introdus în teren, consideraţi a fi din echipa a doua, să dea mai mult, să încerce să-l impresioneze pentru a-l forţa să-i titularizeze în meciul cu Universitatea Craiova. Însă, din cauza zăpezii de pe suprafaţa de joc, alb-violeţii nu au arătat mai nimic. Terenul impracticabil i-a ridicat lui Cârţu mari semne de întrebare. Acesta nu ştia dacă să mai programeze amicalul de sâmbătă cu CSM Râmnicu Vâlcea, sau să-l anuleze. De asemenea, lui Cârţu îi era frică şi de suprafaţa de joc de la Rm. Vâlcea, pentru că nu este adeptul ideii că echipa din deplasare trebuie să distrugă jocul adversarei sale.
    Sorin Cârţu: „Nu s-a putut juca nimic pe terenul acesta, aţi văzut şi dumneavoastră ce greu a fost… Mai aveamprogramat un joc, dar nu ştiu dacă o să-i mai dau curs. Terenul nu ţi-a permis să faci nimic. Dacă se păstrează timpul aşa şi în campionat, cu greu dacă o să pot alege 2-3 jucători din echipa asta. S-au adaptat foarte greu la condiţiile de joc. Mă aşteptam la mai multe de la unii dintre ei, cel puţin o dorinţă de a trage de ei pentru a prinde echipa… Logica acestui meci amical pe zăpadă chiar asta a fost, ca cei care au evoluat mai puţin în Cipru să joace acum. Îi aştept să-i văd şi pe iarbă, acolo unde cred că vor arăta mai multe. Ce să spun, meciul a fost echilibrat pentru că plesurile tehnico-tactice se anulează în aceste cazuri”.

    Sursa:Top

  3. #45
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Bucureştiul e departe
    Ca antrenor care a activat la Bucureşti, la Rapid şi la echipa naţională de tineret, Sorin Cârţu cunoaşte forţa financiară şi relaţională a cluburilor din Capitală. Din acest punct de vedere, Cârţu nu crede că grupările din provincie vor avea în scurt timp puterea să se bată de la egal la egal cu marile cluburi din Bucureşti, indiferent cât de mulţi bani ar investi. „Provincia nu va avea nici o şansă să se bată la campionat decât atunci când va avea un buget ca al echipelor mari din Bucureşti. Şi nu numai într-un an, trebuie o constanţă, o consecvenţă la acest capitol pentru a avea rezultate. Fotbalul profesionist se face şi cu bani, dar şi cu constanţă fotbalistică”, spune Cârţu. Acesta nu este convins că indienii de la Mittal Steel vor investi foarte mulţi bani în Oţelul, pentru că zvonuri despre o posibilă implicare masivă erau încă de pe vremea în care activa la Galaţi.

    Sursa:Top

  4. #46
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Cum se iau punctele în era „Cârţu”
    În opinia antrenorului echipei FC Argeş, există un singur mod de a vâna puncte în meciurile Diviziei A: acela ca jucătorii să pună osul la treabă în mod serios. „La vestiar, după terminarea meciului cu Universitatea Craiova, băieţii au vrut să-mi arate cât de dur au jucat oltenii: erau plini de zgârieturi, vânătăi, lovituri, oci tumefiaţi şi umflaţi, şi altele. Le-am spus că aşa se câştigă punctele. Atunci când, după un meci, se vor dezechipa şi nu vor avea aceleaşi lovituri pe picioare, corp sau mâini, înseamnă că ori nu au câştigat, ori nu au meritat să câştige”, a spus Sorin Cârţu.

    Sursa:Top

  5. #47
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Politica lui Cârţu care a dat roade la Galaţi
    Cine greşeşte, plăteşte

    Antrenorul Argeşului a explicat cum a procedat ca Oţelul să fie echipa cu cele mai puţine goluri primite în turul campionatului. Sorin Cârţu spune că organizează în aşa fel un meci încât echipa să nu primească gol, decât dacă portarul face o greşeală decisivă, sau dacă defensiva îl trădează. Aşa s-a ajuns la situaţia ca portari aproape necunoscuţi, Barbu şi Cernea, să primească cele mai puţine goluri. Barbu a apărat în nouă meciuri în prima parte a sezonului, iar Cernea - în cinci. Primul a încasat şapte goluri, iar al doilea - cinci. Cei doi s-au rotit în poarta Oţelului de fiecare dată când unul dintre ei greşea decisiv. „La mine, cine greşeşte, plăteşte. Cu toate că Cernea era mai sigur decât Barbu, acesta din urmă a apărat mai mult. Pe Cernea l-am scos doar după ce mi-a gafat decisiv, într-un meci la Timişoara, când ambele goluri încasate au venit ca urmare a unor gafe de-ale lui. Sigur, greşeli tehnice sau tactice mai sunt, Cernea a mai greşit uneori, chiar şi în meciul cu FC Argeş, dar nu decisiv”, a detaliat Cârţu, care le-a transmis astfel, voalat, un mesaj lui Vintilă şi Preda. „Dacă Bogdan e deştept, nu mai iese din poartă. Trebuie doar să nu greşească decisiv”, a mai zis Cârţu.

