PSYCHO
14th August 2010, 00:47
Pe scurt, am gãsit un anunþ de angajare în Germania ºi Cehia la ceva bisericã catolicã, pentru vopsit mobilã, împachetat alimente, etc ... Cicã salariul era 1400 euro / lunã! Superb nu? La contact era un domn Daniel, episcop catolic sau aºa ceva ... Am sunat, am vorbit, totul pãrea ok ... deºi era dubios cã atunci când rãmânea sã mai vorbim mai târziu, el dãdea doar bip ca sã-l sun eu ... iar dacã era mega episcopul ºi avea nevoie de oameni ptr muncã, în nici un caz nu dãdea bip ... Ce era suspect era cã trebuia sã pleci peste câteva zile, aºa în grabã ... Tu trebuia sã-þi plãteºti trenul pânã în Praga ºi cazare prima lunã 200 euro ... Dupã mai multe discuþii, ca sã mã asigur cã e totul ok, i-am cerut nr. de înregistrare al persoanei juridice cu care aº face contractul ... Aici s-a împotmolit omul, m-a expediat repede, cã nu poate în momentul ãla, sã-l sun mâine ... iar dupã vreo orã, iar mi-a dat bip ... ºi l-am sunat iar deºi deja ºtiam cã e þeapã ... ºi mi-a spus cã dacã nu sunt sigur ºi vreau un reper de siguranþã, mai bine nu merg, cã are el oameni oricum ºi se descurcã ...
Am mai vorbit ºi cu alþi prieteni ºi deja am aflat de 2 cazuri diferite, cu rude ale prietenilor mei, care au fost pãcãliþi aºa, tot prin Cehia ... Ajungeau acolo ºi erau trataþi ca niºte sclavi, nu erau plãtiþi, etc ...
Am simþit nevoia sã vã povestesc pentru a vã preveni de la eventuale þepe de genul ... Mereu sã vã informaþi despre ce firmã e vorba ºi sã faceþi toate demersurile legale, cu avocat la semnarea contractului, etc ... Eu am mai vorbit cu prieteni avocaþi, procurori ºi mi-au recomandat sã nu mã bag în chestii de genul ... Ei având cercetãri pe cazuri de genul! Altfel, mã bucur cã am aflat despre aºa ceva ... Mi s-au deschis ochii foarte larg ... Oribilã lumea în care trãim! :(
Daþi pe Google search cu urmãtoarea formulare cehia praga munca sclavi: http://www.google.ro/search?hl=en&rlz=1G1GGLQ_RORO294&q=cehia+praga+munca+sclavi&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Proºti care sã punã botul la aºa ceva sunt destui ... aproape cã eram ºi eu unul dintre ei! Rãspândiþi mesajul ãsta sub toate formele posibile, sã afle cât mai mulþi oameni! :mda:
Am mai vorbit ºi cu alþi prieteni ºi deja am aflat de 2 cazuri diferite, cu rude ale prietenilor mei, care au fost pãcãliþi aºa, tot prin Cehia ... Ajungeau acolo ºi erau trataþi ca niºte sclavi, nu erau plãtiþi, etc ...
Am simþit nevoia sã vã povestesc pentru a vã preveni de la eventuale þepe de genul ... Mereu sã vã informaþi despre ce firmã e vorba ºi sã faceþi toate demersurile legale, cu avocat la semnarea contractului, etc ... Eu am mai vorbit cu prieteni avocaþi, procurori ºi mi-au recomandat sã nu mã bag în chestii de genul ... Ei având cercetãri pe cazuri de genul! Altfel, mã bucur cã am aflat despre aºa ceva ... Mi s-au deschis ochii foarte larg ... Oribilã lumea în care trãim! :(
Daþi pe Google search cu urmãtoarea formulare cehia praga munca sclavi: http://www.google.ro/search?hl=en&rlz=1G1GGLQ_RORO294&q=cehia+praga+munca+sclavi&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Proºti care sã punã botul la aºa ceva sunt destui ... aproape cã eram ºi eu unul dintre ei! Rãspândiþi mesajul ãsta sub toate formele posibile, sã afle cât mai mulþi oameni! :mda: