View Full Version : Monitor
Sifodias
16th March 2011, 15:44
Mi-am luat azi un monitor Philips de 21,5 inchi,l-am instalat,se vede super ok insa nu stiu cum sa procedez intr-o chestiune.Concret,in ghidul de instalare se spune ca setarea optima este cu rezolutia de 1920x1080(rezolutia lui nativa) la un refresh de 60 de Hz.Insa pe aceasta rezolutie,totul pe ecran este foarte mic,de la iconite si pana la textul de pe internet si trebuie sa ma chiorasc rau ca sa pot vizualiza.Cum pot rezolva problema?
Si m-ar mai interesa cum vedeti voi setarile optime legate de contrast si luminozitate.Setarea monitorului la default este cu luminozitatea la 100% iar contrastul la 50%.Sa le las asa sau sa le modific(am citit pe net ca se recomanda la setari,contrast de 100% si luminozitate cat mai mica)?
Elgorriaga
16th March 2011, 16:08
Mi-am luat azi un monitor Philips de 21,5 inchi,l-am instalat,se vede super ok insa nu stiu cum sa procedez intr-o chestiune.Concret,in ghidul de instalare se spune ca setarea optima este cu rezolutia de 1920x1080(rezolutia lui nativa) la un refresh de 60 de Hz.Insa pe aceasta rezolutie,totul pe ecran este foarte mic,de la iconite si pana la textul de pe internet si trebuie sa ma chiorasc rau ca sa pot vizualiza.Cum pot rezolva problema?
Rãspuns corect: nu poþi. Doar dacã reduci rezoluþia, fireºte.
În fond, cînd ai setat 1920x108, asta i-ai cerut monitorului: informaþie multã pe ecran, dar de dimensiuni mici. Micºoreazã rezoluþia, ºi vei avea mai puþinã informaþie, dar mai vizibilã.
Datenshi
16th March 2011, 16:54
Se poate. :) In Win7 ai 3 variante pentru iconite si text, small (100%), medium (125%) si larger (150%), la display settings. Nu mai stiu exact pe unde erau in XP, dar daca ai nevoie revin.
Sifodias
16th March 2011, 18:33
Chiar am nevoie,ca sunt pe XP!Mersi anticipat!
Elgorriaga
16th March 2011, 19:49
Se poate. :) In Win7 ai 3 variante pentru iconite si text, small (100%), medium (125%) si larger (150%), la display settings. Nu mai stiu exact pe unde erau in XP, dar daca ai nevoie revin.
Indeed, dar atunci va trebui sã facã zoomul ãsta pentru each and every little thing on zã desktop (texte, butoane, iconiþe, mesaje ...). Care mai e atunci avantajul unei asemenea super-rezoluþii? nu-i mai simplu sã reducã rezoluþia?
Dar mã rog, dacã soluþia i se pare bunã, fine by me ... :)
Celso
16th March 2011, 20:47
nu cred ca e nevoie sa o faca pt fiecare iconita daca seteaza clar
la win 7 apesi CTrL si scroll in sus si aia e:D
relansat
17th March 2011, 10:01
am pus-o (intrebarea) si pe facebook: o intrebare geek, ca sa zic asa: {dispun (pe persoana fizica) de un minunat netbook asus eee cu o iesire VGA.} as putea s-o pun de-o strutocamila, in sensul ca imajinele de pe netbook sa mearga direct pe superbul monitor de 21 inch? toate aceastam, bineinteles, fara pretentii de rezolutie si, plm, chestii. daca ma intelegeti ... mersi, va pup!
Elgorriaga
17th March 2011, 10:23
nu cred ca e nevoie sa o faca pt fiecare iconita daca seteaza clar
la win 7 apesi CTrL si scroll in sus si aia e:D
Da, dar eu ziceam cã pentru fiecare aplicaþie în parte trebe sã facã asta ... ex. cînd deschide Wordu, pac! tre sã schimbe zoomul, cînd descvhide Excelul, la fel. Dacã vrea sã deschidã un fiºier PDF, pac! mãreºte zoomul. La fel pentru browser sau browsere, la fel pentru orice alt program unde afiºajul e puchinos - trebuie fãcut ºi/sau setat zoomul. Kinda boring ... :D
Datenshi
17th March 2011, 15:35
Chiar am nevoie,ca sunt pe XP!Mersi anticipat!
Click dreapta pe desktop, Display properties / Appearance / Effects / Large Icons. Tot de la Appearance poti modifica si dimensiunea fontului, ultima casuta de jos.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.