PDA

View Full Version : Sfatul pacientului

PSYCHO
22nd November 2010, 23:34
M-am gândit sã scriem aici tot ce þine de partea medicalã ...

Mi-a venit ideea thread-ului ptr cã am vrut sã vã avertizez sã nu luaþi Olynth ptr desfundat nasul ... Iniþial m-au minþit la farmacie acum câþiva ani cã nu provoacã dependenþã ... dar pe dracu, de atunci am avut nasul înfundat mereu ºi nu ºtiam de ce ... Am cãutat pe net ceva info despre Olynth ºi majoritatea oamenilor spuneau cã le-a adus numai probleme ...

ªi dupã 2 ani de nas înfundat ºi stare de obosealã dupã somn, m-am trezit la realitate ... Am cãutat pe net ceva natural ptr nas ºi am gãsit Nazomer Prop, un amestec de apã de mare cu propolis ... De câteva zile am folosit chestia asta ºi acum respir normal ºi nu mai am nasul înfundat ...

Ca idee, Olynth costã cam 15 lei ºi te omoarã încet ... în timp ce Nazomer Prop costã 6 lei ºi te ajutã!

Ciudatã toatã faza asta ... Nesimþiþii de farmaciºti te otrãvesc intenþionat fu*u-i sã-i f*t! :mda: :rosu:

Marko
23rd November 2010, 07:44
Subscriu la ce ai zis despre Olynth.

MMihnea
23rd November 2010, 08:40
pentru ca nu mai sunt farmacisti adevarati , ci vanzatori

nu am patit faza cu Olynth, dar auzisem de la colegii de serviciu...

se pare ca sunt multi care au patit-o

Freedom
23rd November 2010, 13:32
Atat timp cat organismul tau e invatat sa combata chestia respectiva numai cu ajutorul unor stimuli externi, e destul de greu sa-l aduci pe calea cea buna.

Cred ca majoritatea stiati asta, insa in general pastilele puternice produc dependenta, gen algocalmin, romparkin si asa mai departe.
Eu de obicei incerc sa stau departe de pastile sau tratamente medicale pentru orice fel de fleacuri, deoarece in timp organismul devine din ce in ce mai slab, si pe langa asta deseori pot aparea probleme la stomac, ficat sau fiere.

St3phano
23rd November 2010, 13:43
apropo de chestia cu asimilarea: romanii sunt imuni la antibiotice (http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Avertisment-_romanii_au_devenit_imuni_la_antibiotice_0_3767627 31.html).
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecþioase „Matei Balº” a susþinut, astãzi, împreunã cu reprezentanþi ai Ministerului Sãnãtãþii, o conferinþã despre riscurile folosirii antibioticelor „dupã ureche”.

Peste 30% dintre pacienþii români ajung în spital cu infecþii puternice pentru care medicii nu gãsesc tratament din cauzã cã aceºtia sunt rezistenþi la antibiotice.
„Ne-am format obiºnuinþa ca pentru orice rãcealã banalã sã luãm antibiotice, unele chiar foarte puternice. Aceste medicamente nu atacã virsul ci bacteriile care sunt rãspunzãtoare pentru buna funcþionare a corpului”, a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecþioase „Matei Balº”. „O rãcealã se trateazã simplu, cu o baie fierbinte, un ceai cu lãmâie ºi paracetamol. Nu trebuie sã ne repezim sã luãm antibiotice!”, a mai spus Streinu Cercel.

În cazul celor care au fãcut abuz mai mult de ºase luni de antibiotice, rezistenþa bacteriilor este atât de mare încât pacienþii respectivi îºi pun în pericol viaþa. Astfel, când pacientul ajunge la spital cu probleme reale, cum ar fi o intervenþie chirurgicalã sau un transplant constatãm cã medicul nu poate sã-i ofere un tratament care sã-l ajute sã lupte cu infecþiile care apar în astfel de cazuri.
Streinu-Cercel a mai spus cã farmaciile, cu toate cã au primit o directivã sã nu mai elibereze antibiotice fãrã reþetã, fac în continuare acest lucru.

Reciclarea antibioticelor
Pentru a contracara aceste riscuri reprezentanþii instituþiilor medicale sunt nevoiþi sã facã ceea ce se numeºte „reciclarea antibioticelor”. Astfel, timp de un an sau doi, o serie de antibiotice sunt scoase de pe piaþã pentru ca organismele sã uite de ele ºi sã redevinã sensibile la antibiotic.

Mr Cosmin
23rd November 2010, 23:01
Ciudatã toatã faza asta ... Nesimþiþii de farmaciºti te otrãvesc intenþionat fu*u-i sã-i f*t! :mda: :rosu:
Se vorbeste mult in lume de o conspiratie mondiala, care urmareste uciderea a cat mai multe persoane, indiferent de nationalitate, religie, sex etc.
Multi spuneau cand a fost toata panarama cu gripa porcina ca in vaccinele alea exista chip-uri, care introduse in oameni, le va putea permite celor care au propus vaccinele sa poata controla oamenii. Actiunile lor, gandurile lor, judecata lor, tot ce tine de partea mentala si chiar si fizica.

Dar toate pot fi numai baliverne. Sau nu.:)

Doctor_Satan
24th November 2010, 09:43
Domnul Cercel are dreptate in ceea ce priveste antibioticele, dar la faza cu paracetamolul, ar face bine sa precizeze faptul ca ataca ficatul.
Metoda de sinucidere ieftina, sigura si legala: luati 20-25 de tablete de paracetamol odata.

St3phano
24th November 2010, 13:14
si asta e adevarat. probabil e raul mai mic.

Insane
24th November 2010, 14:00
Hey, nu exista medicament fara efect secundar, sa fie clar. Orice medicament cat ar fi el de bun, ajuta un organ dar distruge altul. In legatura cu conspiratia mondiala, hehehe credeam si eu in chestii din astea cand eram mai mic si mai naiv.

St3phano
24th November 2010, 16:08
si acuma, cand ai crescut? :D

Raducul
23rd March 2011, 11:43
E ateu =)) !