PDA

View Full Version : Sclavia moderna - locuri de munca in Cehia, Germania, etc

PSYCHO
14th August 2010, 00:47
Pe scurt, am gãsit un anunþ de angajare în Germania ºi Cehia la ceva bisericã catolicã, pentru vopsit mobilã, împachetat alimente, etc ... Cicã salariul era 1400 euro / lunã! Superb nu? La contact era un domn Daniel, episcop catolic sau aºa ceva ... Am sunat, am vorbit, totul pãrea ok ... deºi era dubios cã atunci când rãmânea sã mai vorbim mai târziu, el dãdea doar bip ca sã-l sun eu ... iar dacã era mega episcopul ºi avea nevoie de oameni ptr muncã, în nici un caz nu dãdea bip ... Ce era suspect era cã trebuia sã pleci peste câteva zile, aºa în grabã ... Tu trebuia sã-þi plãteºti trenul pânã în Praga ºi cazare prima lunã 200 euro ... Dupã mai multe discuþii, ca sã mã asigur cã e totul ok, i-am cerut nr. de înregistrare al persoanei juridice cu care aº face contractul ... Aici s-a împotmolit omul, m-a expediat repede, cã nu poate în momentul ãla, sã-l sun mâine ... iar dupã vreo orã, iar mi-a dat bip ... ºi l-am sunat iar deºi deja ºtiam cã e þeapã ... ºi mi-a spus cã dacã nu sunt sigur ºi vreau un reper de siguranþã, mai bine nu merg, cã are el oameni oricum ºi se descurcã ...

Am mai vorbit ºi cu alþi prieteni ºi deja am aflat de 2 cazuri diferite, cu rude ale prietenilor mei, care au fost pãcãliþi aºa, tot prin Cehia ... Ajungeau acolo ºi erau trataþi ca niºte sclavi, nu erau plãtiþi, etc ...

Am simþit nevoia sã vã povestesc pentru a vã preveni de la eventuale þepe de genul ... Mereu sã vã informaþi despre ce firmã e vorba ºi sã faceþi toate demersurile legale, cu avocat la semnarea contractului, etc ... Eu am mai vorbit cu prieteni avocaþi, procurori ºi mi-au recomandat sã nu mã bag în chestii de genul ... Ei având cercetãri pe cazuri de genul! Altfel, mã bucur cã am aflat despre aºa ceva ... Mi s-au deschis ochii foarte larg ... Oribilã lumea în care trãim! :(

Daþi pe Google search cu urmãtoarea formulare cehia praga munca sclavi: http://www.google.ro/search?hl=en&rlz=1G1GGLQ_RORO294&q=cehia+praga+munca+sclavi&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Proºti care sã punã botul la aºa ceva sunt destui ... aproape cã eram ºi eu unul dintre ei! Rãspândiþi mesajul ãsta sub toate formele posibile, sã afle cât mai mulþi oameni! :mda:

Heath Scumm
14th August 2010, 02:55
Foarte bun topicul, mai ales ca acum Romania trece prin vremuri grele.

Multi au crezut ca daca pleaca din tara va fi mai usor pentru ei. In Anglia, Spania si Italia sunt foarte multi romani tepuiti de astfel de intermediari.

Daca vrei sa lucrezi LEGAL intr-o tara a UE trebuie sa treci printr-un iad de restrictii cum nu va puteti imagina. Intr-adevar, se castiga mai bine ca in tara dar si cheltuielile sunt mai mari si munca pentru romani e extrem de grea ... din nou, daca vrei s-o iei pe calea legala si sa muncesti cu forme in regula, nu la tocmeala sau mica intelegere.

Daca un anunt pare prea bun pentru a fi adevarat, probabil e fals.

RockBerg
14th August 2010, 14:53
Eu stiu numai cazuri fericite. :) Italia/Spania. Ultimul care am auzit 9-11euro/ora... avand in vedere ca in USA $8/ora e minimum wage asta e OK.

Tu ai dat de-un tepar. Se intampla oriunde in lume nu e ceva de la noi. Cu bip si aia trebuia sa stii ca e tepar, plm, cine organizeaza asa ceva nu se uita la minute, nu prea ma uit eu, d-apai ala.

Daca vrei, pleaca de capul tau, ai sanse mai mari, lasa anunturile astea.

EDIT: renunti la PC-ul ala, iei bani cu tine si cauti de lucru unde te duci, (oricat de naspa e, e tot mai bine platit ca aici) zi mersi ca esti in EU si nu-ti trebuie 1 milion de acte sa intri in vreo tara.

Reaper
14th August 2010, 15:14
Yep, stiu si eu un caz dintr-asta: tatal unui prieten a fost chemat tot in Cehia, dar n-a putut sa-si faca actele la timp (asta se intampla acum mai multi ani cand inca se cerea pasaport).
A fost foarte dezamagit atunci, dar i-a trecut cand a aflat ce au patit ceilalti 5 care au plecat: conditii subumane de cazare si salariu care abia le ajungea de mancare. Au strans toti bani ca abia dupa 3 luni sa aibe suficienti incat unul dintre ei sa se intoarca in tara.

PSYCHO
14th August 2010, 16:25
EDIT: renunti la PC-ul ala, iei bani cu tine si cauti de lucru unde te duci, (oricat de naspa e, e tot mai bine platit ca aici) zi mersi ca esti in EU si nu-ti trebuie 1 milion de acte sa intri in vreo tara.

Cum sã renunþ la comp, eºti nebun? :cry:

Eu nu vreau sã plec momentan, mi-e bine aici, mai am albume de înregistrat, concerte, minore de fu*ut din cauza asta, etc ... Anunþul mi l-a arãtat cineva ... ªi cum suna prea frumos sã fie adevãrat, am vrut sã verific! Din cauza asta am întrebat de nr. de înregistrare al firmei ºi alte detalii legale concrete ...

Însã recunosc, mirajul celor 1400 euro era mare! :rolleyes: ... Pe noroc cã nu-s chiar atât de prost pe cât par! :cry:

ªi ºtiind cã lumea asta e plinã de fraieri, am zis sã mai previn ºi eu lumea, sã afle cât mai mulþi de porcãriile astea! :rosu:

Heath Scumm
14th August 2010, 17:13
zi mersi ca esti in EU si nu-ti trebuie 1 milion de acte sa intri in vreo tara.

Esti in EU numai cu numele, ai doar drept sa circuli nu sa si muncesti.

Daca nu ai bani sa te auto-sustii cel putin un an intr-o tara straina, ca barbat, singura sansa e sa lucrezi zilier pe santier. Si crede-ma, ca sunt saptamani chiar si luni in care nu gasesti nimic de lucru in conditiile in care cauti 8 ore pe zi din santier in santier.

Slava Domnului ca n-a fost cazul meu insa foarte multi romani o ard asa.

RockBerg
14th August 2010, 18:21
Slava Domnului ca n-a fost cazul meu insa foarte multi romani o ard asa.
Altii asa. :D (inceputul)
SW5CnaftpCs

Leka
25th January 2012, 13:27
Altii asa. :D (inceputul)
SW5CnaftpCs

e jale...

Doctor_Satan
25th January 2012, 18:19
Ti-a luat un an jumate sa pricepi? :happy