View Full Version : Campionatul românesc de baschet
rasheedkpenny
26th November 2002, 17:32
Ei bine avem si noi un campionat, bun, rau dar exista! Ar putea fi cu mult mai bun daca ar exista mai multi spectatori, macar un sfert cat la fotbal. Atunci cu siguranta ca ar creste si spectacolul. Si totusi... spectacol mai exista, dar la meciuri de genul Dinamo-WestPetrom, Dinamo-Rompetrol, WestPetrom-Rompetrol... si ar mai fi si altele!
Cine credeti ca va fi campioana in acest sezon? Trei echipe par a se lupta pentru a fi campioane, cele 3 echipe mentionate mai sus!
Rompetrol 11meciuri castigate - 0pierdute
Dinamo 10meciuri castigate - 0pierdute
WestPetrom 9meciuri castigate - 1pierdut (acasa la Dinamo)
pe 7 si 14 decembrie se desfasoara ultimele meciuri din tur, in fiecare etapa fiind 2 super-meciuri; pe 7.12 Rompetrol - Dinamo iar pe 14.12 WestPetrom - Rompetrol... poate o sa le vedem si la TV!
Gabriel
26th November 2002, 17:43
Eu ,desi sunt un fanatic al NBA-ului nu stiu nimic despre campionatul nostru de basket. Nu imi place si nici nu ma uit. Ce sa vad ? Niste jucatori greoi si niste sali sumbre si sobolanii ? :(
rasheedkpenny
26th November 2002, 18:03
ok... uite o noutate!
Meciul Dinamo - Arad a fost transmis in direct la TV!
La echipa din Arad evolueaza 3 jucatori de culoare, doi de vreo 2 m si unul de 1,85m, toti cu super-detente si super-rapizi!
Per total campionatul e unul slab, dar si lipsa spectatorilor poate fi o cauza la fel si lipsa banilor!
rasheedkpenny
9th December 2002, 11:40
Etapa a XII-a Campionatul National de Baschet
SAIFCAR Alexandria - CSU ASESOFT Ploiesti 86- 79
BCM Pitesti - WEST PETROM Arad 56- 77
ROMPETROL Bucuresti - DINAMO ERBASU Bucuresti 90- 93
CSU Sibiu - RAPID ISOVER Bucuresti 113- 66
POLICARBOCHIM Cluj Napoca - CIMENTUL Fieni 103- 71
PETROM ELBA Timisoara - MURESUL Tg. Mures 95- 89
ROMRADIATOARE Brasov - POLITEHNICA Iasi 114- 89
Clasament | * - un meci mai putin jucat
1 DINAMO ERBASU Bucuresti 24
2 Rompetrol Bucuresti 23
3 WEST PETROM Arad 23
4 POLICARBOCHIM Cluj Napoca 19
5 PETROM ELBA Timisoara 19
6 CSU Sibiu* 18
7 CSU ASESOFT Ploiesti 18
8 BCM PITESTI* 17
9 ROMRADIATOARE Brasov 17
10 BC Mures Tg Mures 15
11 SAIFCAR Alexandria* 15
12 CIMENTUL Fieni* 13
13 POLITEHNICA Iasi 13
14 RAPID ISOVER 12
rady
31st December 2002, 16:23
Bc Mures... o echipa de vis...
daca ati vedea ce joc super are acasa..
singura problema e lipsa banilor! de luni de zile , jucatorii joaca fara salar, si totusi asta nu-i impiedica sa joace cu daruire
daca se va transmite vre-odata un meci la tv, merita sa-l vedeti!!
rasheedkpenny
9th January 2003, 11:05
Si Bv. are o echipa destul de talentata, pacat ca au doar distractie in cap!
Daca ar lasa-o mai moale cu distractiile probabil ar fi in mod constant intre primele 8. Apoi ar mai fi arbitrii care de fiecare data "trag" pentru echipele mari...
Cred ca echipa din Brasov are cea mai mica medie de varsta din divizia A.
Sa vedem ce o sa faca pana la sf. sezonului!
eddy_jozsa
6th February 2003, 22:56
Si Sibiul are o echipa de vis. Si spectatori, si galerie, si o sala super-frumoasa.
Chiar sambata a învins pe West Petrom Arad, cu 73-72, si pot sa va spun ca a fost un super-meci într-o super-atmosfera... sper sa ramana asa pe veci :)
Ayrton
7th February 2003, 09:41
Sibiu si BC Mures - "echipe de vis" ?!? Hai ca suna bine, nu? Dar care e Dream Team I si care Dream Team II?
Sunt echipe submediocre, nu de vis!!! Daca asa de vis, de ce nu joaca prin Cupele Europene? Singura echipa din Romania care este bunicica in acest moment este West Petrom Arad, si asta o dovedeste patrunderea in Final Four-ul cupei in care joaca (apropo, bafta! si sper sa castige!).
In ceea ce priveste campionatul intern, batalia decisiva se va da intre Dinamo si Arad, Rompetrol neavand decat rolul arbitrului prin meciurile indirecte. In clasament Dinamo are 2 puncte mai mult decat Arad si Rompetrol, fiind neinvinsa.
rasheedkpenny
10th February 2003, 10:48
Dinamo are cea mai buna echipa din campionat... cel putin asa arata rezultatele! Sper sa isi pastreze lotul(desi sunt zvonuri despre plecarea lui Carutasu) si sa "iasa" si ei in Europa.
In rest... a inceput returul camp. de baschet!
rady
10th February 2003, 15:33
Sunt echipe submediocre, nu de vis!!! Daca asa de vis, de ce nu joaca prin Cupele Europene?
am crezut ca ai remarcat gluma mea :happy
nu joaca in CE din cauza lipsei banilor
oricum , pacat ca nu ati vazut un meci de-al lor de acasa
imi amintesc in sezonul 97-98 sau 98-99 nush sigur anul in care au promovat de au terminat playofful pe locul 4 era o atmosfera in polivalenta ca trebuia sa-i strig in ureche la ala de langa mine ca sa ma auda
la un meci cu dinamo a trebuit sa stau pe scari ca n-am gasit locuri libere, si totusi sala are vre-o 5000 de locuri...
rasheedkpenny
24th February 2003, 11:17
Sambata asta(22.02), am vost la meciul CSU Romradiatoare Brasov vs. West Petrom Arad. Trebuie mentionat faptul ca echipa din Arad are in componenta 3 americani, dintre care 2 sunt negrii - cu alte cuvinte AU DETENTA de rup locul! Cel despre care vreau sa va vorbesc este conducatorul de joc Clark Wayne(no.14), unul dintre cei 2 negrii.
