View Full Version : Cupa Romaniei-editia a XXVI-a (19-21 Mai - Bacau)!
Dario
19th May 2011, 16:19
Programul competitiei :
FAZA I, 19 mai
Joc 1: CSM Bucuresti - HC Dunarea Braila, 14:00
Joc 2: U Jolidon Cluj - HC Otelul Galati, 16:00
Joc 3: HC Zalau - HCM Roman, 18:00
Joc 4: Oltchim Rm. Valcea - HCM Stiinta Baia Mare, 20:00
FAZA a II-a, 20 mai
Joc 5: castigatoarea jocului 1 - castigatoarea jocului 2, 18:00
Joc 6: castigatoarea jocului 3 - castigatoarea jocului 4, 20:00
FAZA a III-a, 21 mai
Joc 7: castigatoarea jocului 5 - castigatoarea jocului 6, 13:15
Partidele vor fi transmise de DigiSport.
Dario
19th May 2011, 16:22
Sala Sporturilor din oraºul lui Bacovia, gãzduieºte la acest sfârºit de sãptãmânã ultima competiþie oficialã a sezonului, Cupa României, turneu ce nu s-a mai þinut de 4 ani fiind acum la a XXVI-a ediþie. Aceastã competiþie are o oarecare mizã, în special pentru echipele clasate pe locurile 6, respectiv 7, adicã Brãila ºi Galaþi care în cazul în care vor juca finala pot merge în Cupa Cupelor, lãsând HCM Roman în afara cupelor europene sezonul viitor.
Aceastã competiþie a început în anul 1978 ºi a fost þinutã de 25 de ori. Prima ediþie a fost câºtigatã la acea vreme de ªtiinþa Universitatea Timiºoara. Ca ºi în privinþa campionatului Chimistul-Oltchim Râmnciu Vâlcea dominã aceastã competiþie ca ºi numãr de trofee câºtigate, 12 la numãr. A doua formaþie ce are în vitrnã cele mai multe trofee, în numãr de 5, este ªtiinþa Bacãu. Alte echipe ce au mai câºtigat aceastã competiþie: Rulmentul (2 trofee), Progresul Tg. Mureº (2 trofee), Confecþia Bucureºti (1 trofeu), Terom Iaºi (1 trofeu), Silcotub Zalãu (1 trofeu), Rapid Bucureºti (1 trofeu).
Sursa: handbalvolei.ro
Dario
19th May 2011, 16:27
CSM Bucuresti - HC Dunarea Braila 37-37 (dupa 60 de minute).
Dunarea Braila merge in semifinala dupa loviturile de la 7m. Scorul final,CSM Bucuresti - HC Dunarea Braila 40-41.
Universitatea Jolidon Cluj - HC Otelul Galati 28-32 (14-15)
HC Zalau - HCM Roman 22-29 (10-14)
Oltchim Rm Valcea - HCM Stiinta Baia Mare 36-24 (19-11)
Prima semifinala de maine este HC Dunarea Braila - HC Otelul Galati.
A doua semifinala,HCM Roman - Oltchim Rm Valcea
Dario
20th May 2011, 13:16
Radu Voina: ,,În prima zi de competiþie la Cupa României din partea Oltchimului a fost seriozitate, fetele au jucat atât cât au putut ele sã joace, existã ºi frica de accidentãri dupã o competiþie lungã ºi sperãm sã fie sãnãtoase. În prvinþa jocului s-a vrut mult, s-a mai ºi greºit, dar, fãrã sã ating pe nimeni cred cã totuºi competiþia internã este în favoarea Oltchimului pentru cã are lotul cel mai bun”. Întrebat de cealaltã semifinalã, antrenorul Oltchimului a spus: ,,Din câte se pare, formaþia care va învinge în semifinala dintre Brãila ºi Galaþi ne va reprezenta în Cupa Cupelor, eu cred cã va fi un meci interesant, deschis oricãrui rezultat.”
Ioan Bãban, director tehnic HCM Baia Mare: ,,În opinia mea am reuºit sã facem un meci frumos cu Oltchimul, am încercat atât cât am putut sã jucãm cu campioana României, o formaþie mult peste media campionatului nostru. În ceea ce ne priveºte dorim sã spunem încã o datã cã suntem mulþumiþi de ce am realizat ºi chiar dacã vom întineri echipa în sezonul viitor vrem sã încercãm sã ne menþinem ca nivel de performanþã deºi va fi foarte greu. ”
Cornel Bãdulescu, antrenor HCM Roman: ,, Trebuie sã spun încã din start cã Zalãul a venit fãrã vreo patru titulare importante ºi sarcina noastrã a devenit mult mai uºoarã, cu toate cã prima reprizã a fost mult mai disputatã. Experienþa noastrã superioarã cred cã ºi-a spus cuvântul în final ºi am învins destul de concludent. Dacã se respecta regula ca ºi în ceilalþi ani cã primele 5 merg în cupele europene era foarte bine pentru noi, dar dacã astea sunt regulile jocului nu avem ce face, trebuie sã le respectãm indiferent dacã ne convine sau nu. A fost un sezon mai bun pentru Roman decât anul trecut, o clasare pe locul 5 ºi am atins semifinalele Cupei. ”
Gheorghe Tadici, manager HC Zalãu: ,,Noi am venit sã verificãm câteva jucãtoare, sã vedem pe ce putem sã ne bazãm anul viitor. Drumul a fost obositor, este greu greu dupã 7-8 de stat în maºinã sã joci, dar m-a interesat în primul rând atitudinea lor. Sigur cã e important cã este important sã îi verifici caracterul unei jucãtoare. N-a fost un joc cu mari veleitãþi tehnice, cei de la Roman au jucat în aceeaºi formulã cum au fãcut-o în întreg campionatul, jocul lor era mult mai închegat. Sã nu uitãm cã noi am lãsat 6 jucãtoare acasã ºi era cu totul altceva. Pentru mine nu a fost un scop acest joc, în semifinale Romanul se întâlneºte cu Oltchimul. Eu cred cã în Cupa României trebuia sã tragã la sorþi, sã dea ºansã fiecãrei echipe. În ceea ce priveºte semifinala dintre Brãila ºi Galaþi, cred o pot câºtiga oricare dintre cele douã echipe, Galaþiul însã îmi par mult mai determinate în acest moment. Brãila a venit fãrã antrenor, deci cred cã Galaþiul are o ºansã în plus. ”
Ioan Tase, director sportiv CSM Bucureºti: ,,Lipsa a 4 jucãtoare din primul 7 ºi-a spsu cuvântul pe finalul acestui meci pe care am reuºit sã-l controlãm timp de 40 de minute. Oboseala unui sezon competiþional întreg ºi-a spus cuvântul ºi am clacat. Trebuie sã devenim mai puternici sezonul viitor. ”
Alexandru Viorel, delegat Brãila: ,,
Alina Horjea, jucãtoare HC Oþelul: ,,Am obþinut o calificare extrem de muncitã, ne-am dorit-o foarte mult ºi vrem sã ajungem ºi în finalã, implicit în Cupa Cupelor. Sã nu uitãm cã în turul campionatului noi am fãcut egal cu Clujul când erau în formaþia comnpletã ºi se cunoaºte cã le lipsesc douã piese de bazã. Despre meciul cu eterna rivalã Brãila, între ghilimelele de rigoare evident, ne dorim sã le învingem cãci anul acesta nu le-am învins ºi poate reuºim acum, pe final de sezon.”
Gheorghe Covaciu, antrenor Jolidon Cluj: ,,Fetele cât au putut sã joace au þinut pasul cu Oþelul, o formaþie ce ºi-a dorit foarte mult sã se califice, noi am venit cu 8 jucãtoare de câmp ºi 3 portari. A fost greu pentru noi sã ne impunem. Absenþele, de marcã zic eu, ºi-au pus amprenta pe jocul nostru, mai ales acum pe sfârºitul campionatului, este un eºec pentru noi aceastã eliminare pentru cã noi aveam ca obiectiv calificarea în finala Cupei României, dar asta este, nu avem ce face.”
sursa: handbalvolei.ro
Anicia Juliana
20th May 2011, 20:36
Semifinala Oltchim-Roman 20-14 (HT)
Amelia Busuioceanu e Dumnezeu. Cum sa-ti iasa pasa de la spate, pasa printre picioare, bolta din unghi mort si cate si mai cate goruri de pe pozitie centrala... toate intr-o repriza!? Ma mir ca nu am auzit de ea la nationala.
Nilatac
20th May 2011, 22:08
Semifinala Oltchim-Roman 20-14 (HT)
Amelia Busuioceanu e Dumnezeu. Cum sa-ti iasa pasa de la spate, pasa printre picioare, bolta din unghi mort si cate si mai cate goruri de pe pozitie centrala... toate intr-o repriza!? Ma mir ca nu am auzit de ea la nationala.
Am auzit eu de ea.E adevarat, nu la nationala.Dar trebuie sa recunoastem ca nu are loc de "vedetele" nationalei!:yes:
Anicia Juliana
20th May 2011, 22:50
S-a stins in repriza a 2a putin, probabil pt ca a jucat aproape tot jocul. Gatzel a fost mai fresh (daca e sa o compar cu celalalt centru clasic). DAR, se misca foarte bine, nu sta cu mingea in mana, nu intra in fault, paseaza super rapid (=gandeste rapid). E o raritate in stilul de joc romanesc sa pasezi exact inaintea momentului de contact cu aparatoarea din fata ta.
Dario
22nd May 2011, 00:57
Ieri,HC Dunarea Braila - HC Otelul Galati 22-27 (9-12)
Oltchim castiga Cupa si realizeaza eventul.
FINALA: Oltchim Rm.Valcea - Otelul Galati 40-29 (17-16)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.