    Sursa:Top

  6. #48
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Antrenorul Argeşului are un alt fel de obiectiv
    Cârţu vă face fericiţi

    Antrenorul Sorin Cârţu a declarat ieri că intenţia lui este ca spectatorii să plece fericiţi de la stadion. Pentru tehnicianul Argeşului, nu contează cum şi prin ce metodă câştigă echipa un meci, important este ca cele trei puncte să fie adjudecate. „Când câştigi un meci, omul îţi iartă carenţele, greşelile, sau faptul că nu ai jucat foarte spectaculos. Obligaţia noastră este de a-i face pe spectatori să plece fericiţi acasă, şi acest lucru se poate face numai cu victorii”, a spus Cârţu, care a fost pus la curent de faptul că în ultimii ani, la meciurile Argeşului de pe teren propriu abia dacă se strângeau 2-3.000 de oameni. „Trebuie să-i aducem pe oameni la stadion, să-i recâştigăm, să le redăm încrederea pe care o aveau înainte”, a dezvăluit Cârţu obiectivul pe care îl are, adiacent celui de salvare de la retrogradarea în Divizia B.
    15 din 15
    Cârţu nu şi-a ascuns şi intenţia, destul de îndrăzneaţă, de a câştiga toate punctele puse în joc în primele cinci etape ale returului! Antrenorul Argeşului vizează 15 puncte din tot atâtea posibile în partidele cu Univ. Craiova (obiectiv îndeplinit), Oţelul Galaţi, FC Farul, Sportul Studenţesc şi Poli Iaşi. „Nu voi face o analiză anume după fiecare meci, pentru că mi-am propus să studiez jocul echipei după un calup de câte cinci meciuri. Voi trage atunci o linie şi voi vedea dacă ne încadrăm în obiectivul nostru de salvare de la retrogradare. Pentru primul calup mi-am propus 11-12 puncte, dar n-ar fi exclus să le câştigăm pe toate”, a declarat Sorin Cârţu.

    Semi-special
    „Pentru mine, meciuri speciale o să am numai cu Universitatea Craiova”, a declarat Sorin Cârţu atunci când a fost întrebat dacă partida de duminică împotriva Oţelului, fosta echipă a lui Cârţu, reprezintă una specială. Antrenorul gazdelor înfruntă pentru a doua etapă la rând pe una dintre echipele pe care le-a condus în campionatul românesc. Dacă meciul cu Unversitatea Craiova a fost unul special penru Sorin Cârţu, cel cu Oţelul este doar foarte greu. „În următoarea categorie a meciurilor semi-speciale le includ pe cele cu Dinamo, Steaua, Rapid şi Oţelul. Galaţiul a reprezentat un moment deosebit din viaţa mea, m-am simţit foarte bine acolo şi o să păstrez mereu respectul acestor amintiri”, a spus cu nostalgie Cârţu despre acel un an şi jumătate petrecut la cârma Oţelului.

    Sursa:Top

  7. #49
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Nota 10 pentru Cârţu
    A flituit Craiova

    Patronul Universităţii Craiova, Dinel Staicu, l-a ofertat luni pe antrenorul Argeşului, Sorin Cârţu, pentru a prelua „lanterna roşie” a campionatului. Cel care l-a dat afară în anul 2003 a vrut să-l reangajeze pe Cârţu, dar s-a lovit de un refuz categoric al tehnicianului Argeşului. Deşi a declarat în nenumărate rânduri că, oriunde ar activa ca antrenor, sufletul său rămâne la Universitatea, Cârţu nu a acceptat să revină în acest moment la Craiova. „Recunosc că l-am dorit pe Sorin Cârţu, am vorbit cu el să vină la Craiova, dar nu am ajuns la nici un rezultat, pentru că are un contract solid cu cei de la Piteşti. Îmi cer scuze suporterilor şi galeriei pentru situaţia în care ne aflăm”, a declarat luni seară Dinel Staicu. Cârţu a dat dovadă de profesionalism prin refuzul de a prelua pe Universitatea, refuz care în limbaj oltenesc se traduce prin „a da cu Flit”.

    Sursa:Top

  8. #50
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Farul - o echipă perversă
    Sorin Cârţu a caracterizat în doar două cuvinte adversara de mâine a piteştenilor: perversă şi şmecheră. Antrenorul Argeşului a prezentat Farul într-o lumină bună, considerând că este una dintre puţinele echiepe ale Diviziei A de care toată lumea trebuie să se teamă. „Este o echipă perversă în sensul bun al cuvântului, în fiecare acţiune, în fiecare exprimare a jucătorilor întrezărindu-se o şmecherie, o combinaţie surprinzătoare care provoacă şi pune pe picior greşit adversarul. Este total imprevizibilă pentru că are în componenţă jucători buni, aşezaţi într-un sistem omogen”, este părerea lui Cârţu despre echipa pe care o va întâlni vineri, de la ora 16:15.
    Sorin Cârţu s-a întâlnit în acest sezon de trei ori cu Farul, din postura de antrenor al Oţelului Galaţi. Palmaresul îi este defavorabil: victorie în campionat şi două înfrângeri în Cupa României. „Eliminarea din cupă m-a prins într-un moment descoperit la Oţelul, pe final de sezon, când stăteam doar în 12-13 jucători, iar rezervele mele erau numai juniori. Totuşi, apreciez forţa Farului, care dispune de jucători foarte buni ca Baicu, Cristocea, Liviu Mihai şi alţii”, a mai completat Cârţu.

    Atac fin la preşedinte
    Antrenorul echipei FC Argeş s-a arătat extrem de dezamăgit de prestaţia jucătorilor din ultimul meci de pregătire, 1-3 cu Rapid Bucureşti. Cârţu spune că încep să se vadă carenţele echipei sale, pe care le-a sesizat încă din primul turneu de pregătire din Cipru. Chiar de atunci, Cârţu a luat legătura cu preşedintele clubului FC Argeş, Viorel Ilinca, spunându-i că mai are nevoie de jucători. Ilinca se pare că nu a făcut nici un demers, lucru care l-a mirat pe antrenor.
    Eu ma usuc si tu ma lasi
    Pentru a exemplifica nevoia de jucători noi, dar fără a lovi prea tare în orgoliul conducătorilor piteşteni, Sorin Cârţu a apelat la o metaforă. „Când eu îţi spun ţie că mi-e sete şi am nevoie de hidratare, tu mă întrebi de ce am nevoie: apă, suc, cafea, energizant… Ori tu, dacă nu propui nimic, şi stai şi te uiţi la mine cum mă usuc din ce în ce mai tare, nu mai am apă, e clar că m-am deshidratat de tot”. Aluzia este la cei trei jucători pe care Cârţu i-a dorit în iarnă: un fundaş, un mijlocaş şi un atacant. Aducerea lor la FC Argeş nu a fost posibilă deoarece Viorel Ilinca nici măcar nu l-a întrebat pe Cârţu numele celor vizaţi…

    Sursa:Top

  9. 31st March 2005, 18:48

  10. #51
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Spectator la Craiova
    Imediat după terminarea meciului cu Farul, Sorin Cârţu va pleca la Craiova, pentru a urmări de pe stadionul „Ion Oblemenco” meciul dintre Universitatea şi Sportul Studenţesc. Partida din Bănie va începe la ora 20, astfel că Sorinaccio va trebui să apese serios pe pedala de acceleraţie a Mercedesului său. Cârţu merge la Craiova pentru că vrea să vadă la lucru pe viu viitorul adversar al Argeşului, Sportul Studenţesc.
    Sâmbătă, jucătorii echipei FC Argeş vor avea un antrenament uşor, urmat de recuperare, iar duminica va fi liberă.

    Cârţu urăşte adevărul
    Deşi unul dintre principalele criterii de departajare a echipelor în timpul campionatului, îl reprezintă clasamentul adevărului, Sorin Cârţu nu ia în calcul acest tip de ierarhie. Pentru Cârţu, „adevărul” nu are nici o revelanţă. „Important este ca echipa mea să ia ceva dintr-un meci, fie că se joacă acasă sau în deplasare. Nu sunt cu adevărurile… Eu pornesc întotdeauna de la premisa că echipa nu trebuie să ia bătaie. Dacă ia un punct, e bine, dar dacă le câştigă pe toate trei, e ideal”, a spus antrenorul Argeşului. Acestuia nu i-a picat bine faptul că a pierdut pentru prima dată de la venirea la FC Argeş în meciul cu Rapid, după 15 meciuri fără înfrângere, dar a admis totuşi că trebuia să vină şi ziua aceasta.

    Sursa:Top

  11. #52
    Pitestean Tudose's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    2,485
    Reputatie
    1
    Cartu a facut ieri "show" la meciul cu Farul. Dupa ce s-a agitat pe banca avand niste gesturi de parca arunca pietre, nu a mai rabdat sa prinda finalul meciului pe banca, plecand la vestiare, enervat de numeroasele ratari ale elevilor sai.
    La conferinta de presa antrenorul Argesului i-a cam atacat pe ziaristi. O tanara a intrebat "Ce aveti sa reprosati arbitrului?" "De ce ma intrebati asa ceva, de la ce publicatie sunteti, de la Atac la persoana cumva?", a repezit-o Sorinaccio. "De la TVR", a raspuns reportera, apoi a iesit din sala.
    A urmat la rand Cristi Marinescu, de la GSP. In momentul in care a vrut sa adreseze o intrebare, tehnicianul a tunat: "Va rog ca de acum incolo sa reproduceti ad-literam ceea ce spun eu. Sau mai vine zis, ad-cuvant, ca vorbesc, nu scriu. Domnule, cand am zis eu ca ii recomand lui Piturca sa aduca tot lotul de tineret la echipa mare? Am spus ca trebuie improspatat lotul, atat. Venind si dupa infrangerea din Macedonia a echipei mici, ceea ce ati publicat dumneavoastra ma face sa par un caraghios."
    Apoi catre un jurnalist de la Societatea Argeseana: "De ce dati in ziar titluri ca as fi in scandal cu Ilinca? De ce deformati ceea ce spun eu? Chiar nu se poate sa fie liniste in jurul echipei?"
    In sfarsit, despre arbitraj: "Cica terorizam arbitrii, dar ei nu ne terorizeaza pe noi? Ce nota sa ii dau eu lui Corpodean? Sa ii dea Craciunescu, doar are caseta video la dispozitie."

  12. #53
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1

    Corpodean e terorist

    Arbitrul partidei de vineri, Sorin Corpodean, a avut o prestaţie nesigură în cea mai mare parte a meciului. De fiecare dată a fluierat cu întârziere, şi parcă a aşteptat mereu ajutorul celor doi asistenţi. Atunci când Cristocea a făcut henţ în prima repriză, la o fază banală, Corpodean nu a fluierat până ce arbitru asistent Nicolae Marodin nu i-a sugerat că ar fi mai bine să orească meciul, pe Tănasă l-a lăsat să se vaite pe jos în timp ce oaspeţii erau pe contraatac, şi a scăpat din vedere o mulţime de faulturi. Dar cea mai mare gafă a fostului arbitru numărul 1 al ţării a fost iertarea lui Barbu, care putea fi eliminat pentru un fault la Tănasă.

    Fundaşul central al lui Farul, Ion Barbu, a primit primul cartonaş galben în minutul 10 al partidei. Spre finalul meciului, acesta l-a scăpat de sub marcaj pe Tănasă şi a revenit în prim-planul fazei doar după ce l-a jenat pe atacantul gazdă. Corpodean a lăsat meciul să continue, deşi se impunea dictarea unei lovituri libere şi al doilea cartonaş galben pentru marinar. Cârţu a luat foc pe bancă, iar la finalul meciului a acuzat această fază: „Ăştia sunt arbitrii noştri, de care nu avem voie să spunem nimic, cică îi terorizăm. Păi ei nu-şi dau seama că prin modul lor de a conduce partida ne terorizează pe noi, antrenorii? Ce notă să-i dau eu lui Corpodean pentru meciul de azi? Să-i dea Crăciunescu notă, că are la dispoziţie casete video, să-i vadă prestaţia”, a răbufnit Cârţu.

    Sursa: Top

  13. #54
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1

    Cârţu a plecat mai devreme la vestiare

    Ratarea lui Danciu din ultimul minut al partidei l-a trimis pe Cârţu mai devreme la vestiare
    Antrenorul gazdelor, care s-a enervat din nou teribil pe marginea terenului, a părăsit banca tehnică înainte ca arbitrul să fluiere sfârşitul meciului. Cârţu nu a mai putut rezista după a şasea ocazie imensă, şi a plecat la vestiare mai devreme, pentru a-şi întâmpina acolo elevii. O scurtă şedinţă cu aceştia în care le-a reproşat lejeritatea jocului din prima repriză, şi fuga repede la conferinţa de presă. „N-am mai rezistat, am fost exasperat de ratări. Să joci cu Farul, să ai atâtea ocazii şi să nu baţi, nu ştiu ce să mai zic…”

    Sorin Cârţu: „Dezamăgit de rezultat”
    „Fiecare cu obiectivul lui… Eu îmi propun mereu să câştigăm, dar nu se poate întotdeauna. Sunt mulţumit în parte de randamentul jucătorilor, dar sunt dezamăgit de rezultat. Am făcut o primă repriză excelentă, dacă era 3 sau 4-0 la pauză meciul ar fi fost tranşat. Dar tu te joci cu ocaziile… Sunt fotbalişti profesionişti, dar ei nu înţeleg asta. Îmi pare rău că nu aţi fost la şedinţa tehnică a meciului, în care le-am explicat că vor apărea mai multe ocazii de gol decât în meciul cu Oţelul. Chiar dacă a fost mai bun meciul nostru de astăzi (n.r. – vineri) decât cel cu Oţelul, tot 1-1 am terminat”.

    Petre Grigoraş: „Un punct meritat”
    „Am venit la Piteşti ca să nu pierdem. Am luat un punct meritat, dar trebuie să recunosc că puteam pierde cu Argeşul dacă la ultima fază Danciu ar fi marcat. Se putea tranşa partida atunci. Sunt mulţumit de rezultat şi de jocul elevilor mei, cărora ţin să le mulţumesc pentru ceea ce au făcut. Eu am un obiectiv pe care îl urmăresc, nu mă interesează soarta altor echipe. Se pare că obiectivul meu este pe cale de a fi îndeplinit”.

    Sursa: Top

  14. #55
    sport legend vladi's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    503
    Reputatie
    1
    nu am votat, si se pare ca am fost inspirat. Desi am vazut prin presa din Pitesti titluri de genul Cartu e un om de caracter ca a refuzat Craiova (nu mai tin minte exact) pe mine a inceput sa ma deranjeze faptul ca il vad pe Cartu pe la televizor mai mult pe la meciurile Universitatii. La conferintele de presa de la Pitesti face spume cind i se pune o intrebare care nu ii convine, in timp ce despre Craiova vorbeste ore in sir. Dupa rezultatele pe care le-a avut acasa poate ar trebui sa se concentreze mai mult la problemele Argesului si sa mai lase Craiova celor de acolo.
    Oierule, ramii la stana!

  15. #56
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    100 de zile la Piteşti
    Sorin Cârţu împlineşte astăzi, 14 aprilie, 100 de zile de când se află la Piteşti. Prima zi de muncă la FC Argeş a fost pe data de 5 ianuarie 2005. După 100 de zile, Cârţu spune a trecut perioada de rodaj, şi este cazul ca să înceapă să apară şi rezultatele pe care le aşteaptă. Antrenorul oltean al lui FC Argeş nu se referă la rezultatele strict sportive, ci la cele ale muncii sale: acomodarea jucătorilor cu noile metode de lucru, perfecţionarea sistemului 4-4-2, eliminarea greşelilor personale în timpul meciurilor, adoptarea unei alte viziuni asupra jocului de fotbal. În a 101-a zi, adică la meciul cu Poli Iaşi, Sorin Cârţu speră să aducă o bucurie spectatorilor piteşteni: prima victorie de pe teren propriu în acest retur.

    Cârţu vrea 20 de echipe, nu 18
    Recenta schimbare a sistemului competiţional îl mulţumeşte pe Sorin Cârţu, care este adeptul cât mai multor jocuri. „Dacă ar fi după mine, aş face Divizia A cu 20 de echipe, împărţite în două grupe de câte zece, cu cap de serie şi alte criterii de departajare. Apoi, după terminarea sezonului, aş face play-off şi play-out. Numai aşa se face calitate, să se joace patru derby-uri Steaua – Dinamo, nu numai două. Aşa ar câştiga şi jucătorii, şi conducătorii, şi spectatorii”.

    Lăudat de Rădoi
    Cu o săptămână şi jumătate înainte de meciul Argeşului cu Steaua, din Ghencea, Sorin Cârţu a fost gratulat cu laude de către căpitanul Stelei, Mirel Rădoi. Acesta a spus într-o discuţie cu suporterii că actualul antrenor al lui FC Argeş este antrenorul care i-a marcat cel mai mult cariera. Cârţu este urmat de Victor Piţurcă şi Ladislau Boloni în preferintele lui Rădoi, care este considerat cel mai valoros jucător din campionatul românesc la ora actuală. Mirel Rădoi spune însă că nu-l atrage meseria de antrenor, şi ar prefera la finalul carierei să vină ca investitor la Steaua, alături de naşul său Gigi Becali.

    Sursa:Top

  16. #57
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Cârţu este exigent
    Calificativ: Satisfăcător

    Deşi toată lumea la Piteşti este entuziasmată de parcursul din acest an al echipei FC Argeş, antrenorul Sorin Cârţu pare să fi rămas singurul om cu picioarele pe pământ. Acesta a declarat într-un interviu după meciul cu Poli Iaşi, că nu acordă un calificativ prea ridicat evoluţiei echipei până acum, ci un maxim „satisfăcător”. Asta, cu toate că FC Argeş a pierdut în 2005 un singur meci, 1-3 cu Rapid într-o partidă amicală, iar în campionat a adunat nouă puncte în cinci etape, fiind neînvinsă. Cârţu a vorbit la rece despre cele cinci meciuri în campionat, despre atmosfera de la echipă, plusuri şi minusuri, suporteri şi multe altele. La destule ore după terminarea partidei care a consemnat cea mai mare diferenţă din acest campionat, antrenorul echipei FC Argeş spune că nu le-a cerut jucătorilor să bată pe Poli Iaşi, ci doar să joace fotbalul pe care ei îl ştiu!

    Sorin Cârţu: „Nu le-am cerut să bată Iaşiul”
    # Au trecut, aşa cum aţi semnalat chiar dumneavoastră, 100 de zile de când sunteţi la Piteşti. Ce aţi reuşit să schimbaţi în bine?
    - 100 de zile nu este o perioadă prea mare, de ajuns, suntem încă în căutări. E adevărat, că se simte ceva: jucăm cu mai multă ambiţie, suntem într-o altă aşezare decât cea din tur, şi asta implică şi inconvenientele care încă se văd: aici apar greşelile, nerealizările. Totuşi, dacă ar fi să dau un calificativ la cele cinci meciuri din retur, aş spune satisfăcător.
    # Decât atât? Majoritatea e entuziasmată de acest start de retur…
    - Îmi propusesem un minim de 11 puncte pentru aceste cinci etape, şi am realizat doar 9. Dacă aş fi făcut 13 puncte, ar fi fost foarte bine, iar dacă am fi luat maximum, adică 15 puncte, ar fi fost perfect. Eu zic că echipa putea avea acum două puncte în plus, ar fi meritat-o. Consider că acestea s-au pierdut la meciul cu Farul.
    # Totuşi, se poate vorbi de un plus?
    - Sigur că da! În cinci jocuri echipa nu a pierdut nici un meci, a învins de două ori şi a făcut trei rezultate de egalitate. E bine aşa, la fiecare meci am luat ceva, spre deosebire de adversarele noastre din partea de jos a clasamentului, care au acumulat destul de puţin sau chiar deloc. E un plus.
    # Aţi vorbit în săptămâna premergătoare meciului cu Iaşiul de fluctuaţii. S-au mai repetat ele?
    - Fluctuaţiile reprezintă o caracteristică a acestei echipe. Încă nu ne-am debarasat de ele, aţi văzut că a fost o fază şi la meciul cu Poli Iaşi, când la 0-0 le-am dat mingea… Avem însă deja două partide fără să fi primit gol, fapt ce nu s-a întâmplat până acum în acest campionat. Să sperăm că rămânem consecvenţi…
    # În momentul în care matematic echipa va fi salvată de la retrogradare, cum veţi aborda ultimele etape?
    - Tot timpul ar fi ceva de făcut, echipa ar fi tot timpul în priză şi, mai important, am schimba obiectivul. Oricum, eu cred că am juca mult mai bine decât acum. Am avut la acest meci momente foarte bune, dar tot se vedea un anumit trac.
    # Şi ce aţi făcut pentru a-i elibera pe jucători de presiune?
    - La pregătirea meciului cu Poli Iaşi nu le-am cerut victoria, ci să joace fotbal, şi celelalte vor veni de la sine. Asta am făcut pentru a-i elibera de tensiunea meciului, a tribunelor, sau a palmaresului negativ de pe teren propriu.

