PDA

View Full Version : Jucatorii pt Olanda/Armenia

ronaldinho
7th May 2005, 12:11
Avand in vedere ca s-a jucat mai bine de jumate din retur si de faptul ca in Europa, marile campionate se apropie de ultima suta m-am gandit ca ra fi bine sa analizam eventualele solutii pt meciurile cu Olanda si Armenia, meciuri decisive pentru a mai putea spera la o prezenta la Mondiale.
Un prim mare castig mi se par Danut Coman si M. Popa, cu un plus pentru primul, care iese foarte bine pe centrari si stie sa-si dirijeze apararea. O mare problema ramane postul de fundas dreapta, cu Contra iesit din forma ( sper ca un meci cum va fi cel cu Olanda sa-l motiveze cat mai mult pt ca valoare este ), Ogararu e clar in cadere de forma fata de ce a aratat in februarie/martie, de Stoican nu prea s-a mai auzit. Ca si fundasi centrali as miza pe cuplul de la Steaua cu Radoi-Ghionea si cred ca si Flavius Moldovan ar putea intra in calcule. Pe postul de fundas stanga, in lipsa lui Rat l-as pune pe Chivu, mai ales ca olandezii joaca cu un singur atacant si 2 extreme. Astfel, Chivu ar lua in marcaj extrema dreapta a echipei Olandei, probabil Kuijt. La mijloc se pare ca Munteanu e batut in cuie, dar sincer l-as prefera pe Gigel Coman, pe care il consider cel mai bun mijlocas din campionatul intern. Deasemenea cred ca Piti nu va renunta nici la Fl Petre, dar dat fiind faptul ca Oprita este indisponibil de atata vreme, alta varianta nu ar exsita, eventual un Fl Dumitru. Pancu e departe de forma pe care o avea acum un sezon, ca atare cred ca ar exista altii mai buni ca si mijlocasi ofensivi, cum ar fi Plesan, Grigorie sau Balan. Pe partea stanga i-as da credit in continuare lui Mitea. In atac as miza pe Ilie-Mutu, mai ales ca Ilie se pare ca e in plina forma, marcand cam meci de meci in campionatul elvetiei. Mai sunt si alte variante ca si M si D Niculae, Cl Niculescu sau Buga.
In mare, un lot de 22 pt aceasta dubla r fi, in opinia mea:
Coman, Popa ( Curca )- Contra, Stoican, Radoi, Ghionea, Fl Moldovan, Pascovici, Chivu, Stancu ( P Marin - Semeghin :D ( sa vedem care-i sefu el ori Mutu ) ) Petre, Dumitru, Munteanu, Pancu, G. Coman, Lungu, Plesan( T. Balan, Grigorie ), Mitea- Mutu, Ilie, M. Niculae, D. Niculae ( Cl Niculescu, G. Bucur )
Iar ca prim 11: Coman- Contra, Radoi, Ghionea, Chivu- Petre, G. Coman, Plesan, Mitea- Ilie, Mutu.

Paul
10th May 2005, 17:51
Deci din lotul tau : (prea multi rapidisti , Fl. Moldovan , Stancu - poate portari pe Ghencea :))
1) Stancu --- huh , de unde l-ai scos
2) Dumitru ... evident NU
3) Plesan --- iarashi NU
4) D. Niculae --- nu avem nevoie de accidentati
5) Coman... in nici un caz titular
Eu zis asa:

Lobont - Ogararu , Ghionea , Radoi , Chivu - Petre , Munteanu , Pancu , Mitea - Mutu, M. Niculae (Ilie).

R: Popa , Contra ,Pascovici , Caramarin , Cernat , Ilie , G. Bucur

fia
10th May 2005, 17:56
Citeste tot ce a scris... a facut o analiza destul de obiectiva...

Paul
10th May 2005, 18:04
Coman, Fl Moldovan , Stancu , D. Niculae , Buga :evil: / 22
Sa fim serios , F. Moldovan nu a iesit cu nimic in evidentza , Stancu nici atat;
Buga hai sa zicem , D. Niculae exclus mai ales ca revine dupa o linga perioada de pauza ...

