View Full Version : Credeti in 2012?
Vadim
1st February 2005, 15:37
Oricat de hilar pare si chiar este, FRF s-a inscris oficial pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2012. Candidaturile primite de UEFA pana la 31 ianuarie 2005 includ si tara noastra, asa cum se mentioneaza azi pe siteul uefa.com. Romania candideaza singura, la fel ca si Azerbaijan, Grecia, Italia, Rusia si Turcia. Croatia/Ungaria si Polonia/Ucraina au depus candidaturi comune.
Credeti in aceasta candidatura sau vi se pare ceva total irealizabil? Votati si argumentati.
Mie mi se pare un pai de care Nasu' se agata fara logica. Romania nu are infrastructura si nici perspectiva de a o avea. Pentru EURO se cer stadioane de sute de milioane de euro, iar noi nu avem gazon decent pe un singur stadion pe care sa joace echipa nationala!
Utilizator
1st February 2005, 16:53
Italia, Grecia si Croatia/Ungaria au cele mai mari sanse de departe. In special primele doua tari au mari sanse din multe puncte de vedere: sunt tari cu performante fotbalistice (chiar daca suna aiurea, Grecia e ultima campioana europeana) sunt in spatiul EURO, e convenabil pentru marea majoritate a europenilor, au infrastructura necesara, au dovedit capacitate de organizare in competitii trecute si au multi amatori de fotbal care merg la stadioane. Un plus pentru Italia.
Romania din pacate n-are nici o sansa, nu ca nu s-ar putea face ceva pana atunci ci pentru ca tarile enumerate mai sus deja au mult mai mult de oferit din toate punctele de vedere si sunt mult mai credibile la amortizarea cheltuielilor si numar de spectatori.
Oricum e frumos ca se mai aude de noi si probabil e o miscare a Nashului cu alta tinta.
Sorin Blaj
1st February 2005, 17:06
Da. Daca se descopera ca in Romania este cel mai mare zacamant de petrol (titei) din lume.
dragos_popa17
1st February 2005, 21:35
Avem cam aceleasi sanse ca Azerbaijanul.(Poate un pic mai mari, sa nu fiu rautacios).
viorel 31
2nd February 2005, 14:03
Este o utopie aceasta candidatura, ma vad nevoit sa-i dau dreptate lui Dumitru Dragomir care a spus ca prin 2050 vom putea candida la organizarea unui asemenea turneu final.
Mircea Sandu incearca sa distraga atentia presei scrise si vorbite de la adevaratele pb ale fotbalului romanesc catre o chestie total aiurea, mai ales acum cand atacurile asupra lui sunt ceva mai virulente.
Zebrone
2nd February 2005, 14:57
E absolut ilara ideea, lasand stadioanele deoparte noi avem o autostrada si aia ca naiba; e doar o gluma proasta
Thanya
2nd February 2005, 19:05
Este un vis frumos....shi ca toate visele frumoase ramane doar un vis!Marii fotbalishti ai lumii vor sa joace pe stadioane nu pe maidan!
vlad1607
2nd February 2005, 20:26
:happy :happy...da da si tot in 2012 finala Champions LEague o sa fie Craiova- Timisoara :D :happy
Marquise MGP
2nd February 2005, 21:37
pai acu ceva vreme in urma,nu demult,nea mircea , cand sa pus in discutie o colaborare cu ungaria, a declarat clar ca nu suntem capabili de o asemenea investitie, acum ce face?....nu ne facem de ras destul cu fotbalul pe care il practicam ,atat cel intern cat si nationala.....vrea sa ne faca de rasul lumii ca no sa fim nici la nivelul azerbaidjanului......de unde drq bani pt asa ceva.....ei inca se mai cearta pt niste "maruntis" pe care lau bagat in casa fotbalului si vor campionat european :happy .....hai cai kiar glumet nea mircea :)
Angelina Jolie
2nd February 2005, 21:45
Nu pot sa inteleg ce urmareste "nasu" cu manevra asta dar e in mod sigur o utopie. Suntem la zeci de ani distanta de un asemenea eveniment. Mai urmeaza sa depuna Constanta candidatura pentru Jocurile Olimpice de Iarna 2010.
Catalanul
2nd February 2005, 21:45
http://www.fanclub.ro/images/smilies/24.gif NU avem nici o sansa de a organiza vreun turneu final nici in 2020 dar in 2012 :mda: nu stiu ce a trecut prin mintea lui Sandu de a ne inscrie in aceasta cursa :rosu: poate ca daca, candidam impreuna cu ungurii aveam sanse putin mai mari :D totusi favorite raman Italia si Grecia :cool:
razvan141
2nd February 2005, 21:53
Poate pana in 2012 o sa avem iarba pe stadioane,asfalt pe strazi si bani in buzunare(e doar o posibilitate,nu trebuie luata prea mult in considerare)dar acum cu siguranta nu indeplinim nici una din conditii!
Ar fi bine daca am vrea cu adevarat(de fapt daca ar vrea nasu) si am continua cu candidaturile (de fapt daca ar continua nasu sa incerce) pentru ca asta ar implica modernizarea stadioanelor.
OwenSkeet
3rd February 2005, 07:58
Asta a fost vrajala clara.....ca sa pota sa ramna in continuare la sefiia Federatiei.
razvi2010
3rd February 2005, 12:27
Da!! Da este o foarte buna idee LOL, ca si cum ar castiga Poli Iasi campionatu' sau ar ajunge FC Arges in finala Ligii Campionilor, sau sa nu mai zicem ca si cum ar merita Apahida/ jud. Cluj sa gazduiasca Jocurile Olimpice din 2012 sau macar sa puna iarba pe stadioane sa se poata juca nu vine Henry, Raul, Del Piero, Nesta si Rooney sa joace pe mocirla din Ghencea. Dar eu sustin idea domnului Sandu( ar putea Romania sa gazduiasca inot in noroi sau Sarituri cu schiurile pe noroi)!!!!
viorel 31
3rd February 2005, 12:48
Ar mai fi o posibilitate la care nu m-am gandit...Poate Mircea Sandu cred ca astfel mai jucam si noi la un turneu final de CM sau CE :D :D :D
muthantu
3rd February 2005, 13:11
Da, macar asa am fi si noi calificati fara probleme.
Thanya
3rd February 2005, 20:04
Ca avem sanse sau nu totushi facem un pas inainte!Este important ca suntem pe lista candidatilor!
dragos_popa17
3rd February 2005, 20:28
Oricine poate fi pe lista candidatilor. Tara gazda se va alege in 2 etape. Intr-o prima faza, dintre toate candidatele vor fi alese 3 finaliste urmand ca apoi, in cea de-a doua etapa sa fie aleasa tara organizatoare. O performanta ar fi sa ajungem printre finaliste, nu sa depunem candidatura.
andreiush
3rd February 2005, 21:53
Povesti de adormit copiii... Eu nu i-as zice nebunie, ci mai degraba prostie, sa faci asa ceva. Sandelu vrea sa fie presedinte si in 2012 alta explicatie nu am... Si chiar asa...el chiar crede?!?!?
Hai provincia!!
9th February 2005, 13:08
Io cred ca o sa se gazduiasca ceva pana in 20120 da' in 2012 nici gand :D
MethoD MaN
11th February 2005, 03:44
Praf in ochi... :no: e pe minus cu banii, toata lumea il vrea plecat de la FRF, mai arunca cate o bomboana d`asta pentru ca "el poate" ... :rosu:
jhon_goodboy
15th February 2005, 00:51
Pana in 2012 de abia daca am putea ajunge cu refacerea infrastructurii pe Grecia,Croatia sau Ungaria. :cool:
Am fi avut mai multe sanse chiar reale daca depuneam candidatura impreuna cu Ungaria.Daca ne uitam putin la stadioanele din Romania cred ca National si cel din Timisoara ar putea fi aduse cat de cat la standardul international dar la celelalte e imposibil,mai ales in Ghencea care este unul din cele mai proaste gazoane din tara.
Sanse 100% de a organiza turneul european le are Italia si Croatia/Ungaria.
15th February 2005, 15:58
Toate au sanse 100%?:D
Inseamna ca va fi un turneu organizat de 3 tari;)
realmadrid.com
15th February 2005, 17:44
Nu cred ca avem nici cea mai mica sansa...daca, candidam cu Ungaria alaturi, atunci posibil, dar asa mai este Italia, Grecia, campioana europeana, sau Turcia...
Daca nu ne-am hotarat mai repede, ungurii s-au reorientat:headbang:
Doctor_Satan
16th February 2005, 08:45
Eu nu am fost atat de sceptic cum sunt majoritatea pe aici si m-am alaturat celor cinci visatori care au votat "Pentru". Daca stam u pic si ne gandim, nici portughezii nu stateau prea bine cand au depus cadidatura de organizare a Euro 2004, asa ca, ma rog, noi de ce nu ne-am permite sa credem ca se vor face investitii serioase si sa vedem echipe mari venind si prin colturi uitate de lume?
Recunosc, proiectul este extrem de pretentios, dar pana la decizia finala, eu pastrez o mica speranta (mai bine spus ar fi ca sper intr-o minune).
FORZA OTELUL!
SIDEXPLOZIA ULTRA!
HOINAR
22nd February 2005, 15:49
Nationala nu are o baza sportiva, si baba se piaptana!
Robokapp
26th February 2005, 19:36
Romania nu are stadioanele din Anglia sau Spania sau Germania (2006) dar de ce nu? 7 ani nu ajung? daca in 2000 a fost cupa tinuta de 2 tari in loc de una, de ce nu ar putea Romania sa tina o cupa? Ghencea, Lia Manoliu, Cotroceni sunt stadioane mari numai in Bucuresti. Dinamo are un stadion cu putine locuri dar o baza sportiva mare si ar putea sa mai bage cateva peluze...Giulestu' daca isi pune nocturna e bun si ala...
daca nu, oricand in provincie se poate juca.
Mariusmadmax
6th March 2005, 10:15
nu cred ... noi cred ca ne facem ca nu vedem ce este in jurul nostru !!!
CoolRain
8th March 2005, 12:58
e imposibil... oricum, tot e un pas inainte daca incercam. o data, de doua ori si poate prin 2025 reusim sa primim si noi o organizare...
Mariusmadmax
13th March 2005, 09:34
Sandel cere de la Guvern 3 miliarde Euro pentru infrastructura in sport ...
Cine a cerut ?
R : Un mare zero la capitolul management !
Cand banii veneau pe banda rulanta dupa calificarile la atatea turnee finale nu s-a gandit ca banii pot fi folositi si altfel decat pe comisioane - prime imense , s-au extravagante !!!
Triphat
13th March 2005, 22:26
serios acuma s-a bagat romania in lupta sau doar viseaza sandu sa candidam ?
Gigel Sportul
14th March 2005, 22:30
Se pare ca exista o candidatura ferma. Mai devreme se lansase o idee Romania/Ungaria in 2008, dar a picat din motive mai greu de inteles. Intamplator stiu ce se intampla in tara vecina, avand un colaborator constant si fost coleg la doua locuri de munca un ungur din Arad, cu majoritatea familiei in Ungaria. Treaba este ca FRF a lansat candidaturia, in timp ce federatzia maghiara a aceeptat in principiu o candidatura alaturi de Romania, dupa care a declinat ferm, pe motiv ca, urmare a performantelor fotbalului maghiar, exista riscul ca in tara vecina sa nu prea vina spectatorii. Oferte similare primisera si de la Austria, si de la Slovacia, toate s-au finalizat la fel. Deci cred ca o combinatie Croatia/Ungaria pica, ungurii nu sunt interesati.
Am votat DA si nu in mod utopic. Stadioane exista: in Bucuresti se poate juca cel putin pe doua: Lia Manoliu si Ghencea, daca la ultimul se reface gazonul (totusi competitia se desfasoara vara, cand pe la noi Sf. Ilie e cam zgarcit cu scuturatul norilor), investitie cam de 2.000.000 E, pe care jiji si-ar permite-o daca ar rezolva problema cu MApN. Timisoara are un stadion suficient de mare ca sa gazduiasca un meci de turneu final, nu stiu starea gazonului. La fel si Craiova. Bacaul are iar un stadion superb. Si nu stiu cum mai sta treaba, dar daca si in alte orase ar exista implicare din partea municipalitatilor si a mediilor de afaceri locale, ideea nu este una utopica. Fie si numai ca se aloca suplimentar 100.000.000 E de la buget in aducerea unor stadioane la standarde "world class", pe timp de 8 ani, in conditiile in care acest lucru este posibil. Plus ca in mare parte investitia este amortizata din vanzarile de bilete, contractele de publicitate si drepturile de televiziune. Si mai apare si o problema de imagine: Romania organizeaza (singura) un turneu final. Adica investitii, publicitate adiacenta evenimentului etc. Ideea nu este falimentara, doar noua ne este prea frica de ea. Si oricum in 2012 nashu' nu va mai fi decat cumatru, sau cel mult bunicu' lu' cumatrul.
ADelPiero
15th March 2005, 01:49
cand avem conditii da ... 2012 ... prea devreme... dar cine stie...
Thanya
15th March 2005, 18:46
Cine shtie?
Toata lumea ar trebui sa shtie ca nu avem sanse!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.