    Sursa:Top

  17. #58
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Cârţu a fost ofertat de olteni
    Prezent pentru a doua oară consecutiv în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”, antrenorul echipei FC Argeş a fost aclamat de suporterii olteni, care i-au cerutr să revină la Universitatea. Cârţu a urmărit înfrângerea Craiovei cu Steaua, care a pus capăt domniei lui Dinel Staicu la conducerea Ştiinţei. „Normal că am fost la meci, oricum eram acasă. Nu m-am dus neapărat să spionez pe Steaua, că Steaua nu mai e de spionat, ea e supercunoscută. În primăvara asta am văzut-o de atâtea ori…”, a declarat Cârţu, care a lăsat să se înţeleagă faptul că nu va răspunde pozitiv cererilor fanilor.

    Preda e în vână
    Greşeala de la golul egalizator al lui Voiculeţ (FC Farul) l-a scos din poartă pe Bogdan Vintilă, cel care a început returul la FC Argeş ca titular. Intrarea lui Ştefan Preda s-a dovedit de bun augur, FC Argeş terminând două meciuri fără a primi gol. Pentru evoluţiile sale din meciurile cu Sportul şi Poli Iaşi, Preda şi-a asigurat postul pentru dificila confruntare cu Steaua, de sâmbătă, lucru confirmat şi de antrenorul echipei, Sorin Cârţu. „N-a greşit deloc, n-a respins aiurea, a apărat exact. Cu Iaşiul n-a oferit nimic pe tavă, oaspeţii având posibilităţi de a marca, din punctul meu de vedere, nu ocazii de gol. Este în poartă până greşeşte, după care intră Bogdan. Să dea Dumnezeu să greşească cât mai puţin”, a declarat Cârţu. Acesta spune că este mulţumit de concurenţa care există pe postul de portar, şi dacă ar avea pe fiecare post aceeaşi concurenţă, ar fi foarte bine. „Aş face la fel peste tot: cine greşeşte, stă pe bară”, a mai adăugat Cârţu.

    Sursa:Top

  18. #59
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Puţini spectatori în tribună
    # „Doar nocturna îi va aduce la meciuri”

    La ora actuală, lucrul care-l întristează cel mai mult pe Sorin Cârţu este, conform spuselor sale, absenţa spectatorilor de la meciurile echipei FC Argeş. Tehnicianul oltean este învăţat să evolueze pe teren propriu într-o atmosferă incendiară, creată de suporterii proprii, dar la Piteşti FC Argeş joacă într-un anonimat total. „Sunt puţin surprins de modul în care se populează tribunele într-un oraş cu tradiţie. Însă, eu cred că o constanţă în rezultate va aduce din nou oamenii la stadion. Spectacol a fost în ultimele două meciuri desfăşurate acasă dar, din punctul meu de vedere, nocturna ar ajuta mult mai mult. Odată cu instalarea ei vor veni şi jocurile spectaculoase”, spune Cârţu, care nu crede că un rezultat bun pe Ghencea ar aduce mai multă lume la meciul următor, cu CFR Cluj.

    Sursa:Top

  19. #60
    Pitestean Sinn Fein's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    456
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by Vulturul
    Cârţu a fost ofertat de olteni
    Prezent pentru a doua oară consecutiv în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”, antrenorul echipei FC Argeş a fost aclamat de suporterii olteni, care i-au cerutr să revină la Universitatea. Cârţu a urmărit înfrângerea Craiovei cu Steaua, care a pus capăt domniei lui Dinel Staicu la conducerea Ştiinţei. „Normal că am fost la meci, oricum eram acasă. Nu m-am dus neapărat să spionez pe Steaua, că Steaua nu mai e de spionat, ea e supercunoscută. În primăvara asta am văzut-o de atâtea ori…”, a declarat Cârţu, care a lăsat să se înţeleagă faptul că nu va răspunde pozitiv cererilor fanilor.
    se pare ca numai pt o perioada, se zvoneste ca daca va prelua Netoiu Craiova, atunci antrenor va fi...Cartu. E posibil, prea isi da cu parerea despre Craiova, si nu e normal, e antrenorul altei echipe.

