PDA

View Full Version : De ce nu slam ?

xmldeveloper
14th May 2005, 21:00
Tocmai ce am vazut ASESOFT - Dinamo pe Prosport. Un meci cu un inceput furtunos: slam Uce, incercare de slam Uce, slam Stanescu de a zguduit panoul ... si gata. De unde ma bucurasem ca uite mai prinde spectacolul si la noi continuarea a fost o serie de oferite "spectaculoase". Cel putin asa zicea crainicul. "FINALIZARE SPECTACULOASAAAAA ...". Ce poate fi asa spectaculos la un jucator peste 2m care pune mingea pe panou cu mult peste inel. DE CE NU SLAM ? De ce mamaliga romaneasca nu explodeaza o data. De ce Uce la 1.93 nu are nici o jena sa dea slam chiar cu aparatori si jucatori la 2.10, singuri, pun mingea in cos jenibil. A si la sfarsit Simunovic (2.13) care aproape da slam fara sa sara, a incercat sa dea slam - cascadorii rasului ce mai. S-a agatat de inel insa a uitat sa ia si mingea.
Are cineva o explicatie pentru stilul asta de joc batranicios ?

eddy_jozsa
14th May 2005, 21:13
Da, partea asta a fost cam nasoala, si scorul nu era atat de echilibrat incat echipele sa aibe o scuza (la scor echilibrat mai zici ca fac lay-up, si sacrifica spectacolul pt a obtine niste puncte -sigure-).

1/2Om1/2Belea
14th May 2005, 21:24
iti zic io D C NU SLAM !!! fiindca tu ai o singura idee... si aia, fixa: SLAM SLAM SLAM SLAM SLAM!!! la ce plm te ajuta slamu ala frate??? normal ca slamu este o chestie care da un impuls psihic, o chestie moralizatoare, dar totusi oarecum riscanta si mai ales foarte foarte obositoare. indiferent de cat de mult sari sau de cat de inalt esti. nu poti sa dai slam dupa slam dupa slam dupa dunk dupa cosh de sus. mi se pare normal ca oamenii sa dea de sus la inceput, dupa aia sa isi economiseasca fortele si etc. inafara faptului ca, daca esti atent, surprinzi chestii cel putin la fel de interesante si spectaculoase in meciuri, ca slamurile.

pana la urma slamul nu face decat 2 puncte si nimic mai mult. poti sa te accidentezi incercandu-l, clar obosesti, etc. iti zic io, cand vine vorba de un jucator care poa sa o dea de sus, nu se gandeste la ce spectacol face, fiindca e jucator adevarat, nu casetar, ci se gandeste cat de mult boost-uie moralul echipei... e ca un soi de strigat de lupta... un fel de infigerea drapelului in tabara inamica.

nu mai fitzi asa indarjiti, va rog, pe ideea asta de slam. cel putin NU pana nu ajungeti voi sa dati slam dupa slam dupa... intr-un meci, fie si intre facultati sau licee, nu zic de divizie A. inteleg ca asta vreti sa vedeti, dar nu puteti pretinde asta!!! nu cu atata vehementza! nu acuzati jucatorii!

eddy_jozsa
14th May 2005, 21:28
Eeeeh, Amaré Stoudamire n-a obosit azi noapte cand a dat 8 slamuri, dar nu cred ca merita comparatia :D

jumate, tu dai slam? :P

MadSkillz
14th May 2005, 21:35
1:2 , un slam dunk , pe langa 2 puncte si "boost" inseamna spectacol.Putem sa ne oprim aici sau putem sa continuam.
Spectacolul (nu numai el insa) aduce spectatori.Spectatorii aduc bani :) Si asa mai departe ....
xmldeveloper , avem un user aici pe forum care posteaza sub numele CinstitCuPanoul.Cauta-i primele mesaje si poate te lamuresti putin.
Eddy, la Amare ma gandeam si eu :)

K-Dogg
14th May 2005, 22:53
xmldeveloper, shi e mishto postul asta? Prosport? :D

eddy_jozsa
14th May 2005, 23:01
Hehe, si eu am observat DUPA ce am postat... eh na... acum... nobody's perfect.

Eu nu prind Prosport asta, am auzit ca se prinde pe satelitul "Rasta" sau pe "BotHird", cat si in retelele de cablu "CSR" :D

Raptor
14th May 2005, 23:12
Ideea e ca la intaltimea lor ar trebui sa o dea de pe loc, instant. De ce slam? Va zic eu de ce: e "aruncarea" cu cel mai mare procentaj de reusita... dar se pare ca aici sunt contrazis de Simunovic. Daca vreti sa nu aiba legatura cu spectacolul, atunci priviti-o din punct de vedere al eficientei.

In acelasi timp, eu nu inteleg ce avetzi cu spectacolul? Spectacolul este exact ceea ce orice spectator vrea. Cred ca de aici si vine "specta-tor" dar s-ar putea sa ma insel.

Pe bune ca nu inteleg care-i faza. Chiar asa or fi unii, sa se uite la niste oameni lentzi, care sar 10 cm? Eu nu. Ei trebuie sa joace pentru spectacol, de asta se uita lumea la meci. Un meci de basket reprezinta niste oameni care dau cu mana intr-o minge de cauciuc, piele sau din ce material o mai fi. O basica umpluta cu aer, cu alte cuvinte. Deci niste oameni dau cu mana in mingea asta care sare din pamant. FASCINANT, NU? Oare asta vreau sa vad? NU! Vreau sa vad spectacol, vreau sa vad dribling, vreau sa vad cum trece un jucator de altul, vreau sa vad slamuri, vreau sa vad tot ce tine de spectacol.

Mai terminati-va cu eficienta voastra de KK, intr-un sport. E un joc. Niste oameni "adulti" dau cu mana intr-o minge, ce p*** mea atata aberatzie peste tot.

K-Dogg
14th May 2005, 23:13
Nobody's perfect! I am 'Nobody's'! :D

xmldeveloper
14th May 2005, 23:21
Prosport asta ... TV sport (desi e tot un PRO si ma refer la concern) ! Eram montat rau si ofticat, insa asa e ! Iar la ce s-a zis aici, recunosc, aveti dreptate, la 2.13 o saritura de 40 de cm ca sa dai slam e foarte periculoasa, mai ales cand esti singur cu panoul. Te poti lovi foarte rau. Si nici sa alergi mai repede nu e bine ca daca transpiri. Si care slam dupa slam ? Spectacol, hmm de ce sa le dai si la spectatori ceva, eu ma mir ca echipele romanesti nu dau un cos si stau pe urma in aparare - daca nu ar fi 24 de secunde cred ca asa ar face, ar apara cosul ala tot meciul.
Ce misto erau meciurile de baschet acum X ani unde X > 10 cand dadea Vinereanu sau Ghita Muresan carlig de stanga sau de dreapta, cand iesea schema 2, 3, 3.5 .... si era doar unu pe la Steaua care se ambitiona sa dea slam de ridica sala in picioare. Ce vremuri ...
Aberez insa as vrea sa ma bucur si eu cand joaca romanii un meci - de orice fel. Probabil mai am de asteptat :(

Sharkie
15th May 2005, 11:19
Fiindca nu dau f des slam,probabil ca se emotioneaza cand incearca unul. :) Si tot probabil ca nu au tehnica slamului bine dezvlotata si le e frica de o accidentare.Alte explicatii nu gasesc.

mishu
15th May 2005, 13:29
heiii... astea sunt prostii cu dunk-ul e riscant, te oboseste, poti sa te accidentezi... dunk-ul e cea mai sigura aruncare din baschet (aici ii dau suta la suta dreptate lu raptor) dunk-ul nu e reflector... dunk-ul face parte din baschetul modern... si cand ai ocazia e normal sa-l folosesti... daca dai o oferita risti sa-ti sara mingea aiurea din panou... sau din inel... pe cand la dunk cand ai infipt-o aia e... iar daca esti jucator iti cunosti posibilitatile... stii cand poti... stii cum poti...
si cat il considerati voi pe stoica (ca s-a tot vorbit de el pe aici) de conservator... cat era el pentru cinstit cu panoul... tin minte ca ne zicea ca dunk-ul e aruncare sigura... si cateodata ne incuraja sa dam de sus cand aveam oportunitatea (si asta era acu 11-12 ani ca sa va faceti o idee)
partea cu spectacolul au adus-o negrii... asta e alta poveste... dar sa-l vedeti pe sabonis ce le infigea (cu o mana, pe doi pasi, urat de tot fata de ce se petrece azi)... am vazut niste secvente cu el de cand juca pentru CCCP acu 20 de ani... cand era un uscat... dar era de sus... dunk (asta e tehnica)... ca slam-ul e partea artisitica din cate stiu eu definitia slam-dunk-ului...

marinike
15th May 2005, 14:14
probabil k pt lipsa spectacolului la noi sunt de vina si antrenorii care le impun jucatorilor sa"lase prostiile"(pase pe la spate,slam-uri,etc)si sa incerce sa scoata cos si fault cat mai simplu(nu ca la un slam nu s-ar fluiera )
apoi poate si increderea jucatorilor in propriile forte este scazuta.eu zic k o sa vedem mai mult spectacol atunci cand antrenorii or sa mizeze mai mult pe fantezia jucatorilor si nu vor mai urla la ei la fiecare ratare de parca ratarea ar ingropa echipa

MadSkillz
15th May 2005, 14:30
Oare antreneaza cineva in Romania dunk-ul la nivel de club?Adica pe langa serii de aruncari si alte exercitii, exista la vreun club de juniori chestia asta? Eu nu cred, si poate ar fi bine.

marinike
15th May 2005, 14:35
Oare antreneaza cineva in Romania dunk-ul la nivel de club?Adica pe langa serii de aruncari si alte exercitii, exista la vreun club de juniori chestia asta? Eu nu cred, si poate ar fi bine.
nu cred k slam-ul ar trebui antrenat special dar la un antrenament exista exercitii,scheme care se pot termina printr-un slam

a si inca ceva:sa-mi spuna si mie cineva ce e ala reflector ,pls

marinike
15th May 2005, 14:38
cum de altfel la un antrenament al unei echipe cu pretentii nu tb sa se antreneze tehnica individuala a jucatorilor(si slam-ul tine de tehnica individuala)

caseta
15th May 2005, 15:48
Ideea e ca la intaltimea lor ar trebui sa o dea de pe loc, instant. De ce slam? Va zic eu de ce: e "aruncarea" cu cel mai mare procentaj de reusita...
:ok:

heiii... astea sunt prostii cu dunk-ul e riscant, te oboseste, poti sa te accidentezi... dunk-ul e cea mai sigura aruncare din baschet
:ok:

de ce credeti ca shaq tot da de sus ?!?! ca totusi grasu oboseste repede, mai ales acum ca a mai imbatrinit .... :P
iar daca un jucator nu da de sus pt ca oboseste ..... e o petarda de jucator. sa puna mina sa se antreneze, sa ii creasca rezistenta. sa lase fumatu si bautu si femeile, ca e jucator profesionist. e platit pt asta.

si, da, tre sa ia in calcul si spectacolul. de aia e profesionist.

cum de altfel la un antrenament al unei echipe cu pretentii nu tb sa se antreneze tehnica individuala a jucatorilor(si slam-ul tine de tehnica individuala)
cu asta nu sunt de acord. eu din cite tin minte am vazut scene de la antrenamente din nba unde exersau capace si alte chestii din astea. toate astea tin de tehnica individuala. si mai ales acum ca vin multi direct din liceu, fara sa treaca prin colegiu unde invata niste chestii cit de cit de baza, tre sa se lucreze cu ei ca sa isi "slefuiasca" miscarile ....

Sharkie
15th May 2005, 15:53
Marinike,nu mai posta consecutiv ! :P Uite ca am ajuns sa dau si io indicatii pe tema asta ! :P

Raptor
15th May 2005, 16:13
Reflectorul este o schema din streetball, inventata de Hot Sauce, pe care o fac foarte bine :D (bine ca e dubla dar e de spectacol).

marinike
15th May 2005, 16:19
dar in ce consta reflectorul?

cat despre exersatul capacelor si a altor lucruri ce tin de tehnica individuala ar trebui facuta doar cu cei deficitari si in afara antrenamentului nu cu tota echipa

Raptor
15th May 2005, 16:22
Stai sa-ti explic pasii intr-un reflector... dar o sa fie complicat:

1) Bati mingea pintre picioare, de pe mana dreapta pe mana stanga;
2) Cu mingea in mana stanga, te misti spre stanga si dai drumul mingei din mana. In acelasi timp te duci cu piciorul drept tot spre stanga;
3) Nu pui piciorul drept jos ci il tragi inapoi in pozitia lui initiala, in schimb piciorul stang il duci spre stanga. In acelasi timp, iei mingea (care era in aer) cu mana stanga.
4) Faci ce vrei mai departe.

caseta
15th May 2005, 16:26
@marinike - nu vreau sa fiu circotas (in fine, mai circotas decit de obicei) dar in loc sa toooot pui posturi succesive, poti folosi cu succes butonul de edit .... ;)

***edit*** vad ca ti-a mai zis cineva .... asa ca ... disregard this

marinike
15th May 2005, 16:27
cred c-am priceput
o s-o incerc si io maine sa vad dc-mi iese
merci

1/2Om1/2Belea
15th May 2005, 20:10
prieteni, treaba e asa: slam dupa slam dupa slam dupa plm... nu poti da in conditiile de deplina siguranta in care a ratat simunovic ca prostovanu doar fiindca pur si simplu nu ramai singur pe contratac faza dupa faza dupa faza dupa plm... intr-un meci! iar peste om nu poti sa te duci frate, in ritmu in care vreti voi sa vedeti slam. clar! io zic ca daca vedem 3 slamuri intr-un meci inca e bine. meci de pe la noi, evident. in rest, ia apucativa voi de jucat baschet si de dat shaij' de dunkuri pe meci! e drept ca daca poti sa-i dai, slamu e o aruncare cu rata mare de succes. da va promit, picioarele nu te tin forever. mai ales ca mai tre sa fugi si intr-o aparare mica, si dupa un om, si sa te demarci... asta numa asa... ocazional. si tot e mult. e drept, daca sari si vezi ca poti sa te duci lejer peste un om, pai nu numa ca il umilesti si faci cam ce vrei cu el o perioada, dar mai scoti si fault, si asta e o faza supertare, zic io, pentru cand ramai unu la unu pe contraatac si i-o rupi in fatza, cand esti pe partea stanga, iar tu ai mana buna dreapta. supertare!

despre antrenori de junori care pun miza pe dunk... te asigur ca sunt. si la noi. si chiar cu etate. de stoica... mai usor. nu zic nu, da mai usor aici! da sa-l vedeti pe Chiciu, fratilor, am vazut o faza de am ramas cracanat, il invata pe unu de 2 si sa o ceara, sa se opreasca pe 2 si sa o rupa. si nu numa ca ii zicea, da am cazut in cur cand i-a SI DEMONSTRAT. cu ciocan de dreapta, si omu avea peste 40 de ani. si nu mult peste 1.80. da gambele cat pepenii.

deh... amintiri...
iar cine face exercitii de scheme cu finalizare de dunk ori e cretin, ori nu e antrenor, ori vine dintr-un secol foarte foarte indepartat, in care baschetul a evoluat in asa hal ca nici nu putem sa ni-l imaginam! cum frate sa faci schema pentru slam??? suna supertare, totusi, ca idee. dar e fantasmagoric.

Raptor
15th May 2005, 20:34
Noi aici nu vorbim de "skeme pentru dunk" vorbim de "dunkuri simple" cum ar fi "de pe loc cu doua maini". Cu alte cuvinte, esti pe langa panou pe acolo, omu care se apara la tine intr-o pozitie dezavantajoasa, sari si dai de sus. Foarte greu, nu? Mai ales la 2m... eu cred ca e destul de greu.

MadSkillz
15th May 2005, 21:12
nu cred k slam-ul ar trebui antrenat special dar la un antrenament exista exercitii,scheme care se pot termina printr-un slam

Pai prin slam se pot termina multe faze, orice patrundere se poate termina teoretic prin dunk.Si multe aruncari de langa cos pot fi dunk.Teoretic.

Ma gandeam la echipele de juniori.Poate ar fi bine sa-l inveti pe baiat ca e bine sa dea de sus.Nu sa-l pui sa o dea intotdeauna CinstitCuPanoul.
Stiu o gramada de tipi destul de inalti, cu detenta buna sau foarte buna,care nu dau de sus cand au ocazia.Nu vor, nu le place, le e frica, nu stiu motivele.Scapi singur , sari 2 palme peste inel,dar nu o bagi de sus.O lasi acolo. :no:

eddy_jozsa
15th May 2005, 21:50
Mda, nici azi nu prea au fost slamuri in finala. Doar Dinamo (nu mai stiu ce jucator) a dat unul fainutz.

Va mai amintiti ce fain era acum 2 ani, la meciul 3 dintre West Petrom si Dinamo, cand a dat Wayne slam din alley-oop??? A fost superba faza, o am undeva pe caseta si as putea sa ma uit la ea intr-una. Deci si eu sunt intr-un fel casetar. :D

xmldeveloper
15th May 2005, 22:06
Virgil Stanescu a dat azi slam. In conditiile in care era langa Nikola Bulatovic deci nu chiar liber. Si ca a venit vorba de Nikola Bulatovic, mare om, mare caracter ce sa zic. Mare salariu 250 000 $. Joaca bine dar cand l-am vazut cum bate libere m-am temut foarte serios sa nu se accidenteze. Si la libere si Uce a aruncat niste caramizi ceva de speriat. Eu cred totusi ca mai pot progresa macar la forma aruncarii.

eddy_jozsa
15th May 2005, 22:25
Bikola NULLatovic (null de la 0)???? Haideti sa fim seriosi!!! Astia de la Asesoft habar n-au de transferuri, asa a fost si sezonul trecut cu Igor Djaletic. Se laudau ca primeste 50.000$ pe an, cel mai mare salariu din divizia A, probabil doar ca sa ajunga in ziarele si stirile de sport. Djaletic era o mare -varza-, un jucator de frecat banca.

Cam asa e si anul asta cu Bulatovic... la inceputul sezonului maaaaaaaaare valva... pana si Raluca Arvat a prezentat jucatorul care primeste cica 250.000$ (pana la urma a semnat doar pentru 150.000$)... cica campion mondial, cica superjucator... inca o mare tzeapa... cum ziceam, astia nu se pricep!!

Uitati-va de exemplu la Mircea Vulc, care scoate jucatori din piatra seaca. Au fost exemple in trecut (de care probabil n-ati auzit).... Plotnikov, Zyskunov, si inca cativa... ce sa zic de sezonul asta... e clar ca a fost transferul anului!!!!!!! Si stiti foarte bine la cine ma refer... Clavon si implicit transferul lui va ramane inegalabil pentru mult timp! Si ghiciti cati bani primeste??? Exact 2.000$/luna... o avut un contract pe vro 10 luni (cred - nu dureaza mai mult un sezon)... deci in total 20.000$ pentru un jucator care ar avea loc si in Euroliga.

Langa Clavon, Bulatovic... (nu vreau sa devin jignitor aici) nu cred ca e loc de comparatie! Sunt zeci de jucatori romani mai buni decat Bulatovic....

asta e parerea mea... probabil iarasi imi vor sari cativa in cap... ca doar Asesoft a luat o cupa europeana... intr-adevar un lucru supertare! Dar S. Ghitza a cheltuit cred ca peste un milion de dolari sezonul asta, si putea sa-i cheltuiasca mai cu cap...

CinstitCuPanoul
15th May 2005, 23:32
Ma io unu zic sa dai slam daca simti ca poti..dar daca esti prea obosit sau nesigur pt ca vii in viteza ..sau iti mai scapa.. o dai in buza din spate...si faze d-astea, dai si tu ce poti..da nu cinstit cu panou' ca vine unu din spate si ti-o lipeste..vezi meciu de azi:D

MadSkillz
15th May 2005, 23:55
Ma refeream la situatia aia cand vii lejer, iti faci pasii cum vrei, sari cat casa si tu pui o oferita d-aia cu ceasu` in inel.

CinstitCuPanoul
16th May 2005, 00:18
Ma daca zici tu ca sari cat casa:D,asta e problema ta,da io unu zic ca daca nu esti sigur...sau prea obosit...sau ti-e frica sa nu te lovesti...dai oferita:D...si la inel..nu cu panoul...ca vine maimuta din spate=))

MadSkillz
16th May 2005, 00:31
Nu ne intelegem, nu EU sar cat casa.Vorbesc de cei care chiar sar mult, sunt si mari, o dau lejer de sus DACA vor .. dar nu vor.Liberi, odihniti, fara riscuri.Oferita.Wtf ?

CinstitCuPanoul
16th May 2005, 00:49
Ma nus ce sa zic...nu sunt in situatia lor ,dar ii mai inteleg...poate ca nu sunt genul de dunkeri...la noi in tara e frecventa treaba.
Ce-i drept,nu sunt prea multi spectatori,exceptand meciurile echipelor din provincie mai bune,meciuri prea putine televizate...asa ca nu e interes pt spectacol.

MadSkillz
16th May 2005, 01:02
la noi in tara e frecventa treaba.

Cred ca exact asta se intreaba cel care a deschis topicul.De ce e asa?

Cat despre spectatori, cred ca mai degraba spectacolul ii atrage pe ei, decat invers.

marinike
16th May 2005, 13:02
eu cred k ar fi normal ca fiecare club sa aiba o strategie de atragere a spectatorilor la sala. pe langa jocul propriilor echipe(element esential pt public) s-ar putea organiza in pauze diferite concursuri,spectacole(nu ma refer la cele de gen canta blondy sau stefan banica).
de asemenea fiecare club ar trebui sa-si promoveze cat mai bine jocurile de pe teren propriu (programe de meci,afise prin oras sau reclama la tv si in ziarele locale)
plus k daca fiecare club ar investi(si nu o suma exorbitanta ) intr-un jucator precum clavon sau un sarb"automat de 3 pct" atunci nivelul spectacolului in divizia a s-ar ridica simtitor

1/2Om1/2Belea
16th May 2005, 13:09
io zic ca spectacolul este si trebuie sa fie nimic altceva decat o colaterala fericita a performantelor desavarsite. cate faze de spectacol se fac in fotbalu de la noi, fratilor, comparativ cu fotbalu de afara ? slabut! si totusi fotbalu e number one! de ce ? evident, nu de spectacol. alte chestii aduc oamenii in tribune acolo. momentan, din pacate, este lipsa de educatie, nevoia de a urla si injura, tzigania, si altele... in principal... nu e fara exceptie.

daca oamenii se vor antrena mai bine, juniorii vor fi mai multi, mai bine pregatiti, campionatu intern mai tare, mai multi oameni plecati si veniti din si inafara, nivelul va creste, oamenii vor putea sa sara si sa se miste mai bine cu totul, vor da si de sus mai bine, spectacolul va fi mai tare. spectacolul nu poate fi TZINTA PRINCIPALA! a nimanui! doar dorintza publicului. tzinta tuturor e undeva printre bani, victorie, faima, etc... spectacolul e... mai palmat, asa.

marinike
16th May 2005, 13:21
despre fotbalul de la noi si spectatorii lui eu cred k e si alta poveste
oamenii, am impresia, k la fotbal traiesc din amintiri,din performantele stelei,ale lui dinamo si craiovei si se duc la meciuri cu speranta k vor fi ca inante,ca acela va fi un "moment zero" la care va reincepe si la noi frumosul cu toate ca in tribuna mai intalnesti si cate un mm stoica
putini stiu insa performantele echipelor romanesti(sau ale romaniei) la baschet si putin sunt cei care se duceau atunci in sali. nu exista mituri in baschetul romanesc si nicaieri nu se discuta(ca in fotbal) ca a aparut noul muresean sau ca s-a nascut un al doilea costel cernat. deci iata o diferenta

in alta ordine de idei si out of topic frbaschet editeaza vre-o revista de specialitate sau exista in tara vre-o publicatie de acest gen?

alexalex
16th May 2005, 13:35
- pentru eddy
nu pot sa cred. dupa ce Asesoft castiga o cupa europeana avand aproape cel mai mic buget (doar bulgarii au avut un buget mai mic) marele analist eddy vine si spune ca cei de la Asesoft nu au habar de transferuri.atunci cine dracu a castigat cupa asta si castiga si campionatul lejer? putea sa cheltuiasac banii mai cu cap? ASESOFT o sa castige anul asta tot:cupa europeana, campionatul si cupa Romaniei (ce se putea face mai bine?.baschetul a inceput sa fie dat din ce in ce mai mult la televizor si prin ziare. si eu cred ca un merit in toata treaba asta il au si conducatorii de la Ploiesti) Vulc hai sa fim seriosi citese forumul suporterilor din Sibiu sa vezi cat de injurat e Vulc.de aici imi dau seama si cat baschet sti cu adevarat.
Cateva mesaje mai devreme le spuneai Asesarb, hotaraste-te ca esti putin cam bulversat: Asesarb sau sarbii nu au valoare.

nu se poate sa compari un mascarici (care a jucat in Elvetia si Olanda, cea mai mare performanta a lui a fost ca a jucat o finala ) cu nici un jucator de la Asesoft (Buralcu - jucator de Euroliga cand vrea, Helcioiu, Apostol, Levi) .
eu l-am vazut jucand la noi la Ploiesti pe Darnel cand nu a facut nimic ( a dat 10-15 puncte si a futut o gramada de mingii) si la Sibiu cand iar a jucat normal. probail ca face spectacol cu Rapid,Brasov, Iasi.... Dar daca vrei sa vezi numai spectacol, il iei pe Clavon si va duceti amandoi la circ. La Globus. ii dai un panou si o minge de bachet si il pui sa sara o zi intreaga si sa dea de sus.
Daca vrei sa vezi baschet, joc de echipa, APARARE, faze colective daca vrei sa vezi performanta atat sportiva cat si in cea ce priveste transferurile si rezultatele, te urci in tren si vi la Ploiesti.
Cum dracu poti sa spui tu despre Bulatovic dupa trei meciuri vazute la televizor ca e nul.eu am vazut toate meciurile inclusiv cele din FIBA CUP si stiu cat de mult ne-a ajutat (e singurul 5 adevarat din tara. daca ai idee ce inseamna asta. Stanescu se mai apropie). Atunci cand au venit cei de la Fiba la Ploiesti au dat un interviu si au spus ca singurul jucator de la Asesoft cunoscut de ei este Bulatovic (super jucator au zis toti) si apare un papagal din Sibiu care il compara pe Buli cu cine? cu o maimuta de circ careia ii dai un balon si o pui sa sara si ea sare intruna si papagalu' e fericit vede o maimuta care sare si care si dribleaza.
Vorbeai de Euroliga. Iti spun eu cine a jucat acolo nu cine ar putea sa joace:Bulatovic.
Poate ca am fost putin cam nervos da m-am cam saturat: toata ziua ce frumos e la Sibiu, ce suporteri, cea mai tare galerie, ce sala, ce face Vulc, cel mai bun cel mai frumos cel mai spectaculos (Darnel) si cand colo ei nu au fost in stare nici macar sa joace semifinala (au castigat un meci cu Clujul si ala furat cu arbitrii).... dar poate ca nu as fi zis nimic daca in toate aceste ode inchinate echipei din Sibiu ar fi fost vorba numai despre echipa CSU Sibiu. dar acolo apar tot felul de atacuri legate de Asesoft (ca nu au public, ca nu e atmosfera in sala, ca suporterii sunt tigani, ca sarbii nu sunt buni, ca s-au cheltuit prea multi bani, ca antrenoru e prost,ca nu se pricep la baschet) si astea pe fondul unui sezon de exceptie reusit de baietii de la ASESOFT (jucatori si conducatori - care chiar incearca sa faca ceva pentru baschetul romanesc).

1/2Om1/2Belea
16th May 2005, 13:52
alex, omule, linisteste-te si tu odata, prietene! sa nu faci si tu v-un AVC, te rog! scrii de parca esti rosu ca racu de nervi! chill! si iarta-l putin si pe amicu edi, ca nu a vrut sa jigneasca pe nimeni! el saracu a declarat franc, nu stie baschet, nu se ocupa cu asta. dar io zic ca tre sa-i respectam si lui perspectiva de simplu FAN si ADMIRATOR al sportului, chiar daca ignorant si putin prea partinitor fata de echipa orasului lui. io, unu, nu zic ca mai stiu ceva de baschet, dar chiar daca sunt din Buc, nu mor dupa Dianamo. ba chiar anu asta mor dupa asesoft. si, sa fim sinceri, bietu darnell nu e chiar o maimuta pe minge... asta a fost nedrept. nu e nici miezu, dar ...

cat despre transferuri, aici clar nu cred ca e cinstit sa iei de bun tot ce auzi, bai edi, cum ca nu se pricep, bani pe geam, abureli. ideea e ca, toate ca toate, da uite ce rezultate au baietii din ploiesti! iar bulatovic, frate, n-o mai avea el 25 de ani, dar... frate, inca joaca. si la ce palmares are... SUPERPALMARES! si ce brand! :) nu cred ca puteau sa-l ia pe mai putini bani. sarbii, chiar daca sunt FOSTE valori, adusi intr-o tara cum e a noastra, nu pot decat sa ajute nivelul baschetului. doar prin mentalitatea lor si tot e ceva dupa care putem sa ne bucuram ca avem ocazia sa invatam de la ei! sarbii fac treaba.

caseta
16th May 2005, 15:28
aici are dreptate jumi-juma
daca ar veni divac aici, cum e el cu spatele rupt, in RO ar fi un zeu. ar fi starter si in caruciorul cu "rotine" :D

mishu
16th May 2005, 15:51
cine face exercitii de scheme cu finalizare de dunk ori e cretin, ori nu e antrenor, ori vine dintr-un secol foarte foarte indepartat
steaua avea schema de aleyoop din repunere acu vreo 10 ani... paun repunea lateral... direct la inel... iar barbu venea de la trei puncte pe blocaj vertical si o infigea... (bine nu stiu cati din cei de pe forum stiu despre cine vorbesc... dar la vremea aia cei doi chiar jucau baschet...)

eddy_jozsa
16th May 2005, 15:53
@marinike: F interesanta ideea ta despre aducerea spectatorilor in sali, cred ca merita sa deschidem in curand un thread numai pe subiectul asta.

@jumate: Ma adresez intai tie, ca lui alexalex ii tai o felie mai mare. Deci, eu ("saracul de mine") n-am zis ca nu stiu baschet. AM ZIS CA NU JOC! Na, si avand in vedere ca si tu ai zis ca savurezi baschetul mai mult din fata tv-ului, fara sa joci, avem ceva in comun, right??

Totusi, "ignorant"... de unde pana unde???? Mi-am spus punctul de vedere care mai e impartasit si de alti oameni.

Si "nu e cinstit sa iei...tot ce auzi" nu inteleg... (alex)² sa nu ia, sau eu??? Ca eu, n-am auzit asta nici unde, e o parere pur personala, ca Bulatovic e slab!

In rest, pace tie... postul a fost cat de cat civilizat, ponderat, de bun simt!

@alexalex: (ironie ON) Vai, imi cer scuze de la Domnia sa, omul care este in fruntea baschetului european. Cum am putut sa ma leg de cea mai buna echipa de baschet din istoria planetei, si mai ales de cel mai cel spectator din Ploiesti??? O sa regret momentul asta toata viata.
(ironie OFF)
Nici nu stiu cum sa incep. Poate prin a-ti prezenta o afirmatie de-a mea din postul anterior: "ca doar Asesoft a luat o cupa europeana... intr-adevar un lucru supertare!" Mediteaza putin asupra ceea ce am scris eu aici, si spune-mi dupa aceea cat de "jignitoare" ti se pare afirmatia. Am mai zis ca sigur imi va sari cineva in cap... nu insist acum asupra faptului ca am avut dreptate :D
Cat despre postul tau, din ce ai scris inclin sa cred ca ai avut o oglinda in fata cand ai zis de n ori de mascarici si papagali. Cand o sa fii tu in stare sa faci ce face Clavon (nu exista nici o indoiala ca e printre primii 5 jucatori din tara - dar vad ca nu te intereseaza parerea oamenilor civilizati), atunci ai dreptul sa comentezi! In rest, felicitari pentru acuzele tale rasiste, care, exprimate in viata reala ti-ar fi putut aduce un dosar penal sau o amenda grasa. Hai sa analizam odata ce ai spus. Odata chestiile pro-CSU care cica le-am spus de-a lungul timpului.

"toata ziua ce frumos e la Sibiu, ce suporteri, cea mai tare galerie, "
accepta situatia, asta e adevarul... nu cea mai tare galerie, dar una cinstita in comparatie cu cea de la voi. Oricum, conteaza spectatorii din intreaga sala... mai buni sunt spectatorii care sunt in numar mai mare, si mai activi. Deci... anul asta poate cu dubii... dar tot Sibiul e fruncea.

"ce sala, "
Nu stiu de unde ai scos asta, oricum, ma amuza. N-am spus nici un cuvant de sala din cate tin minte, dar daca tot imi amintesti, sala Transilvania (construita in 1998) a fost la momentul acela cea mai moderna sala din Europa de sud-est, si in continuare este printre cele mai frumoase din tara.

"ce face Vulc"
Ce face Vulc?? Cred ca intrebarea corecta ar fi "ce ar face Vulc cu 1 milion $, sau ce ar face tandemul Iacobescu/Ghita/Jojic cu 100.000 euro (bugetul CSU)". N-am pus intrebarea asta, pentru ca nu are sens... dpdv financiar, Ploiestiul baschetbalistic se poate considera un loc sub soare. Dar nu inseamna ca va ramane asa pe termen lung.

"cel mai bun cel mai frumos cel mai spectaculos" (jucator)
Da, e cel mai spectaculos din Romania, la ora actuala. Intreaba pe cine vrei. Cel mai frumos?? Asta n-am zis, mie de fel nu-mi plac barbatii, sa stii. :P Cel mai bun?? Nici asta n-am zis, dar cert este ca a avut cea mai mare medie de puncte (poate si cea mai mare de assisturi), si astfel e printre cei mai buni jucatori din divizia A.

Si hai sa trecem la "tot felul de atacuri legate de Asesoft":

"ca nu au public"
in sezonul regular cat si in primele faze din play-off bate vantul prin sala Olimpia... pacat ca nu exista statistici pe site in privinta asta.

"nu e atmosfera in sala, ca suporterii sunt tigani"
Atmosfera este in sala, am mai scris in alte parti, da desigur chestiile astea nu le vezi. Cat despre galerie, un club care vrea sa scoata capul in Europa nu ar trebui sa plateasca niste oameni de mana a 3-a sa incurajeze echipa.

"ca sarbii nu sunt buni"
Am zis ca Bulatovic si Djaletic nu merita salarii atat de mari! Daca mai gasesti ceva despre ceilalti sarbi, da te rog un copy/paste, ca eu nu tin minte sa fi zis ceva de ceilalti!

"ca s-au cheltuit prea multi bani"
N-am zis, e foarte bine daca sunt atatia bani pt un club de baschet. Am zis doar ca managementul putea fi mai bun, mai eficient, chiar daca pt sezonul acesta au fost atinse toate obiectivele.

"ca antrenoru e prost"
Raman la parerea asta. A si ingropat nationala... sunt multi antrenori care ajung faimosi doar pentru ca au un lot superb, cu jucatori foarte buni, care castiga indiferent de ce face sau nu face antrenorul.

Priveste adevarul in fata, Asesoft (si nici o echipa de pe planeta) nu va fi niciodata o echipa perfecta din toate punctele de vedere.

Si locul tau cred ca e la sportul cu scuipatul, pe stadioane gen Ghencea, Stefan..., Giulesti sau chiar Ilie Oana. Acolo sunt o gramada, mii, zeci de mii de oameni ca tine care asteapta sa savurezi un meci de fotbal langa ei, mancand seminte. Pacat ca nu esti superbogat, ai fi devenit un al doilea Gigi Fecali.

Pentru ca la baschet e altfel!! Citeste putin regulamentul de pe forum... a aparut acum 2 zile... citeste ce scrie despre bun simt si respect, dar nu cred ca vei intelege.
Totusi, incearca sa lasi deoparte impresiile tale de sudist de mahala, pentru ca forumul Onlinesport e un loc unde se intalnesc oameni civilizati, cu bun simt. E ultima oara cand ma adresez tie personal.