Inca de la incalzire toti spectatorii din sala au observat abilitatea formidabila a acestui jucator de a sari si bineinteles de a da dunk-uri.
Desi nu a avut un joc prea spectaculos pe parcursul intregii partide - poate si datorita faulturilor indoielnice care i-au fost fluierate - acest jucator s-a remarcat prin cateva dunk-uri de senzatie, ultimul dintre ele fiind cel mai spectaculos dunk vazut de mine pana acum! Dunk-ul de care va povestesc a fost un "traffic-dunk", pentru cei neinitiati, pe o patrundere printre alti jucatori! In afara de faptul ca a sarit foarte sus a sarit si destul de departe, de la linia punctata din interiorul spatiului de 3 secunde. Sunt constient de faptul ca descrierea mea nu poate decat sa va faca o idee vaga despre spectaculosul slam-dunk pe care l-am vazut. Asta este... one image is like a 1000 words. :happy
rasheedkpenny
10th March 2003, 12:08
Nu am vazut echipa Pitestiului la Brasov dar am inteles ca are o echipa destul de buna! Au un jucator, numarul 6 daca nu ma insel care joaca altceva decat restul echipei, in sensul bun! Si antrenorul Ziguli am inteles ca face o treaba buna! De urmarit aceasta echipa!
Se pare ca incet-incet "polul" baschetului romanesc se va muta de la Arad la Bucuresti, si datorita celor 2 echipe Dinamo si Rompetrol.
Ayrton
13th March 2003, 10:22
Din pacate, se pare ca se destrama echipa Aradului, asta dupa arestarea lui Dan Boric, presedintele clubului dar si al sucursalei PETROM Arad (cea ce sponsoriza echipa de baschet WestPetrom), pentru fraude de sute de miliarde de lei... Deja Catalin Burlacu si-a depus memoriu pentru a deveni jucator liber, iar americanii se pregatesc de plecare...
Deci Rompetrol se anunta contracandidata la titlu pentru Dinamo, asta daca nu se descopera ca si ei invart bani furati, ca au denumirea tot legata de petrol...
Intr-adevar West Petrom-ul nu prea mai are sanse anu asta. Petrom-ul e prea preocupat sa-si rezolve scandalul, iar baschetul o sa treaca pe planul doi. Din ce-am auzit, americanii deja si-au facut bagajul. Jocurile se pare ca sunt facute pentru Dinamo anul asta. Rompetrolul, desi are un lot bun, are momente cand isi pierde concentrarea, iar asta intr-un meci direct cu Dinamo poate sa ii fie fatal.
mishu
4th April 2003, 16:23
nba, nba... ajunge atata nba... ce noi n-avem baschet la noi aci... eee
uite ca aradul ºi-a revenit... poate sa ajunga ºi de pe locul 2 în play-off... wayne ãla de care v-a povestit rasheed e într-adevãr senzaþional... l-am vazut ºi eu... nu prea are alte calitãþi... da când vine vorba de sãrit... pa ºi la revedere... are un slam care l-a reuºit la un antrenament al aradului... ºi-a aruncat mingea cu pãmântul... ºi când a ajuns deasupra inelului, a prins-o între coate ºi haþ cu ea de sus... am auzit cã ar fi trecut ºi prin globetrotters puþin... e de vãzut omu... iar aradu e de departe cea mai spectaculoasã echipã de la noi... înscriu cel puþin 25-30 de puncte din slamuri... pe lângã americanii aia mai au ºi sãritori autohtoni... lãpuºte, care la 1.94 sare super bine... burlacu, rareº apostol...
bine e adevãrat cã în afarã de dinamo ºi rompetrol nu prea au cu cine juca...
ºi uite cã aradul a ajuns ºi în cupele europene... o sã joace final four la o cupã europeanã... un fel de cupa uefa, dacã nu mai slabã... dar pentru puterea noastrã financiarã e o realizare
Dacã o sã avem la anu încã vreo câteva echipe tari pe lângã astea trei... timiºoara, sibiu, cluj poate tg mureº sau ploieºti ar fi o treabã...
rasheedkpenny
4th April 2003, 17:15
Cand a venit Arad-ul la Brasov, Wayne avea niste Nike Limitless in picioare care aratau cam asa
http://niketown.nike.com/img/prod/304788/304788_001_CAT-1.JPG
Faine ghete, sunt exact ca ale mele(:D :D :D), dar din pacate asemanarea dintre mine si Wayne se opreste aici... din pacate! :(
Baccardi
4th April 2003, 19:50
daca suntetzi vreunu din buc, si suntetzi la curent poate imi spunetzi si mie cina a luat cupa Sprite (licee) anu trecut, parca in octombrie s-a jucat.
Tot Spiru??? sau poate s-au mai schimbat lucrurile, am pierdut contactu de vreo 3 ani cu NCAA Romanesc ( asa zicea fostu meu antrenor de la CSS 6, ca baschetu din liceu in Romania se poate compara cu NCAA, probabil asa cum campionatu national mai are un pic si depaseste NBA-ul in audientza :ciocan: :ciocan: :ciocan: :ciocan: :ciocan: :ciocan:
mishu
7th April 2003, 14:26
Fostul tãu antrenor e cumva Fane Ionescu?... Dacã da da atunci e de înþeles afirmaþia... sau poate o spunea ca sã vã încurajeze...
Omu a scos ºi el doi jucãtori care au ieºit cât de cât din anonimat (Helcioiu de la Rompetrol, fost la Dinamo ºi Popescu care a ajuns prin State la un junior college ºi acum joacã în Germania la Ludwisburg (nu ºtiu dacã e scrierea corectã) - dar în rest...
la licee... tot spiru... ei de vreo câþiva ani fac un fel de dream team... ºi nu rateazã nimic...
problema e cã la spiru ãia din echipa liceului nu mai au treaba cu notele, cu bacu, cu ºcoala în general... în state, din câte ºtiu eu te mai pun sã ºi înveþi, cã altfel nu te lasã sã joci (dacã e adevãrat sau e doar imaginea mea despre colegii... îi rog pe baccardi sau pe azur sã opineze)...
oricum ceea ce ar trebui sã fie NCAA la noi, adicã campionatul studenþesc... e o varzã... Facultatea de Sport (ANEF) câºtigã de obicei în Bucureºti... ºi se bate cu Clujul sau cu Timiºoara pentru titlul naþional... Faza e cã la unele facultãþi sunt jucãtori de divizia A, unii peste 30 de ani... ca la noi la nimeni...
Azur89
7th April 2003, 19:31
Nu ma pot exprima la nivel inalt, dar pot sa o fac la IONA, unde baschetbalistii sint pusi sa vina la scoala, atunci cind se poate.... Dar de putut se poate cam 15-20 de zile pe semestru, adica cam o luna pe an scolar...Si asta la o scoala care a reusit o calificare in turneul final acum 3 ani, dar nu e forta in NCAA.... Poti sa iti inchipui insa ce se intimpla la un Duke, sau Carolina, Georgetown, Villanova, acolo unde scoala investeste sute de mii de dolari pe an ptr. salariul antrenorului...
Baccardi
8th April 2003, 01:31
In NCAA jucatorii trebuie sa treaca colegiul deci sa aiba cel putin 2.00 GPA un fel de 5 la noi, probabil ca la nivel inalt se aranjeaza sau daca nu se aranjeaza e normal sa se dea nota de trecere mai ales dc echipa de baschet e implicata in jocuri importante. Oricum NCAA-ul aduce foarte multi bani universitatilor( publicitate, audienta televizari) asa ca e normal sa aduci un antrenor bun pe multi bani
Apropos cica s-ar vehicula ca Larry Brown ar veni antrenor la North Carolina , dar sunt slabe sansele din moment ce el e antrenor olimpic al USA la anu si nu poti fi antrenor olimpic daca nu antrenezi in NBA.
Ayrton
14th April 2003, 12:59
In ultima etapa a campionatului intern, Rompetrol a zdrobit WestPetrom-ul la 22 de puncte, iar un jucator anonim de la bucuresteni (Lupusavei) a reusit incredibila performanta de a marca 10 cosuri de 3 puncte!
In clasament,
1.Dinamo
2.Rompetrol
3.Arad
restul nu conteaza, nu au nici o sansa la titlu!
mishu
21st April 2003, 09:16
BCM Pitesti - DINAMO ERBASU Bucuresti 70- 89
PETROM ELBA Timisoara - ROMPETROL Bucuresti 82- 79
CSU Sibiu - WEST PETROM Arad 70- 99
POLICARBOCHIM Cluj Napoca - CSU ASESOFT Ploiesti 95- 73
Primul meci din primul tur al playoff-ului din România. Surprinde înfrângerea Rompetrolului la Timiºoara... dupã ce au bãtut Aradul în ultimul meci din sezonul regulat... în rest rezultate normale
Tmiºoara nu cred cã o sã reziste la Bucureºti în meciurile urmãtoare aºa cã la noi previziunile sunt mult mai uºor de fãcut...
Dinamo-Cluj ºi Rompetrol-West Petrom Arad în semifinale...
Dinamo 100% în finalã... cu Rompetrol, sper eu, cã n-am mai avut o finalã cu toate meciurile în Bucureºti de foarte mult timp...
Azur89
21st April 2003, 09:58
tocmai de aia, sa nu stricam traditia....HAI ELBA!!!!! :yeah: :yeah: :yeah:
Raptor
29th April 2003, 02:04
Wayne Clark este considerat Vince Carterul din Europa (de est). Are 49 inchi detenta (1.24 m). Mai multe informatii aici: http://www.eurobasket.com/ROMplayer.asp?PlayerID=19441
mishu
30th April 2003, 10:02
eee ºi uite cã totuºi o suprizã s-a produs ºi la noi... Clujul n-a mai rezistat la Ploieºti în urmãtoarele douã meciuri (sã fie oare o coincidenþã cu faptul cã actualul preºedinte al Federaþiei a fost ani buni antrenor la Ploieºti... la câte se petrec la noi teoria conspiraþiei e justificatã...)
Drept urmare... în semifinale:
Dinamo Bucureºti - Asesoft Ploieºti
Rompetrol Bucureºti - West Petrom Arad
sistemul best of five, 1-2-2, cu trei meciuri la Bucureºti (pentru Dinamo ºi Rompetrol)
dacã Dinamo nu are probleme... e 100% în finalã... cealaltã semifinalã e de urmãrit... dupã ce Aradul, cu Vince Carter al Europei de Est cum zicea Raprtor... a luat ruºine în ultimul meci direct la Bucureºti ºi au pierdut avantajul terenului propriu...
apropo de asta am auzit cã doi dintre americani ºi cu alþi doi jucãtori români de la Arad au petrecut în noaptea dinaintea meciului pânã pe la 4 dimineaþa prin barurile bucureºtene... mãcar la chestii dinastea sã semãnãm cu ce se întâmplã în NBA
eddy_jozsa
4th May 2003, 23:19
Nu-mi vine sa cred ca aradenii au chefuit prin Bucuresti. Încep sa fie un fel de U Craiova al baschetului. Pe Wayne Clark l-am vazut de 3 ori sezonul asta, de 2 ori la Sibiu si odata la Tg. Mures, îmi place foarte mult cum joaca. Daca ar fi la Sibiu... :)
Cel mai frumos meci a fost totusi primul, în februarie, la Sibiu (73-72), când Aradul avea o stralucire pe care a pierdut-o între timp. Probleme la nivelul conducerii, scandal la meciurile cu Ploiesti si Rompetrol (în play-off), pt. mine Aradul din pacate nu mai este echipa de acum câteva luni. Nici nu pot sa înteleg cum alege Berkovich jucatorii dupa culoare, chiar daca nu sunt în forma. Ar fi trebuit clar schimbati americanii dupa ce si-au dovedit forma slaba. Totusi, Aradul este echipa mea preferata dupa Sibiu si sper sa câstige campionatul.
Sper sa nu fie o finala bucuresteana, în fata a vreo 500 de spectatori (Rompetrol) sau câtiva zeci la Dinamo.
Cu spectatorii cam ai dreptate... deºi la o finalã s-ar aduna vreo 1000-1500 în Floreasca ºi vreo 500 în Dinamo (nu cred cã duce mai mult)...
Rompetrolul a câºtigat primul meci al semifinalei...
din ce am auzit (nu am avut cum sã ajung la meci) s-au bazat un pic pe arbitrii (5% pentru gazde, nu?...) dar americanii au fost slabi, Wayne Clark numai patru puncte... iar Berkovich l-a þinut destul de mult pe Burlacu pe bancã, ba mai mult nici nu l-a bãgat în starting line up... Burlacu chiar a declarat dupã meci cã nu s-ar fi supãrat dacã echipa din teren ar fi mers bine... dar aºa nu înþelege atitudinea lui Ofer Berkovich
Dacã Rompetrolul ciupeºte un meci la Arad... seria e gata... dacã nu presiunea s-ar putea sã fie mare pentru Rompetrol, la Bucureºti, a must win situation, iar West Petromul are jucãtori totuºi mai experimentaþi ºi mia hârºâiþi...
Dincolo, Dinamo a câºtigat destul de greu cu Ploieºtiul... cel puþin dupã scor... dar, repet, nu au probleme...
mishu
12th May 2003, 12:48
uite cã Ploieºtiul a ciupit un meci cu Dinamo (1-2) dar urmeazã 2 la Bucureºti... a fost meci tensionat cu capete în gurã ºi în alte pãrþi (ce credeþi cã numa Horry loveºte in the groin)
Presiunea de care vorbeam va fi asupra Rompetrolului (2-1 pentru Arad, dar 2 meciuri la Bucureºti)... mã bucur cã îi voi mai vedea odatã pe cei 3 americani la Bucureºti... dar sper sa presteze ºi Clark ceva... cã în ultimul meci a fost scoreless...
Vãd cã mã cert singur aici... nici mãcar cei din þarã nu mai urmãresc campionatul intern...
rasheedkpenny
12th May 2003, 15:36
Eu m-as duce la meciurile din play-off, dar din pacate CSU Romradiatoare Brasov are o echipa care are alte prioritati, nu performanta.
Se tot promite ca de la anul o sa fie altfel si ca Brasovul o sa fie in play-off. Eu sper, desi intrarea in playoff e conditionata de ramanerea lui Liviu Dumitru, jucator fara de care Brasov ar fi probabil in zona retrogradarii!!!
Vom vedea!
As mai vrea sa-l vad si eu pe Wayne inca o data live... poate la anul, daca nu pleaca de la WestPetrom Arad!
Ayrton
12th May 2003, 17:34
O sa incerc si eu sa merg la meciul de vineri dintre Dinamo si Asesoft, dar numai daca scap de la scarbici mai repede...
Oricum, la finala merg sigur!
mishu
13th May 2003, 08:24
Dacã o sã joace iar de la ora 12... cât de repede sã poþi sã pleci de la servici...
Io nu ºtiu oare oamenii ãºtia chiar nu gândesc... se plâng cã nu vine lumea la salã... dar pun meciurile la ora 12... bine, sâmbata poate au o justificare... dar în timpul sãptãmânii???
rasheedkpenny
13th May 2003, 10:13
you are so right, mishule!
PRO:
- probabil sala nu este iluminata prea bine, si vor sa beneficieze de lumina naturala
CONTRA:
- caldura asta mare
- putinii oameni care pot sa ajunga la sala la ora 12
mishu
15th May 2003, 09:40
pentru cine are drum prin Bucureºti...
Vineri:
Dinamo Bucureºti-Asesoft Ploieºti (2-1; sala Dinamo, ora 12)
Rompetrol Bucureºti-West Petrom Arad (1-2; sala Floreasca, ora 17)
Sâmbãtã (if necessary):
Dinamo Bucureºti-Asesoft Ploieºti (sala Dinamo, ora 12)
Rompetrol Bucureºti-West Petrom Arad (sala Floreasca, ora 12)
rasheedkpenny
15th May 2003, 09:47
mah Ayrton, cum o sa mergi sigur la finala daca o sa fi una Arad - Ploiesti ? :D
Stai calm ca sunt constient ca nu e posibil asa ceva...
mishu
15th May 2003, 11:02
Fundasul american Wayne Clark din lotul campioanei West Petrom Arad a fost suspendat temporar de conducerea echipei, ca urmare a unor acuzatii la adresa bãncii tehnice dupã meciul doi al semifinalei cu Rompetrol Bucuresti. "Ne-a spus cã el are valoare mai mare decît cele 9-10 minute, cît a fost în teren. Nu credem cã e treaba unui jucãtor sã spunã cine si cît intrã pe teren", a explicat secundul arãdean Adrian Budurean. West Petrom a plecat în aceastã dimineatã spre Bucuresti, pentru meciurile 4 si 5 ale semfinalei, fãrã Clark, în privinta cãruia se va lua o decizie la revenirea acasã.
Mai puþin spectacol, probabil mai multã eficienþã...
mishu
19th May 2003, 08:44
finala: Dinamo Bucureºti - West Petrom Arad, trei meciuri la Bucureºti, douã la Arad
meciul 1, sâmbãtã 24 mai, sala Dinamo (ora nu se cunoaºte încã, probabil 12)
Ayrton
19th May 2003, 11:12
Ai avut dreptate cu ora 12... s-au grabit si dinamovistii sa castige in 4 meciuri...
Nu-i nimic, merg sambata la primul meci al finalei, unde sper ca Dinamo sa castige!
Njock
21st May 2003, 01:09
Sper sa castige W. Petrom finala. Sa ne "scoatem" si noi macar cu baschetul, ca la fotbal am dat chix...
rasheedkpenny
21st May 2003, 09:45
Nu cred ca o sa aiba Arad sanse sa ia campionatul. Am vazut ambele echipe cum joaca, in meciurile vs. Brasov si Arad-ul este de departe cea mai spectaculoasa echipa, dar Dinamo este insa mult mai eficienta! Eficenta este peste spectacol, zic eu!
mishu
21st May 2003, 10:41
îi dau dreptate lui Rasheed. Dinamo are o apãrare mult mai organizatã. În cazul în care nu se trezeºte vreunul de la West Petrom on fire... sã nu poatã sã-l apere Dinamo... atunci s-ar putea întoarce roata... Ar putea fi Haskins sau Lãpuºte. Pe alþii nu-i vãd...
Ayrton
21st May 2003, 13:25
Dar ce, Dinamo nu are jucatori ce pot decide singuri soarta unui meci? Ex-aradeanul Marijanovici e cel mai bun jucator din liga! Dar acum e la Dinamo, s-a adaptat, si pun pariu ca va avea o medie de 30 de puncte in finala!
Njock
23rd May 2003, 10:45
FORZA WEST PETROM!!! Si succes maine!!! Cel mai bun sa castige(dar fara arbitri)
rasheedkpenny
23rd May 2003, 10:52
FORZA ARAD! FORZA WAYNE, HASKINS, HASLETT, BURLACU, APOSTOL, ... !!!
Eu zic ca o sa castige Dinamo, ca doar trebuie sa ia si ei un titlu anul asta, dupa ce au pierdut la masa verde titul la rugby, iar la fotbal, handbal si polo le-a luat-o Rapid inainte!
Njock
23rd May 2003, 11:42
rasheedkpenny: In fata mea ramai un gunoi. Credeam ca daca esti din Brasov, esti mai "versace" dar... tu nu vezi ca nu mai posteaza nimeni pe topicul rapid? Si cand o mai face cate unu o face, o face pentru a-ti critica stilul tau "dictatorial comunist" Tu nu ai vazut ca nu esti capabil? Nu esti dorit !!! Da-ti demisia de onoare...arata-ne ca ai caracter.
rasheedkpenny
23rd May 2003, 12:12
Si sa inteleg ca ai postat aici ca sa te razbuni pe mine??? Daca astea sunt limitele tale... imi pare rau ca nu poti sa te abtii de la injurii si jigniri. Oricine ar fi sters mesajele tale rasiste de pe thread-ul suporterilor rapidisti!
Sa nu uitam ca thread-ul asta e dedicat baschetului românesc!
Ayrton
23rd May 2003, 15:35
Mai subtire fratilor cu atacurile la persoana, va rog frumos...
Rasheed, la handbal nu ne-a luat-o Rapid inainte, ca nu avem echipa feminina, si nici voi una masculina!
Njock
24th May 2003, 00:14
airton- daca mergi la meci, te rog sa postezi scorul si cum sa jucat, Merci!
Raptor
25th May 2003, 03:16
Am fost astazi (sambata) la meciul Dinamo - West Petrom si i-au furat pe aia de la West Petrom arbitrii LA GREU. Au fluierat un fault cand mai erau 4 secunde si diferenta de 3 puncte in favoarea West Petrom si a marcat (nu mai stiu cine exact) unu de la Dinamo si apoi a ratat intentionat si au sarit doi la recuperare (mi se pare ca Lapuste sau Haslett si inca cineva de la Dinamo (Carutasu cred)) si s-a fluierat iarasi fault si le-a dat pe amandoua si au egalat, pe urma au urmat doua reprize de prelungiri si pana la urma 105-100 pentru Dinamo. Oricum, am vorbit cu Szijarto si Burlacu si amandoi se plangeau de arbitraj... si aveau si de ce... Cat despre Wayne Clark... si slamurile lui... las-o dreq de treaba, ca ala sare mai mult decat Vince Carter! Si e si mai mic (1.92). A dat un Windmill si unu cand si-a bagat mana pana la cot in cos si asta in timpul meciului!!! A, si a mai dat un slam peste unii de la Dinamo, cand a ratat Lapuste si a cazut pe parchet si a sarit Wayne si era sa rupa inelu! Oricum, clar e ca sare mai mult decat Vince Carter, pacat ca la overall game nu se compara. Oricum, din ce am vazut azi, West Petrom porneste favorita la Arad, sigur.
mishu
26th May 2003, 06:52
1. A fost de departe cel mai spectaculos meci din România, în ultimii 10 ani... nu fac comparaþie cu ce-a fost mai înainte... pe vremea lui Vinereanu, a lui Ermurache sau a lui Netolitzchi ºi Cernat...aia era altceva
2. Pânã în momentul în care Marcel Popescu (preºedintele clubului Dinamo) s-a dus la masa arbitrilor în pauza mare a meciului, reproºându-le cred singura fazã controversatã (un goaltending, fluierat în favoarea Aradului) a fost unul dintre cele mai bune arbitraje din acest sezon, dacã nu chiar cel mai bun... chiar ºi dupã aceea s-a arbitrat bine pânã în momentele de final, când a fost acea fazã extrem de controversatã de sub panoul Aradului
3. Husslet, unul dintre cei trei americani de la Arad, care a jucat dezastruos în celelalte douã meciuri pe care le-am vãzut la Bucureºti în sezonul regulat, acum a fost senzaþional... a marcat de unde a vrut el, mai ales în momente nasoale pentru Arad (6 de 3, 27pct)
4. Cãruþaºu (Dinamo) deºi a început extrem de prost, ºi a ratat o grãmadã de libere (ca de altfel întreaga echipã, cred cã au adunat vreo 17-18 libere ratate) a reuºit sã-i bage pe Dinamo de douã ori în OT (liberele, la sfârºitul timpului regulat, ºi un jump shot cu 1 sec înainte de sfârºitul primului OT) plus o intercepþie vitalã în finalul celui de-al doilea OT
5. Deºi a fost dezavantajatã clar de arbitri în prelungiri, Aradul putea sã câºtige în finalul meciului când conducea cu trei puncte ºi a ratat un contraatac, printr-o pasã proastã a lui Veres (pg)
6. Dacã Wayne Clark avea ºi alte calitãþi în afarã de detentã, juca în momentul ãsta în NBA... show-ul pe care l-a fãcut la încãlzire, tip-dunk-ul windmill, dacã aþi mai pomenit aºa ceva... (mingea era mult sub nivelul inelului ºi la vreo juma de metru de el)... celãlalt slam (în meci a dat numai douã... tipdunk-ul ºi încã unul pe pãtrundere, cu douã mâini)... la tipdunk sala a luat foc... nu ºtiu câþi din salã au mai vãzut aºa ceva live... nu conta cã erau susþinãtori ai lui Dinamo... a fost o isterie...