  20. #61
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    FC Argeş ţine cu dinţii de Cârţu
    Preşedintele clubului FC Argeş, Viorel Ilinca, fost colaborator al lui Gigi Neţoiu pe vremea când cei doi conduceau destinele Craiovei, se teme pentru că fostul său şef i-ar putea „fura” antrenorul şi o parte dintre jucători. Posibilitatea ca Neţoiu să-i ia după el, la Craiova, pe Cârţu, Preda, Sava, Dobre, Domocoş, Verdeş, Vrăjitoarea şi Danciu l-a pus în gardă pe Şeic. „Sorin Cârţu are contract cu noi încă doi ani de zile, începând din vară, şi nu cred că se pune problema să-l ia Neţoiu. Cârţu este angajat de clubul FC Argeş, nu aparţine unei persoane. Chiar şi Dinel Staicu a încercat să ni-l ia, imediat după meciul direct de la Rm. Vâlcea, dar Sorin s-a opus. Este normal să fie căutat, deoarece are o cotă foarte ridicată”, a liniştit apele Ilinca. Acesta spune că într-o situaţie asemănătoare se află şi jucătorii care l-ar urma pe Neţoiu la Craiova. „Trebuie să recunosc că Neţoiu ne-a ajutat în medierea unor transferuri, sugerându-le jucătorilor respectivi că ar fi bine să vină la FC Argeş. Dar ei au contracte ferme, ce nu pot fi întrerupte brusc”, a mai spus preşedintele Argeşului.


    Sursa:Top

  21. #62
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    Blestemul lui Cârţu
    Gafa pe care Ştefan Preda a făcut-o la meciul cu Steaua, când i-a dat o pasă ideală lui Nicolae Dică pentru al doilea gol, nu l-a surprins pe Sorin Cârţu. Antrenorul Argeşului spune că nu se mai miră de greşelile portarilor săi, pentru că ştie că este blestemat. „Acesta este blestemul meu ca antrenor: să am parte numai de portari gafeuri. Cred că sunt unicul antrenor din Europa care a avut de suportat umilinţa unui gol primit de portar, după ce acesta apărase un penalty. Este vorba de Dorin Arcanu, într-un meci de cupă europeană. De bucurie, şi-a introdus mingea în poartă, şi golul a fost validat. Cred că îmi port crucea din cauza problemelor pe care le-am făcut portarilor pe vremea când eram jucător”. Se pare că Sorin Cârţu a mai fost blestemat şi de Gigi Becali, pentru gestul său de a se apleca cu fundul la patronul Stelei… Sorinaccio este de două zile înţepenit de nişte dureri de spate insuportabile.
    Cârţu are portar Buffon
    La analiza video a meciului cu Steaua, Cârţu l-a întrebat pe Fane Preda ce a fost în capul lui, când i-a dat acea pasă incredibilă lui Dică. Preda i-a spus că nu are nici o explicaţie, dar şi marii portari fac asemenea gafe. Portarul Argeşului a oferit chiar şi un exemplu din fotbalul mare, pe Buffon. Replica lui Cârţu nu a întârziat să apară: „Păi exact aia ai fost tu sâmbătă!”.

    Sursa:Top

  22. #63
    Republica Viola Vulturul's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Pitesti
    Posts
    1,776
    Reputatie
    1
    „Nicoliţă: cel mai vrednic ţigan”
    După meciul cu Steaua, Sorin Cârţu a dezvăluit în premieră că Bănel Nicoliţă trebuia să aibă alt traseu în fotbal, dacă fostul preşedinte al Galaţiului, Nicolae Boghici, ar fi avut vreo tangenţă cu funcţia pe care o ocupa. Pe vremea când era antrenor al Oţelului, Cârţu l-a remarcat pe Nicoliţă la Brăila, l-a sunat şi l-a chemat la Oţelul. Actualul fundaş dreapta al Stelei şi-a dat acordul telefonic, astfel că Sorin Cârţu l-a trimis pe Boghici la Galaţi să-l cumpere. „După câteva zile, am citit în ziare că Poli Timişoara l-a transferat pe Nicoliţă. Normal că l-am sunat pe Boghici, şi mi-a zis că nu s-a putut întâlni cu turcul care era proprietarul jucătorului. L-am sunat pe acesta, care mi-a spus că Boghici l-a chemat la Galaţi cu toate actele, şi că i s-a părut o lipsă de respect”. La câteva zile de la acest eveniment, Boghici l-a pierdut şi pe Abiodun, ajuns la FC Naţional.
    Despre Bănel Nicoliţă, Cârţu are numai cuvinte de laudă. „Nicoliţă este cel mai vrednic ţigan pe care l-am văzut vreodată. Este foarte muncitor, aleargă la fel din minutul 1 până în minutul 90, şi este imposibil să nu-l bagi în teren, indiferent dacă pe concurentul de pe post îl cheamă Fl. Dumitru sau altfel. După acest meci l-am dat exemplu tuturor jucătorilor mei, spunându-le că o echipă de provincie trebuie să aibă în componenţă numai fotbalişti gen-Nicoliţă, care să anuleze prin dăruire valoarea unui adversar ca Steaua, Dinamo sau Rapid”.

    Sursa:Top

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •