View Full Version : Cupa Mondiala de schi alpin 2011-2012
TheMentalist
20th October 2011, 21:07
Programul feminin
http://www.fis-ski.com/data/document/1112ladies_june11.pdf
Programul masculin
http://www.fis-ski.com/data/document/1112men_june11.pdf
Cupa Mondiala incepe sambata ca deobicei cu slalomul urias feminin de la Soelden, duminica va avea loc si proba masculina. Discutiile pentru noul sezon le vom purta aici. Din pacate in ultimul an nu am prea avut parte de multe discutii, sper ca topicul sa revina la viata anul acesta.
Deci, cine credeti ca se va impune la Soelden?
miafangina
21st October 2011, 23:53
Ce bineeee ca incepe!
Nu stiu cine se va impune,nici nu sunt la curent cu situatia sportivilor,cine s-a retras,cine revine... o sa aflu mai multe chiar de miine,sper.
TheMentalist
22nd October 2011, 21:05
Prima victorie a lui Lindsey Vonn la slalom urias. Pe locul doi s-a clasat Rebensburg si pe trei Elisabeth Goergl. Pacat ca Poutiainen si Briagnone au abandonat. Maine are loc de la aceleasi ore proba masculina
miafangina
12th November 2011, 21:19
Am fost foarte suparata azi-dimineata cind am aflat ca s-a anulat etapa de la Levi;cautind informatii pe situl eurosport am aflat si ca Susanne Risch are probleme,la fel Steven Nyman.Nu prea sunt la curent,asteptam o etapa intreaga,sa aflu mai multe din comentarii.Se pare ca mai am de asteptat.
TheMentalist
13th November 2011, 10:03
Da, din pacate etapa de la Levi s-a anulat, si era una dintre preferatele mele:( Insa aceasta etapa a fost reprogramata la Flachau pe 20 si 21 decembrie, asa ca nu vom vedea schi alpin pana peste doua saptamani. Oricum din ce se pare, la Lake Louis se pare ca este zapada si sunt sanse mari sa se dispute competitiile de viteza masculine.
ducus
6th December 2011, 18:10
Clasament:
Masculin general:
1.Aksel Svindal 294p.
2.Didier Cuche 260p.
3.Beat Feuz 246p.
4.Bode Miller 197p.
5.Ted Ligety 189p.
Ligety e liderul la slalom urias iar Svindal la Super G, in timp ce la coborare conduce Beat Feuz, un nume nou in schiul alpin.
Feminin:
1. Lindsey Vonn 422p.
2.Viktoria Rebensburg 286p.
3.Elisabeth Georgl 243p.
4.Anna Fenninger 203p.
5.Maria Riesch 181p.
Vonn conduce la coborare si Super-G, la slalom Marlies Schild, iar la slalom urias Rebensburg.
Urmatoarea etapa:
Beaver Creek, Colorado.
straff
14th February 2012, 09:18
Excursie la Bansko!
http://www.banskoworldcup.com/
plecare JOI seara, intoarcerea DUMINICA
http://forum.softpedia.com/anunturi/anunt/Transport-Bansko-95253.html
Si, inaintea finalului de sezon care incepe miercuri la Schladming, Austria, avem o lupta interesanta in doi: Noul star elvetian Beat Feuz contra unei cunoscute tinere sperante austriece - Marcel Hirscher. Hirscher are 57 de puncte de recuperat. La mare distanta, cam 200 de puncte, sunt batranii Svindal si Kostelic, cu sanse la titlu doar daca le ies niste curse senzationale si primii doi nu rezista presiunii. Lui Svindal i-a iesit in 2009, acum distanta e cam mare.
Pe discipline:
- Hirscher trebuie sa termine in primii 20 ca sa ia slalomul urias,
- la coborare Kroell trebuies sa iasa minim pe 3, ca altfel ii iau fata Cuche sau Feuz in cazul in care castiga,
- la slalom Kostelic trebuie sa fie minim pe 3, ca altfel il depaseste Hirscher
- la Super G e sansa lui Svindal, daca scoate un loc 3.
- combinata a castigat-o Kostelic.
La feminin, Vonn ia a patra cupa mondiala in 5 ani, alaturi de micile globuri de cristal la coborare (deja de 5 ori consecutiv) si combinata, si probabil si la Super G. Evolutie uriasa pentru americanca, a inceput sa puncteze consistent si la slalom urias anul asta (e a treia in clasament).
Slalomul urias il ia Viktoria Rebensburg, slalomul Marlies Schild. Zero trofee in cupa mondiala pentru Maria Riesch anul asta.
SORENSEN
15th March 2012, 23:00
Preferata mea se retrage :(
Anja Paerson a concurat în ultima cursă din Cupa Mondială
http://www.gsp.ro/sporturi/altele/video-si-foto-anja-paerson-a-concurat-in-ultima-cursa-din-cupa-mondiala-315720.html
Daca la masculin doi tineri pretendenti, unul chiar debutant, au dat peste cap toate calculele hartiei, la feminin s-a schimbat doar campioana.
Clasamentele finale pentru istorie:
General masculin
1. austriacul Marcel Hirscher, 1355p, final de telenovela intre el si Feuz.
2. elvetianul Beat Feuz, 1320p, la primul sezon de cupa mondiala.
3. Svindal, 1131p.
4. Kostelic, 1064p
5. Reichelt, 1024p, cel mai bun sezon al sau de pana acum
6. batranul Didier Cuche, 982p. Interesant, cu puncte mai putine ca acum, Didier Cuche a terminat pe doi anul trecut si a luat si globurile de cristal la coborare si super g.
... 12 Beni Raich, la apusul carierei... 15 Bode Miller... 24 Carlo Janka, spera sa revina la anul la forma care l-a consacrat.
Pe categorii:
Coborare: s-a retras Walchhofer, castiga Klaus Kroell, la limita in fata lui Feuz.
Super G: Svindal, trebuia sa castige si el ceva, cu putin in fata lui Cuche.
Slalom urias: Hirscher. Ted Ligety n-a avut nici o sansa.
Slalom: Myhrer, in sfarsit recompensa pentru slalomistul suedez.
Combinata: Kostelic.
Deci, Austria-Elvetia 3-0 in acest an.
La feminin:
1. Lindsay Vonn, 1980p, cel mai mare punctaj de la introducerea noului cod din 1992 incoace. Mai e ceva de spus?
2. Tina Maze 1402p
3. Maria Riesch 1223p
4. Julia Mancuso 1020p
5. Anna Fenninger 994p
.. 6 Elisabeth Goergl... 13. Tanja Poutiainen... 31 Anja Pärson... 115 Edith Miklos 1p, anul asta insa pentru Ungaria.
Pe categorii, exact aceleasi castigatoare ca si anul trecut, asa ceva mai rar:
coborare, super g si combinata: Lindsay Vonn, fara concurenta.
Slalom urias: Viktoria Rebensburg
Slalom: Marlies Schild
ducus
23rd March 2012, 11:34
Pai Vonn e clar ca n-are concurenta de ceva ani incoace de cand Anja Person alasat-o mai moale, iar acum se va retrage, deci americanca are drum deschis pentru CM 2013 si olimpiada 2014.
La baieti sa vedem daca Miller sau astia mai batrani vor mai apuca Sochi, oricum le-a trecut vremea, clar nu mai sunt ce-au fost.
Grange dezamagitor, de-abia pe 22 la slalom, fata de locul 2 anul tracut, parea o tanara speranta dar iata ca n-a confirmat.
La general cred ca e cea mai stransa victoria vreodata la baieti, doar 25p. Svindal va implini si el 30 de ani la sfarsitul anului, deci cred ca si in urmatorul sezon lupta se va da intre Hirscher si Feuz si poate si Kostelic. La slalom Myhrer, un necunoscut, le-a luat fata veteranilor, in mod surprinzator, iata ca noul ciclu olimpic mai aduce si pe altii in fata si asta e foarte bine, nu prea am avut nume noi in schiul alpin in ultimii ani.
Ducus, anul trecut Riesch a batut-o pe Vonn. Iar Myhrer e de cativa ani un slalomist bunicel.
Iar la general cel mai strans rezultat parca a fost la ultimul titlu al lui Svindal, la doua puncte in fata lui Raich, austriacul ratand la slalomul care i-ar fi putut aduce al doilea glob de cristal.
Ca o parere personala, nu prea vad ca primii doi sa repete performantele de anul asta. Mai degraba revine Janka.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.