7. Nu trebuie sã uit cã ºi Lãpuºte a reuºit un dunk (plus fault nefluierat) când l-a trimis pe Cãruþaºu, dincolo de linia de aut, în spatele panoului...
8. Într-un cuvânt, tot meciul a fost SENZATIONAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ayrton
26th May 2003, 10:57
Dinamo-WestPetrom 105-100 (2 OT)
Din pacate, n-am reusit sa ma trezesc sa merg la sala la ora 12 (oare or mai pune mult meciurile la orele astea imposibile???), insa am vorbit cu tata, care a fost la meci, si mi-a zis ca nu a mai vazut demult asemenea meci, poate de 20 de ani.
A fost si el impresionat de americani, a recunoscut ca Arad-ul putea castiga, ca arbitrii au avantajat pe Dinamo in prelungiri in cateva faze, dar si ca au arbitrat pro-Arad in prima repriza...
Eu vreau sa ma refer insa doar la faza din finalul timpului regulamentar, cand s-a dat fault pentru Dinamo la acea recuperare, care a dus meciul in prelungiri: am vazut faza la pro-tv, filmata din partea opusa bancilor de rezerve, si se vede clar cum un aradean intinde tricoul dinamovistului ce sare la recuperare pana la genunchi... A fost fault clar, si asta a fost faza care a inflamat tabara aradeana, dar nu au dreptate...
Insa sunt sigur ca la Arad arbitrii vor acorda favoruri echipei gazde, caci nu am uitat cum au castigat meciul decisiv al finalei de anul trecut, cu arbitrii, meci in urma caruia insusi presedintele FRB a declarat ca echipa campioana a fost stabilita de arbitraj.
Poate ar trebui arbitrii straini si in baschet...
rasheedkpenny
27th May 2003, 18:35
Si eu am auzit ca ar fi fost furaciune la ultima faza din timpul regulat. Nu am fost la meci, unii care au fost spun ca a fost fault altii ca nu. Oricum faultul cred ca i s-a dat lui Haslett pe recuperare. Am auzit ca altcineva ar fi faultat! Ciudat!
Arbitrii probabil o sa traga pt. Arad in urmatoarele 2 meciuri(amândoua la Arad).
Astept sa vedem(auzim)!
Azur89
27th May 2003, 23:27
Vedeti, nu auziti...
Conducerea Federatiei Romane de Baschet a anuntat, ieri dimineata, ca a cazut de acord cu staff-ul postului national de televiziune TVR2 in vederea transmiterii ultimelor meciuri din cadrul finalei Campionatului National de baschet masculin, act in care se confrunta echipele West Petrom Arad si Dinamo-Erbasu Bucuresti. Conform grilei de programe, TVR 2 va transmite ultimele patru meciuri (n.n. - finala se joaca dupa sistemul cel mai bun din cinci intalniri, scorul general fiind de 1-0 in favoarea Dinamo-Erbasu) dupa urmatorul program: vineri, ora 18, in direct - West Petrom Arad - Dinamo-Erbasu; sambata, ora 23.30, inregistrare - West Petrom Arad - Dinamo-Erbasu; vineri, 6 iunie, ora 13, in direct - Dinamo-Erbasu - West Petrom Arad; sambata, 7 iunie, ora 13, in direct - Dinamo-Erbasu - West Petrom Arad
rasheedkpenny
28th May 2003, 10:22
Am aflat stirea cu transmiterea meciurilor pe TVR2 dupa ce am postat pe forum!
Sa inteleg Azure ca iti pare rau ca nu vezi meciuri din finala Dinamo Bucuresti - West Petrom Arad ?
Azur89
28th May 2003, 10:48
Nici nu-ti imaginezi, mai ales de cind am citit ca profesorii de dunk ai lui Vince Carter joaca in Romania :drak: . Probabil si Larry Brown a demisionat de la 76-ers fiindca AI a refuzat transferul la Erbasu, unde urma sa faca pereche cu Kobe... :D
mishu
29th May 2003, 10:03
"In al treilea rand, corectitudinea arbitrajelor asigurate de arbitri care au arbitrat gratuit aceste meciuri". Exprimare a preºedintelui Federaþiei Române de Baschet, într-un comentariu apãrut pe pagina oficialã a FRB, frbaschet.ro... no comment...
mishu
2nd June 2003, 08:43
West Petrom Arad-Dinamo Bucureºti 2-1... arãdenii s-au folosit din plin de avantajul terenului propriu... au fost la fiecare meci ceva mai mult de 2500 de spectatori (pentru cei neavizaþi... e o cifrã uriaºã, sunt meciuri de divizia A ºi cu 20-30 de spectatori...)
Ambele meciuri au avut cam aceeaºi desfãºurare, cu Dinamo conducând jocul în prima parte ºi cu Arad-ul revenind pe final... din nou datoritã lui Hasslett care pânã acum are o medie 27.3 ppg în finalã...
Bineînþeles cã n-au lipsit iar scandalurile... Dinamo a acuzat arbitrajul din primul meci, când s-a intrat iar în prelungiri pe un fault dubios... de data asta neacordat pentru Dinamo, la Fometescu... Apostol înscriid pentru Arad coºul de 71-71...
Dincolo de toate acestea au fost iarãºi douã meciuri de baschet adevãrat în cea mai mare parte a lor (au existat ºi câteva momente de apatie... în care jocul semâna cu un meci de juniori III...) ºi în afarã de câteva greºeli inerente s-a arbitrat chiar bine... Clark a avut iarãºi minutele lui de glorie... în primul meci a reusit un nou tipdunk, rãsãrind în mijlocul apãrãrii dinamoviste ºi corectând traseul mingii care se afla undeva la extrema panoului (ODIOS...) iar în al doilea meci a dat un aley-oop... coº anulat de arbitri pentru cã Lãpuºte fusese faultat în momentul pasei... Lãpuºte a reuºit ºi el câteva faze tari de tot... ºi cred cã este cel mai complet jucãtor de la Arad, all around clar... are ºi ºut de trei, are ºi pãtrundere bunã are ºi detentã... e destul de masiv sã joace pf dar ºi destul de agil sã joace f sau chiar sg...
ªi încã ceva... legat de faptul cã ai noºtri jucãtori se plâng tot timpul de arbitraje sau de stilul de arbitraj... am vãzut niºte meciuri din Grecia (pe canalul ERT Sat, sâmbata sau duminica seara de obicei...) pei tatã... la cum se apãrã aia, aici ar ieºi la 5 greºeli în 5 minute... e o apãrare crâncenã... iar stilul de arbitraj e mult mai lejer, se lasã jocul mai liber... iar jucãtorii nu zic nici pâs... decât rareori... probabil cã asta e unul dintre motivele pentru care grecii bat naþionala noastrã de seniori chiar ºi cu tineretul lor...
rasheedkpenny
2nd June 2003, 10:48
Am vazut si eu meciurile de la Arad... f. placut sa te uiti la baschet la TV dupa atata fotbal!
Arbitrajul a fost in limitele normale, adica cu faulturi controversate, etc. Parca vineri arbitrii nu au lasat asa de liber meciul cum s-a intamplat sâmbata. Scorul o dovedeste!
Daca ar juca Wayne pe bune si nu doar la spectacol ar fi super! In rest nu pot sa nu remarc talentul jucatorilor români. Spre deosebire de fotbal, in baschet nu prea facem "valuri" afara... pacat! Poate incepem incet-incet sa ne afirmam si pe afara cu jucatorii nostri. Ar da mai multa valoare echipei nationale!
rasheedkpenny
6th June 2003, 15:37
meciul 4: Dinamo Erbasu Bucuresti 100 - 74 West Petrom Arad.
Dinamo a condus ostilitatile; destule faulturi antisportive la Arad, doar unul singur la Dinamo.
Burlacu(pivot) de la Arad a dat 4 de 3 puncte! Clark Wayne(~1,90m) i-a pus un capac de zile mari lui Simunovici(~2,10m) in momentul in care acesta incerca un dunk. I-a "trântit" capacul de la spate, a atins doar mingea... f. spectaculos.
Si cam atat. DInamovistii si-au facut norma. De mentionat ca aradenii au jucat in sfertul IV cu rezervele!
Azur89
6th June 2003, 23:43
Judecind dupa scor, parca ar fi jucat tot meciul cu rezervele...
mishu
7th June 2003, 09:35
eu n-am înþeles de ce berckhovic a reunuþat aºa repede la meciul ãsta... dacã Burlacu nu fãcea o imensã prostie dupã ce îi bãgase pe Arad din nou în meci... io zic cã Aradul puteau sã revinã ºi sã evite un meci decisiv care s-ar putea sã nu le aducã titlul... Revenind la Burlacu... dupã ce a trânti douã de trei consecutiv... una cu fault... s-a certat cu arbitrul la o faza total lipsitã de importanþã (un aut acordat aiurea...) ºi ºi-a luat tehnic... liberã marcatã, posesie Dinamo... coº Dinamo... ºi de aici Berckhovic a început sã bage rezerve deºi mai erau vreo 2-3 minute din sfertul 3...
meciul de azi o sã fie super greu pentru toatã lumea... jucãtori, antrenori, arbitri... de mult n-a mai fost o finalã aºa de disputatã ºi s-a putea sã vedem un meci prost din cauza presiunii meciului decisiv...
sã vedem e impropriu spus... într-o salã de 500 de locuri, cu indulgenþã zic 500 (da, posibila campioanã a României joacã într-o astfel de salã, ºi cei din Bucureºti ºtiu despre ce e vorba...) au intrat ieri cam 1000 de oameni care au stat efectiv (trãiascã sandra stoicescu...) ciorchine, unii peste alþii, în picioare (locurile pe scaune nu ºtiu dacã sunt mai multe de 150-200)... într-o atmosferã de saunã... dacã afarã erau 30 de grade... închipuiþi-vã ce era în salã... spectatorii erau la fel de transpiraþi ca ºi jucãtorii... ca sã nu mai vorbim cã cei care au ajuns cam cu un sfert de orã înainte de meci... nu au mai putut intra în salã deoarece gardienii nu le-au mai dat voie pe motiv cã sala era prea plinã... (nu vreau sã mã gândesc ce se poate întâmpla dacã doamne fereºte ia foc ceva... tragedie e puþin spus)... am vãzut meciul în picioare... de la balcon (pentru cei ce ºtiu sala sau au vãzut-o la TV) ºi la un moment dat fãceam un adevãrat joc de picioare, stânga-dreapta, pentru a putea vedea ce se întâmplã ºi unde este mingea... ORGANIZARE PENIBILÃ... mai ales cã pentru prima oarã presa chiar a venit la meci... s-a scris în aproape toate ziarele (nu numai în cele de sport)... meciul s-a transmis în direct...
Welcome to DIVIZIA A FINALS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Njock
8th June 2003, 15:20
PACAT!!! de West Petrom... nu a fost sa fie ptr. Arad.
mishu
9th June 2003, 09:44
Da... nu a fost sã fie... pentru mine rãmâne încã un mister atitudinea arãdenilor... parcã nu au vrut sã câºtige finala...