Eu am dubii si asupra lui Mutu ... nu stiu in ce forma va fi dupa 7 luni de pauza ?

ronaldinho
10th May 2005, 21:56
atat mutu si daniel niculae sunt jucatori care traiesc pt a juca fotbal. sunt convins ca vor avea o foame nebuna de fotbal. raman la parerile mele. Ghionea a cam dezamagit in ultimele etape. A fost cam spectator la golul lui Badescu, si in plus nu e nici de picior stang. Asa ca raman la parerea mea ca Fl Moldovan ar fi inlocuitorul potrivit a lui chivu, in cazul in care acesta va juca fundas stanga. Iar pe buga, nu l-am bagat in lotul de 22. Ar fi o solutie in cazul in care nu s-ar putea conta pe pancu, ilie sau mutu.
Hai mai zi-mi si tu un fundas stanga, in afara de stancu din campionatul intern. si atunci vorbim. Am facut aceasta selectie avand in vedere si posturile pe care joaca fiecare jucator. Iar portarelul tau e cam iesit din forma. La portari chiar conteaza meciurile pe care le are in picioare.
...plesan a jucat bine in meciul cu olanda, si eu i-as mai da o sansa
...dumitru e un jucator ce poate face diferenta in orice moment, si-ti poate castiga un meci printr-o centrare
...niculae e cel mai prolific atacant din tara goluri/meciuri jucate
...stancu singura alternativa pt postul de fundas stanga, si mie mi-a placut cum a jucat returul acesta; a si dat 3 pase de gol si un gol.

Paul
10th May 2005, 22:36
Fundas(i) stanga :

1) Cosmin Pascovici -Farul Constanta
2) Petre Marin ... varza varza , dar 2 clase peste Stancu ala (in primul rand unde si-a aratat Stancu valoarea... in super meciurile cu Otelul si Gloria ??? )
3) De la rusi :Pompiliu SToica si Cristian Dancia (ambii titulari la Torpedo respectiv Dinamo Moscova).

Asa daca nu luam dupa cine face 2 meciuri in Divizia A bune propun urmatorii jucatori la Nationala :

Branetz de la Poli Iasi --- 4 meciuri fara gol luat din 5 etape
-----
Schumacher - singurul jucator printre mortii Craiovei
-----
Badescu - pentru golul marcat Stelei
-----
Zicu - pentru golul dat cu Brasov

Hai sa fim seriosi , un jucator ca sa joaca in Nationala trebuie in primul rand sa aiba meciuri tari .. pai STancu cate meciuri internationale oficiale are (la echipa de club nu a jucat inca in Europa ... iar la Nationala are 0 selecti) ==> ... 0 (zero) meciuri tari;

Si gandeste`te ca jucam cu Olanda nu cu Congo !

PS.Da de vb de fundas stanga , cand joaca bine mersi Chivu.

ronaldinho
10th May 2005, 23:32
1) pascovici e foarte lent pentru un fundas de banda
2) petre marin e prea batran si pare din ce in ce mai depasit de evenimente
3) pompilica e jucator bun, dar a pierdut multe trenuri
4) Dancia, e intr-adevar o varianta
@P.S. eu vorbeam de o rezerva pt Cristi Chivu, in cazul in care rat e suspendat, nicidecum de un titular.

DaRk_Star
10th May 2005, 23:43
vad ca pe aici se tot bate moneda pe posturile de portar si linia de fundasi,in special banda stanga...
pai mah fratilor,voi credeti ca stam mai bine pe vreun alt post..? poate doar mijlocasul stanga este acoperit bine de mitea,ca in rest domnul cu mila...

sa le luam pe rand:
in poarta cei mai in forma sunt popa si coman (neaparat in ordinea asta),dar daca l-am vedea pe lobby zau ca n-ar fi chiar asa rau,chiar daca baiatu' n-are meciuri in picioare (in maini mai bine zis)...sper ,in schimb, sa nu il vad iar pe arnold,ca dintre cei trei de mai sus plus eventual tudor si curca tot gaseste piturca unu' mai bun...ce naiba,pana si minca e mai sigur ca stelea...

fundas dreapta avem de unde alege,numai ca nu prea e calitatea dorita... contra,ogararu si stoican,trei variante mari si late care sunt asemanatoare ca valoare...eu parca tot pe mana lui stoican as merge...

pe stanga se tot vehiculeaza varianta chivu...ok,chivu s-a lansat (pe cand pleca de la stiinta la ajax) pe partea asta,dar poate ca nu mai da randament asa de bun aici precum in centru (mai ales ca si acolo a cam zbarcit-o cu macedonia),asa ca de ce sa risti doua posturi (fundas central si cel stanga)? asa ca mai bine s-ar alege intre p marin si pascovici,eventual p stoica si dancia,in nici un caz stancu...ca deh,daca rat nu a fost destul de bun in meciul de la bucuresti cu olanda,a trebuit sa ia galben cu macedonia...eh,dar asta o sa i se calculeze la sfarsit lui piti...

