PDA

View Full Version : Secundul Farului

tchibos
7th November 2006, 17:09
"Cred că Farul va redeveni de temut“

Roco Sandu, proaspătul antrenor secund al Farului, a declarat, pentru „Cuget Liber“, că are aşteptări mari de la „rechini“. „Farul e o echipă cunoscută, cu jucători experimentaţi şi valoroşi. După ce vom pune cap la cap problemele şi le vom rezolva, cred că echipa va reveni pe linia de plutire, va fi iar de temut, iar lumea va umple iar stadionul“, ne-a spus tehnicianul.

Roco Sandu s-a născut pe 30 iulie 1966, la Bocşa, lângă Reşiţa. În localitatea natală a şi început practicarea fotbalului, iar la 22 de ani a ajuns la FCM Reşiţa. Cu această echipă a jucat în Divizia B, dar a şi promovat de două ori, în 1992 şi 1996. O promovare în primul eşalon are şi cu Poli Timişoara, în sezonul 1994/1995, cu antrenorul Costică Rădulescu.

Ca fotbalist, a evoluat fundaş dreapta, libero şi mijlocaş la închidere. A renunţat la carieră în 2000, la 32 de ani, forţat de unele probleme de sănătate.

Ca antrenor principal, a pregătit echipa de tineret a lui FCM Reşiţa şi echipa mare apoi, iar la Politehnica Timişoara şi FC Vaslui a fost secundul lui Basarab Panduru.

Prenumele său, care se scrie cu un singur „c“, provine de la filmul „Rocco şi fraţii săi“ (Franţa-Italia, 1960), cu Alain Delon şi Claudia Cardinale, care le-a plăcut în mod deosebit părinţilor săi.

Klingon
7th November 2006, 19:36
Interesant, chiar un fundas dreapta ne trebuia ca secund. Cred ca nu se va plictisi la noi :D

Seahawk
8th November 2006, 10:31
Poate intra si-n teren eventual..

kerosene
14th June 2007, 11:25
Cristian Mustacã, antrenor secund la FC Farul
Constantin Gache ºi-a definitivat staff-ul tehnic

Constantin Gache, antrenor principal FC Farul: “Îl ºtiu pe Cristi Mustacã atît ca jucãtor, cît ºi ca antrenor”

Desemnat în postul de antrenor principal la începutul acestei sãptãmîni, Constantin Gache ºi-a ales colaboratorii din staff-ul tehnic pentru acest sezon. Astfel, au rãmas pe poziþii secundul Cristian Cãmui ºi Ion Rãuþã, care au activat la gruparea de pe litoral ºi în sezonul trecut. Noutatea o constituie numirea ca secund a lui Cristian Mustacã, fostul jucãtor al Farului fiind prezentat oficial jucãtorilor la antrenamentul de ieri dimineaþã al “rechinilor”. Constãnþean la origine, acesta a evoluat mai multe sezoane în tricoul alb-albastru, trecînd pentru o scurtã perioadã ºi pe la Steaua Bucureºti, cu care a cîºtigat Cupa României în 1992. ªi-a încheiat cariera de jucãtor în strãinãtate, evoluînd în liga secundã germanã, la Darmstad. Mustacã a mai jucat ºi în prima divizie din Malayezia, la Salangor, dar ºi în SUA, la formaþia Philadelphia, din liga secundã. ªi-a început apoi cariera de antrenor, fiind secund la Farul, alãturi de fostul sãu coleg, Alexandru Popovici, sub conducerea lui Florin Marin, în sezonul 1998-99. Cei trei au condus în aceeaºi formulã ºi pe Universitatea Craiova, Ceahlãul Piatra Neamþ ºi Rocar Bucureºti, la ultima Mustacã îndeplinind ºi rolul de antrenor principal interimar pentru cîteva etape. “Revenirea la Farul înseamnã foarte mult pentru mine, mai ales cã sînt constãnþean. Mã bucur cã m-am întors acasã ºi sper ca împreunã cu Constantin Gache ºi Cristian Cãmui sã facem lucruri frumoase în acest sezon”, a declarat noul secund. În ultima perioadã, Mustacã a fost plecat din þarã, încercînd sã se stabileascã în SUA. “Am locuit o perioadã împreunã cu familia la New York, unde am ºi antrenat o grupã de copii, dar apoi am decis sã mã întorc în þarã. Pe unii din jucãtorii Farului îi cunosc, iar cu restul voi încerca sã mã acomodez cît mai rapid”, a explicat “adjunctul” lui Gache. “Îl ºtiu pe Cristi Mustacã atît ca jucãtor, cît ºi ca antrenor, pentru cã am fost colegi. Am fost amîndoi secunzii lui Florin Marin ºi, în plus, îmi cunoaºte metodele de lucru”, a explicat actualul antrenor al Farului alegerea fãcutã.

danny del corco
6th August 2007, 19:25
Dupa primele doua etape, Farul este singura echipa cu doi antrenori secunzi. Glumesc desigur, si imi doresc sa fiu contrazis de rezultate cat mai curand !