Într-adevãr au fost niºte decizii ale arbitrilor care i-au enervat... unele dintre ele penibile (cu Mocanu aruncând de la 9 metri, total aiurea, la patru secunde rãmase din atac... ºi arbitrul a fluierat crezând cã s-a terminat timpul... arãdenii au protestat pentru cã recuperaserã mingea ºi declanºaserã contraatacul... iar arbitrul a dat 1 la 1...)
Dar Aradul nu a ºtiut sã treacã peste frecuºurile astea... au ratat mult... în timp ce Dinamo a fãcut recital de la 3 pct ºi semidistanþã...
Hasslet a încercat din nou sã-i þinã pe arãdeni în meci... dar pe final... curios... coechipierii sãi l-au ocolit cu pasele... dupã douã coºuri consecutive de trei puncte... asta dupã ce Burlacu aruncase în scârbã din apropiere de centru când mai erau vreo patru minute... în semn de protest la deciziile arbitrilor... ªI CUI I-A FOLOSIT?... mentalitate româneascã... în timp ce Dinamo era pe val, în sfertul patru, aproape toþi arãdenii au cedat psihic... asta a fost...
Gândirea îngustã, explicabilã într-un club unde se judecã dupã gradele de pe umãr, a nãscut încã odatã o fazã memorabilã... la intrare fiecare spectator a primit o invitaþie (o foaie A6, scrisã la calculator) probabil pentru a permite pãtrunderea doar a unui anumit numãr de spectatori... pentru a nu se repeta îmbulzeala de la meciul 4... pânã la urmã mãsura nu a avut nici un efect... în salã fiind aceeaºi aglomeraþie... aceeaºi atmosferã imposibil de respirat (imaginaþi-vã o saunã de vreo 500 de locuri)... iar pânã la urmã într-un gest tardiv ºi la presiunea presei... ºi suporterii arãdeni au fost lãsaþi sã intre în salã ºi au fost înghesuiþi într-un colþ al unei peluze... înconjuraþi de jandarmi...
PÃCAT cã pentru cea mai frumoasã finalã de dupã 1989, organizarea meciului la Bucureºti a fost un fiasco aproape total...
În rest bucurie normalã a dinamoviºtilor, care au sãrbãtorit cu ºampanie chiar pe terenul de joc primul titlu dupã 5 ani... un gest "pentru TV" al lui Markovici care a îmbrãþiºat mingea, în genunchi... la fel ca MJ în 96... tãiatul plaselor... ºi o cupã care abia se vedea... cred cã poate participa la concurusul "cel mai mic trofeu acordat unei campioane"...
Deºi sunt stelist... ºi cu titlul ãsta Dinamo a egalat performanþa de 21 de titluri a Stelei (ultimul succes al roº-albaºtrilor dateazã din 1990)... a fost într-adevãr o finalã extraordinarã...
Aud cã Antonio Alexe ar dori sã organizeze un all-star românesc la Cluj... ar fi o chestie beton... mai ales dacã mai rãmân ºi americanii pe aici pânã atunci (prin august-septembrie)... un concurs de slam cu Wayne Clark... care deþine, din câte am auzit, titlul de Mr. Dunk în Europa... ar fi ceva... apropo de Clark... a dat-o la încãlzire pe aia a lu Vince... cu cotul în inel... incredibil de uºor... la 1.92... e un fenomen...
Njock
10th June 2003, 20:48
mishu- poate a fost ordin de sus...ca si mie mi-sa parut totul cam "naspa"
PS-cu epoletii /fu/ nu te joci...
mishu
1st July 2003, 08:37
Pentru cei din România:
ªtie careva ce s-a întâmplat la All Starul de la Oradea... din câte ºtiu eu a fost vineri seara... la urechile mele n-a ajuns nimic pânã acum...
în afarã de niºte informaþii dinainte... cã mai mulþi jucãtori au lipsit motivat sau mai puþin... Helcioiu ºi Burlacu la un camp în Italia, cei de la Rompetrol în cantonament la mare...
rasheedkpenny
1st July 2003, 10:14
Mishule, am cautat pe net, cum probabil ai facut si tu, dar n-am gasit nimic. Pacat! Nici pe site-ul federatiei nu a aparut nimic nou. Daca aflu ceva voi posta aici. Daca afla altcineva sper sa posteze aici...
Thanks!
Ayrton
18th July 2003, 12:53
Se pare ca pentru viitorul sezon, ASESOFT Ploiesti este marea favorita la titlu, facand numeroase transferuri de marca, incepand cu antrenorul Petricevici si terminand cu Paul Helcioiu si Antonio Alexe...
rasheedkpenny
18th July 2003, 14:46
Tot la Ploiesti se pare(din surse neoficiale) ca au ajuns principalii marcatori ai Brasovului de anul trecut: Liviu Dumitru, Octavian Morariu si Adrian Blidaru(doar la 18ani...). Dintre acesti 3 jucatori, ultimii doi au fost chemati intr-un turneu cu Nationala.
La ploiesti au mai ajuns si Levente Szijarto si Rares Apostol ambii de la Arad, precum si Nicolae Toader de la Rompetrol.
Asesoft Ploiesti se pare ca si-au impus ca obiectiv, pe langa castigarea campionatului si clasarea intre primele 4 echipe din Europa prin participarea in FIBA Euro Cup. Sa speram ca vor reusi!
Ce se mai aude la Arad? Au plecat americanii???
MadSkillz
13th April 2004, 22:49
Iata ca dream team`ul ploiestean nu se ridica inca la pretentiile miliardarului proprietar Sebastian Ghita, si mai are ceva de asteptat pana sa fie forta cu care sa iesim in Europa.
Pana atunci insa s-ar putea sa apara neintelegerile si scandalurile cu care ne-au obisnuit echipele romanesti, indiferent de sport. :mda:
nic23
28th February 2005, 23:02
Ce m-am bucurat ca am gasit ceva despre baschetbal, dar m-am trezit cam tarziu, pentru ca vad ca mesajele sunt foarte vechi.
Mai caut, pentru ca vreau sa vorbesc cu cineva si n-am cu cine...
Nic
thekobe
1st March 2005, 00:29
uite ca sa nu vorbesti singur te ajut eu
incearca aici :
http://www.onlinesport.ro/forum/showthread.php?p=211734#post211734
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.