Din nou tre sa-mi cer scuze de la oamenii civilizati de pe forum, ca am deviat de la subiectul "De ce slam?", si ca am intrat intr-o polemica ieftina cu un om care nu merita nici macar atat.

danrogojan
16th May 2005, 16:00
Propun ca echipele din divizia A sa faca 1 antrenament pe saptamana in Plumbuita.

caseta
16th May 2005, 16:42
cine face exercitii de scheme cu finalizare de dunk ori e cretin, ori nu e antrenor
eu vb de dezvoltat tehnica individuala, nu de exersat scheme cu finalizare pe dunk. schemele exersate ar tre sa puna un jucator in situatia de a arunca singur sub panou (ideal). daca el da de sus sau da o oferita basita ... fiecare dupa puteri.

sudist de mahala
de acord cu tine cu fotbalistii si ce se intimpla pe stadioane. daar ... de aici pina la "sudist" ???? wtf ??? asa ma distreaza cind vad ce porniti sunt unii din provincie pe bucuresteni. ma distreaza mai ales cind pare o chestie pornita din invidie .... :D
nu ca eu as fi mindru ca sunt bucurestean, e un oras mizerabil, cu idioti care isi arunca gunoaiele pe fereastra de la bucatarie (tot o vad eu pe o retardata care sta in blocul de vizavi care face asta). dar .... sudist ?!?!?!?!

tarania a carei quintesenta sunt d'alde becali si ai lor, e in mare parte general valabila pt tara asta. asa ca sudist, nordist, estist sau vestist :P .... same shit.

danrogojan
16th May 2005, 17:12
south south bronx
used to have little now i have a lot

eddy_jozsa
16th May 2005, 18:07
n-o lua personal caseta...

oricum... ai dreptate ca nu am pe ce sa fiu invidios... e drept... sunt umpik pornit pe bucuresteni (pe unii), dar de data asta sintagma "sudist" era indreptata catre omul "da Ploiesti". Si tocmai de aceea am pus si "de mahala", sa nu se creada ca spun "sudist" intr-un mod jignitor. Deci putea fi, cum zici tu, si un vestist de mahala, si un estist de mahala, si un nordist de mahala. :P

xmldeveloper
16th May 2005, 18:10
Personal am vazut pe Floreasca un Alley Oop al lui Barbu cu mingea prinsa cam la 1m de cos. Nici acum nu-mi vine sa cred. Pacat ca pe vremea aia camerele digitale la preturi decente nu se inventasera in Romania :)

eddy_jozsa
16th May 2005, 18:11
Lol, vad ca lumea isi aminteste mai bine ce facea Steaua in anii 90 decat ce face Dinamo sezonul asta... cum era pe-atunci?? Cata lume mergea in Floreasca??

Raptor
16th May 2005, 18:41
in alta ordine de idei si out of topic frbaschet editeaza vre-o revista de specialitate sau exista in tara vre-o publicatie de acest gen?

Da, FRBaschet Magazin

xmldeveloper
16th May 2005, 18:42
Acum mai bine de 10 ani spre 15, in general mergeau la meciuri cei care aveau legatura cu baschetul in orice fel (juniori pe la css-uri, prieteni, prietene etc). Adica Floreasca era relativ goala, sala Dinamo parea mai plina (din motive de volum), Paul Helcioiu la un moment t=t0 juca la liceul RATB si dadea slam cu 2 maini, pe vremea aia avand pe la 1.70 (poate mai mult) si aia de la Harlem veneau in Romania si te lasau cu gura cascata. Si cam asta era tot. Nu existau casete inca :)

caseta
16th May 2005, 18:43
south south bronx
used to have little now i have a lot
parca era
"I'm still, I'm still Jenny from the block
Used to have a little, now I have a lot"

anyway, melodia era initial a lui beatnuts. ii zice "watch out now". jenny si curu ei mare nu au originalitate. :no:

Raptor
16th May 2005, 18:46
Eu folosesc melodia pentru a-mi arata cresterea p... dar cum ziceam, poti sa te referi si la detenta :D

eddy_jozsa
16th May 2005, 18:48
Hehe... moooama in cate directii a deviat threadul asta, cred ca nu mai pot numara pe o mana :D

Mama ce canicula e azi... ma topesc... hell... de maine merg in pantaloni scurti prin oras... si la voi e asa cald??

Si, ca sa nu zica lumea ca nu vb la subiect :D : Cred ca cine da astazi dunk oboseste mai repede decat dunkerii de iarna de exemplu. Un avantaj aici cred ca vor avea si negri, ca vin din zone mai insorite si sunt obisnuiti cu caldura. Asta daca nu cumva sala are aer conditionat. :P

Raptor
16th May 2005, 18:51
Domne, Rares Apostol a concurat la Dunk Contest Floreasca, a dat de pe 2 de pe la libere, pe spate etc. Iar in meci, e un jucator lent, sare 20 de cm etc. E chiar ... erm... :ciocan: .

thekobe
16th May 2005, 18:53
krs 1

Raptor
16th May 2005, 18:57
krs 1??? WTF?

MadSkillz
16th May 2005, 18:58
Cand o sa fii tu in stare sa faci ce face Clavon, atunci ai dreptul sa comentezi!

Cred ca nici tu nu poti face ce face Bulatovici :) Propun sa avem voie in continuare sa vorbim despre baschet chiar daca nu jucam , si despre dunk-uri chiar daca nu dam. :P

Danila
16th May 2005, 19:02
a dat de pe 2 de la punctata....nu de lpe la libere...si sincer...nu m-a impresionat deloc si nu a impresionat pe nimeni acolo.Tot danutz,stefan mare si stefan cusursuz au fost miezu...ultimul a reusit doar un dunk dar a fost destul de tare...self alley oop cu moara...ca sa nu zic de danutz cu self alley oop cu rider...apostol, sarea de pe 2 de unde putea si el si dadea de sus...la cat de mare e nici nu avea nevoie sa se forteze prea mult

MadSkillz
16th May 2005, 19:06
steaua avea schema de aleyoop din repunere acu vreo 10 ani... paun repunea lateral... direct la inel... iar barbu venea de la trei puncte pe blocaj vertical si o infigea... (bine nu stiu cati din cei de pe forum stiu despre cine vorbesc... dar la vremea aia cei doi chiar jucau baschet...)

Paun a jucat prin Onoare cativa ani.Acum parca e la Targoviste, in B.Barbu a mai jucat la Steaua si cand era in B, in ultima vreme nu l-am mai vazut decat la Spiru, in echipa facultatii.Si ne-a oferit o mica demonstratie de forta si nervi anul trecut la Ploiesti, la streetball.Impreuna cu Sandulache. :)

eddy_jozsa
16th May 2005, 19:15
Cred ca nici tu nu poti face ce face Bulatovici :) Propun sa avem voie in continuare sa vorbim despre baschet chiar daca nu jucam , si despre dunk-uri chiar daca nu dam. :P

Da maih... aici ai dreptate... dar eu nu primesc 150.000$.
Totusi, am zis ca Bulatovic e un jucator slab, in comparatie cu banii pe care ii primeste... la care individul vine cu chestii gen mascarici, papagal si altele, fara nici o gandire logica... :headbang:

Oricum, e o diferenta de la un om subiectiv, care e subiectiv ca na, s-a atasat intr-un fel de echipa lui de suflet (multi de aici suntem asa), ...la un om care jigneste pe toata lumea daca cineva nu-i vede echipa prin ochelari roz. :jerk:

P.S. Si ce pacat ca nu stiu cum arata un inel de sus... eu cu inaltimea mea de 1,72 si forma de atlet (95 kg) :rolleyes:

juniorul22
16th May 2005, 19:49
Da, FRBaschet Magazin
de unde se poate procura?pret?calitatea info?

Raptor
16th May 2005, 19:56
Se poate procura on-line din cate am impresia. Calitatea informatiei cred ca e destul de buna, singuru dezavantaj e ca nu prea e de gasit, iar online e destul de greu de facut rost. Sau cred ca merge si prin posta nu stiu. www.frbaschet.ro ... tre' sa scrie pe acolo sau intreaba-l pe Draghici Razvan cum sa faci rost de ea. draghici.razvan@ecardinal.ro e adresa lui.

eddy_jozsa
16th May 2005, 20:02
Pretul este de 50.000 lei/buc (apare de 4 ori pe an parca, sau odata la 2 luni), si poate fi comandata prin mail (adresa o gasesti la frbaschet.ro, n-o mai stiu exact). Iti vine acasa prin colet cu ramburs. Eu primisem primele 4 si mi s-au parut faine, au destule informatii, atat pt suporteri cat si pt insideri (antrenori, jucatori etc)

1/2Om1/2Belea
16th May 2005, 22:30
gandindu-ma la motive pentru "de ce nu slam?" imi tot zic: pt ca nu e asa usor... nu mereu! chiar daca ai 2 m jumate, sari 1 metru, cred ca tot ti se pun la un mom dat niste pitici pe creier, frate, mai ales cand NU esti singur cu panoul. treaba e ca... schemele cu finalizare prin dunk nu sunt scheme propriuzise pt asta. ele sunt scheme pt ca un om sa ramana cumva liber cu panoul. asta nu inseamna ca e gandit-a pt dunk. insa e gandita ... logic, pt un BIG MAN, respectiv unu care poate destul de bine sa o rupa de sus.

alexalex
17th May 2005, 11:36
de ce nu slam? o sa pun si eu o intrebare : cine ii plateste banii lui Carutasu care s-a accidentat cand incerca sa dea de sus? (poate cu el in teren aveau cat de cat o sansa sa castige macar un meci si sa ia toata echipa niste bani, plus sanse la titlu ). La noi daca un jucator se duce sa dea de sus e imediat faultat (uneori chiar foarte rau). am vazut cateva faze destul de nasoale (chiar cu jucatori de la Asesoft): exemplu Helcioiu la Sibiu pe sfarsit de meci a facut un fault f dur, in primul meci din finala Apostol a vrut sa fac un aleyoop si Popa mai avea putin si trimitea la spital ... si multe altele in foarte multe meciuri. Plus aparare cand echipa se apara zona asa cum s-a aparat Dinamo la Ploiesti 3 sferturi de meci e destul de greu sa dai de sus...

"ce face Vulc"
Ce face Vulc?? Cred ca intrebarea corecta ar fi "ce ar face Vulc cu 1 milion $, sau ce ar face tandemul Iacobescu/Ghita/Jojic cu 100.000 euro (bugetul CSU)". N-am pus intrebarea asta, pentru ca nu are sens... dpdv financiar, Ploiestiul baschetbalistic se poate considera un loc sub soare. Dar nu inseamna ca va ramane asa pe termen lung.

ce face Vulc cu un milion? repet vezi ce scrie pe forumul suporterilor din Sibiu despre Vulc si ce a spus Big Ghita despre el.
cat despre tandemul Ghita/Iacobescu vezi ce au facut acum 3 ani cand echipa a promovat si a jucat semifinala cu Dinamo - a castigat un meci si v-am batut si la voi acasa.si avea un buget mai mic decat cel de la Sibiu.

Si locul tau cred ca e la sportul cu scuipatul, pe stadioane gen Ghencea, Stefan..., Giulesti sau chiar Ilie Oana. Acolo sunt o gramada, mii, zeci de mii de oameni ca tine care asteapta sa savurezi un meci de fotbal langa ei, mancand seminte. Pacat ca nu esti superbogat, ai fi devenit un al doilea Gigi Fecali.

din cate imi aduc aminte tu te-ai fotografiat - poza e pe forum si a iscat cateva replici ale celor din Cluj- in sala la Cluj cand le aratai muie spectatorilor si jucatorilor din Cluj (lucru repetat de altfel si aici pe site de data asta pentru jucatorii de la Asesoft) - si acum esti intrigat ca galeria din ploiesti a strigat muie Dinamo. Cat priveste meciurile de fotbal nu cred ca sunt singurul iubitor de sport in general prezent pe acest forum. si daca tot a venit vorba de atmosfera cel mai mult mi-a placut pe Ghencea la un meci ROMANIA-Ungaria cine a fost acolo stie de ce! (superb). iar la baschet ce a fost la Finala FIBA CUP de la Ploiesti o sa fie destul de greu de egalat.
cat despre acuzatii rasiste ce pot sa spun: l-am comparat cu o maimuta pentru ca o maimuta sare tot timpul si tu poti spune de Bulatovic ca e inalt ca o girafa asta nu inseamna ca sunt acuzatii rasiste. esti putin cam frustrat amice.
cam atat.

eddy_jozsa
17th May 2005, 14:59
:hmm: aha, taaaaaaare interesant... adorm aici... fain ca dezgropi meciuri de sezon regular de acum 2 sezoane... mai consulta-ti odata statistica... si vezi cat a fost rezultatul la meciul tur Asesoft vs. CSU!!! Iti zic eu... a castigat Sibiul... oricum sezon neimportant, CSU pe 6, Asesoft pe 4... si nush cat conteaza un meci castigat in fata lui Dinamo, daca seria era phootota oricum. De bugetul din sezonul ala sunt convins ca habar n-ai, nici cel al Asesoftului, nici de cel de la CSU. :mda:

Daca vroiai sa te lauzi cu ceva, acceptam sa-mi zici ca in intervalul primavara 2003 - toamna 2004 (adica de la meciul ala de care vorbesti tu, timp de un an jumate), CSU a pierdut vro 7-8 meciuri oficiale in fata lui Asesoft. Dar ma rog, asta e un detaliu pentru cunoscatori.

Frustrat e cel care isi etaleaza lipsa de bun simt si de respect, si care jigneste. (astazi vad ca nu mai e cazul la tine... bravo ca te-ai linistit.

la subiect: intr-adevar, riscul de accidentare la slam e destul de mare... mai ales daca vine o matahala din spate si te faulteaza tzaraneste!

La cate faze am vazut anul asta la CSU (nu zic care jucator da slamurile la noi, ca iar imi sare lumea in cap, iar cei ce cunosc, stiu despre cine-i vorba :D), jucatorul acela putea sa-si rupa toate oasele cu putin ghinion. Vedeti in poza de exemplu (cel care faulteaza are 2,10 sau asa)

Raptor
17th May 2005, 15:24
Ala mare zici ca e Jeff Foster. Din spate :D . Mi se pare mie sau ala mai mic are coada? E femeie? Nu stiam ca s-au admis echipe mixte. Ce se schimba vremurile...

caseta
17th May 2005, 15:50
iti zic eu cine ar tre sa plateasca daca un jucator se accidenteaza (evident, daca ar fi vorba de o tara civilizata, nu de una care e la marginea hartii cu tari civilizate) - asigurarea. si sa nu sariti ca de unde bani de asigurare, ca una, ca alta. asigurarile, chiar daca scumpe, ar putea rezolva o circa de probleme. adevarat, cind cistigi, prima de asigurare mai maninca din profit, dar cind da cite un dezastru peste tine, nu ramii in curu gol. ex - daca toti aia care isi pierd casele in inundatii, alunecari de teren etc ar fi asigurati nu ar muri dupa aia de foame si de frig si nu ar plinge la guvern dupa bani (banii nostri ai tuturor, pina la urma). e adevarat, sunt prea needucati si neinformati pt asta, dar chiar daca le-ar zice cineva de asigurare si rata ar fi accesibila, tot nu s-ar asigura, sunt convins - chestie de mentalitate.