fundasi centrali ar trebui,in mod normal,sa mearga chivu si radoi,cu variantele de rezerva ghionea si fl moldovan...simplu,nu? a,ar mai fi si iencsi sau barcauan...dar astia deja nu mai intra de mult in calcule...cat despre vali nastase,a avut o sansa si nu prea s-a remarcat...

postul de mijlocas dreapta pare acontat de petre..nu ca ar fi cine stie ce,dar altul mai bun n-avem...eventual contra urcat,cum juca odata la alaves...alte variante ar fi stelistii dumitru sau chiar nicolita,dar e greu de crezut...ori,cine stie ce alta reprofilare...eh,daca opritza ar fi fost valid...:(

mijlocasul stanga iar e acontat,mitea fiind favorit clar...aici chiar ca nu prea avem solutii..un munteanu fortat sau pancu...sau dica,daca isi revine prin cine stie ce minune...dar mai mult ca sigur mitea este titular...mai ales dupa cele doua goluri din macedonia....

in centru munteanu si pancu par in pole position,cu varianta coman,in functie de inspiratia lui piti sau de dorinta de a risca...totusi,parca ar merge un coman in locul lui pancu,nu? alte variante ar fi cernat,balan,caramarin, chiar si grigorie ori codrea,dar in nici un caz plesan...

atacul se imparte in 2: mutu si cineva...cine va fi acel cineva...? pai,m niculae si d niculae par la fel de indreptatiti,la fel si adi ilie...moldovan a iesit din calcule,la fel si cristea de la steaua...utlima varianta ar fi bucur sau ,eventual, chiar fortarea lui marica sau ganea,in cazuri extreme,desi nu cred ca s-ar impune,deoarece nu au mai jucat de mult...
personal,inca ii regret pe danciulescu si neaga,cu un plus (subiectiv,de altfel) pentru al doilea...
dar deh,poate ca mutu si unul dintre cei doi niculae vor reusi...
(ce-ar fi sa avem un cuplu niculae-niculae,care sa dureze vreo 10 ani de acum incolo si care sa rupa tot in europa...? :) vise...)

iata cum as vedea un lot de 22:

popa,lobont (coman);
stoican,ogararu (contra),radoi,chivu,ghionea,fl moldovan,pascovici,p marin (p stoica);
petre,cernat(codrea),munteanu,pancu,coman,caramari n (balan),mitea;
mutu,d niculae,m niculae,ilie,bucur...

si primul 11:
popa-stoican,radoi,chivu,pascovici-petre,munteanu,pancu,mitea-mutu, d niculae...

ps: stiam eu ca uit pe cineva...pe postul de mijlocas dreapta se anunta mare revenire mare:tibi ghioane...numai ca se pare ca si-a reluat vechile obiceiuri,asa ca nu prea mai da nimeni de el...probabil de asta l-am si omis...oricum,ar merge ca prima varianta de rezerva a lui petre sau chiar titular in locul dinamovistului...

ronaldinho
11th May 2005, 00:06
vezi tu, in mare ai dreptate...dar chivu si radoi, din punctul meu de vedere nu vor fi un culu bun de fundasi centrali, asta pt ca ambii sunt scunzi, ceea ce s-a vazut la primul corner din meciul cu olanda. Trebuie un jucator care la cornere sa stea la coltul scurt, un jucator care poate castiga mingile aruncate la bataie spre atacantii adversi. Iencsi ar fi cea mai buna varianta, dar din pacate vad ca s-a cam lasat

DaRk_Star
11th May 2005, 00:29
vezi tu, in mare ai dreptate...dar chivu si radoi, din punctul meu de vedere nu vor fi un culu bun de fundasi centrali, asta pt ca ambii sunt scunzi, ceea ce s-a vazut la primul corner din meciul cu olanda. Trebuie un jucator care la cornere sa stea la coltul scurt, un jucator care poate castiga mingile aruncate la bataie spre atacantii adversi. Iencsi ar fi cea mai buna varianta, dar din pacate vad ca s-a cam lasat

pai,in cazul asta intra in discutie ghionea...in nici un caz iencsi care,precum ai zis si tu,s-a cam lasat de meserie...
mah,nu asta e problema noastra,totusi...problema e mai mare si mai profunda,plecand de undeva din mentalitatea noastra...eh,metehne vechi,cred ca le-ai auzit de ti s-a luat...

S_EDD
11th May 2005, 15:00
Ar trebui ca Piti sa-l cheme pe Cernat si sa uite de Galca,Ogararu :rosu: si Petre Marin..In atac poate ar fi bine daca l-ar chema si pe Marius Niculae