1/2Om1/2Belea
17th May 2005, 16:40
lasa-i pe saracii cu casele! nu are nici un fel de sens sa-i mentionam aici! mai bine facem o donatie! cu asigurarile, da, are rost ce zici, dar pana sportu nu a fost cat de cat dezvoltat, nici companiile de asigurari nu prea dadeau doi bani pe impresiile de baschet, si nici jucatorii, nevalorand prea mult, din cauza sportului de fecale, nu se preocupau sa-si asigure VALOAREA. asta sigur ca se va rezolva pe viitor, incetu cu incetu, pe masura ce si sportul ia amploare. e clar, or sa valoreze toti mai multi bani, ca lumea va fi interesata de meciuri, si atunci vor avea si ei pretentia sa FIE SIGURI; si cluburile vor avea intentia sa nu iasa intr-o superpierdere, etc. toate astea NU AU CUM sa nu se intample. si inca nici nu va mai fi mult. fitzi atentzi la urmatorii cativa ani. nu zic ca maine, dar... nici peste 30 de ani!

eddy_jozsa
17th May 2005, 20:10
Ala mare zici ca e Jeff Foster. Din spate :D . Mi se pare mie sau ala mai mic are coada? E femeie? Nu stiam ca s-au admis echipe mixte. Ce se schimba vremurile...

Nunu... cred ca e barbat... cert e ca-i cel mai mic jucator din divizia A... are in jur de 1,60m. La Forex Brasov face pereche cu #6, jucator care are 2 chibrituri lungi in loc de picioare. :D Ma repet inca odata... f bine ca s-au salvat baietii de la retrogradare. /hello

Cat despre asigurari... intr-adevar ar fi necesare...
La CSU a fost odata un scandal, cand Elemer Tordai (jucator din generatie de aur, acum joaca in orasul natal Medias) se accidentase grav, adica pt un sezon intreg. Cred ca nu avea asigurare sau nu mai stiu exact... oricum ceva certuri legate de bani.

Raptor
18th May 2005, 12:36
Hai frate sa terminam cu prostiile! Asigurari? Hahahahaha! Pai aia au salariu ma? Aia traiesc din ce pun in pamant, de unde bani de asigurari. Nu avem noi astia de la oras cu "salarii astronomice", d-apoi aia. Sa fim seriosi. Si ce asigurari sa dai la dezastrul ala national? SA FIM SERIOSI!

caseta
18th May 2005, 13:22
putem sa intram intr-o polemica pe tema asta, dar ... nu are sens. iti zic doar atit: cum ce asigurari sa dai ? dai suma asigurata. se evalueaza terenul + casa + animale + ce mai au ei pe acolo si compania de asigurari le da suma respectiva. acum, cu cit e mai mare suma, e si prima mai mare, dar asa e si normal.

si e adevarat ca nu au multi bani, dar tocmai pt risca sa ramina fara nimic si muritori de foame ar trebui sa aiba grija.

si daca tot am ajuns aici, imi aduc aminte de aia cu alunecarile de pamint. pai cred ca mai mult de juma din alunecarile alea sunt datorate defrisarilor masive. intr-un catavencu nu de mult era o poza cu o padure intreaga in care fusese luata coaja de pe copaci (nu toata coaja, o parte, dar suficient) ca acestia sa se usuce si sa fie taiati "legal". ma scuzati, dar aia care fac asa ceva, merita sa fie ingropati de vii. si daca iti fuge pamintul de sub picioare din cauza ca ai taiat toti copacii care il tineau pe loc, atunci din partea mea nu o sa vezi mila.

xmldeveloper
18th May 2005, 13:40
Am si eu o nemultumire aici si tin sa mi-o manifest desi nu mai are legatura cu topicul - deci taiem paduri fuge pamantul, etc, problema noastra, relativ e ca si cum iti tai singur craca, dar cand pui picatura la radacina rosiei si o faci din verde rosie intr-o zi, sau cand cultivi cartofi modificati genetic, sau ceapa de au gust de plastic - atunci e cam magarie ca dai la altii si se imbolnavesc. Deci rusinica bai tzaranilor, rusinica - sa va dau in cap cu rosia voastra ca trece musca pe langa ea cu un dispret evident. O sa imbolnaviti poporul asta ca sa va imbogatiti voi. Huuuuooo !
Dupa revolutie a aparut mentalitatea "cumpara romanul, consuma, injura si asta e, cumpara iar ca nu are ce face". Urat foarte urat. Imi pare rau pentru off-topic insa mi-am amintit cum arunc zilnic mancarea si cat de dor imi e de o salata de rosii naturale cu ceapa nene :)

smiley19
18th May 2005, 14:45
Imi pare rau ca te contrazic dar legumele sau orice cultivate de tarani fiecare in propria gradina mi se par mai sanatoase decat toate rosiile turcesti sau stiu eu de unde le mai aduc. In orice caz alea care arata perfect e foarte clar ca is pline de chimicale.

caseta
18th May 2005, 14:55
:-)))
nu fii asa sigur. e posibil ca din cauza faptului ca sunt saraci si needucati si neinformati si poate ii si doare in brisca, taranii romani sa foloseasca ingrasamint chimic care nu mai e folosit in vest de jde ani din cauza ca s-a dovedit toxic. asa ca ....stati voi linistiti, ca nu cred ca sunt multi tarani (din aia care cultiva ca sa vinda) care nu folosesc ingrasamint chimic. si daca la altii ai cum sa il tragi la raspundere daca te imbolnaveste (proces si ii iei si haina de pe el), mi se pare mie ca acolo exista mai mult simt de raspundere decit aici unde e mentalitatea de "e, si ?? ce o sa imi faca ?". daca te imbolnavesti de la niste legume/fructe luate din piata, "prinde orbu, scoate-i ochii". cum arati tu ca ai luat de la taranu X ??? in afara la procese din astea se dau sute de mii si milioane de EURO despagubiri. la noi ride judecatorul cu curu de tine.

but enough off topic. sa ne intoarcem la "oile" noastre care joaca basket. :D

Raptor
18th May 2005, 17:16
La nea Jiji? :D

marinike
18th May 2005, 17:28
La nea Jiji? :D
sa ne fereasca dumnezeu sa avem si noi,in baschet, un nea jij-cu toate personalitatile lui :)

1/2Om1/2Belea
18th May 2005, 21:23
deci frate XMLdeveloper, linisteste-te odata cu rosiile alea cu ceapa, ca inca n-a venit vara! o sa vina si or sa fie detule rosii... cu zeama multa, cum iti place tie, las ca stiu io, castronu plin de zeama, mm mmmm, sa inmoi painea proaspata in el, cu ceapa, cu branza, cu tot!

ia uitati numa unde am ajuns cu discutia, fratilor, daca e posibil asa ceva?!?!?! si cum ???let-s fuck it !

smiley19
18th May 2005, 21:50
Mie cel putin mi-ar fi frica sa incerc un slam chiar daca raman liber cu panou gandindu-ma ca vine vreun "mare aparator" si-mi sufla mingea incat sa ajung in spital. Si aici cred ca e vorba pe undeva de mentalitatea jucatorilor.
PS: parerea mea

nr15
19th May 2005, 09:06
daca iti e frica ...poti sa ratezi si punanad mingea lejer pe panou

mishu
19th May 2005, 11:19
sigur asta e sectiunea nba baschet a forumului onlinesport? ca atunci cand am deschis aceasta ultima pagina am avut impresia ca am nimerit pe un forum al studentilor la agronomie...

1/2Om1/2Belea
20th May 2005, 17:06
oare e mai SPECTACULOS un cos de sus decat e EFICIENT un cos de 3 puncte ???

danrogojan
20th May 2005, 17:31
dar oare e mai cruciala o aruncare de la libere in ultima secunda din primul overtime la scorul 93-93 decat e de jenant eric dampier in fata lui amare?

1/2Om1/2Belea
20th May 2005, 19:06
deci frate, nu m-am putut abtine sa nu ma cac pe mine de ras dupa replica asta! geniala ! era sa mor ! suuuuuper ! respect pt umoru asta! si bafta la streetball, dane, si la concursu de dunkuri!!!